Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τι είπε ο Πούτιν για κομμουνισμό και Χριστιανισμό



Μεταφέρω από το Russia Τoday:

"Ίσως θα πω κάτι που σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, αλλά εγώ έτσι το βλέπω", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ "Βαλαάμ"*, ένα απόσπασμα του οποίου μεταδόθηκε στο κανάλι Russia 1. «Πρώτα απ’ όλα, η πίστη πάντα μας συνόδευε, στο να γίνουμε ισχυροί κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας, περνούσε δύσκολες στιγμές.

"Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια του μαχητικού αθεϊσμού, όταν οι ιερείς εξαλείφθηκαν, οι εκκλησίες καταστράφηκαν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία είναι πολύ παρόμοια με τον Χριστιανισμό, στην πραγματικότητα: ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη - όλα βρίσκονται στην Αγία Γραφή, είναι όλα εκεί. Και ο κώδικας της οικοδόμησης του κομμουνισμού; Αυτό είναι μια μετουσίωση, είναι απλά ένα τόσο πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο, τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».

Ο Πούτιν προχώρησε ακόμα πιο πολύ, συγκρίνοντας τη στάση των κομμουνιστών προς τον μπολσεβίκικο ηγέτη Λένιν με την προσκύνηση των αγίων στον Χριστιανισμό. "Κοίτα, ο Λένιν τέθηκε σε μαυσωλείο. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τα λείψανα των αγίων για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και μόνο για τους Χριστιανούς; Όταν λένε ότι δεν υπάρχει τέτοια παράδοση στο χριστιανισμό, λοιπόν, να πάτε στον Άθω και να ρίξετε μια ματιά, υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί και έχουμε ιερά λείψανα εδώ", κατέληξε ο Πούτιν.
 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρατηρήσεις του Πούτιν οι οποίες «εξομαλύνουν εύλογα τις αντιπαραθέσεις γύρω από τον τάφο του Λένιν», όπως ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Ιβάν Μέλινκοφ (αριστερά στην φώτο) στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Οι κομμουνιστές και όλοι οι άλλοι πατριώτες αριστεροί γνωρίζουν ότι ο κομμουνισμός είναι τόσο κοντά στον Χριστιανισμό όσο ο χριστιανισμός απέχει τόσο πολύ από τις μορφές καπιταλισμού που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας και στην οικονομία μας", δήλωσε.

Ο ρωσικός λαός είναι διχασμένος για το εάν πρέπει να φύγει το μαυσωλείο με την μούμια του Λένιν και γίνει κανονική ταφή. Ο Πούτιν έχει υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να φύγει. Ο Γιέλτσιν ήθελε να το διώξει.

Με εξαίρεση τα περί λειψάνων, παρόμοιες δηλώσεις ο Πούτιν έχει ξανακάνει:

Το 2016, μεταξύ άλλων είχε πει:

" Όταν εργαζόμουν στην KGB δεν ήμουν ένας από εκείνους που έγιναν μέλη του κόμματος γιατί έπρεπε, αλλά ούτε μπορώ να πω ότι ήμουν ιδεολογικό μέλος του κόμματος, η στάση μου απέναντι σε αυτό ήταν ότι ήμουν προσεκτικός (ή επιφυλακτικός). Σε αντίθεση με πολλούς δημόσιους υπαλλήλους δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος με κομματική άποψη. Αλλά σε αντίθεση με πολλούς από αυτούς δεν πέταξα την κάρτα του κόμματός μου, δεν την έκαψα. ... Είναι ακόμα κάπου εδώ γύρω.

Μου άρεσαν πολύ, και ακόμα μου αρέσουν οι κομμουνιστικές και σοσιαλιστικές ιδέες. Εάν κοιτάξετε τον Κώδικα για την οικοδόμηση του κομμουνισμού, ο οποίος διανεμήθηκε ευρέως στη Σοβιετική Ένωση, μοιάζει έντονα με τη Βίβλο. Αυτό δεν είναι ένα αστείο, είναι σαν ένα απόσπασμα από τη Βίβλο. Οι ιδέες είναι καλές: η ισότητα, η αδελφοσύνη, η ευτυχία, αλλά η πρακτική ενσάρκωση αυτών των αξιοσημείωτων ιδεών απέχει πολύ από εκείνες που διατυπώνονται από σοσιαλιστές ουτοπιστές όπως ο Henri de Saint Simon και ο Robert Owen. Η χώρα μας δεν μοιάζει με την Πόλη του Ήλιου. [Ο Γάλλος φιλόσοφος κόμης Ανρί Σαιν-Σιμόν (1760 – 1825) και ο Ουαλός κοινωνικός μεταρρυθμιστής Ρόμπερτ Όουεν (1771 – 1858) θεωρούνται ιδρυτές του ουτοπικού σοσιαλισμού].

