Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Οι Πολωνοί δεν γονάτισαν στην πολιτική ορθότητα


Σεβασμός ναι, προσκύνημα όχι. Αυτό είναι το μήνυμα που εστάλη χθες το βράδυ από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Πολωνίας, η οποία, σε αντίθεση με την Αγγλία , δεν γονάτισε στην πολιτική ορθότητα. Στο Wembley , πριν από την έναρξη του αγώνα για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, οι Άγγλοι παίκτες γονάτισαν με στυλ Black Life , ενώ οι Πολωνοί παίκτες παρέμειναν όρθιοι. Η άρνηση εκτέλεσης αυτού του τελετουργικού θεωρείται «ρατσισμός». Οι «λευκοί αετοί», στην πραγματικότητα, περιορίστηκαν στην ένδειξη του εμβλήματος"Respect" («Σεβασμός») στο μανίκι της στολής τους.

Εν όψει του χθεσινού αγώνα, ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας, Zbigniew Boniek (παλιά δόξα του πολωνικού ποδοσφαίρου και της Γιουβέντους), απάντησε σε  συγκεκριμένη ερώτηση: «Δεν ξέρω αν θα γονατίσουμε με τους Άγγλους. Μέχρι στιγμής αυτό το θέμα δεν έχει αντιμετωπιστεί στις προπονήσεις μας. Υπήρχαν πιο σημαντικά και πιο επείγοντα: αυτό είναι το τελευταίο θέμα που μας ενδιαφέρει». Ένας άλλος θρύλος του ποδοσφαίρου της Πολωνίας, ο πρώην τερματοφύλακας Jan Tomaszewski, είχε επίσης μιλήσει πριν από τον αγώνα της Αγγλίας κατά της Πολωνίας, διευκρινίζοντας ότι το να γονατίσουμε είναι μια άχρηστη πολιτική χειρονομία. «Δεν θέλω να πω πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι παίκτες μας», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή. «Μπορώ να πω μόνο με πλήρη ευθύνη ότι δεν θα γονατίσω. Έχω έναν αετό στο στήθος μου και αυτό δεν με απασχολεί».

Στη συνέχεια, η πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δήλωσε ότι ήθελε να πάρει μια "ουδέτερη και απολιτική θέση απέναντι στην πρωτοβουλία Black Lives Matter", ενώ, όπως σημειώνει, κρατάει αποστάσεις από οποιαδήποτε εκδήλωση ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Παρόμοια στάση κράτησαν την Τρίτη οι παίκτες της Τσεχικής Δημοκρατίας στον αγώνα εναντίον της Ουαλίας, με τους Τσέχους παίκτες να αρνούνται να γονατίσουν και να επιδεικνύουν το Respect στις φανέλες τους.


«Πολλή συζήτηση προέκυψε για το αν οι Πολωνοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να γονατίσουν στο Wembley ως συγγνώμη για τη δουλεία, για τον ρατσισμό, για όλα τα φαινόμενα που έχουν βιώσει διάφοροι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο τους περασμένους αιώνες, ή ακόμα βιώνουν», δήλωσε την Τετάρτη ο Πολωνός βουλευτής του Εθνικού Κινήματος (Ruch Narodowy), Robert Winnicki. «Οι Πολωνοί δεν πρέπει να γονατίσουν. Οι Πολωνοί δεν πρέπει να ενταχθούν σε έθνη που ζητούν συγγνώμη για την αποικιοκρατική πολιτική τους και για το δουλεμπόριο, επειδή η Πολωνία δεν ακολούθησε ποτέ μια τέτοια πολιτική. Η Πολωνία και οι Πολωνοί δεν ήταν αποικιοκράτες, η Πολωνία και οι Πολωνοί δεν έχουν να ζητήσουν συγγνώμη για τίποτε», τόνισε.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους Πολωνούς και στους Τσέχους!!! Σεβασμός μονο σε αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

https://www.timesofisrael.com/cat-beaten-because-it-looks-like-hitler/

Συγγνώμη για το άσχετο του θέματος,απλά θέλω να επισημάνω ότι ζούμε σε τρελή εποχή.Θρησκείες και μυθολογίες συγκλίνουν.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε στη Σιδηρά εποχή για την οποία κάνει λόγο ο Ησίοδος,την Κάλι Γιούγκα στην οποία αναφέρονται οι Ανατολικοί ή τα έσχατα χρόνια της Χριστιανικής Θεολογίας...
Θα μου πείτε "από αυτό το συμπεραίνεις;"Είναι μία από τις ενδείξεις,θα απαντήσω...

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Αυτοί που κατατυρρανούσαν τους λαούς τότε, τα μούλικά τους κυβερνούν και τώρα και θυμήθηκαν να επιβάλλουν στους κολλήγους τους που παίζουν το τόπι να γονατίζουν για πάρτη τους; Ποιον κοροϊδεύουν; Πώς επανορθώνουν; με θεατρινισμούς; Πόσους πολέμους προκαλούν στην Αφρική; Πόση πείνα επακολούθως; Πόσα διαμάντια χρυσό ουράνιο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο εξακολουθούν να κλέβουν και σήμερα αντί πινακίου φακής; Πόσα εκατομμύρια πράκτορες υπηρεσιών τους αλωνίζουν στις χώρες της για να προκαλούν φυλάρχους, σε σπαραγμούς, γενοκτονίες; Με ποιο δικαίωμα βομβαρδίζουν οι καταραμένοι οβρομερικανοσωνιστές χώρες εναντίον των οποίων δεν έχει κηρυχθεί καν πόλεμος δήθεν για να χτυπήσουν τρομοκράτες και αφανίζουν κόσμο και κοσμάκη; Τλωρα εάν υπάρχει κάποιος που λέει πως άλλοι στρογγυλοκάθονταν στην εξουσία τότε κι άλλοι τώρα τα συλληπητήριά μου.

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτο ακριβως θελουν να σπρωξουν σε πολεμο ολη την αν.ευρωπη και τα βαλκανια εναντιων της ρωσιας. Για να εξαλειψουν τους λευκους χριστιανους ετεροφυλλοφιλους πατριωτες και να τους αντικαταστησουν με αφροασιατικο κατιμα