Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ο Λίνκολν, ο Πούτιν και η υποκρισία των Γιάνκηδων

               

Του Walter D. (Donnie) Kennedy (Abbeville Institute) / ΚΟ

Την στιγμή που συντάσσεται αυτό το άρθρο, ο εν εξελίξει πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, έχει τραβήξει την προσοχή των περισσότερων ανθρώπων. Ενώ ελπίζουμε και προσευχόμαστε για μια ειρηνική διευθέτηση αυτής της σύγκρουσης, είναι δύσκολο να παραβλέψουμε την πραγματική υποκρισία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης καθώς ασχολούνται με ζητήματα όπως η «σωτηρία της ένωσης», η «απόσχιση» και τα «εγκλήματα πολέμου». Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να αποκαλύψει την υποκρισία των Γιάνκηδων σε σχέση με αυτά τα ζητήματα και όχι να προτείνει υποστήριξη στο ένα ή το άλλο μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.

Ένα σύντομο ιστορικό υπόβαθρο είναι χρήσιμο για την καλύτερη κατανόηση αυτής της σύγκρουσης. Οι ιστορίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας συνδέονται πολύ στενά. Γύρω στο 862 μ.Χ., οι Ρώσοι εγκαταστάθηκαν στη σημερινή Ουκρανία. Από αυτήν την εγκατάσταση τα έθνη της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας μπορούν να εντοπίσουν την αρχή τους. Σήμερα η γλώσσα αυτών των τριών εθνών είναι πολύ παρόμοια και μοιράζονται μια κοινή προσκόλληση στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ανάλογα με το πώς κρίνει κανείς την «αρχή» της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η ιστορία τους προηγείται των Ηνωμένων Πολιτειών από 300 έως 900 χρόνια. Αυτοί οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης έχουν μια μακρά και περίπλοκη ιστορία. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν οριστικές δηλώσεις σχετικά με την ορθότητα της θέσης ενός από τα μέρη σε αυτή τη σύγκρουση. Θυμηθείτε ότι το πολιτικό κατεστημένο που υποσχέθηκε «Διαβάστε τα χείλη μου, όχι νέους φόρους», είπε ψέματα (“Read my lips, no new taxes,” φράση που είπε ο George H. W. Bush). Το ίδιο πολιτικό κατεστημένο που υποσχέθηκε «έτοιμες δουλειές με φτυάρι», είπε ψέματα (“Shovel ready jobs,” υπόσχεση της κυβέρνησης Obama Biden). Το πολιτικό κατεστημένο που διαβεβαίωσε την Αμερική ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν απαραίτητος λόγω των «όπλων μαζικής καταστροφής» αποδείχτηκε λάθος. Η ίδια κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που υποσχέθηκαν ότι οι μάσκες προσώπου θα προστατεύουν από τους ιούς έκαναν λάθος. Είναι περίεργο το γεγονός ότι σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, το 64% των Αμερικανών δεν πιστεύει στην αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης; Με έγκριση μόνο 18%, η βαθμολογία αποδοχής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι ακόμη χαμηλότερη από την αξιοθρήνητη βαθμολογία των μέσων ενημέρωσης. Οι Αμερικανοί φαίνεται να εμπιστεύονται περισσότερο έναν πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρά στην κυβέρνηση ή τα μέσα ενημέρωσης! Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την υιοθέτηση των σημείων συζήτησης τέτοιων αναξιόπιστων ομάδων όπως τα μέσα ενημέρωσης και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Χρησιμοποιώντας τα τρέχοντα γεγονότα, ας δούμε πώς ο τρέχων πόλεμος εκθέτει την υποκρισία των Γιάκνηδων. Παρουσιάζονται τρεις τομείς της Γιάνκικης υποκρισίας: (1) Πόλεμος για τη σωτηρία της Ένωσης τόσο στον πόλεμο του Λίνκολν («εμφύλιος») όσο και στον τρέχοντα πόλεμο, (2) η υποστήριξη τόσο του Λίνκολν όσο και του Πούτιν στην απόσχιση και η απόρριψη της απόσχισης, (3) Λίνκολν, Πούτιν και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Λίνκολν πίστευε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μέθοδο για να «σώσει την Ένωση». Σήμερα, όταν ο Πούτιν δηλώνει ότι επιθυμεί μόνο να εξασφαλίσει την ένωση της παραδοσιακής Ρωσίας, η Αυτοκρατορία των Γιάνκηδων ανακηρύσσει τη Ρωσία ως έθνος «επιθετικό». Ωστόσο, το 1861, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με μια «επιθετική» κίνηση εισέβαλε σε ένα κυρίαρχο έθνος, τις Συνομοσπονδιακές Πολιτείες της Αμερικής και έκανε στο Νότο το ίδιο ακριβώς για το οποίο καταδικάζουν τον Πούτιν. Ο αμερικανικός Τύπος καταδικάζει τακτικά τον Πούτιν ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να «σώσει την ένωση» του ρωσικού λαού, ενώ δοξάζει τις σαδιστικές πράξεις που διέπραξε ο Λίνκολν κατά την εισβολή, την κατάκτηση και την κατοχή της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Συνομοσπονδιακών Πολιτειών της Αμερικής. Εφόσον οι πολιτείες της Ένωσης, μέχρι την εκλογή του Λίνκολν, χαρακτηρίζονταν ως «ελεύθερες, ανεξάρτητες και κυρίαρχες πολιτείες», ο Λίνκολν είχε πολύ λιγότερο δικαίωμα να εισβάλει στις δεκατρείς νότιες Πολιτείες από ό,τι ο Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Παράδειγμα γιάνκικης υποκρισίας!

Τον Μάρτιο του 1836, το Τέξας κήρυξε την απόσχισή του από το Μεξικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο υποστήριξαν αυτό το κίνημα απόσχισης αλλά το 1845 το Τέξας έγινε δεκτό στην Ένωση. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, η ίδια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που υποστήριξε την απόσχιση του Τέξας από το Μεξικό, αντιτάχθηκε στην απόσχιση του Τέξας από την Ομοσπονδιακή Ένωση. Το 1903, εξήντα επτά χρόνια μετά την υποστήριξη της απόσχισης του Τέξας από το Μεξικό και σαράντα δύο χρόνια μετά την ΑΡΝΗΣΗ του δικαιώματος απόσχισης του Τέξας από την ομοσπονδιακή ένωση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριξε την απόσχιση του Παναμά από την Κολομβία. Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ υπερασπίστηκε αυτή την απόσχιση προκειμένου να εξασφαλίσει τον Ισθμό του Παναμά για την κατασκευή της Διώρυγας του Παναμά. Θυμηθείτε, ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι έχει το δικαίωμα να διατηρήσει την ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική πατρίδα του ρωσικού λαού. Με παρόμοιο τρόπο, ο Λίνκολν υποστήριξε ότι είχε το δικαίωμα να διατηρήσει την Ένωση λόγω των ιστορικών ριζών της σε όλη την επικράτεια της Ένωσης. Εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα όχι μόνο της υποκρισίας των Γιάνκηδων αλλά και της υπεροψίας των Γιάνκηδων όταν οι Γιάνκηδες υποστηρίζουν και αντιτίθενται στην απόσχιση ανάλογα με το πότε ωφελεί την Γιάνκικη Αυτοκρατορία. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της υποκρισίας των Γιάνκηδων και της υπεροψίας των Γιάνκηδων.

H πολιτική ηγεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πλήρως υποστηριζόμενη από τα μέσα ενημέρωσης, συγχαίρει την απόσχιση της Ουκρανίας από τη ρωσική επιρροή, ενώ απορρίπτει το δικαίωμα του λαού της ανατολικής ουκρανικής περιοχής του Ντονμπάς να αποσχιστεί από την Ουκρανία. Ο λαός της περιοχής του Ντονμπάς είναι αποφασιστικά υπέρ είτε της ανεξαρτησίας από αυτό που θεωρούν μια διεφθαρμένη και μεροληπτική κυβέρνηση της Ουκρανίας είτε της απόλυτης προσάρτησης (όπως το Τέξας το 1845) στη «Μητέρα Ρωσία». Ενώ συγχαίρουν την απόσχιση της Ουκρανίας από τη Ρωσία, καταδικάζουν την περιοχή του Ντονμπάς και άλλες περιοχές για απόσχιση από την ουκρανική κυριαρχία. Ενώ ενέκρινε την προσάρτηση του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1845, η Αυτοκρατορία των Γιάνκηδων αρνείται αλαζονικά το ίδιο δικαίωμα προσάρτησης στον φιλορώσο λαό της περιοχής του Ντονμπάς.

