Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πολιτικό έργο που σχεδιάστηκε από έναν πρώην κομμουνιστή», ισχυρίζεται πρώην υπουργός

Διαδηλωτής κατά της ΕΕ στην Πράγα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα πολιτικό έργο που έχει σχεδιαστεί από έναν πρώην κομμουνιστή, ισχυρίζεται ο Iain Duncan Smith, ο μέχρι πρόσφατα υπουργός Εργασίας της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος παραιτήθηκε, πριν δύο μήνες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαφωνίες του για τις νέες περικοπές επιδομάτων και ειδικά τις περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας.

Ο Ίαν Ντάνκαν Σμίθ (φωτο), ο οποίος θεωρείται «ευρωσκεπτικιστής», είπε ότι είναι σημαντικό ο κόσμος στην Βρετανία να συνειδητοποιήσει ότι η ΕΕ δεν δημιουργήθηκε για το εμπόριο - αλλά για την πολιτική ολοκλήρωση.

Τόνισε τη συμβολή του Altiero Spinelli (Αλτιέρο Σπινέλι), ενός πολιτικού θεωρητικού και πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου, στην ίδρυση της ΕΕ.

«Αξίζει να γνωρίζει ο κόσμος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει να κάνει με το θέμα του εμπορίου», είπε ο Duncan Smith στο BBC One και στην εκπομπή του Andrew Marr.

«Η ΕΕ δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της, κι ένας σημαντικός άνθρωπος που ονομάζεται [Altiero] Spinelli, Ιταλός, ο οποίος ήταν πρώην κομμουνιστής, σχεδίασε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη. Γιατί;

«Διότι αυτό είναι ένα πολιτικό σχέδιο, το να φέρουν τα ευρωπαϊκά κράτη όλο και πιο κοντά μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μέρος που λέγεται Ευρώπη και ο σχεδιασμός της ήταν τέτοιος που οι πολιτικοί που θα έρχονταν και θα παρέρχονταν, δεν θα μπορούσαν να υπερισχύσουν στην πραγματικότητα αυτών των αποφάσεων των γραφειοκρατών, διότι διαφορετικά ποτέ δεν θα φτάναμε εκεί».

Ο Spinelli είναι ένας από τους 11 επίσημα αναγνωρισμένους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας άλλος είναι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ζήτησε τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Ο Spinelli προσχώρησε στο Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα το 1920 για να πολεμήσει την φασιστική δικτατορία του Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης της Ιταλίας τότε.

Πέρασε πάνω από μια δεκαετία ως πολιτικός κρατούμενος και έγινε μία από τις κορυφαίες μορφές του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού.

Ο Spinelli πέθανε το 1986, επτά χρόνια πριν από την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια έκδοση ενός σχεδίου που πρότεινε για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1984 και θεωρείται από την ΕΕ ως «πηγή έμπνευσης» για τις συνθήκες.

Ο Duncan Smith, ο οποίος αγωνίζεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επέμεινε ότι η Βρετανία θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει πλήρη πρόσβαση στους ελέγχους της ενιαίας αγοράς και των συνόρων της, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΟ: Περί «αντικομμμουνιστικής ΕΕ»: Η παραπάνω είναι «εορταστική» αφίσα της ΕΕ. «Η Ευρώπη για όλους» κλπ. Σε περίοπτη θέση το σφυροδρέπανο. Εάν προσέξετε, θα διαπιστώστε καταρχάς, ότι όλα τα υπόλοιπα σύμβολα - εκτός του σφυροδρέπανου - είναι σύμβολα θρησκειών! Φαίνεται ότι ο άνθρωπος που σχεδίασε το multi faith ΕΕ αστέρι, θεωρεί το σφυροδρέπανο ένα θρησκευτικό σύμβολο! Επίσης ο σταυρός δεν βρίσκεται στο κέντρο του αστεριού, αλλά σε πιο υποβαθμισμένες θέσεις. Τέσσερις φορές εμφανίζεται το σφυροδρέπανο και τέσσερις το αστέρι του Δαβίδ (οποία σύμπτωσις). Λιγότερες δηλαδή, από όσες (3) εμφανίζεται ο σταυρός!... Διάβασε: Το σφυροδρέπανο αποδεκτό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό στην πολύ καλή δουλειά που κάνει το blog...
Μην τρελαθούμε ότι η ΕΕ είναι κομμουνιστική παιδιά!
Η ΕΕ είναι ένα καπιταλιστικότατο δημιούργημα και αυτό φαίνεται από τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε ως ΕΟΚ (ελεύθερο εμπόριο, ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων κλπ), από την μετεξέλιξη της (Ευρωζώνη) και από την ιδεολογία που καθορίζει την πολιτική της.
Η ιδεολογία αυτή έχει ένα και μόνο όνομα... ΕΥΡΩ! Για χάρη του ΕΥΡΩ, η ΕΕ είναι διατεθειμένη να σβήσει από το χάρτη έθνη και κράτη...
Σε αυτή τη συμμορία βεβαίως και έχουν βρει θέση παλαιοί μπολσεβίκοι (η ίδια η Μέρκελ ήταν "κομσομόλα"), αλλά αυτό εξηγείται πολύ εύκολα...
1. Καπιταλισμός και Μαρξισμός είναι υλιστικές θεωρίες που κηρύττουν ότι ο άνθρωπος είναι μόνο στομάχι και τίποτε άλλο! Με λίγα λόγια και οι δύο ιδεολογίες είναι γεννήματα της ίδιας μήτρας...!
2. Και οι δύο ιδεολογίες είναι διεθνιστικές και ΄πολεμούν λυσσαλέα την έννοια του 'Εθνους...
Ας αναλογιστούμε κάποιον διεθνιστή-μπολσεβίκο που τόσα χρόνια παλεύει για την κατάργηση της έννοιας του Έθνους, βλέπει τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" ως αδιέξοδο και του προσφέρεται μία άλλη ιδεολογία που του τρέφει το σύμπλεγμα απέναντι στο Έθνος και παράλληλα έχει και τα φράγκα να τον πληρώσει πλουσιοπάροχα... Δεν θα προσχωρήσει...;
Θα προσχωρήσει και θα γίνει και ο πιο φανατικός μάλιστα! Είναι όπως ο νεόπλουτος που θέλει να δείξει τον νεοαποκτηθέντα πλούτο του και καταντάει βασιλικότερος του βασιλέως!
Από την άλλη, αυτοί που μιλάνε για κομμουνιστική ΕΕ, είναι οι υποστηρικτές του άλλου γεννήματος της μήτρας, που θέλουν να παρασύρουν τους πατριώτες καθαρά από αντιμπολσεβικισμό, να τρέξουν στο άλλο διεθνιστικό μαντρί του υλισμού και της παγκοσμιοποίησης... Από τη Σκύλα, στη Χάρυβδη δηλαδή...!
Οι καιροί είναι πονηροί και πρέπει να έχουμε το νού μας.
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ...

Ανώνυμος είπε...

Διόλου απίθανο.Ίσως και μάλιστα αν παρατηρήσουμε εις βάθος τους θεσμούς που διέπουν την Ε.Ε θα βρούμε σίγουρα μια μικρή σοβιετική ένωση ''κρυμμένη'' μέσα της.Απλά τυλίγεται με το πέπλο του φιλελευθερισμού,που είναι εξίσου επαίσχυντος.Από την άλλη,στις ΗΠΑ ο καπιταλισμός βασιλεύει και άρχει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από την Ε.Ε και κανένας μανδύας δε δύναται να ''καλύψει'' το πραγματικό τους πρόσωπο.Στην εικόνα επίσης φαίνεται και κάτι που είναι παραπλήσιο στην εβραϊκή λυχνία,αρκετές φορές ισραηλινά αστέρια σε διάφορες μορφές,την ισλαμική ημισέληνο,το κινέζικο σύμβολο του γιν γιανγκ,φυσικά τα σφυροδρέπανα και αραβικά γράμματα αν δεν κάνω λάθος.Και αναρωτιέμαι,τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό;Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν...Θέλουμε τη Ευρώπη των Εθνών,όχι την αντιευρωπαϊκή Ε.Ε.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Το σφυροδρέπανο δεν εμφανίζεται 4 αλλά 5 φορές.

Ανώνυμος είπε...

DEFENDERS OF EUROPEAN CULTURE...!
ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...!

Ανώνυμος είπε...

