Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ξεσάλωσε η Νέα Τάξη. Η Celine Dion πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση εταιρίας παιδικών ρούχων που «ελευθερώνει» τα παιδιά από τους παραδοσιακούς ρόλους αγoριού/κοριτσιού (video)



Η διάσημη τραγουδίστρια Celine Dion αποτελεί την τελευταία μεγάλη celebrity που επιτίθεται στα πρότυπα άνδρα / γυναίκας. Παρουσιάζεται σε μια νέα διαφήμιση που ρωτά σε ποιον πραγματικά ανήκουν τα παιδιά (sic).

"Τα παιδιά μας. Δεν είναι πραγματικά τα παιδιά μας, καθώς είμαστε όλοι οι σύνδεσμοι σε μια ατελείωτη αλυσίδα που είναι ζωή", εξηγεί η Καναδέζα τραγουδίστρια σε μια διαφήμιση που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. "Για μας, είναι όλα. Αλλά στην πραγματικότητα, είμαστε μόνο ένα κλάσμα του σύμπαντός τους".

Η διαφήμιση την δείχνει να μπαίνει ντυμένη στα μαύρα μια νύχτα σε ένα νοσοκομείο και να πηγαίνει στην πτέρυγα με τα νεογέννητα, όπου νεογέννητα αγοράκια και κοριτσάκια κατανέμονται ομοιόμορφα σε γαλάζιες και ροζ πλευρές της αίθουσας φορώντας γαλάζια και ροζ φορμάκια.

«Εμείς νοσταλγούμε το παρελθόν. Αυτά ονειρεύονται το μέλλον», συνεχίζει η Dion. "Μπορούμε να τα ωθήσουμε προς τα εμπρός στο μέλλον, αλλά η πορεία θα είναι πάντοτε δική τους επιλογή." Στη συνέχεια φυσά μαύρη και ασημένια αστραφτερή σκόνη (glitter) που βγάζει μέσα από μία τσάντα (θυμίζει μάγισσα παραμυθιού) στο δωμάτιο, σβήνοντας τα χρώματα στους τοίχους και τα ρούχα των μωρών και μετατρέποντας τα σε ένα νέο μαύρο- και - λευκό ένδυμα.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ βλέπουμε παντού κάτι μαύρους και λευκούς σταυρούς στα ρουχαλάκια των μωρών, σε ένα  διαβάζουμε καθαρά New Order!  

Στην συνέχεια η διαφήμιση για να γίνει πιο... εύπεπτη παίρνει μια «κωμική» μορφή, με την Dion να ανακαλύπτεται από τους φύλακες ασφαλείας (μία μαύρη γυναίκα και έναν λευκό άνδρα) και να συλλαμβάνεται κάπως βίαια, (καθόλου τυχαία από τον λευκό άνδρα), αν και δηλώνει ότι είναι η Celine Dion...

Δες το video:


Η διαφήμιση αφορά μια νέα εταιρία ρούχων από την Dion και την μάρκα Nununu, που σχεδιάζει ρούχα για παιδιά και που είναι αφιερωμένη στο να "εισάγει τα παιδιά στο υπέροχο μυστήριο του μινιμαλισμού"…

Στα περισσότερα ρούχα της "Celinununu" βλέπουμε συνδυασμούς μαύρου, λευκού, γκρι και κίτρινου χρώματος, ενώ κάποια σχέδια εμφανίζουν εκτός από σταυρούς, κρανία, πυραμίδες, μάτια και την φράση “New Order” / "Νέα Τάξη".

Ο ιστότοπος καθιστά επίσης σαφή την ιδεολογική αποστολή του project να προσφέρει μια «πλατφόρμα για μια νέα ανθρωπιστική εκπαίδευση». Η σειρά των προϊόντων «απελευθερώνει τα παιδιά από τους παραδοσιακούς ρόλους του αγοριού / και του κοριτσιού και δίνει τη δυνατότητα στα νεότερα άτομα να μεγαλώσουν στις αξίες της ισότητας με την ελευθερία να ενισχύουν την δύναμη της προσωπικότητάς τους με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό», ισχυρίζεται η ιστοσελίδα.

Η Dion έχοντας προφανώς δεχθεί κάποια αρνητικά σχόλια για την διαφήμιση, επιδίωξε να κατευνάσει τα πνεύματα σε μια συνέντευξή της στο CNN. "Το μήνυμα που προσπαθώ να μεταδώσω είναι μεγαλώστε τα παιδιά σας με τον τρόπο που θέλετε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας", είπε. "Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι σωστό γι' αυτά. Εμείς προτείνουμε απλώς έναν άλλο τρόπο για να αφαιρεθούν τα στερεότυπα".

Η προπαγάνδα της Celinununu αντανακλά την ρητορική διαφόρων ανάλογων projects που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, τα οποία ζητούν να καταργηθούν οι φυσικές διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών στις πρώιμες ηλικίες.

Αυτό το καλοκαίρι, το BBC προωθούσε το hashtag #NoMoreBoysAndGirls στο οποίο έδειχνε ένα «πείραμα» με ανθρώπους που προσέχουν μωρά να δίνουν σε ένα μωρό ντυμένο με ρούχα του αντίθετου φύλου να παίξει με παιχνίδια του αντίθετου φύλου! Το «πείραμα» (εδώ το video) υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι τα παιδιά υφίστανται «βλάβη» όταν οι ενήλικες υποθέτουν ότι τα παιδιά θέλουν να παίζουν με παραδοσιακά προς το φύλο τους παιχνίδια. Σε αντίθεση με το αφήγημα του BBC και την θεωρία περί “gender fluidity” / "ρευστότητας του φύλου", οι μελέτες προτείνουν ότι υπάρχει μια βιολογική βάση για τις προτιμήσεις παιδικών παιχνιδιών.

ΚΟ / πηγή

12 σχόλια:

georgios είπε...

...ενα ακομα πουλημενο τομαρι...!

Ανώνυμος είπε...

Ζούν ανάμεσά μας....

Orthodox True είπε...


​χα, χα, ρητορική, ρητορική, η ρομποτική στους εγκεφάλους μας, της νέας τάξης πραγμάτων, και τα αρνητικά σχόλια που δήθεν βγαίνει μετέπειτα να τακτοποιήσει, και αυτά από την ιδια κοιλιά της διαφημιστικής έχουν γεννηθεί. Σιγά μην κατάλαβαν τα αποχαυνωμένα ομογενοποιημένα της μάζας, αμερικανόπουλα που τρώνε σανό, και πίνουν κόκα κολλα, το βαθύτερο μήνυμα αυτής της διαφήμισης. Εδώ δεν πήραν χαμπάρι για χρόνια τον Ηαρρυ Πότερ τον μάγο, θα καταλάβουν τι εστί συριζαίικη κοινωνική προστυχιά;

Black or white, pushing or really trying to go above and beyond the limits of an easy add, visualising great success, that's why. Because they believe they are perfect Motivational Quotes.

Και οι Σταυροί, που δήθεν αφήνει για να περάσει το μήνυμα καλά και ατάραχα και στους Παπικο-πρωτεστάντες, δεν επιβεβαιώνει κάτι διαφορετικό, παρά μόνο την θεμελίωση ενός ατέλειωτου αέναου νεκροταφείου,ζωντανών νεκρών, που αναπνέουν ανάμεσά μας.
.
.

Unknown είπε...

Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει όλο τον κόσμο και να καταλάβουμε ποιό είναι το συμφέρον των παιδιών μας και της ανθρωπότητας συνολικά. Μόνο τότε θα απαλλαγούμε από κάτι τέτοια ανθρωποειδή που υπηρετούν συμφέροντακ ας "παίζουν" με τις ψυχές αθώων παιδιων

Stratos είπε...

Eχουν φαγωθεί οι ανώμαλοι...

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει και μια αλλη εκδοχη σχετικα με το προκειμενο θεμα.

Χωρις να θελω να υπερασπιστω την Σελιν Ντιον θελω να υπενθυμισω οτι στην βιομηχανια της ψυχαγωγιας (την οποιαν βιομηχανια γνωριζουμε πολυ καλα ΠΟΙΟΙ την κοντρολαρουν και την καθοδηγουν) τυποι σαν την Σελιν Ντιον ειναι μεθυσμενοι απ' τις επαγγελματικες τους και συναμα οικονομικες τους επιτυχιες. Ερχεται ομως κεινη η ωρα που ολα αυτα για πολλους και διαφορους λογους τελειωνουν. Τοτε αρκετοι απο αυτους περνουν στο περιθωρειο απολαμβανοντας τους οικονομικους καρπους της πρωην επαγγελματικης επιτυχιας τους.
Υπαρχουν ομως και παρα-πολλοι καλλιτεχνες της εν λογω βιομηχανιας που αδυνατουν να προσαρμοστουν σε μια νεα πραγματικοτητα. Αυτοι πεφτουν σε μια μελαγχολια αρνουμενοι οτι η "μπογια τους" περασε ανεπιστρεπτι.
Ειναι λογικο λοιπον να υποπεσουν σε κοινωνικα και ηθικα σφαλματα αν τους δωθει ακομα μια ευκαιρια να βγουν παλι στην δημοσιοτητα λεγοντας ...."εδω ειμαι ακομα μη με ξεχνατε" χωρις βεβαια να ξερουμε και το υψος της αμοιβης, στην προκειμενη περιπτωση της Σελιν, για την εν λογω διαφημηση. Για σκεφτειτε και αυτους που κρατουν τα μουσικα δικαιωματα των τραγουδιων της Σελιν, ΤΙ ζημια μπορουν να της προκαλεσουν;

Κλασσικο παραδειγμα η 60αρα πια "Μαντονα" απ' το βρωμικο Μπει Σιτυ του Μισιγκαν, την οποιαν εβγαλαν οι "γνωστοι μας φιλοι" απ' την ναφθαλινη να μας πει δημοσιως ο'τι ......πολλες φορες ονειρευεται να βομβαρδισει στον Λευκο Οικο για να δολοφονησει φυσικα τον Τραμπ. Οταν ηταν ο Ομπαμα στον Ασπρο Οικο ονειρευοταν αλλα πραγματα.
Ποιος; η Μαντονα, η οποια οπως λενε οι κακιες γλωσσες (εγω δεν τα πιστευω αυτα) αρχες 10ετιας του '90 μαζι με φιλες της εκοβε βολτες στην ΝΥ με την 10μετρη λιμουζινα της κι οπου βλεπαν κανα ψωμομενο τεκνό να περπαταει μονο του στο δρομο, εδινε εντολη στον οδηγο της να σταματησουν και να το παρουν μεσα για μην "κουραζεται να περπαταει" αλλα και για.....περαιτερω φιλευσπλαχνιες.




Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

βρεμενη σανιδα με προκες που λειπει

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πατρίκιε, θὰ μποροῦσα νὰ καταλάβῳ ἕναν φτασμένον (ἢ καὶ μὴ φτασμένον καλλιτέχνη) ποὺ ἀπὸ τὰ φῶτα τῆς δημοσιότητος βρίσκεται σταδιακῶς ἢ ξαφνικῶς στὴν ἀνεργία ἢ στὴν ἀφάνεια. Ἡ συγχωρεμένη ἡ Ρένα ἡ Παγκράτη ἦταν μία περίπτωσις ὅπου ἡ ἄρνησις τῶν θιασαρχῶν/καναλαρχῶν/παραγωγῶν τὴν ἔριξε σὲ μακροχρόνια ἀνεργία ἡ ὁποία τὴν βύθιζε στὴν κατάθλιψι καὶ ἐν τέλει στὸν θάνατο. Δὲν λέω ὅτι ἠ Ρένα ἦταν ἡ τεράστια καλλιτέχνις. Προσωπικῶς θεωρῶ ὅτι εἶχε ταλέντο κι ἂς ἔπαιξε σὲ ταινίες-χυμαδιὰ τῆς ἀθάνατης ἐϊτίλας. Ἡ Ρένα, ἐλαφρὺ τὸ χῶμα ποὺ τὴν σκεπάζει, καὶ τόσοι ἄλλοι καλλιτέχνες ποὺ βρέθηκαν σὲ παρόμοιον θέσιν, περισσότερο ἢ λιγότερο ταλαντοῦχοι, προσεπάθησαν νὰ πείσουν τοὺς παραγωγοὺς ὅτι δὲν ξοφλήσανε σὰν καλλιτέχνες. Δὲν κυνήγησαν τὴν δημοσιότητα μὲ ὁποιοδήποτε τίμημα καὶ ἄνευ ὅρων. Ἤθελαν νὰ δείξουν ὅτι ἀξίζουν δεύτερη καὶ τρίτη εὐκαιρία στὸν τομέα τους. Ἡ συγκεκριμένη σαλονάτη ντίβα μιὰ χαρὰ κάνει περίεργες χειρονομίες ἀπ' ὅ,τι βλέπω σὲ συναυλίες (γειά σου ΚΟ ἄρχοντα· οἱ εἰκόνες ποὺ συνοδεύουν τὰ κείμενα ποὺ δημοσιεύεις λειτουργοῦν σὰν ὀρεκτικὸ/ἀπεριτὶφ/ἐπιδόρπιο/κερασάκι στὴν τούρτα!) καὶ ἄλλα ὅμορφα. Ἔχω τὴν διαίσθησιν ὅτι, ἂν προέτειναν «καλλιτεχνικὴ» ἐργασία στὴν συγκεκριμένη μαδὰμ μὲ στόχον τὴν ἐξάπλωσιν τοῦ καρκίνου τῆς πολιτικῆς ὀρθότητος, (ἀντιχριστιανισμός, νεοταξίλα, κεκαλυμμένος μαρξισμός, κιναιδισμός, παρακμή) ἐνδεχομένως νὰ τὴν ἀπεδέχετο ἀμισθί. Συμφωνῶ δηλαδὴ σὲ αὐτὰ ποὺ λὲς μὲ τὴν ἐπισήμανσι ὅτι ἡ συγκεκριμένη λινάτσα πολυτελείας κάνει τὴν «δουλίτσα της» περισσότερο ἀπὸ ἰδεολογία καὶ λιγότερο ἀπὸ τὴν ἀνασφάλεια μιᾶς καλλιτέχνιδος ποὺ βλέπει τὸ ἄστρον της νὰ δύῃ.

Ανώνυμος είπε...

Μας βγηκαν τα ματια ρε παλικαρια! Φτιαξτε το φόντο! Δεν φαινονται τα γράμματα, εσεις οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνεστε??!

SkyWatcher είπε...

Τόσα χρόνια εγώ δεν έχω πρόβλημα. Ούτε στο κινητό, ούτε από άλλον υπολογιστή. Ούτε μου έχουν πει κάτι άλλοι. Άλλος κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Μπααααα !!!!!
Η σελιδα ειναι μια χαρα.
Μαλλον η ημερομηνια γεννησεως σου, θα σου φταιει.....(ανωνυμε 21 Νοεμβρίου 2018 - 12:41 π.μ.)




Μουσα Καλλιοπη





Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Είδες τι κάνουν οι συμφωνίες με τα αφεντικά;