Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Σε επαρχία του Όρεγκον υποχρεωτικά θα φορούν μάσκες μόνο όσοι είναι λευκοί

Μια κομητεία στο Όρεγκον απαλλάσσει τους μη λευκούς από μια νέα διαταγή που απαιτεί να φοριούνται δημόσιους χώρους οι μάσκες.

Ο λόγος; Για να αποφευχθεί το "φυλετικό προφίλ".

Αξιωματούχοι υγείας της Lincoln County ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι όλοι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν καλύμματα προσώπου όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στους οποίους είναι πιθανό να βρεθούν σε απόσταση έξι μέτρων από άλλο άτομο που δεν είναι από το δικό τους σπίτι.

«Αλλά οι έγχρωμοι δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν τον νέο κανόνα εάν έχουν "αυξημένες ανησυχίες" σχετικά με το φυλετικό προφίλ και την παρενόχληση για τη χρήση μάσκας, ανέφεραν αξιωματούχοι»", ανέφερε η The New York Post.

Εκείνοι που εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας προσώπου, σύμφωνα με την οδηγία της 16ης Ιουνίου της Lincoln County, είναι «άτομα με ιατρικές παθήσεις που αποκλείουν ή επιδεινώνονται με τη χρήση καλύμματος προσώπου», «παιδιά κάτω των 12 ετών», άτομα με ορισμένες αναπηρίες που δεν τους επιτρέπεται να φορούν και «άτομα χρώματος που έχουν αυξημένες ανησυχίες για φυλετικό προφίλ και παρενόχληση από το γεγονός ότι καλύπτουν τα πρόσωπά τους δημόσια».

«Κανένα άτομο δεν θα εκφοβίζει ή θα παρενοχλεί άτομα που δεν συμμορφώνονται», ανέφεραν οι αξιωματούχοι υγείας.

Το άρθρο αναφέρει την διευθύντρια του προγράμματος "Racial Justice" της ACLU, ReNika Moore, η οποία είπε στο CNN, «Για πολλούς μαύρους, το να αποφασίζουν εάν θα φορέσουν μια μπαντάνα δημόσια ή όχι για να προστατεύσουν τον εαυτό του και άλλους από τον κοροναϊό είναι μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες με κάθε τρόπο».

Το CNN πρόβαλε τον Trevon Logan, ο οποίος είναι μαύρος και ο οποίος δήλωσε ότι η διαταγή να φοράει κάλυμμα προσώπου «ουσιαστικά λέει στους ανθρώπους να φαίνονται επικίνδυνοι, δεδομένου των φυλετικών στερεοτύπων που υπάρχουν εκεί έξω. … Αυτό αφορά γενικότερα τους μαύρους που ταιριάζουν στην περιγραφή ενός υπόπτου που έχει κουκούλα, ο οποίος έχει ένα πρόσωπο που καλύπτει», δήλωσε ο Logan, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμφωνούν. «Δεν αισθάνομαι ασφαλής φορώντας ένα μαντήλι ή κάτι άλλο που δεν είναι καθαρά προστατευτική μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό μου στο κατάστημα, επειδή είμαι ένας μαύρος που ζει σε αυτόν τον κόσμο. Θέλω να παραμείνω ζωντανός, αλλά θέλω επίσης να μείνω ζωντανός», έγραψε ο Aaron Thomas στο Twitter, το οποίο έχει περισσότερα από 123.000" likes".

ΚΟ / από εδώ

5 σχόλια:

Allotrios είπε...

το πηρανε πίσω (υπαρχει update στη πηγη)

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά το ''κόλπο'' με το ρατσισμό πιάνει καλύτερα απο το ''κόλπο''
των πανδημιών. Πια πανδημία θα καταφέρει να πολεμίσει αποτελεσματικά εκκλησίες, πίστη, ιδανικά; Ενώ στο όνομα το αντι-ρατσισμού πολλά γίνονται!

BASSstarlet είπε...

Άλλαξε τελικώς, η απόφαση.

Anikhtos είπε...

Τα μαθες ουρανέ ;
Η πολιτεία του Μισισιπή , η τελευταία που είχε ακόμα τη σημαία του νότου ως έμβλημα της αποφάσισε να την βγάλει και αυτή.
Ξεκινά ένας νέος επίσημος ρατσισμός με όλη τη στήριξη του κράτους εναντίον των λευκών.

Ανώνυμος είπε...

“No one has died from the coronavirus”

Important revelations shared by Dr Stoian Alexov, President of the Bulgarian Pathology Association

https://www.algora.com/Algora_blog/2020/07/04/no-one-has-died-from-the-coronavirus

Full Interview of Dr. Stoian Alexov

https://www.algora.com/Algora_blog/2020/07/04/full-interview-of-dr-stoian-alexov