Η Ευρωπαϊκή ένωση και η νομισματική ένωση για πρώτη φορά σχεδιάστηκαν από τους Εθνικοσοσιαλιστές της Γερμανίας στα τέλη της δεκαετίας του 30 .Υπάρχουν ομιλίες του Γκαίμπελς, του Φουνκ και του Χίτλερ στο Ράιχστανγκ οι οποίοι από τότε μιλούσαν για μια ενωμένη Ευρώπη με ένα κοινό νόμισμα .Όμως αυτοί εννοούσαν την Ευρώπη των Εθνών και των πατρίδων και όχι την Ευρώπη των κεφαλαιαγορών και των τραπεζών . Δεν ήταν ιδέα λοιπόν κανενός μεθύστακα Τσόρτσιλ και κανενός κομμουνιστή Ιταλού Spinelli .
Αυτά αναφέρονται μέσα στο βιβλίο «Η οικονομία στη Νέα Ευρώπη» εκδόσεις Λόγχη

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανακάλυψη και αποκάλυψη του συμβόλου της νέας μεγάλης σοβιετικής μας πατρίδας.

Το σύστημα είναι πανέξυπνο αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε.
Κανένα μιντιακό σύστημα δεν θα αποδώσει τα μέτρα που παίρνουν οι “αριστεροί” πάντα με εισαγωγικά , στην ίδια την ιδεολογία τους , ΟΛΟΙ θα τους κατηγορήσουν πως άλλαξαν και συμβιβάστηκαν με την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό, έγιναν νεοφιλελε δεξιοί κλπ.. Αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πανευρωπαϊκά!
(Το δεξιός σε μια “αντικομουνιστική δεξιά” Ευρώπη είναι συνώνυμο του δράκου που πίνει το αίμα των προλεταρίων!
Άλλο ένα κατόρθωμα και αυτό των “δεξιών και ακροδεξιών” ηγετών της παγκοσμιοποίησης!)

Το πολύ πολύ για τους πιο μυημένους να αποδώσει την πολιτική τους "στα βήματα" του Λένιν και του Στάλιν, οι όποιοι έκαναν λάθη τα οποία οι νέο κομμουνιστές δεν θα τα ξανακάνουν …αλλά έλα μου που τα επαναλαμβάνουν, αφήνοντας άλλους κομουνιστές στην θέση τους οι όποιοι …δεν θα τα επαναλάβουν όταν θα έρθουν στην εξουσία, οι όποιοι άλλοι ως οι προηγούμενοι άλλοι …θα φύγουν από την ναζιστική ακροδεξιά συντηρητική ευρωπαϊκή ένωση!

Οι “παντογνώστες” νεοφιλελέ βέβαια δεν την πατάνε την μπανανόφλουδα ποτέ!
Κατηγορούν όλους όσους αντιστεκόμαστε από δεξιά στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ως σανοφάγους και αλληλοσπαράσσονται στην "διεθνιστική νεοφιλελε ολιγαρχική καπιταλιστική= κομμουνιστικἠ " μπλογκόσφαιρα με τους νέο γνήσιους κομμουνιστές.
Το ότι οι κομμουνιστές είναι αυτοί που κάνουν τις αντισυγκεντρώσεις και αντιστέκονται στα εθνικιστικά κινήματα ,δεν τους απασχολεί!

Δείτε αφίσα των νεοφιλελε και θα καταλάβετε πόσο καλά είναι στημένο το παιχνίδι!

Στρατουλη Λαφαζανη παλαβε από την Ευρωπιακη ενωση δεν θα μας βγαλετε ποτε!

https://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-Qelz6CLGmZ0%2FVYSjeXrxBWI%2FAAAAAAAAY5A%2F5EGrSS9flOI%2Fs1600%2Fstratouli.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fantipodas22.blogspot.com%2F2012%2F09%2Fblog-post_20.html&docid=t9N5usq4LbcoZM&tbnid=Ws9mt1OvxRCrxM%3A&w=960&h=720&bih=566&biw=694&ved=0ahUKEwiujeeVg7vNAhWhAsAKHZgbASwQMwhTKC0wLQ&iact=mrc&uact=8

Εννοείται πως είναι “θρησκεία”.

Για τους σταλινικούς αυτή η Ευρώπη ακόμα και εάν δεν την χαρακτηρίζουν "οι μυημένοι" ναζιστική, για να αποφύγουν την καζούρα (πολυπολιτισμός , αντιρατσιμός νομοθεσίες που προστατεύουν το ολοκαύτωμα και τους Εβραίους κλπ.) και την χαρακτηρίζουν τροτσκιστική λενινιστική μαοϊκή κλπ. , δεν θα φταίει και πάλι ο κομμουνισμός που θα εφάρμοζαν αυτοί ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ,αλλά η …ιμπεριαλιστική περικύκλωση.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο πρέπει να παραμείνει ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, θα είναι η αποκάλυψη του αιώνα!
Ιδίως εάν αποκλείονταν οι γνωστοί άγνωστοι με τους προσωπικούς “αντιρατσιστικούς, αντί φασιστικούς αντί ναζιστικούς ” χαρακτηρισμούς σε όσους συμμετέχουν στην συζήτηση!
Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...


ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ...
22 Ιουνίου 2016 - 12:27 π.μ.

Εφόσον διαβάζεις Κ.Ο. σίγουρα γνωρίζεις την μαρξιστική σχολή της Φρανκφούρτης που βρίσκεται και στην Αμερική και στην Γερμανία.
Τι δουλειά έχει στα "άντρα του καπιταλισμού" και μάλιστα με αγάλματα του Λένιν να στολίζουν τις σχολές;
Υποτίθεται πως αυτοί γκρέμισαν τα βάρβαρα τείχη και τα σύμβολά του, έτσι δεν είναι;

Στην βάση αυτής της φιλοσοφίας περιγράφουν - οι κομμουνιστές - την πραγματικότητα που είναι πράγματι άθλια σήμερα, σε άλλες εποχές προβλήματα πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν , κατηγορώντας για την αθλιότητα αυτή τον καπιταλισμό ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ!
ΠΑΡΕΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ, αρα η λύση στα μάτια - για μίντια μιλάμε - του κόσμου είναι ο κομμουνισμός.

Οι λύσεις που θα πρωτείνουν;
Ο λαός στην εξουσία , θα τα πάρουμε από τους τραπεζίτες!
Τόσο καλά!
Κανείς δεν θα τους φέρει αντίρρηση, εάν κάποιος τους τσιτώσει θα είναι φασίστας, την συνέχεια την ξέρεις, όλοι μαζί καπιταλιστές κομμουνιστές να φάνε τον εχθρό.

Τώρα δεν είναι ο λαός στην εξουσία, ο λαός δεν ψηφίζει , όλοι οι συνδικαλιστές δεν είναι στα έδρανα της βουλής;
Οσο για τους τραπεζίτες Κ.Ο. διαβάζεις αρα ξέρεις πως αυτοί χρηματοδότησαν και χρηματοδοτούν τά κομμουνιστικά κινήματα... "του σωρού"!

Ακόμα και το ,από τον κάθε ένα σύμφωνα με τις δυνατότητες του, στον κάθε ένα σύμφωνα με τις ανάγκες του, τείνει να γίνει πραγματικότητα.
Δουλεύουν όσοι έχουν ικανότητες και μέσω της ληστρικής φορολόγησης και της ατομικής ιδιοκτησίας ,απολαμβάνουν οι κρατικοί υπάλληλοι ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΑΦΟΙΧΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ σύμφωνα με τις ανάγκες τους!

Ολοκληρωτικά οι "ανάγκες θα καλυφθούν" στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΦΑΣΗ του κομμουνισμού από την οποία θα απαγορεύεται η ...επιστροφή!
Οι κρατικοί υπάλληλοι , ο στρατός κατοχής των κρατικοδίαιτων ολιγαρχών (καπιταλιστών- κομμουνιστών) που απολαμβάνουν τα αφορολόγητα υπερκέρδη τους από την πραγματική παραγωγή τον μόχθο των "φοροφυγάδων" ελ. επαγγελματιών εργατών αγροτών μκρομεσαίων επιχειρήσεων που ΠΡΕΠΕΙ να κλείσουν για χάρη των πολυεθνικών του παγκόσμιου ΚΡΑΤΟΥΣ!

Δεν κατηγορώ τους δ.υ. υπαλλήλους συλλήβδην, πολλοί από αυτούς παράγουν έργο αλλά δυστυχώς απολαμβάνουν και αυτοί ...φόρους "καρανίκες" και ολιγάρχες!

Ας είναι , γράφεις δεν είναι κομμουνιστική η Ευρώπη.
Μπορείς να γράψεις ποία από όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση
κατόπιν "πιέσεως" από την Ευρώπη και το ΔΝΤ δεν είναι κομμουνιστικά;
Εάν δεν θέλουμε να συζητάμε για να συζητάμε , όπως οι "εχθροί καπιταλιστές κομμουνιστές" στα μίντια, απαιτείται να συζητάμε σε "χειροπιαστά πράγματα".

Στα άλλα που γράφεις συμφωνούμε, βεβαίως οι ίδιοι είναι πίσω από τον υλιστικό καπιταλισμό κομμουνισμό.

polycmike είπε...

.... ελπίζω οι Άγγλοι(;) να μην αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί!!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 22/06/2016 7.04 μ.μ.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πού διαφωνείς με αυτά που έγραψα. Ειλικρινά δεν είδα σε κανένα σημείο να αναφέρεσαι στο κείμενό μου.
Ωστόσο έχω να διευκρινίσω κάποια πράγματα με αφορμή αυτά που έγραψες.
Εγώ δεν βλέπω την πραγματικότητα που ζούμε μέσα από το πρίσμα του διπόλου "αριστερά-δεξιά" και δεν αυτοπροσδιορίζομαι με κανέναν από τους δύο όρους. Για να μιλάμε "χειροπιαστά" όπως λες, έχω δει "δεξιούς" να ανοίγουν τα σύνορα σε λαθρομετανάστες και "αριστερούς" να χαρίζουν δημόσια περιουσία, οπότε αρνούμαι να μπω σε μια εμφυλιοπολεμικής νοοτροπίας αντιπαράθεση, τύπου "άσπρο-μαύρο".
Αυτό που προσπάθησα να επισημάνω είναι ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν αγνοί πατριώτες στις συμπληγάδες του συστήματος και να συνεχίσουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους μία στον Άννα και μία στον Καϊάφα...
Αν δεις ποιοι πουλάνε στείρο αντικομμουνισμό, είναι οι πιο φανατικοί νεοφιλελέ, οι οποίοι θεωρούν "δεξιό και "πατριωτικό" να υπογράφουν τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
Απεχθάνομαι τον Μπολσεβικισμό, αλλά το ίδιο φρικαλέο βρίσκω το ενδεχόμενο να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου τρώγοντας χάμπουργκερ από το Μπρούκλυν (΄αυτό είναι από το βιβλίο του Αλαίν ντε Μπενουά "Ο προσδιορισμός του κυριωτέρου εχθρού", το οποίο και προτείνω ανεπιφύλακτα).
Τέλος, για να ευθυμήσουμε λίγο:
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ!



Ανώνυμος είπε...


1)
22 – 6 – 2016 , 9:29
“Αν δεις ποιοι πουλάνε στείρο αντικομμουνισμό, είναι οι πιο φανατικοί νεοφιλελέ,”

Έχεις απόλυτα δίκιο , το πρόβλημα είναι πως είναι “παντογνώστες” και όλοι οι υπόλοιποι τρώμε σανό!

Για αυτό όμως και συνεχίζω αυτόν τον διάλογο.
Oι παντογνώστες μάλλον αγνοούν το “σχοινί του Λένιν”, ακόμα και για αυτό είχε βρει την απάντηση!


“Μην τρελαθούμε ότι η ΕΕ είναι κομμουνιστική παιδιά!”

Το ερώτημα μου ήταν από πού βγάζεις το συμπέρασμα πως δεν είναι κομμουνιστική.

Ποία από όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μας σήμερα δεν είναι σύμφωνο με όσα μέτρα πήρε ο Λένιν και ο Στάλιν , αυτό εννοώ κομμουνιστικά.

“Εγώ δεν βλέπω την πραγματικότητα που ζούμε μέσα από το πρίσμα του διπόλου "αριστερά-δεξιά" …".

Το θέμα δεν είναι ο δεξιός και ο αριστερός.
Το ζήτημα είναι οι ιδεολογίες αυτές καθ’εαυτές και όχι πως αυτοπροσδιορίζεται ο κάθε ένας.
Π.χ. την Ν.Δ. την ονομάζει –κι η ίδια το αποδέχεται στα πάνελ –το μεταπολιτευτικό σύστημα δεξιά. Στην ουσία είναι η δεξιά πτέρυγα του αριστερού κοινοβουλίου!
Από εκεί ξεκινά η σύγχυση στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Βέβαια όλα τα φορτώνεται η δεξιά κοσμοθεωρία προς τέρψιν της αριστεράς ,της Ν.Δ. και του παγκοσμίου συστήματος!

Εάν η Ν.Δ. ήταν δεξιά με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση θα είχε γίνει του κουτρούλη ο γάμος, άσε που δεν θα τολμούσαν να τα πάρουν.
Τώρα εκ του ασφαλούς όποιος αντιδρά φασίστας και ναζιστής ,πανευρωπαϊκά!
Ας είναι και αριστερός διότι ο ίδιος δεν ξέρει τι είναι η αριστερά και λογικά αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης!
Το ίδιο ακριβώς έκανε ο Λένιν και οι λοιποί κομμουνιστές, άλλη μια απόδειξη για την ιδεολογία της Ευρώπης!

Στην ουσία οι Έλληνες δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε και το σύστημα δεν θέλει και να μάθουμε. Όποιος τολμήσει έναν τέτοιο διάλογο θα τους βρει όλους “δεξιούς” και αριστερούς απέναντι του, θα τον κατηγορήσουν για εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις ,θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων που θα συμφωνήσουν –ποιος είναι αυτός που θέλει εμφύλιο –και η “ΖΩΗ” θα συνεχίζεται …αριστερά!
Με τον εμφύλιο να καραδοκεί κάθε φορά που θα τολμήσει κάποια κυβέρνηση να πάρει πραγματικά δεξιά στροφή!

Σκέψου μόνο παράλληλα με τα οικονομικά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων να ΜΗΝ προωθούσαν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ αντιχριστιανική διεθνιστική ανθελληνική ατζέντα που επιτάσσει …ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Θα είχε ξεσηκωθεί όλος ο αριστερός κόσμος και “θα έκαιγε την Αθήνα , λόγω περικοπής του επιδόματος πλυσίματος χεριών των κρατικών υπαλλήλων”.
Τώρα οι αγώνες της αριστεράς μας τελείωσαν για όσο θα προωθείται η αριστερή ατζέντα της παγκοσμιοποίησης και της ΝΕΠ.
Νέα οικονομική πολιτική της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας του Λένιν που συνέχισε ο Στάλιν και βέβαια της δήμευσης της ατομικής μας ιδιοκτησίας μέσω φόρων όπως γίνεται σήμερα.
Αργότερα ο Στάλιν τους ονόμασε όλους πλούσιους κουλάκους…

Τέλος είμαι ΑΝΤΙ σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κρατούν στο σκοτάδι και όχι εναντίον ανθρώπων που ασπάζονται απλά και μόνο μια ιδεολογία.

Ανώνυμος είπε...

2)
Θεωρώ σημαντικές τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα των συστημάτων σε παλαιότερες εποχές αλλά θεωρώ εξ ισου σημαντικό ,ίσως το σημαντικότερο όλων, να αποκαλυφθεί η ιδεολογία της νέας τάξης , η οποία δεν αρέσει σε κανέναν αλλά δεν ξέρει και τι και ποιος του φταίει.
Εννοείται πως αρέσει σε όσους απολαμβανόμουν τον επίγειο παράδεισο τους και σίγουρα δεν έχουν σκοπό να τον χάσουν!
Προς το παρών ,στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό… λέει η σοφή παροιμία των Ελλήνων!


ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.


Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

http://theodotus.blogspot.gr/2014/04/blog-post_23.html


Φιλικά , για να ευθυμήσουμε
Πως εξαϋλώθηκε ο τελευταίος αριστερός;
Διασπάστηκε με τον εαυτό του.

Πρόσθεσε και το δεξιός και θα δεις προς τα πού οδηγείται το έθνος των Ελλήνων Χριστιανών ορθοδόξων, η ελευθερία μας, συλλογική και ατομική , η ατομική ιδιοκτησία μας, οι μικροεπιχειρήσεις μας τα ελ. επαγγέλματα κλπ.
Οι νεοφιλελε και όχι μόνον ,που δεν τους ενδιαφέρει το Χριστιανών ορθοδόξων θα είναι οι πρώτοι που θα νοσταλγήσουν τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας με όσα γνωστά σε όλους μας αυτός συνεπάγεται .
Βεβαίως περί ορέξεως ουδείς λόγος και αυτό ισχύει για όλους μας!

ikonsgr είπε...

Mην το πολυκουράζετε, και μπερδεύεστε με θεωρίες και "ιδεολογίες".
Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, (αν ξέρεις τον "τρόπο" να τα διακρίνεις βέβαια...) και μπορούν να εκφραστούν σε μία μόνο μικρή πρόταση, όπως την είπε ο brother nathanael (πρώην αμερικανο-εβραίος και νυν ορθόδοξος μοναχός):

THIS IS THE TALMUDIK DIALECTIK:
- THESEIS IS CAPITALISM,
- ANTI-THESIS IS COMMUNISM,
AND
- SYNTHESIS IS... JEWISH CONTROL!


https://youtu.be/8PGwrbdArzI?t=231

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕΝ ΕΠΙΑΣΕΝ*!

*για τους υπόλοιπους, που τα παραπάνω φαντάζουν "γραφικότητες και συνωμοσιολογίες", καλόν "politically correct" ύπνο και καλή αφύπνιση....

Ανώνυμος είπε...

1.Το ερώτημα μου ήταν από πού βγάζεις το συμπέρασμα πως δεν είναι κομμουνιστική.
Ποία από όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μας σήμερα δεν είναι σύμφωνο με όσα μέτρα πήρε ο Λένιν και ο Στάλιν , αυτό εννοώ κομμουνιστικά.

Δεν σε κατάλαβα, θέλω βοήθεια...

2.“Εγώ δεν βλέπω την πραγματικότητα που ζούμε μέσα από το πρίσμα του διπόλου "αριστερά-δεξιά" …".
Το θέμα δεν είναι ο δεξιός και ο αριστερός.
Το ζήτημα είναι οι ιδεολογίες αυτές καθ’εαυτές και όχι πως αυτοπροσδιορίζεται ο κάθε ένας.
Το ζήτημα είναι οι ιδεολογίες, αλλά όχι πώς αυτοπροσδιορίζεται ο κάθε ένας...!
ΡΑΥΔΟΣ ΕΝ ΓΩΝΙΑ, ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ...!
Φίλε μου... δεν είμαι ΑΝΤΙ σε κανέναν!!! Το να είσαι «αντί», σημαίνει ότι είσαι αντίθετος σε κάτι... Το να είσαι αντίθετος, σημαίνει ότι δεν έχεις ΘΕΣΗ αλλά ΑΝΤΙΘΕΣΗ! Εγώ προτιμώ να έχω θέσεις...
Περιμένω κάποια θέση...!

Ανώνυμος είπε...


Θεοχάρης κατὰ μικροεπαγγελματιῶν γιὰ μία σοβιετικὴ Εὐρώπη

— 27 Ἰουνίου 2016 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη




Ὁ ἀδίστακτος Χάρης Θεοχάρης, δὲν τὰ λέει τυχαῖα αὐτὰ ποὺ λέει.
Ἐκλέγεται σταθερά , μὲ ψήφους τοῦ ἐκσυγχρονιστικοῦ εὐρωπαϊκοῦ μπλὸκ (δημόσιοι ὑπάλληλοι καὶ λιγούρια τῶν ΕΣΠΑ) λόγῳ τοῦ ἐπετυχημένου του ἔργου νὰ καταφέρῃ νὰ κλείσῃ δεκάδες χιλιάδες μικρὲς ἐπιχειρήσεις, ὅσο ἦταν γενικὸς κομισάριος εἰσπράξεων τῆς μνημονιακῆς ΝΔ. Τὴν πεποίθησή του, πὼς μὲ λιγοτέρους ἐλευθέρους ἐπαγγελματίες θὰ μειωθῆ ἡ φοροδιαφυγή, τὴν ἔχει ἤδη κάνει πράξη ὁ κύριος Θεοχάρης, ὅταν κατέστρεψε δεκάδες χιλιάδες μικρὲς ἐπιχειρήσεις τὸ 2013.

