Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΒΕΛΓΙΟ: Καταδικάστηκε οδηγός, με το νέο νόμο περί «σεξισμού», γιατί είπε σε αστυνομικίνα «άντε πλύνε κανένα πιάτο» (ή κάτι τέτοιο)


    
Ένας άντρας έγινε το πρώτο άτομο που καταδικάζεται για «σεξισμό σε δημόσιο χώρο» βάσει του νέου βελγικού νόμου.

Ο οδηγός, ο οποίος είπε στην αστυνομικίνα ότι θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά μιας γυναίκας, θα φυλακιστεί αν δεν καταβάλει πρόστιμο.

Δικαστήριο στις Βρυξέλλες επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ για προσβολή αστυνομικού λόγω φύλου, ανέφερε η Le Soir.

Την ίδια ώρα η Γαλλία προετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα αδίκημα οδικής παρενόχλησης, που χαρακτηρίζεται ως «σεξιστική και βάσει του φύλου οργή».

Η βελγική υπόθεση αφορούσε έναν οδηγό ο οποίος παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ο νεαρός άνδρας – του οποίου δεν δόθηκε η ταυτότητα (μπορούμε να καταλάβουμε γιατί) - προσέβαλε την αστυνομικό λόγω του φύλου της.

Ο οδηγός αναφέρθηκε ότι δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει μια δουλειά «που είναι για γυναίκες», σε μια σκηνή που είδαν αρκετοί άλλοι.

Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες: περιφρόνηση σε αστυνομικό, απειλή και σεξιστικά σχόλια δημοσίως και σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας ενός άλλου ατόμου λόγω του φύλου του.

Το δικαστήριο τον προειδοποίησε ότι εάν δεν καταβάλει το πρόστιμο, θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός μηνός.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε αυτό το νόμο για να διωχθεί κάποιος", δήλωσε ο Gilles Blondeau, εκπρόσωπος της εισαγγελείας. "Είναι αρκετά κοινό στους ανθρώπους που συλλαμβάνονται από την αστυνομία να προσβάλλουν και να απειλούν. Αλλά το να κατηγορείς προσωπικά έναν αστυνομικό λόγω του φύλου του είναι διαφορετική περίπτωση.

"Ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτόν τον νόμο: ένα συγκεκριμένο και πολύ σαφές περιστατικό, με πολλούς μάρτυρες. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει πάντοτε".
Ο νόμος προέκυψε από μια ευρέως διαδεδομένη συζήτηση στο Βέλγιο το 2012, μετά από ένα "βίντεο ντοκουμέντο" μιας κοπέλας με τίτλο "Femme de la Rue" ("Γυναίκες στους Δρόμους") που αποκάλυψε το φαινόμενο του σεξισμού που υπάρχει στο κοινό (το multi culti μουσουλμανικό κοινό, αλλά δεν το λένε - στο video φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι την παρενοχλούν). Έδειξε μια εμφανίσιμη γυναίκα να προσβάλλεται και να δέχεται ανεπιθύμητες προτάσεις και σφυρίγματα καθώς περπατούσε στις Βρυξέλλες (ή στο Βρυξελιστάν).

Σύμφωνα με το νόμο, οποιαδήποτε συμπεριφορά που εκφράζει "περιφρόνηση προς ένα άτομο, λόγω της σεξουαλικότητάς του" ή που αντιμετωπίζει ένα άτομο ως "κατώτερο λόγω του φύλου", το οποίο συνεπάγεται σοβαρή επίθεση στην αξιοπρέπειά του, τιμωρείται έως ένα έτος φυλάκιση ή / και πρόστιμο.

 ΚΟ / πηγή

3 σχόλια:

Santiago aj είπε...

υποκριτές νεοταξιτομαρξιστοειδή τα μεχμεταληδα πιλαφαδες κρατουν τις γυναικες στη χωρα σας και σε ολες τις χωρες αιχμάλωτες και σαν αντικείμενα κι εσας σας πειραξε μια κουβεντα εν τη ρυμη του λογου αντι για καθημερινες πραξεις καταπιεσης. αλλά τολμήστε θρασυδειλα ανθρωπιδια να κουνηθητε σε κεινους , πάει το λαρυγγάκι χραπ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν δόθηκαν τα στοιχεία του;

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από μερικούς στο τέλος που βρίζουν, και επιμελώς γίνεται προσπάθεια απόκρυψης του... σκούρου χρώματός του δέρματός τους, στην αρχή βλέπω έναν άντρα πολύ ευγενικό που της κάνει ένα κομπλιμέντο και της ζητάει το κινητό, το ίδιο και μερικοί άλλοι. Αυτό είναι το σοβαρό έγκλημα των ανδρών; Το πέσιμο; Που πήγαν οι ιππότες αναρωτιούνται μετά... μάλλον αντικαταστάθηκαν από μουσουλμάνους βιαστές και cuck λευκούς. Το γελοίο είναι ότι αυτό το τραγικό βιντεάκι αντί να τρομάξει τους ανθρώπους σχετικά με τις συνέπειες της 'πολυπολιτισμικότητας', τους ενέπνευσε να κάνουν παράνομα τα σφυρίγματα και τα πεσίματα... για κάποιο λόγο όμως είμαι βέβαιος ότι 'πρόσφυγες' κάθε λογής δε θα τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο.. δε ξέρω γιατί.