Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Τυφλή Δικαιοσύνη. Αλλήθωροι συλλειτουργοί;

«Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης. Η θέση του είναι θεμελιώδης, ισότιμη, ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της». Άρθρο 2 του νόμου 4194/2013 - Κώδικα Δικηγόρων.

«Υψηλή η αποστολή των Δικηγορικών συλλόγων στη σύγχρονη κοινωνία….Η Δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση μόνο των δικαστικών λειτουργών (των Δικαστών και των Εισαγγελέων). Είναι και δική σας ευθύνη και μέριμνα. Είμαστε μαζί αναγκαίοι συμμέτοχοι στην ικανοποίηση του αιτήματος ορθής απονομής της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί παρά να είμαστε και αναγκαίοι ομόδικοι στην αξίωση για δίκαιες δίκες. Ο  συνήγορος  του  Λουδοβίκου 16ου, πρόεδρος του σώματος των Δικηγόρων του Παρισιού, που ορίστηκε από αυτούς να τον υπερασπισθεί στη Συνέλευση του Λαού, άρχισε την αγόρευση του ενώπιον της – εχθρικά προκατειλημμένης – για τον κατηγορούμενο Συνέλευσης με τη φράση: «υποβάλλω στη Συνέλευση την αλήθεια και το κεφάλι μου. Μπορείτε να διαθέσετε το κεφάλι μου, αφού όμως ακούσετε την αλήθεια». Πρόκειται για μια υπέροχη εικόνα της αποστολής του Δικηγόρου. Επικαλείται και προσάγει την αλήθεια και γι’ αυτή θυσιάζει και το κεφάλι του».

Αυτά, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλάκης, κατά το χαιρετισμό του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στο Ηράκλειο στις 2 Νοεμβρίου 2002.

Αυτά θυμήθηκα διαβάζοντας την παραπάνω είδηση περί προσβολής των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τα οποία εξ όσων γνωρίζω αφορούν όλους τους ανθρώπους, άνευ διακρίσεως. Φορέας των δικαιωμάτων είναι «κάθε άτομο από τη στιγμή της γέννησής του, απλώς και μόνο επειδή είναι ανθρώπινο ον» (Human rights reference handbook, 2004). Επίσης: τα ανθρώπινα δικαιώματα διαφυλάττουν την ισότητα (ισχύουν τα ίδια για όλους).

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν, η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή τις εξελίξεις για την υπόθεση Novartis, αναφέρει «Ο θεσμός του "κρυφού" μάρτυρα είναι αντίθετος με τις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζει τις αρχές της δίκαιης δίκης». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η «ελληνική δικαιοσύνη δεν πρέπει να εμπλέκεται (και να την εμπλέκουν) σε πολιτικές σκοπιμότητες ή σε εξυπηρετήσεις οποιασδήποτε μορφής συμφερόντων», αλλά «πρέπει να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της», καθώς «η ορθή απονομή της δικαιοσύνης και η διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που άγονται ενώπιόν της, πρέπει να είναι απαίτηση όλων μας».

Μάλιστα. Ωραία όλα αυτά, αλλά ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα δεν έγινε γνωστός για πρώτη φορά τώρα, ώστε ο νομικός μας πολιτισμός να αισθανθεί ότι προσβάλλονται οι αρχές του.

Ακολουθούν παλαιότερες αναφορές του ηλεκτρονικού τύπου για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων σε άλλη υπόθεση, χωρίς να μπορώ να διακρίνω εκεί πουθενά να γίνεται αναφορά για προσβολή «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και για «νομικό πολιτισμό». Φυσικά, ουδεμία ανακοίνωση υπό αυτό το περιεχόμενο εξεδόθη από την Συντονιστική Επιτροπή Δικηγόρων. 
Δεν τοποθετούμαι σε δίκες ήδη ανοιχθείσες και εκκρεμείς ή μελλοντικές. Ούτε με απασχολεί το «βαρύγδουπο» της εκάστοτε υπόθεσης. Ούτε και το ειδικό «βάρος» ή το «χρώμα» που έχει η κάθε μια. Αυτό οφείλει να κάνει και η δικαιοσύνη, οι λειτουργοί της και οι συλλειτουργοί της.

Απλά αναρωτιέμαι, εάν ο συνήγορος του Λουδοβίκου 16ου, που ήταν και πρόεδρος του σώματος των Δικηγόρων του Παρισιού, θα είχε το ίδιο θάρρος να υποβάλει, χάριν της αλήθειας και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, το κεφάλι του στην σημερινή «Συνέλευση του Λαού», στην οποία για μένα, την κυρίαρχη θέση έχουν τα χειραγωγούμενα media, η πολιτική ορθότητα και ο λεγόμενος δημοκρατικός μας κόσμος. Και - φυσικά - ο δημοκρατικός μας πολιτισμός. Ουπς, και να μην ξεχάσω. Και ο νομικός μας πολιτισμός.

ΚΟ

12 σχόλια:

W.A.S. είπε...

δικαιοσυνη για τους προσφυγες, τους gay, τους δηθεν φιλοζωους που ειναι τοσο πολιτισμενοι ωστε να μην τους ενδιαφερει αν ανοχλουν τα γαυγισματα ολο το 24ωρο....γιαυτουςισχυει. οι υπολοιποι δεν εχουμε δικαιωματα!

Ανώνυμος είπε...

θεέ μου πόσο πιο κάτω έχει αυτός ο ...δημοκρατικός πολιτισμός;
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δικαιολογήσει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ...των δημοκρατών;
Στους δημοκράτες δεν βάζω τους αριστερούς.
Αυτοί είναι γνωστό πως εάν μπορούσαν να δολοφονούσαν χωρίς καμία άλλη δικαιολογία , πλην του ότι κάποιος τους φαίνεται φασίστας , θα το έκαναν ευχαρίστως και χωρίς τύψεις!
Χωρίς Θεό , όλα επιτρέπονται!
Εννοώ αυτούς που ακόμα παριστάνουν τους κεντροδεξιούς!

Υ.Γ.
Για τους λιμπραλ ούτε συζήτηση,
Αυτοί οι τροτσκιστές λενινιστές κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους σταλινικούς!

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

"Συλλείτουργοι Δικαιοσύνης"... αυτό είναι οι δικηγόροι.

Σε μια δικαιοσύνη που μπροστά από την λέξη μπαίνει και επιβάλεται να μπει υο στερητικό "Α-Δικαιοσύνη", έτσι όπως την κατάντησαν, οι συλλείτουργοι θα είναι ανάλογοι αυτής...

Η Έκθεση "GRECO" του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι σαφέστατη ως προς την διάβρωση της Α-Δικαιοσύνης.

Όταν ο Βγενόπουλος, (μακαρίτης ή μη), καταγγέλει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ότι λαμβάνει "βιβλιοθήκες"... και ουδείς δικαστής ή δικηγόρος παίρνει θέση, για ποιά δικαιοσύνη μιλάμε;

Όταν δικηγόροι συλλαμβάνονται για συνεργασία σε παραδικαστικά, για ποιούς λειτουργούς και συλλείτουργους της δικαιοσύνης μιλάμε;

Γιατί είπαμε πως δολοφονήθηκε ο Ζαφειρόπουλος;

Σε ποιό κυκλωμα είπαμε πως εμπλέκεται ο Λυκουρέζος;

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε χιλιάδες σελίδες με μαύρα γράμματα για την "δικαιοσύνη" και τους συλλείτουργούς της... αλλά ότι και να γράψουμε, η κατάσταση του βόθρου, δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το πως θα αλλάξει, δεν θα το γράψω εδώ, για να μην φέρω σε δύσκολη θέση τον διαχειριστή του εξαίρετου Κόκκινου Ουρανού.
Τα γράφω στο δικό μου blog και αναλαμβάνω και την ευθύνη των γραφομένων μου.

Καλή δύναμη σε όλους όσους παρέμειναν όρθιοι να φυλάττουν Θερμοπύλες σε μια Πατρίδα χιλιοπροδομένη από πολιτικούς, δικαιοσύνη και λοιπούς θεσμούς, αλλά και από την πλειοψηφία του λαού που κολυμπάει στην ίδια λάσπη...

Pious Atheist είπε...

"Bεβαίως, η "προστασία του δημοσίου συμφέροντος"είναι πολύ μεγάλο πράγμα , αλλά στην τούρλα του 2014 δεν συζητήθηκε καθόλου η προστασία των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Πως μπορούν να αμυνθούν ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης, από πιθανές διαβολές άγνωστων σε αυτούς μαρτύρων ; Αναφέρουμε μόνο αυτά τα ονόματα από τους δέκα , που οι "κουκουλοφόροι μάρτυρες" εμπλέκουν στην υπόθεση Νοβάρτις, διότι κατά τραγική ειρωνεία αυτοί συνυπογράφουν το νομοσχέδιο - ως συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Άμυνας, Υγείας - που τώρα τους χαντακώνει. Ηπρόχειρη νομοθέτηση δεν πλήττει μόνο τη Δημοκρατία, κάποιες φορές γίνεται μπούμερανγκ." του Πάσχου Μανδραβέλη, "Η Καθημερινή", 25 Φεβρουαρίου 2018, σελ. 25.

