Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ο Πάπας ακυρώνει τους δημόσιους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς ενώ συμμετείχε σε οικουμενιστικό σόου

 

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη συμμετοχή του Πάπα σε μια «συγκέντρωση προσευχής» με μη καθολικούς θρησκευτικούς ηγέτες στη Ρώμη.

Το Catholic News Agency αναφέρει ότι παρουσιάστηκε επιστολή από τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού που σημειώνει ότι οι Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες του Φραγκίσκου στο Βατικανό θα προσφερθούν χωρίς δημόσια συμμετοχή φέτος.

Η επιστολή, που εστάλη από τη Γραμματεία του Κράτους στις πρεσβείες του Βατικανού, ανέφερε ότι η Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία θα γιορτάζεται «σε ιδιωτική μορφή χωρίς την παρουσία μελών του διπλωματικού Σώματος». Σημείωσε επίσης ότι οι λειτουργίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά.

Αυτή η επιστολή, είτε το πιστεύετε είτε όχι, στάλθηκε την ίδια ημέρα που το Βατικανό φιλοξένησε μια τελετή απονομής βραβείων στους Κήπους του Βατικανού για τον σκηνοθέτη που έκανε την ταινία “Francesco”, η οποία προκάλεσε πολλές αντιπαραθέσεις εξ αιτίας των παρατηρήσεων του Πάπα υπέρ των ομοφυλοφιλικών πολιτικών ενώσεων.

Επιπλέον, ήρθε δύο μέρες μετά τη συμμετοχή του Πάπα σε μια οικουμενική συγκέντρωση της Ρώμης με βουδιστές, Σιχ, μουσουλμάνους και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Κανείς δεν σώζεται μόνος: Ειρήνη και αδελφότητα» και πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τα σχόλια της καθολικού αρχιεπισκόπου Carlo Maria Viganò, που πρόσφατα είπε ότι «η Αγία Έδρα θέλει να επαναλάβει το ατυχές κλείσιμο των τελευταίων μηνών, που στερούσε από τους πιστούς την Λειτουργία και τα Μυστήρια».

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: