Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: Ομάδα Μαύρων Πανθήρων εκφοβίζει υπαλλήλους σε ασιατικό κατάστημα, το οποίο μετά από αυτό έκλεισε (video)

Μια ομάδα περίπου 10 "Μαύρων Πανθήρων" του Milwaukee μπήκε αγριεμένη και εκφόβισε τους υπαλλήλους ενός ασιατικού σαλονιού νυχιών, το οποίο μετά την επίθεση έκλεισε για πάντα.

Οι μαυροντυμένοι απειλητικοί "Πάνθηρες" κατηγόρησαν μια υπάλληλο ότι δεν έδειξε «σεβασμό» στο Black Lives Matter και σε μια μαύρη γυναίκα, την οποία αποκάλεσαν «βασίλισσα».

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο Twitter πρώτα μεταξύ συντηρητικών ιστότοπων (φαίνεται να αγνοήθηκε εντελώς από τα άλλα μέσα ενημέρωσης) και εν συνεχεία προβλήθηκε και στο Wisconsin Right Now, το οποίο εντόπισε την προέλευσή του στη σελίδα του «Darryl King Rick Farmer II» στο Facebook, ο οποίος αυτοσυστήνεται ως "ΗΓΕΤΗΣ και ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ της ΑΡΧΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των ΜΑΥΡΩΝ ΠΑΝΘΗΡΩΝ στις ΗΠΑ και στις ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!" Μπορείτε επίσης να δείτε τη φράση Original Black Panthers Milwaukee στα μπουφάν που φορούν οι άντρες στο βίντεο.

Παρόλο που τα ΜΜΕ καταδικάζουν τον τελευταίο καιρό συνεχώς το «αντι-ασιατικό μίσος», αυτό το βίντεο δεν προσέλκυσε καθόλου την προσοχή τους.

Το Wisconsin Right Now, επισκέφτηκε στις 4 Απριλίου το σαλόνι νυχιών “Jade's nails and Spa ” στην οδό Brady και βρήκε να είναι πλέον εκτός λειτουργίας. Για την ακρίβεια, το κτίριο ήταν εντελώς άδειο. Ο αριθμός τηλεφώνου του είναι πλέον αποσυνδεδεμένος.

Στη σελίδα του, ο "King Rick" ισχυρίστηκε ότι το σαλόνι νυχιών έκλεισε οριστικά, αφότου αυτός και οι Πάνθηρές του μπήκαν, απαγορεύοντας σε πελάτες να μπουν και κακοποιώντας τους υπαλλήλους. Το περιστατικό συνέβη στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά μόλις τώρα έγινε viral. Ένα δεύτερο βίντεο είναι διαθέσιμο στη σελίδα του King Rick και δείχνει αστυνομικούς του Μιλγουόκι να καταφθάνουν στο κατάστημα.

Σε ένα από τα βίντεο, μια μαύρη αστυνομικός του Μιλγουόκι ευχαριστεί (!) τους Μαύρους Πάνθηρες που πήγαν εκεί και αποκαλεί τον Farmer «Στρατηγό»!

Από το 2017, το Fox 6 ανέφερε ότι υπάρχουν ισχυρισμοί για την συγκεκριμένη ομάδα ότι προβαίνει σε εκβιασμούς και παρενοχλήσεις. Ο «Βασιλιάς Ρικ» αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες.

«Είμαστε οι αυθεντικοί μαύροι πάνθηρες και ο μεγαλύτερος πάνθηρας στη ζούγκλα, ο King Rick !! Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε το οριστικό κλείσιμο του Jade's Nails στο Brady St. !! Λόγω των προσπαθειών της ομάδας μας και της κοινότητας δεν υπάρχουν πλέον !! Δεν σεβάστηκαν τις βασίλισσες μας και πλήρωσαν το κόστος!! Εκτός λειτουργίας !! Η ισχύς του Black Panther για άλλη μια φορά σε πλήρη ισχύ! No Justice, No Peace!" έγραψε ο Farmer στο Facebook. (Ο «βασιλιάς» ισχυρίζεται ότι μια υπάλληλος αποκάλεσε μία μαύρη πελάτισσα “bitch”).

«Θα ξανάρθω όποτε θέλω», φωνάζει ο King Rick στο βίντεο, «και τι θα κάνεις; Θα καλέσεις την αστυνομία; Θα σε κλείσουν. Θα σε κλείσω. Θα κλείσουμε αυτό το κ…ομάγαζο" (έρευνα έδειξε ότι η άδεια του μαγαζιού είχε λήξει από το 2019, άγνωστο πως το ήξερε ο "βασιλιάς").

Υπάρχει ένας άντρας υπάλληλος που λέει, «Σέβομαι τη μαύρη κοινότητα, ορκίζομαι στον Θεό. Είμαι κίτρινος. Δεν είμαι λευκός».

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο...

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: