Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ο Macron κήρυξε πόλεμο στον γαλλικό λαό, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω – λέει ο τραυματισμένος ακτιβιστής των κίτρινων γιλέκων


Η γαλλική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει με τη βία τα Κίτρινα Γιλέκα, αλλά μόνο κάνοντας αυτό που απαιτεί ο λαός, σύμφωνα με τον Jerome Rodrigues, ο οποίος μπορεί να παραμείνει τυφλός στο ένα μάτι μετά από τραυματισμό του από την αστυνομία.

"Ο πρόεδρος [Εμμανουήλ Μακρόν] μας κήρυξε τον πόλεμο και οι πληγές μας είναι τραύματα μάχης. Τα όπλα είναι εφοδιασμένα με διόπτρες – τέτοιος εξοπλισμός χρησιμοποιείται σε πεδίο μάχης στον πόλεμο”, είπε ο Rodrigues στο RT.

"Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη Γαλλία", πρόσθεσε, περιγράφοντας αυτό που περνάει η χώρα τους τελευταίους μήνες ως "σκοτεινές στιγμές".

Ο ακτιβιστής, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του "υπερ-πασιφιστή", ενώ μετέδιδε live στο facebook το περασμένο Σαββατοκύριακο την διαδήλωση στο Παρίσι, δέχτηκε πυροβολισμό από μη θανατηφόρο όπλο LBD 40, από έναν αστυνομικό. Ένα βλήμα τον χτύπησε στο μάτι, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε κώμα. Ο άντρας είπε: "Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το τραυματισμένο μάτι μου θα μπορέσει να δει πάλι".

«Τώρα καταλαβαίνουμε ότι με το να πηγαίνουμε σε μια διαδήλωση βρισκόμαστε σε κίνδυνο να γίνουμε θύματα της κυβέρνησης. Συνέβη σε μένα, αλλά θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε», είπε ο Rodrigues.

Οι γαλλικές αρχές χρησιμοποιούν βία για να τρομάξουν τους ανθρώπους για να μην κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε, δήλωσε ο Rodrigues, ο οποίος υποσχέθηκε να επαναλάβει τη διαμαρτυρία αφού βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του, λέγοντας ότι η οικογένειά του τον στήριξε πλήρως σε αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, ο Rodrigues επεσήμανε ότι «δεν ήθελα να γίνω ένα σύμβολο της βίας».

Θέλω να διατηρήσω την ειρηνική μου γραμμή. Πρέπει να περιορίσουμε την οργή μας και να διευρύνουμε τον σκοπό μας, αλλά να παραμείνουμε μη βίαιοι και να ζητήσουμε ειρήνη. Μια καλή διαδήλωση είναι όταν όλοι γυρνάνε σπίτι σώοι.

Εάν η κυβέρνηση του Macron θέλει να τερματιστούν οι διαμαρτυρίες και "οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους πρέπει να μας δώσει αυτό που ζητάμε. Μιλάω για μείωση των φόρων στα βασικά αγαθά, αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία πρέπει να γίνει μέσω δημοψηφισμάτων που θα προτείνουν οι πολίτες · απόσυρση προνομίων για την πολιτική ηγεσία · και τέλος, οι ακρωτηριασμένοι άνθρωποι πρέπει να λάβουν μια συγνώμη", είπε.

Το περιστατικό με τον Rodrigues ήταν μια από τις συνολικά 32 περιπτώσεις που έγινε χρήση LBD 40.

Η βία της καταστολής που ασκείται εναντίον των κίτρινων γιλέκων ξεπερνά όλα όσα έχει δει στη Γαλλία από τον πόλεμο στην Αλγερία. Έχουν υπάρξει μεγάλα κοινωνικά κινήματα, αλλά κανένα δεν έχει αφήσει δώδεκα νεκρούς, σχεδόν δύο χιλιάδες τραυματίες διαδηλωτές και χιλιάδες τραυματίες αστυνομικούς και πέντε χιλιάδες συλλήψεις. Ποτέ πάνω από εκατό διαδηλωτές δεν είχαν σοβαρές σωματικές βλάβες, όπως αυτοί που, λόγω σκόπιμων πυροβολισμών, με στόχο τα κίτρινα γιλέκα στο πρόσωπο, προκάλεσαν ανεπανόρθωτες πληγές και αναπηρίες.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι όλο και περισσότερες διαδηλώσεις εκφυλίζονται λόγω της παρουσίας αριστερών που δεν έχουν τίποτα κοινό με την αρχική κουλτούρα των Κίτρινων Γιλέκων. Επιτίθενται στην αστυνομία και εκφυλίζουν διαδηλώσεις που πηγαίνουν καλά. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει οδηγίες να μην πειράζει τους ακροαριστερούς ή antifa και να προχωρεί σε πολλαπλές προληπτικές και αυθαίρετες συλλήψεις μαχητικών πατριωτών. Όπως αναφέρει η πατριωτική ιστοσελίδα Riposte Laïque αριστερές πολιτοφυλακές χρησιμοποιούνται από τον υπουργό εσωτερικών Castaner εναντίον των κίτρινων γιλέκων, ενώ τμήματα της αστυνομίας συμπεριφέρονται περισσότερο σαν μια πολιτοφυλακή Macron παρά ένας θεματοφύλακας της τάξης.

Για το al jazzera άλλο είναι το πρόβλημα. "Γιατί τα κίτρινα γιλέκα είναι τόσο λευκά". Γιατί κυριαρχούν οι λευκοί Γάλλοι και δεν υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι μειονοτήτων...

Από εδώ κι εδώ

2 σχόλια:

Μαῦρος Βαρῶνος είπε...

Σημαία τοῦ Νότου στὸ γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2019/02/tromaktiko-1867952-175390.jpg

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Οι Ελληνες τι χρώμα γιλέκα θα βάλουν;