Όλοι κατηγορούσαν το τσαρικό καθεστώς ότι ήταν καταπιεστικό. Αλλά με τι ξεκίνησε το καθεστώς της σοβιετικής εξουσίας; Με μαζικές καταστολές. Δεν θα μιλήσω για την κλίμακα, αλλά απλά για το πιο τρομακτικό παράδειγμα: την καταστροφή και την δολοφονία της αυτοκρατορικής οικογένειας μαζί με τα παιδιά τους. Ίσως υπήρχε κάποια ιδέα ότι ήταν απαραίτητο να εξαλειφθούν τυχόν κληρονόμοι. Αλλά γιατί να σκοτώσουν τον γιατρό Μπότκιν; Γιατί να σκοτώσουν  τους υπηρέτες, ανθρώπους γενικά προλεταριακής προέλευσης; Για ποιον σκοπό; Για να καλύψουν  το έγκλημα.

Εντάξει, πολέμησαν εναντίον ανθρώπων που αντιστάθηκαν στη σοβιετική εξουσία με όπλα στα χέρια τους, αλλά γιατί σκότωναν τους ιερείς; Μόνο το 1918 σκότωσαν 3.000 ιερείς και σε δέκα χρόνια 10.000. Στην περιοχή του Don, έριξαν εκατοντάδες κάτω από τον πάγο. Όταν αρχίζετε να το σκέφτεστε και λαμβάνετε νέες πληροφορίες, αξιολογείτε πολλά πράγματα διαφορετικά.

Ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν, σε μια από τις επιστολές του προς τον Μολότοφ, νομίζω, έγραψε - δεν μπορώ να τον αναφέρω ακριβώς - ότι όσο πιο πολλούς αντιδραστικούς εκπροσώπους της μπουρζουαζίας και της ιεροσύνης σκοτώνουμε, τόσο το καλύτερο. Ξέρετε, αυτή η προσέγγιση δεν συμπίπτει με κάποιες από τις προηγούμενες ιδέες μας για την ουσία της εξουσίας.

Και ο ρόλος του κομμουνιστικού, μπολσεβίκικου κόμματος στην κατάρρευση του μετώπου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι γνωστός. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Χάσαμε μια χώρα που χάθηκε, αφού αρκετοί μήνες αργότερα η Γερμανία παραδόθηκε και καταλήξαμε να χάνουμε από τους ηττημένους, ένα μοναδικό περιστατικό στην ιστορία. [προφανώς αναφέρεται στην Συνθήκη του Μπρεστ -Λιτόφσκ, όπου η μπολσεβίκικη Ρωσία έχασε το 1/4 των εδαφών της]. Και με ποιο σκοπό; Για χάρη της κατάκτησης της εξουσίας. Πώς μπορούμε να εκτιμούμε αυτήν την κατάσταση, γνωρίζοντας σήμερα, αυτή την κατάσταση, η οποία έφερε τεράστιες απλώς κολοσσιαίες απώλειες στη χώρα".

* To ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην Ορθόδοξη Μονή Βαλαάμ στην Λίμνη Λάτογκα της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία - που μετά την επανάσταση των μπολσεβίκων πέρασε στην δικαιοδοσία των Φινλανδών. Στην Μονή αυτή - που επισκέπτεται τακτικά ο Πούτιν - φυλάσσονται διάφορα ιερά κημείλια που σώθηκαν από την οργή των μπολσεβίκων. Στο ντοκιμαντέρ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε την Φινλανδία που φύλαξε τα κειμήλια υπενθυμίζοντας ότι "όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στα θρησκευτικά κειμήλια. Αυτές οι αξίες κρατήθηκαν μόνο επειδή μετακινήθηκαν από τη Ρωσία στη Φινλανδία. Αυτά τα λείψανα περιλαμβάνουν εκκλησιαστικά σκεύη, διάφορες εικόνες και σπάνιες εκδόσεις που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Μονής". Βλέπε εδώ κι εδώ.
Σχόλιο ΚΟ: Μπορείς αποσπασματικά να δεις μια δήλωση και να βγάλεις συμπεράσματα. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα "ενημερωικά" sites προβάλλουν την είδηση σαν δήλωση "εξομοίωσης κομμουνισμού - χριστιανισμού" και αποκρύβουν τα περί εγκλημάτων του κομμουνισμού. Έχω την αίσθηση ότι εδώ ο Βλαδίμηρος - που είναι πολιτικός ηγέτης και όχι θρησκευτικός - καταθέτει αλήθειες (οι μπολσεβίκοι όντως θέλησαν να αντικαταστήσουν την χριστιανική πίστη με την ιδεολογία τους και τα είδωλά τους, χρησιμοποιώντας την προπαγάνδα και την τρομοκρατία) χωρίς να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα εξομοίωσης κομμουνισμού – χριστιανισμού. Όμως, άθελα ή ηθελημένα, προβάλλει μια εξωραϊσμένη κομμουνιστική ιδεολογία και φαίνεται να έχει την κοινότυπη άποψη περί «αγνών προθέσεων» των απαρχών του κομμουνισμού. Το θέμα της «σχέσης» κομουνισμού – Χριστιανισμού είναι τεράστιο και έχει συζητηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια - και με την συμβολή της επέλασης του πολιτιστικού μαρξισμού και της εγκαθίδρυσης της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς παντού – τα εγκλήματα του κομουνισμού κατά των χριστιανών τείνουν να ξεχαστούν (ακόμα και σε χριστιανικά συγγράμματα για τους νεομάρτυρες απουσιάζει επιδεικτικά το ιδεολογικό στίγμα των διωκτών τους και τονίζεται μόνο η πίστη τους και τα παθήματά τους) ενώ έχουν αυξηθεί οι απόψεις χριστιανών που διατείνονται θετικά προς την Αριστερά γενικότερα και τον κομμουνισμό – μαρξισμό ειδικότερα, αθωώνοντάς τον και ωραιοποιώντας τον και ισχυριζόμενοι κάποιου είδους «σύνδεσής» του με τον Χριστιανισμό. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο πρόσφατο βιβλίο του ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού μας αποκαλύπτει ότι επηρεάστηκε πολύ από μια κομμουνίστρια, επισημαίνει την «κομμουνιστική» πλευρά των χριστιανών, γράφοντας επί λέξει: «Κάποτε μου είπαν: «Μα, εσείς είστε κομμουνιστής!» Όχι, οι κομμουνιστές είναι οι χριστιανοί. Οι άλλοι μας έκλεψαν το λάβαρο!». Ανάλογου ύφους δηλώσεις έχουν γίνει και από δικούς μας ιεράρχες και θεολόγους. Άλλωστε θυμάστε το συνέδριο Χριστιανισμός και Αριστερά με την σφιγμένη γροθιά και τον Σταυρό σε κόκκινο φόντο. Το συνέδριο Χριστιανισμός και Δεξιά δεν θα το δούμε ποτέ. Είναι politically incorrect.   

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

20 σχόλια:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ (ΚΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΝΑΚΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ)

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιησούς καί ο Μάρξ

Ο Λένιν είπε "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού", μπορεί νά ήταν ο Μάρξ ή άλλος, τώρα ο Πούτιν λέει ασυναισθήτως "η πολιτική είναι τό όπιο τού λαού". Καί δέν έχει άδικο. Η ταύτιση, σχεδόν, κομμουνισμού χριστιανισμού είναι άλλη μία διαφθορά καί στρέβλωση, πέραν τών γνωστών αιρέσεων. Αυτές κινήθηκαν σέ θεολογικό επίπεδο, ο Πούτιν μεταφέρει τήν αίρεση σέ επίπεδο πολιτικής Φιλοσοφίας.

Τούτο μού θυμίζει τήν εξής αντίστιξη. Στή θέση τού Ιησού επί τού Σταυρού, ο Πούτιν τοποθετεί τόν Μάρξ, νά ακούει τόν ένα ληστή νά τού λέει : "αφού είσαι υιός τού θεού, κατέβα από τό Σταυρό νά σωθείς καί σώσε κι εμάς". Ο άλλος λέει τό "μνήσθητί μου Κύριε, όταν έλθεις εν τή βασιλεία σου".

Ο Μάρξ-Ιησούς κατεβαίνει από τόν Σταυρό, κατεβάζει καί αυτόν που τού τό είπε. Λέει καί στόν άλλο νά κατέβει, αλλά αυτός δέν θέλει. Μένει εκεί δεμένος - ίσως καί καρφωμένος - στό τέλος δέ πεθαίνει.

Ποιά η συνέχεια ; Ο κομμουνισμός κατέρρευσε, καταρρέει καί ο καπιταλισμός. Η επανασύνδεση - συσκευασία δύο σέ ένα, επίκειται. Αυτό θά τό ρυθμίσει ο αναμενόμενος από τό εβραϊκό η ισλαμικό ιερατείο "Μεσσίας". Τό έργο αυτό θά τού τό αναθέσει η αυτοκρατορία τής Παγκόσμιας Τράπεζας. Εν τώ μεταξύ, ο πρόεδρος Β. Πούτιν, θά προσπαθεί νά αμβλύνει τίς διάφορες που έχουν οι μαρξιστές τού Ιησού μέ τούς οικουμενιστές τού Ιησού, πέρα εκεί στή Ρωσία.

https://www.facebook.com/kypchri/posts/10211014703418894

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας αντίχριστος αριστερός, ούτε καν άθεος, θα τολμούσε έστω και να διανοηθεί να συγκρίνει την εξ'αποκαλύψεως Αλήθεια που ήρθε στην γη να αποκαλύψει και να διδάξει Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας με το ψεύδος=αντί χριστος = ο εξαποδώ που εκφράζει ο αποτρόπαιος αδίστακτος δολοφονικός μισάνθρωπος κομμουνισμός.

Και αυτό , ο αντίχριστος, θα το τολμούσε σε μια δεξιά Χριστιανική κοινωνία , μόνο και μόνο για να προωθήσει την αριστερά στους αγαθούς ανθρώπους της Χριστιανικής αυτής κοινωνίας. Για να τους εξαπατήσει με ΤΟ ΨΕΜΑ!
Για κανέναν άλλο λόγο και σε καμία άλλη περίπτωση.

ΤΟ ΨΕΜΑ που είναι το χειρότερο από όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα που χαρακτηρίζουν την απάνθρωπη κομμουνιστική ιδεολογία.
Οποιος κατανοήσει πως το με ΨΕΥΔΟΣ προσπαθούν να δελεάσουν τους πολίτες να τους ακολουθήσουν , τότε θα κατανοήσει πως οτιδήποτε και εάν λένε η τάζουν οι αριστεροί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.*
Όταν τελικά καταφέρνουν και παίρνουν την εξουσία τότε ακριβώς φαίνεται επακριβώς η ... αγάπη τους πρός τους αφελείς που τους πίστεψαν. Αλλά τότε είναι αργά!

*Για αυτό και οι πονηροί λοιποί αριστεροί που ...δεν κυβέρνησαν , το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να ΞΑΝΑ ΠΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ.
Ποιο είναι αυτό;
Ο συριζα που κυβερνά δεν είναι αριστερός!!!

Εγω ειμί η Αλήθεια , το Φως, ο Υιός του Αληθινού Θεού, είπε ο Ιησούς Χριστός μας.
Για αυτό και τον μίσησαν και τον μισούν τόσο πολύ , Τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας και τους Χριστιανούς οι αριστεροί. Διότι αυτοί είναι το ΨΕΜΑ και το ΣΚΟΤΑΔΙ.
Οι Χριστιανοί τέκνα του Αληθινού Θεού και οσοι ακολουθούν την αριστερή κοσμοθεώρηση... αυτού τα έργα τα οποία ποιούν.
Επιλογή τους είναι να μετανοήσουν, και να επιστρέψουν σην Αλήθεια και στο Φως.
Ελέυθερη βούληση. Ποτέ εξαναγκασμός.

ΔΕΞΙΑ , ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
ΧΡΙΣΤΟΣ
ΑΝΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
http://theodotus.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html

Υ.Γ.
Τον καπιταλισμό με τον κομμουνισμό συνέκρινε ο Πούτιν.
(Ενας Χριστιανός ορθόδοξος και μόνο να διανοηθεί να συγκρίνει την Αλήθεια με το ψεύδος , τον Χριστιανισμό με τον κομμουνισμό, είναι Ιεροσυλία. Πόσο μάλλον να το κάνει πράξη!)

Ούτως η άλλως αυτά τα δύο οικονομικά συστήματα είναι απόρροια της αριστερής Γαλλικής επανάστασης.
Και τα δύο ανήκουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ κοσμοθεώρηση .
Για αυτό και συνεργάζονται άψογα με μοναδικό τους εχθρό,
ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ κοσμοθεώρηση.
Σήμερα όλα αυτά , ειδικά στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας , είναι ολοφάνερα!

Ανώνυμος είπε...

FSB = KGB

Tιποτα δεν εχει αλλαξει απο τοτε.Απλα οι ολιγαρχες της σοβιετιας εφτιαξαν εταιρειες (που τους ανηκουν ολοκληρωτικα ) μεσω των οποιων αγοραζουν ολο τον κοσμο,και πρωτη πρωτη την Ελλαδα. Η σοβιετοποιησις και κινεζοποιησις ολου του κοσμου εχει αρχισει εδω και καιρο.
Ολη η γη σε καποια χρονια θα ειναι περιουσια του σοβιετικου και του κινεζικου κομμουνιστικου κομματος. Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για μικρα παιδακια και ραγιαδες πιθηκους

ΑΔΡΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε Πουτιν που μιλας για Χριστιανισμο. Εδω εφερες πισω στην εξουσια τον τυπο-αρχηγο της πρωην κουμουνιστικης γκεσταπο κ μιλας κιολας. Το προβλημα με τους εθνικιστες κ πατριωτες ξερετε ποιο ειναι? Οτι απο την τοση αναγκη τους να στηριχτουν σε καποιον πατριωτη ηγετη, με το που βγει ο καθε δηθεν εθνινιστης λαικιστης κ εξυπνος αρχηγος, τυφλωνονται αμεσως απο συγκινηση κ αργουν παρα πολυ να καταλαβουν τι τους γινεται. Το ιδιο που εγινε κ με τον Τραμπ. Ας ξυπνησει επιτελους ο κοσμος. Ο Πουτιν εχει αμεση συνδεση με το μασονικο σιωνιστικο συστημα. Αλλη μια μασκα ειναι κι αυτος που σιγα σιγα αρχιζει να πεφτει.

Ανώνυμος είπε...

Ένας Χριστιανός Ορθόδοξος δεν στηρίζει τις ελπίδες του σε κανέναν πολιτικό ή πολιτικό σύστημα. Είναι άσχετη η Ορθοδοξία με οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία. Αστοχία η όποια σύγκριση, έστω και για πολιτικούς σκοπούς.

ΥΓ. Αυτά περιμένατε, για να "πέσουν οι μάσκες"? Ένας Χριστιανός εξ'ορισμού δεν στηρίζεται στην πολιτική αλλά στην δύναμη του Θεανθρώπου. Οπότε καμία μάσκα δεν έπεσε, καμία αλλαγή δεν βλέπω. Χεσμένους τους έχουμε τους πολιτικάντηδες, κολλήματα δεν έχουμε ούτε με Τράμπηδες ούτε με Πούτινδες... Κατά 99% οι πολιτικοί απογοητεύουν... (το 1% ο Ιωάννης Καποδίστριας! :D)

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι ο Πούτιν δεν καταλαβαίνει πολύ απλά πράγματα διότι δεν έλαβε κλειδί για να καταλάβει την Αγ. Γραφή. ( η είναι η συνειδητή απάτη ; )

Ότι και να είναι εδώ είναι η ΠΑΓΊΔΑ.

Οι -η ελευθερία -, - η δικαιοσύνη-, ισότητα- , είναι οι λέξεις που σημαίνουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ πράγματα στην Πίστη μας και στη κομμουνιστική ιδεολογία ... μοιάζει μόνο ο ήχος.

Alexei Kyrilloff.

Ανώνυμος είπε...


Κ.Ο. πολύ σωστά αναφέρεις ότι Πούτιν είναι πολιτικός ηγέτης και όχι θρησκευτικός, ως εκ τούτου προσπαθεί να "γεφυρώσει" τις διάφορες αντιθέσεις που υπάρχουν και να ενώσει τους πολίτες της Ρωσίας. Μιάς Ρωσίας που όπως και τα υπόλοιπα κράτη της Σοβιετίας βίωσε απόλυτα τον τρόμο, την παράνοια και την διαστροφή του κομμουνισμού που το κόκκινο χρώμα του δεν είναι μπογιά αλλα το ανθρώπινο αίμα απο τα εκατομμύρια θύματα του.

Ένας πολιτικός ηγέτης όμως δεν φένεται απο τα λόγια και τις διάφορες δηλώσεις αλλα απο τις ΠΡΑΞΕΙΣ και εμείς οι Έλληνες θα έπρεπε να το γνωρίζουμε πολύ καλα αυτό. Άσχετα απο τις όποιες δηλώσεις γίνονται, οι πράξεις του Πούτιν δείχνουν ότι δεν ασπάζεται τον κομμουνισμό ότι πιστευει στο Έθνος στην πατρίδα στην οικογένεια, στην ορθοδοξία. Με τον Πούτιν στην εξουσία η Ρωσία γιγαντώθηκε και "σήκωσε το αναστημα της" ενάντια στην ισοπέδωση της νέας τάξης πραγμάτων, του πολιτιστικού μαρξισμού και την γενοκτονίας της λευκής φυλής που διαδραματίζεται μέσω της μετακίνησης ασιατικών και αφρικανικών πλυθησμών στην ευρώπη. Οι ελάχιστες χώρες που έχουν ακόμα ανεξάρτητο νόμισμα και πραγματικά Εθνικές τράπεζες που δεν είναι ακόμα διασυνδεδεμένες με την τράπεζα διεθνων διακανονισμών (B.I.S.) όπως η Συρία οφείλουν την ανεξαρτησία τους στην Ρωσία και στην Ρωσία βλέπουν οι λαοί των πουλημένων κυβερνήσεων όπως η Ελλάδα την ελπίδα σωτηρίας τους, μια ελπίδα σωτηρίας που δεν θα είναι απο "αγάπη" αλλα απο κοινα συμφέροντα.

Και μην ξεχνάμε ότι εαν δεν ήταν ο Πούτιν δεν θα υπήρχε πλέον ο χριστιανισμός στην μέση ανατολή, θα είχε "ξεριζωθεί" απο τις ορδές των μισθοφόρων του ISIS των νεοταξιτών, οπότε ας μην δίνουμε σημασία σε δηλώσεις πολιτικής σκοπιμότητας αλλα ας κοιτάξουμε τις πράξεις.



ΤΑΛΩΣ

ikonsgr είπε...

Βλέπω πολύ συχνά,και ιδιαίτερα "δεξιούς" και... "καλούς Χριστιανούς", κυριολεκτικά να ..."τρώνε τα λυσσακά τους" με τον Πούτιν και την ρωσσία, και αναρωτιέμαι:

- Ειδαν πολλά "χαϊρια" και... προκοπές με την ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ-ΣΑΤΑΝΟΔΟΥΛΟΥΣ "ΔΥΤΙΚΟΥΣ", "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" (και λοιπά ψευδώνυμα της πλανητικής σατανο-συμμορίας των χρηματεμπόρων-τοκογλύφων...), και τρέφουν τέτοιο μίσος για τον "κακό" Πούτιν και την "κακιά" Ορθόδοξη Ρωσία (που... "δεν έκανε τίποτα για μας", οι οποίοι είμαστε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 150 ΧΡΟΝΙΑ, τέτοιο κόλλημα και τέτοια νοητική μακακία τους δέρνει.....);

- ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ-ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΕΜΠΟΡΩΝ "ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΣΙΑ" ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ.... "ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ";

- Αν ο πούτιν είναι "δικός τους" όπως λένε,δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, αφού εμμέσως πλην σαφώς ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ότι πρακτικά, ΟΛΗ η ανθρωπότητα είναι αφημένη στο "έλεος" της σατανο-συμμορίας των "ροτσιλντ και σια" (αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος ηγέτης και καμία άλλη ισχυρή χώρα που να αντιτίθεται σ'αυτούς); Ετσι αντιλαμβάνονται τον Αληθινο Θεό; Κάτι που απλά υπάρχει "κάπου αλλού", αδιαφορώντας πλήρως για την ανθρωπότητα;

Ειλικρινά, όλοι εσείς οι "πουτινομάχοι" αρχίζετε να μου θυμίζετε τους άλλους ψυχοπαθείς και αντίχριστους που μέρα νύχτα κυνηγάνε "ναζί,χιτλερ, φασίστες", και άλλα φαντάσματα του παρελθόντος που στοιχειώνουν τα αριστερ-άρρωστα μυαλά τους!

Σταματήστε λοιπόν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τρώγεστε με τον Πούτιν και κοιτάξτε ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΧΡΙΣΤΟΥΣ- ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ωρες ωρες με την λύσσα που γράφουν κάποιοι κατά του Πούτιν αποκτά κάποιος την αίσθηση πως πρόκειται πληρωμένους ευρωλακέδες ή για ΝΑΤΟικα σκυλιά απο αυτα που συχνά πυκνά κατατροπώνει σε δημόσιες συνεντεύξεις του ο Βλαδίμηρος...

Διαβάζοντας τα ως άνω δεν βλέπω να έχει σφάλλει πουθενά.

Βγάλτε τις παρωπίδες του ζηλωτισμού ή αφήστε την προπαγάνδα ορισμένοι ( συνήθως περά απο άθεους φιλελέδες δυτικοδουλους - αριστερους και δεξιούς - τον μισουν και ολα τα ναζι-αρικα γατιά..γι'αυτούς μόνο οι Βανδαλοι Ουννοι Βησιγοτθοι χασάπηδες είναι άξιοι θαυμασμού ).

Αυτός με την εμπλοκή του - πολιτικη , διπλωματική και στρατιωτική - στην Συρία έσωσε πολλαπλάσιες ζωές , Χριστιανών και άλλων αμάχων θιγόμενων απο τους αμερικανοτζιχαντιστες , απο όσα likes θα κάνετε εσείς σε όλη την ζωή σας σε...εθνικοπατριωτικά άρθρα στα social media..

Αφήνω το φρένο που καθοριστικά έβαλε στις πολύχρωμες επαναστάσεις ( Ουκρανία ) και την εξάπλωση της αμερικανοκινητης "αραβικης ανοιξης" σε όλη την Μέση Ανατολή..


Ahoy είπε...

ΚΟ Υπαρχουν δυο προσωπα στη Ρωσσια που δειχνουν σε τη ατμοσφαιρα λειτουτγει Πουτιν. Ο ενας ειναι ο Βλαδιμηρος Σουλκοφ δεξι του χερι στο Κρεμλινο και ο αλλος ο Ιγκορ Στρελκοφ Γκριπιν του πατριωτικου μετωπου. Δινουν μια καποια εξηγηση για τα οσα ειπε ο Πουτιν.
https://www.memri.org/reports/kremlin-aide-vladislav-surkov-rationalist-paradigm-western-civilization-hypocrisy-inevitable

Ανώνυμος είπε...

O Πούτιν είναι ένας άνθρωπος της πρώην KGB,σημερινή FSB,η οποία υπηρεσία έλεγχόταν και έλεγχετε απο κρυπτοιουδαίους σταλινιστές.

Επι Ψυχρου Πολέμου την διάβρωση στις ΗΠΑ την έκανε το Κομμουνιστικό Κομμα ΗΠΑ,το οποίο ελεγχόταν από την KGB και κάτα συντριπτική πλειοψηφία από άθεους κομμούνιστές εβραίκης καταγώγης.

Σήμερα οι πρώην άθεοι φέρνουν τον μπολσεβικίσμο μέσω των θρησκειών και το πάιζουν ορθόδοξοι,μουσουλμάνοι κτλ.

Ανώνυμος είπε...

ikonsgr Δεν νομιζω οτι τρωγεται κανενας Ορθοδοξος με τον Πουτιν ή τον Τραμπ. Οι Ορθοδοξοι ειναι ή τουλαχιστον θα πρεπε να ειναι οι τελευταιοι που θα ασχολουνταν τοσο με πολιτικες μαριονεττες. Εδω σχολιαζουμε απλα τα γεγονοτα απο τη δικη μας ματια και εκφραζουμε αποψεις, δεν εχει κανενας καμια εμμονη με κανεναν πολιτικο. Αλλωστε με τον κινδυνο του Οικουμενισμου που κοντευει να αφανισει τελειως καθε γνησιο Ορθοδοξο κληρικο κ λαικο, το τελευταιο πραγμα που θα πρεπε να μας απασχολει ως Χριστιανους Ορθοδοξους, ειναι το τι κανει το καθε muppet/ puppet.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανωνυμο 17 Ιανουαριου 12:51

Εννοειται δεν στηριζουμε τις ελπιδες μας σε πολιτκους ηγετες. Δεν εννοουσα κατι τετοιο σε καμια περιπτωση. Σχολιαζω απλα την πολιτικη πραγματικοτητα κ το πως 'ηγετες' σαν τον Πουτιν κ τον καθε Πουτιν, εχουν καταφερει να ξεγελασουν τους περισσοτερους πατριωτες κ εθνικιστες σε τοσο μεγαλο βαθμο.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία και Χριστιανοσύνη δεν κινδύνεψε ποτέ από την κριτική. Η σημερινή Ελλαδική Εκκλησία ας προσέξει λίγο καλύτερα και ας επιλέξει ή να είναι ενεργός στην πολιτική ή ουδέτερη.

Όταν κάθετε μαζί με τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ όταν αυτός ανακοινώνει τον νόμο για την ελληνοποίηση εκατομμυρίων αλλοφύλων και αλλοθρήσκων και όταν τάσσεται εναντίον των συλλαλητηρίων για το σκοπιανό, τότε διαδραματίζει ουσιαστικό πολιτικό και αντεθνικό ρόλο. Δεν είναι ουδετερότητα αυτό.

Το ίδιο και για την Καθολική Εκκλησία με τη γνωστή γελοία συμπεριφορά του επικεφαλής της.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν προεδρικές εκλογές στις 18 Μαρτίου 2018 στη Ρωσία. Και ο Πούτιν, εκτός από άριστος ηγέτης, είναι και ικανότατος πολιτικός. Με τα δεδομένα αυτά αν δεις τα σχόλιά του, ουσιαστικά απλώς μεταφέρει την ιστορική αλήθεια με στόχο την ενότητα. Ουσιαστικά λέει "Είμαστε όλοι Ρώσοι και ό,τι και αν έχει συμβεί στην Ιστορία μας, ψηφίστε με."

Ανώνυμος είπε...


Σχετικά με το σχόλιο του ΚΟ για την αφίσα με τον Σταυρό στην υψωμένη γροθιά (την αριστερή γροθιά) δείτε το σχετικό συνέδριο και την αφίσα
εδώ.
Ήταν το 2013 όταν ο Τσίπρας προαλείφονταν για πρωθυπουργός και έπρεπε να βελτιωθεί το "χριστιανικό" προφίλ του. Πήγε μέχρι τον Άθω, μπήκε σε εκκλησίες. Ακόμη και τον Πάπα είδε μετά το μασωνικό συνέδριο στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφος αριστερός, όταν απόρησα ποια σχέση έχει ο Κομμουνισμός με τον Χριστιανισμό, μου είπε ότι όπως λέει το Ευαγγέλιο "αυτός που έχει δύο χιτώνες ας δώσει τον έναν σ' αυτόν που δεν έχει" (Κατά Λουκάν 3.11)
Το σκέφτηκα καλύτερα και σήμερα βλέπω την τεράστια διαφορά. Ο Κομμουνισμός λέει "αυτός που έχει δύο χιτώνες αναγκάζεται με την απειλή εξόντωσης να δώσει τον έναν και κατόπιν εκτελείται."

Ανώνυμος είπε...

Είδηση: Ο φιλορωσικός ιστότοπος russia-insider φιλοξενεί άρθρο της Εναλλακτικής Δεξιάς. Δείτε την πρώτη εικόνα όταν ο μπολσεβίκος εισέρχεται στην εκκλησία και διακόπτει τη λειτουργία.
Ενδεχομένως να συνδέεται και με τις εκλογές στη Ρωσία στις 18 Μαρτίου και τους διάφορους υποψηφίους (βλ. επίσης άρθρο του ΚΟ στις 15-1-2018).

Ανώνυμος είπε...

Ο κομμουνισμός θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με το ισλάμ (υποταγή): "Προσκύνα ή πεθαίνεις."