Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ζε σουί Καραϊσκάκης

Του Παναγιώτη Λιάκου

Υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι καταπολέμησης του ισλαμικού φανατισμού από τις βαφές προφίλ στο facebook με χρώματα σημείων.

Οι ισλαμιστές μυρίστηκαν ψητό και έρχονται για να κόψουν μερίδα με τις χατζάρες τους. Τόσο απλή η Ιστορία. Οσο βλέπουν δάκρυα, και κλάψες, και στημένα πιάνα δίπλα στους χώρους όπου χύθηκε αίμα αθώων και κεράκια αναμμένα κι όλοι μαζί οι χλεχλέδες να τραγουδούν Ελτον Τζον μπογιατίζοντας τα προφίλ στο facebook με γαλλικές και βελγικές σημαίες θα τρίβουν τα χέρια τους και θα αγοράζουν μπαταρίες για τα τηλεκοντρόλ πυροδότησης των βομβών.

Αν η Ευρώπη τούς αφήσει (που δεν θα τους αφήσει), συντόμως θα σερβίρουν τη Μέρκελ σις κεμπάπ και τον Σόιμπλε ταούκ κιοξού. Προς το παρόν βρίσκουν χώρο και κινούνται. Όσο είναι μπόσικο το καραβόσκοινο θα τραβάνε. Μόλις τεντώσει, θα χαλαρώσουν.

Η Ελλάδα για να πάρει μπρος και να 'ρθει στα λογικά της πρέπει πρώτα να κοιτάξει πίσω. Δεν χρειάζεται να πάει πάρα πολύ πίσω, μέχρι τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος ή του Ωγύγου. Το 1821 είναι το καλύτερο σεμινάριο χειρισμού αντίστοιχων περιστάσεων που έχουμε... πρόχειρο.

Απροσκύνητος

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τον στρατηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη. Τον Ιούλιο του 1823 ο Μαχμούτ πασάς ζήτησε από τον Καραϊσκάκη να συνθηκολογήσει στέλνοντάς του την ακόλουθη επιστολή: «Με λέγουν Μαχμούτ πασιά Σκόδρα. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς. Εδιορίσθην από τον Σουλτάνον να ησυχάσω τους λαούς. Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Οποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου. Οποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε».

Ακολουθεί η επική απάντηση του Γεωργίου Καραϊσκάκη: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον π@#τζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ' επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω».

Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, αυτού του είδους η προσέγγιση των πολιτισμών, συνδυαζόμενη με δυνατό τουφεκίδι, χάρισε στο έθνος όποια ελευθερία απολαμβάνει. Αν ο Καραϊσκάκης εφλούφλιζε με το facebook, φέσια θα φορούσαμε. πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια μας πολλά (25/03 σήμερα) και καλή λευτεριά.

Αλεκτωρ Ελάλησε είπε...

ΚΑΙ Γ@ΜΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το Γένος.. Χρόνια Πολλά..Η.
Ι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραϊσκάκης ήταν Σαρακατσάνος όπως και ο Κατσαντώνης που ο Αλή Πασάς έβαλε να του σπάσουν τα κόκκαλα (ενώ οι Εβραίοι αγόρασαν το πτώμα του και χρέωναν δυο γρόσια στους Τούρκους για να το φτύσουν και δυο γρόσια στους Έλληνες για να το προσκυνήσουν).

Οι Σαρακατασαναίοι είναι Ελληνικό φύλλο. Νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους από τα ονόματα των Σαρακατσαναίων, τα οποία ονόματα στην πατριαρχική αυτή κοινωνία μεταφέρονται με ευλαβική προσήλωση από γενιά σε γενιά για αιώνες. Παρόλο που είναι βαθιά θρησκευόμενοι Χριστιανοί, στην ίδια ευρύτερη οικογένεια μπορείτε να δείτε ονόματα όπως Αθανάσιος, Κωνσταντίνος, Παναγιώτα, αλλά και Ολυμπιάδα, Σωκράτης, Οδυσσέας, δηλαδή και Χριστιανικά και Αρχαιοελληνικά.


Ανώνυμος είπε...

Απ'τα ωραιότερα άρθρα που έχεις ανεβάσει!
Χρόνια πολλά και η Παναγιά μαζί μας!

konion είπε...

Εὐτυχῶς, αὐτὸς δὲν ἔπλενε λόγῳ ταπεινότητος τοὺς πόδας δώδεκα πιστῶν τοῦ Ἰσλάμ - προσφύγων - μεταναστῶν, ὅπως ὁ πάπας (ἀμάν, αὐτὰ τὰ Μ.Μ.Ε., ἑκατὸ φορὲς ἀνέφεραν τὸ γεγονὸς αὐτό, μᾶς πρήξανε), διότι ἦτο σίγουρος ὅτι μετὰ θὰ τοῦ ζητοῦσαν καὶ ὀθωμανικό (ἄνθρωποι συγκεκριμένου πολιτισμοῦ εἶναι κι αὐτοί) λόγῳ βεβαίως τῆς ταπεινότητός του.

konion είπε...

Σὲ συνέχεια τοῦ προηγουμένου μου σχολίου τῆς 26 Μαρτίου 2016 - 1:32 μ.μ. ἔχω νὰ πῶ τὰ ἑξῆς:
Γέγραπται στὸ κατὰ Ματθαῖον εὐαγγέλιον κεφ. 7 στοίχ. 6:
Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ρήξωσιν ὑμᾶς.
Δηλαδή: Μὴν δώσετε τὸ ἅγιο στὰ σκυλιά, μήτε νὰ ρίξετε τὰ μαργαριτάρια σας μπροστά στοὺς χοίρους, μὴν τυχόν τὰ καταπατήσουν μὲ τὰ πόδια τους καὶ μετὰ στραφοῦν καὶ σᾶς ξεσκίσουν.

Ἡ ταπεινότης εἶναι χριστιανικὴ ἀρετὴ καὶ πρέπει νὰ δίδεται ἐκεῖ ποῦ πρέπει νὰ δίδεται κι ὄχι ὅπου θέλει ὁ καθείς.

Συνεπῶς ὁ πάπας πέταξε τὴν ταπεινότητα στὰ σκυλιὰ καὶ στοὺς χοίρους καὶ ὅταν αὐτοὶ γυρίσουν καὶ τὸν ξεσκίσουν αὐτὸν καὶ ὅλο τὸ ποίμνιό του αὐτὸς θὰ πταίει διότι παράκουσε τὸ εὐαγγέλιον.

AITOLOS είπε...

Συγνώμη αλλά ο Πάπας... ..είναι ο αυτός που έχει τα σκυλιά αυτά πρός χρήση .. ..

Ο Πατροκοσμας είπε "Τον Πάπα να Καταράσθε διότι αυτος είναι η αιτία του κακού"

Καλο σκυλί λοιπόν ειναι και του λόγου του ....

Πιστεύω οτι το κακό αυτό οπως συνήθως θα αυτοκαταστραφει .....και αυτο θα γινόταν πολυ γρήγορα αν μεναμε σταθεροι στη Πίστη μας και στην Εθνική μας ταυτότητα .. ..