Ανώνυμος είπε...

KO
Τι μου θυμισες τωρα!!!!!!!!!!
Θου Κυριε, φυλακη τω στοματι μου....

Να ξεκινησω με τον κυριον αυτον που στο κατωθι βιντεο, τουλαχιστον ΞΕΡΕΙ τι λεει. Και μιλαει για τον Αρειο Παγο και το Συμβουλιο Επικρατειας. Δεν μιλαει για καποιο Πταισματοδικειο.
Ας τον ακουσουμε προσεκτικα.
https://www.youtube.com/watch?v=3-gCHuKt_Rc

Επισης, να τιμησω μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΗΝ SYLVIA STOLZ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ.
Που; Μα στην ...."ελευθερη και δημοκρατικη γερμανια".



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

"...πρὶν ἂν ἀμφοῖν μῦθον ἀκούσῃς, οὐκ ἂν δικάσαις." Αριστοφάνη, Σφήκες 725. Δηλαδή, να μην δικάσεις κανέναν χωρίς να ακούσεις και τις δύο πλευρές.
Στην περίφημη δίκη των εθνικιστών έχουμε δει πολλούς "προστατευόμενους μάρτυρες", άλλους να καταθέτουν καθ' υπαγόρευση και άλλους να λένε απλώς ψέμματα.
Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ διαδίδουν μεγεθύνοντας τις δήθεν σοβαρότατες μαρτυρίες των "προστατευόμενων μαρτύρων".
Αλλά ακόμη και πριν από τη δίκη, διέσυραν τους συνανθρώπους μας μπροστά τις κάμερες, τους φυλάκισαν χωρίς στοιχεία και τους υπέβαλαν σε έναν φοβερό διωγμό από τον οποίο υποφέρουν ακόμη αυτοί και οι οικογένειές τους. Με άλλα λόγια, συκοφαντήθηκαν, διώχθηκαν, φιμώθηκαν, φυλακίστηκαν και πυροβολήθηκαν (2 νεκροί) επειδή είναι Έλληνες που άσκησαν τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Συμπέρασμα: Δεν έχουμε κράτος δικαίου. Έχουμε απλώς συνωμότες στο πραξικόπημα που κατέλυσε το πολίτευμα το 2013.

Ελληνικά Θέματα

Ανώνυμος είπε...

Έχετε αναρωτηθεί γιατί γεμίσαμε άχρηστα παρασιτικά επαγγέλματα ψευδοδικηγόρων αχρηστομηχανικών , ψευδοιατρών ψευδολογιστων ψευδολογοπολιτικών μπακαλοδασκαλονηπιαγωγών και λοιπών που τρέφονται εκ της... αναδιανομής;

Διότι η κοινωνία μας είναι βαριά άρρωστη!
Οι δε ικανοί ηθικοί που θα
“υποβάλλω στη Συνέλευση την αλήθεια και το κεφάλι μου”
για να την “ανανήψουν” ...ελάχιστη μειονότητα*!
Χιλιάδες ιστολόγια αλλά την σύγκριση που εσείς κάνετε, την κάνουν ελάχιστοι!
Πως λοιπόν να ξυπνήσει ο αμόρφωτος λαός μας και να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις;

Έχετε αναρωτηθεί Κ.Ο. πόσοι από τους Έλληνες έχουν τις γνώσεις και την μαθηματική σκέψη-ικανότητα για να κάνουν τους παραλληλισμούς που εσείς κάνετε;
Ένα 10% μέγιστο!
Από αυτό το ποσοστό, το 80% κυβερνά!

Όποιος από το υπόλοιπο 20% τολμήσει να σηκώσει το ανάστημα του και δεν εξαγοραστεί αναλαμβάνει ρόλο... η γκιλοτίνα*!

Αυτή που απαγχόνισε και τον μεταρρυθμιστή Λουδοβίκο Αύγουστο (έφαγε το κεφάλι του μόνος του και όπως ΠΑΜΕ θα το φάμε και εμείς) ...

“Οι φανατικότεροι εχθροί του Λουδοβίκου, η λεγόμενη Κομμούνα...
Τα τελευταία του λόγια ήταν Είμαι αθώος κύριοι και εύχομαι το αίμα μου να σφραγίσει τουλάχιστον την ευτυχία των Γάλλων.[1]
Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου αποκεφαλίσθηκαν και οι ηγέτες των Γιρονδίνων.
Μετά τον αποκεφαλισμό τους, οι Ιακωβίνοι πήραν την εξουσία και επιδόθηκαν σε εκτελέσεις των αντιπάλων τους καταδικάζοντας σε θάνατο* μέσα σε έναν χρόνο 2.000 φιλομοναρχικούς.
Η τρομοκρατία των Ιακωβίνων έληξε με την ανατροπή τους έπειτα από πραξικόπημα, και με τον αποκεφαλισμό του Ροβεσπιέρου το 1794.”
Από την Παρισινή κομμούνα και έπειτα , τελείωσε οριστικά η ηρωική εποχή του Ελληνοχριστιανικού Βυζαντίου και του δυτικού Μεσαίωνα και ξεκίνησε να μεταδίδεται και η μολυσματική ασθένεια , η πανούκλα του διαφωτισμού σκοταδισμού!!!

*Κάπως έτσι , με τις κομμουνιστικές "επαναστάσεις του λαού" σε παγκόσμια κλίμακα , απέμεινε το 2%...
Αυτό που μας απομένει είναι να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την σχέση που έχει διαμορφωθεί σε αυτό το 10%, προς όφελος του 98% των Ελλήνων και όχι μόνον, πολιτών!!!

ikonsgr είπε...

ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία αφορούν όλους τους ανθρώπους....
και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ,είναι το πρόβλημα σήμερα! Το ότι αποδίδουμε "ανθρώπινα δικαιώματα" σε ΥΠ-άνθρωπα, Απνευμάτιστα, δίποδα, και "έννομο συμφέρον" σε ΕΚ-νόμους εισβολείς!

Ανώνυμος είπε...

Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα τον συλλογισμό σας!
Ακούστε το έχει πολύ ...ζουμί!
Από δικογραφίες για να ...συραφτούν σε έναν τόμο...

Δηλώσεις Νίκου Δένδια για τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
https://www.youtube.com/watch?v=b-voe5VMcL0

Προχωρήστε τον συλλογισμό σας και στην συλλογική ευθύνη των αρχηγών των κομμάτων ...
Ένα τέτοιο άρθρο θα είχε μεγάλο “δημοκρατικό” ενδιαφέρον.
Διότι σήμερα όλοι οι αριστεροί “δημοκράτες” ομιλούν μόνον περί των προστατευμένων μαρτύρων. Ότι κάνατε λένε οι αριστεροί ...λαμβάνετε!
Αμ δε!
Πότε θα μιλήσουν και για την μεγαλύτερη εκτροπή που έγινε από συστάσεως Ελληνικού κράτους;
Εφόσον δεν ομιλούν περί αυτού οι κομουνιστές αυτοί , μήπως κάποιος Έλληνας να τους το υπενθύμιζε;
Μήπως κάποιος Ελληνας να τους υπενθύμιζε πως επι Ν.Δ. κανείς αριστερός όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά χειροκροτούσαν με χέρια και με πόδια.
Μήπως κάποιος Ελληνας να υπενθύμιζε προς όλους (όσους) πως ...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά ;


Υ.Γ.
Πέρα από όλα αυτά πιστεύω πως όλο το σκηνικό είναι στημένο.
Στημένο για να μας ξαναμαντρώσουν!
Ήδη πολλοί ενώ έλεγαν όλοι ίδιοι είναι και μάλιστα αριστεροί τώρα αρχίζουν και πιάνουν το μαχαίρι που τους πέταξε το κομμουνιστικό τόξο για να τους στρέψει ...στα γνώριμα για αυτό μονοπάτια του αλληλοσπαραγμού των Ελλήνων.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν τσιμπήσει πολλοί από τον απλό λαό!
Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν αλλά με αποτελέσματα ...πενιχρά!
Εύγε στους Έλληνες!
Φαίνεται πως μάθαμε από το σκάνδαλο Κοσκωτά Παπανδρέου!

Orthodox True είπε...

Εάν ζούσε ο συνήγορος του Λουδοβίκου 16ου, πάλι θα έβαζε το κεφάλι του για την αλήθεια, μόνο που θα του το έκοβαν με τη μία, όπως κόβονται όλα τα κεφάλια των ανθρώπων που τους υπερφορολογούν, τους παίρνουν τα σπίτια, τους θανατώνουν που τους κλέβουν τα ονειρα και τους ορίζοντες.
Η δικηγορική επιστήμη είναι μεγάλη αλαζονική επιστήμη στις μέρες μας, σκοτεινή και ανελέητη στους κύκλους των απλών αγαθών ανθρώπων.
Αλίμονο όποιος μπλέξει μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

@ 28 Φεβρουαρίου 2018 - 6:12 π.μ.

Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πολίτευμα φίλε μου, κατηργήθει στις 25 Νοεμβρίου 1973... όταν ανετράπει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.



Νένα Μακρή

sun είπε...

Έχετε τον απόλυτο σεβασμό μας