Θεοχάρης κατὰ μικροεπαγγελματιῶν γιὰ μία σοβιετικὴ Εὐρώπη

Δὲν τὰ λέει τυχαῖα, οὔτε αὐτοσχεδιάζει. Ὁ Χάρης Θεοχάρης ἔχει πρόγραμμα καὶ σχέδιο ἐκπληρώσεως τῶν ὁραμάτων του. Εἶναι ἀκριβῶς τὰ ὁράματα τῆς ΕΕ αὐτὰ ποὺ ἐκπροσωπεῖ καὶ τὰ ὁποῖα ὑποστηρίζει μεγάλο μέρος τοῦ λόμπυ τοῦ εὐρῶ, ὅπως ὁ Ἄχρηστος Δοξιάδης γιὰ παράδειγμα . Ἡ ἀκαδημαϊκὴ καὶ τεχνοκρατικὴ αὐτὴ ἐλὶτ τῶν Βρυξελλῶν, ποὺ εὑρίσκεται πάντα σὲ κάποια ΜΚΟ ἢ σὲ κάποιο think tank, ἐπιδοτούμενα μὲ τὴν συγχρηματοδότηση τῆς Ε.Ε., ἔχουν ἐξαπολύσει πόλεμο ἐνάντια στὶς μικρὲς ἐπιχειρήσεις καὶ στὴν μικροϊδιοκτησία ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια.

Οἱ πρῴην Ῥηγάδες δηλαδὴ καὶ τὸ μετέπειτα ἐκσυγχρονιστικὸ ΠΑΣΟΚ, οἱ ὁποῖοι οὐδέποτε ἔκρυψαν τὸν θαυμασμό τους γιὰ τὸν παγκόσμιο τεχνοκρατικὸ σοσιαλισμό/κεντρικὸ σχεδιασμό. Ἀνάλογοι τεχνοκράτες, ὅπως γιὰ παράδειγμα ὁ «ἔγκριτος» οἰκονομολόγος Paul Samuelson, οὐδέποτε ἔκρυψαν τὸν θαυμασμό τους γιὰ τὰ «ἀποτελέσματα» τοῦ γραφειοκρατικοῦ κεντρικοῦ σχεδιασμοῦ τῆς τεχνοκρατικῆς ΕΣΣΔ.

Ἔδειχναν τὰ στατιστικὰ τῶν πενταετῶν προγραμμάτων τῶν σοβιετικῶν συναδέλφων τους, μιλώντας ἐκστασιασμένοι στοὺς μαθητές τους γιὰ τὴν «ἐπιτυχία» τοῦ κεντρικοῦ σχεδιασμοῦ στὴν σοβιετικὴ ἕνωση. Αὐτὴ εἶναι ἐν ὀλίγοις ἡ ἰδεολογία/ἰδεοληψία τῶν ἰθυνόντων τῆς ΕΕ σὲ ὁλόκληρη τὴν Εὐρώπη. Ποτὲ δὲν ἀπηλλάγη ἀπὸ τὰ φαντάσματα τοῦ σοσιαλισμοῦ ἡ Εὐρώπη καὶ ἡ δρᾶκα τῶν Βρυξελλῶν ἔχει βρεῖ μοναδικὴ εὐκαιρία γιὰ νὰ ἐκπληρώσῃ τὰ ἀρρωστημένα της σχέδια.

Συγκεντρωτισμὸς τῶν πάντων ὥστε νὰ «ἐπιτευχθῇ» ὁ καλλίτερος δυνατὸς ἔλεγχος, εἶναι ἀνέκαθεν ὁ στόχος τοῦ παγκοσμίου σοσιαλισμοῦ. Ὁ Murray Rothbard πάντως ἔχει δόσει τὴν καλιτέρα δυνατὴ λύση, κόντρα στὶς προθέσεις τοῦ κεντρικοῦ σχεδιασμοῦ. Ἀλλοίωσις στοιχείων, ἐσφαλμένες δηλώσεις, ἀδήλωτος δράσις.
Ὅλα αὐτὰ καθιστοῦν τὰ στοιχεῖα ποὺ ἀγωνίζεται νὰ συγκεντρώσῃ ὁ σοσιαλιστὴς ὡς ἄχρηστα. Ἡ πλαστότης τῶν στοιχείων, ὁδηγεῖ πάντα τὸν κεντρικὸ σχεδιασμὸ στὴν ἀποτυχία καὶ τοὺς ἀνθρώπους στὴν εὐημερία.

Μαραμῆς Εὐθύμης

ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη

http://filonoi.gr/2016/06/27/theoxarhs-kata-mikroepaggelmation-gia-mian-sobietikh-eyroph/