Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΙΣΡΑΗΛ: Ιουδαίος λόγιος ζητάει να ξαναγίνει η δίκη του Χριστού γιατί η πρώτη ήταν στημένη!

Ένας Εβραίος ορθόδοξος μελετητής προτείνει μια τελετή της Παλαιάς Διαθήκης, την «εξαγορά του πρωτότοκου», για να γίνει πάλι δεκτός ο Ιησούς Χριστός στην εβραϊκή κοινότητα και στη συνέχεια, να γίνει επανεκδίκαση της υπόθεσής Του, όπου θα μπορούσε να αθωωθεί.

Η πρώτη δίκη, δύο χιλιετίες πριν, οδήγησε στην καταδίκη του Ιησού από τους αρχιερείς για βλασφημία, στην Σταύρωσή Του από τους Ρωμαίους και την Ανάστασή Του, μέσω της οποίας οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι μπορούν να λάβουν τη σωτηρία και την αιώνια ζωή.

Ένας Ιουδαίος λόγιος, ο Ariel Cohen Alloro, ενώ δεν είναι «επίσημος ραβίνος», είναι ένας μαθητής ενός από τους σημερινούς μεγάλους ραβίνους και για πολλά χρόνια σπουδαστής του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Ο ίδιος προτείνει την «παραδοσιακή τελετή Pidyon haben» - η «εξαργυρώνοντας τον πρωτότοκο γιο» (Έξοδος 13, 1-2) για να γίνει δεκτός ο Ιησούς, γνωστός στους Εβραίους ως Yeshua, «πίσω στην εβραϊκή οικογένειά του και να αφαιρεθούν όλα τα παλιά ταμπού και οι περιορισμοί που συνδέονται με το όνομά του από ορθόδοξη ιουδαϊκή άποψη».

Είπε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να ξεκινήσει μια δημόσια επανεκδίκαση της υπόθεσης του Ιησού με την παρουσία των 10 πιο σημαντικών ραβίνων στο Ισραήλ, που θα σημάνει «την διόρθωση της στημένης δίκης που έγινε πριν από 2.000 χρόνια και θα διευκρινίσει μπροστά από όλο τον κόσμο όλες οι πτυχές και τα θέματα που σχετίζονται με αυτό το ευαίσθητο θέμα».

Ο Alloro προσπαθεί να δημιουργήσει ενδιαφέρον για το σχέδιό του με την ιστοσελίδα του Facing Each Other καθώς και στην σελίδα του στο Facebook.

Στην ιστοσελίδα του καλωσορίζει τους ανθρώπους σε μια «εικονική συνάντηση μεταξύ Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού».

Ο ίδιος σχολιάζει τις ελπίδες του σε ένα βίντεο:


Σε αυτόν αναφέρθηκε πρόσφατα το κανάλι Jerusalem Channel TV, (φαίνεται ότι είναι ιδιωτικό κανάλι που ανήκει σε Αμερικάνους χριστιανούς οι οποίοι ακολουθούν τις δοξασίες του χριστιανικού σιωνισμού) όπου η παρουσιάστρια Christine Darg περιγράφει τον Alloro ως έναν αρκετά σεβαστό μελετητή της Βίβλου που μελετάει τις Εβραϊκές Γραφές για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

«Αν και δεν είναι χειροτονημένος ραβίνος, ο Ariel Cohen Alloro ονομάζεται "ραβίνος", από τους οπαδούς του, λόγω της μακράς μελέτης του. Έχει αναπτύξει μια ορθόδοξη ιουδαϊκή άποψη για τον Yeshua. Ο Alloro επιμένει ότι δεν είναι χριστιανός ιεραπόστολος, ούτε μισιονάριος (προσηλυτιστής του χριστιανισμού), αλλά ένας μελετητής εντός του χασιδικού ρεύματος του Ιουδαϊσμού», ανέφερε.

Η παρουσιάστρια εξηγεί στο βίντεο ότι μία από τις προϋποθέσεις για την τον δεύτερο ερχομό του Ιησού είναι ότι οι Εβραίοι πρέπει να τον καλέσουν και να τον καλωσορίσουν πίσω.

Περιέγραψε επίσης, ότι όπως ακριβώς στην Παλαιά Διαθήκη, ο Ιωσήφ πουλήθηκε από την οικογένειά του, "έτσι και ο Ιησούς πωλήθηκε από τους συγγενείς του."

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, προτείνει ο Alloro, είναι να ακολουθηθούν οι οδηγίες της Παλαιάς Διαθήκης για την εξαγορά του πρωτότοκου.
Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος ελπίζει, μια νέα δίκη θα απάλλασσε τον Ιησού από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τους αρχιερείς εκείνη την εποχή.

«Ένας γιος του Ισραήλ δεν έπρεπε ποτέ να είχε πωληθεί», εξήγησε.

Το επιχείρημα του Alloro είναι ότι η επανάληψη της δίκης του Ιησού είναι αναγκαία, διότι η αρχική δίκη ενώπιον του αρχιερέα στη μέση της νύχτας ήταν παράνομη.

Είπε ότι το Ιουδαϊκό Ραβινικό Ίδρυμα δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα του για επανάληψη της δίκης του Ιησού.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με μια από τις μεγάλες ραβινικές αρχές», είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

sotulis είπε...

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, ούτε η Ιστορία γράφεται δύο φορές. Οι γραφές δεν αλλάζουν τα κείμενά τους με μπλάνκο από κάποιους αμετανόητους-ανόητους. Ο Χριστός δεν άσκησε έφεση και δεύτερη δίκη δίδοντας το παράδειγμα της ταπείνωσης, ακριβώς όπως εφάρμοσαν οι Αγιοι της εκκλησίας μας..

sotulis είπε...

Το βίντεο πρέπει να είναι λάθος..

Χριστόδουλος Χατζηπέτρος είπε...

Οι εβραίοι ζητούν απλά εξιλέωση . Γνωρίζουν πόση κατακραυγή έχουν υποστεί ανά τους αιώνες και για αυτό θέλουν ένα είδος αποκατάσταση στην συνείδηση των Χριστιανών -και όχι μόνο....

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Λέγει ὁ κ. Alloro: "Θα πρέπει να είναι να ξεκινήσει μια δημόσια επανεκδίκαση της υπόθεσης του Ιησού με την παρουσία των 10 πιο σημαντικών ραβίνων στο Ισραήλ, που θα σημάνει «την διόρθωση της στημένης δίκης που έγινε πριν από 2.000 χρόνια και θα διευκρινίσει μπροστά από όλο τον κόσμο όλες οι πτυχές και τα θέματα που σχετίζονται με αυτό το ευαίσθητο θέμα."

Οἱ Ἑβραῖοι ἐπί 2000 χρόνια μισοῦν θανασίμως τόν Ἰησοῦν. Ἄν τώρα οἱ Ραββῖνοι Τόν "ἀθωώσουν," προφανῶς μέ μίαν νέαν καλοστημένην "δίκην," ἀσφαλῶς θά τό κάνουν γιά νά Τόν διαστρεβλώσουν, ἐπικαλούμενοι ψεύτικα "στοιχεῖα." Ἄν στήν καρδιά τοῦ κ. Alloro ὁ Ἰησοῦς εἶναι ἀθῶος, ἄς βγῇ νά τό βροντοφωνάξῃ καί νά καταδικάσῃ τούς δαίμονας πού Τόν κατεδίκασαν, Ἄνναν, Καϊάφαν κ.ἄ. Καί ἄν ἡ καρδιά τοῦ κ. Alloro εἶναι καθαρή καί δέν τά λέγῃ αὐτά ἀπό κάποια πονηρή σκοπιμότητα, τότε Ἐκεῖνος θά τόν πάρῃ ἀπό τό χέρι, θά τόν βγάλῃ ἀπό τό πυκτό σκότος ὅπου εὑρίσκεται, καί θά τόν ὁδηγήσῃ στήν Ἐκκλησίαν Του γιά νά σωθῇ. Τά περί νέας δίκης ὑπό συγχρόνων Ραββίνων εἶναι ἐκ τοῦ Πονηροῦ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αργά μπάρμπα. Αν πιστεύεις ότι ο Ιησούς αδικήθηκε, τότε πάψε να είσαι με τους σταυρωτές του. Η δίκη που ζητάς δε ζητά δικαίωση του Ιησού, αλλά αθώωση του έθνους σου. Πάει, έφυγε το τραίνο... εκτός αν προσκυνήσετε τον Σταυρό του.
Δίκη όπως την θες, με τον Ιησού κατηγορούμενο δεν θα ξαναγίνει.
Θα γίνει όμως με τον Ιησού, που θα τον ομολογήσετε όλοι -θέλετε δε θέλετε- και ως Χριστό και ως Κριτή και ως Θεό των όλων συν τω Πατρί και τω Αγίω Πνεύματι.

Ανώνυμος είπε...

“Τά περί νέας δίκης ὑπό συγχρόνων Ραββίνων εἶναι ἐκ τοῦ Πονηροῦ.”

και τα μνημόνια εκ του πονηρού είναι!

Και η Κρήτη λένε οι Εβραίοι πως είναι Ιουδαϊκή και τον Μέγα Αλέξανδρο –ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- διεκδικούν τα “Σκόπια”.
Και την Ελλάδα ολόκληρη δηλαδή τον πανάρχαιο ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΘΕΟ Ελληνικό πολιτισμό;
Και όταν εμείς οι Ελληνες …εξαφανιστούμε;

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Και εσείς συμπληρώστε το μέτρο της ανομίας των πατέρων σας.

33 Φίδια, γεννήματα εχιδνών, πώς θα αποφύγετε την κρίση της γέεννας;

25 Έλεγαν, λοιπόν, μερικοί από τους Ιεροσολυμίτες: «Αυτός δεν είναι που ζητούν να σκοτώσουν;
26 Και δες, δημόσια μιλά και τίποτα δεν του λένε. Μήπως, αλήθεια, κατάλαβαν οι άρχοντες ότι αυτός είναι ο Χριστός;

27 Αλλά τούτος ξέρουμε από πού είναι. ο Χριστός, όμως, όταν θα έρθει, κανείς δε θα γνωρίζει από πού είναι».

28 Ο Ιησούς, τότε, φώναξε μέσα στο ναό, διδάσκοντας και λέγοντας: «Κι εμένα ξέρετε και ξέρετε από πού είμαι. Και όμως από μόνος μου δεν έχω έρθει, αλλά είναι αληθινός εκείνος που με έστειλε, αυτός που εσείς δεν ξέρετε.
29 Εγώ τον ξέρω, γιατί από αυτόν είμαι κι εκείνος με απέστειλε».
Είπε λοιπόν ο Ιησούς: «Ακόμη λίγο χρόνο θα είμαι μαζί σας και μετά πηγαίνω προς εκείνον που με έστειλε.
34 Θα με ζητήσετε και δε θα με βρείτε, και όπου εγώ είμαι εσείς δε δύναστε να έρθετε».

35 Είπαν τότε οι Ιουδαίοι μεταξύ τους: «Πού μέλλει να πορεύεται αυτός, επειδή λέει ότι εμείς δε θα τον βρούμε; Μήπως μέλλει να πορεύεται στους Ιουδαίους της διασποράς μεταξύ των Ελλήνων και να διδάσκει τους Έλληνες;

36 Τι σημαίνει ο λόγος αυτός που είπε: “Θα με ζητήσετε και δε θα με βρείτε, και όπου εγώ είμαι εσείς δε δύναστε να έρθετε”;»
Μερικοί από το πλήθος, λοιπόν, όταν άκουσαν αυτά τα λόγια, έλεγαν: «Αυτός είναι αληθινά ο προφήτης».

41 Άλλοι έλεγαν: «Αυτός είναι ο Χριστός». Άλλοι όμως έλεγαν: «Γιατί, μήπως ο Χριστός έρχεται από τη Γαλιλαία;

42 Δεν είπε η Γραφή ότι θα είναι απόγονος του Δαβίδ και ότι ο Χριστός έρχεται από τη Βηθλεέμ, το χωριό όπου καταγόταν ο Δαβίδ;»

45 Ήρθαν, λοιπόν, οι υπηρέτες προς τους αρχιερείς και τους Φαρισαίους, και εκείνοι τους είπαν: «Γιατί δεν τον φέρατε;»
46 Αποκρίθηκαν οι υπηρέτες: «Ποτέ δε μίλησε έτσι άνθρωπος».
47 Τους ρώτησαν τότε οι Φαρισαίοι: «Μήπως κι εσείς έχετε πλανηθεί;
48 Μήπως πίστεψε σ’ αυτόν κάποιος από τους άρχοντες ή από τους Φαρισαίους;
49 Αλλά αυτός ο όχλος, που δε γνωρίζει το νόμο, είναι καταραμένος».
50 Λέει προς αυτούς ο Νικόδημος, που ήρθε προς αυτόν προηγουμένως, αν και ήταν ένας από αυτούς:
51 «Μήπως ο νόμος μας κρίνει τον άνθρωπο, αν δεν ακούσει πρώτα από αυτόν και δε γνωρίσει τι κάνει;»

52 Αποκρίθηκαν και του είπαν: «Μήπως κι εσύ είσαι από τη Γαλιλαία; Ερεύνησε και δες ότι από τη Γαλιλαία δεν εγείρεται προφήτης».
53 Και πορεύτηκαν ο καθένας στον οίκο του

http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Iwannhn_Euaggelio/Kata_Iwannhn_Euaggelio_kef.7.htm

Ήταν Έλληνας ο Ιησούς: Ο Χριστός ήταν Έλληνας της Παλαιστίνης, μιλούσε ελληνικά, είχε ελληνικό όνομα......
http://www.intos.gr/2016/11/blog-post_78.html

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
…Γιατί οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας

Σύμφωνα με τις εβραϊκές γραφές και το ιουδαϊκό πιστεύω, ο αληθινός Μεσσίας, πρέπει να πληρεί τις ακόλουθες απαιτήσεις. Πρέπει να:
•Να ένας οξυδερκής Εβραίος με καταγωγή από τον οίκο του βασιλιά Δαβίδ
..Επειδή ο Ιησούς δεν πληρούσε αυτές τις απαιτήσεις, σύμφωνα με τους Εβραίους, δεν ήταν ο Μεσσίας.

Στην ερώτηση «Γιατί δεν είμαστε Χριστιανοί» γράφει:
«. Τα πρώτα δόγματα του χριστιανισμού φαινόταν πιο κοντά σε εκείνα των παγανιστών πολυθεϊστών παρά σε εκείνα των Εβραίων. Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερο, ο Χριστιανισμός απορρίπτονταν από τους Εβραίους και γινόταν αποδεκτός από τους πολυθεϊστές…

http://redskywarning.blogspot.gr/2012/02/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον οι μαθητές του Χριστού ήσαν Ιουδαίοι – όπως λέει το άρθρο - και αγράμματοι ψαράδες , όπως έχουμε διδαχθεί , πως ήξεραν την Ελληνική γλώσσα και έγραψαν στα Ελληνικά τα Ευαγγέλια;
Σε ποία γλώσσα ο Απόστολος των Εθνών Παύλος αλλά και ο Απόστολος Ανδρέας (ιδρυτής της Εκκλησίας του Βυζαντίου, δίδαξε στην Θράκη, Μακεδονία Ήπειρο και , κατέληξε στην Αχαΐα. ) μεταξύ των άλλων , μιλούσαν και έγραφαν στους Έλληνες;
Ο Ιωάννης ο Θεολόγος , φτωχός ψαράς και αυτός που έγραψε στα αρχαία Ελληνικά την γνωστή σε όλον τον κόσμο Αποκάλυψη;
Έγραφαν!
Το να μιλά κάποιος την Ελληνική εκείνη την εποχή ας πούμε πως ήταν εύκολο εφόσον ήταν διαδεδομένη σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Να γράφεις ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρίς να τα έχεις διδαχθεί, πώς γίνεται;
Σήμερα εμείς με “τόσες σπουδές” και δεν ξέρουμε να γράφουμε σωστά , ούτε αυτά “που μιλάμε”, πόσο μάλλον τα αρχαία!

Η λοιπόν θα πιστέψουμε στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος η θα πρέπει να υποθέσουμε πως ήσαν Έλληνες η πως δεν ήσαν αγράμματοι και όλοι οι Ιουδαίοι μαθητές του Χριστού είχαν σπουδάσει αρχαία Ελληνικά. Σπουδασμένοι …αγράμματοι ψαράδες…

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί πιστεύουμε στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Οι Ιουδαίοι και οι λοιποί που δεν πιστεύουν ;

Παρεμπιπτόντως αρκετοί ΥΠΕΡελληνες και μη ισχυρίζονται πως ο Χριστιανισμός ήταν η αιτία της καταστροφής του Ελληνισμού.
Αν και σχετικά άσχετο με το θέμα της επανάληψης της δίκης Του Θεανθρώπου Χριστού μας , Στον Οποίο δεν έχει κανένα ορθόδοξο Χριστιανικό νόημα να αποδίδουμε καταγωγή – έχει όμως στους Αποστόλους, στην καταγωγή των οποίων αναφέρεται το άρθρο - στον παρακάτω σύνδεσμο αναλύεται η επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα και στην Αθήνα τα χρόνια πριν από Την Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού!
Οποιος θέλει ρίχνει μια ματιά να διαπιστώσει από πότε άρχισε η παρακμή και εάν σε αυτό ευθύνεται ο Χριστιανισμός.

Το πραγματικό τέλος της αρχαίας Ελλάδας
Και η ανανέωση αυτής μέσω του Χριστιανισμού και του Βυζαντίου.

Ερευνα: Δημήτρης Σκουρτέλης

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/rome-troia/to-pragmatiko-telos-tes-archaias-elladas

Υ.Γ.
Εάν και εσείς πιστεύεται πως η νέο κατασκευασμένη αυτή σύγχυση επικρατεί και έχει ενδιαφέρον και η άλλη άποψη το δημοσιεύεται, εαν όχι εσείς ξέρετε…