Σε αντίθεση με τις μέρες που δεν υπήρχαν τηλέφωνα με κάμερα και το Διαδίκτυο, η φρίκη του σύγχρονου πολέμου εισάγεται καθημερινά στα σπίτια μας. Χωρίς αμφιβολία, ο πόλεμος της Ουκρανίας προκάλεσε πολλούς θανάτους και ταλαιπωρία αμάχων. Στις κυρίως ρωσικές ανατολικές επαρχίες, παρόμοιες επιθέσεις κατά των φιλορώσων κατοίκων δεν αναφέρονται. Σύμφωνα με μια έκθεση στο The Citizen, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, έως και 9.000 πολίτες της περιοχής του Donbass έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα της προσπάθειας να αποτραπεί η απόσχιση της περιοχής του Donbass από την Ουκρανία. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει πολλά παιδιά. Δυστυχώς, αυτές οι στατιστικές θεωρούνται «ρωσική παραπληροφόρηση» από την κυβέρνησή μας και τα μέσα ενημέρωσης - ξέρετε, εκείνοι οι άνθρωποι που είναι και οι ίδιοι τόσο αξιόπιστοι! Ως συνήθως, η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα οποιουδήποτε πολέμου. Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι λακέδες των μέσων ενημέρωσης σπεύδουν να καταδικάσουν τον «θάνατο και τα βάσανα» των Ουκρανών θυμάτων του πολέμου, επαινούν και αποθεώνουν το ασκέρι του Λίνκολν που διέπραξε ακόμη πιο φρικτά εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού των Συνομοσπονδιακών Πολιτειών της Αμερικής. Όπως σημείωσε ένας ιστορικός, «Ο πόλεμος εναντίον των μη πολεμιστών έγινε η δηλωμένη πολιτική και πρακτική των Ηνωμένων Πολιτειών» καθώς προσπαθούσαν να υποτάξουν τις Συνομοσπονδιακές Πολιτείες της Αμερικής. Όπως σημείωσε αυτός ο ιστορικός, έγινε πρακτική του Λίνκολν και των Ηνωμένων Πολιτειών «ο βομβαρδισμός και η πυρπόληση πόλεων, οι αναγκαστικές απελάσεις, οι λεηλασίες … ακόμη και οι δολοφονίες έγιναν όλα ρουτίνα».

          

Το 1864, ο στρατηγός Σέρμαν πολιόρκησε την Ατλάντα της Τζόρτζια. Ο Σέρμαν έστησε 223 κανόνια προς την πόλη και προχώρησε σε κανονιοβολισμό εναντίον των υπερασπιστών καθώς και των γυναικών και των παιδιών της Ατλάντα. Ένας χειρουργός της Ατλάντα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού είχε κάνει 107 ακρωτηριασμούς σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ναι, τα παιδιά δεν γλίτωσαν την οργή αυτού του χασάπη των Γιάνκηδων. Ο Σέρμαν ήταν εκείνος που μιλώντας για τους Νότιους είπε: «Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, ανδρών και παιδιών, που πρέπει να σκοτωθούν ή να εξοριστούν πριν μπορέσεις να ελπίζεις για ειρήνη και τάξη». «Ο θάνατος είναι πράξη ελέους και όσο πιο γρήγορα τους ξεφορτωθούμε, τόσο το καλύτερο». Αυτή είναι η υποκρισία των Γιάνκηδων.

Το πολιτικό κατεστημένο ενημερώνει τους Αμερικανούς ότι πρέπει να εξοργιστούμε με τη σκέψη ότι ο Πούτιν έκλεισε τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και φυλακίζει πολιτικούς αντιπάλους. Καταδικάζουν τις ενέργειες του Πούτιν, ενώ παραβλέπουν τον ρόλο της CIA στην ανατροπή ενός δημοκρατικά εκλεγμένου Ουκρανού προέδρου. Η υποκρισία των Γιάνκηδων δεν έχει όρια! Κατά τη διάρκεια της εισβολής του Λίνκολν στη Συνομοσπονδία, όλα τα πολιτικά δικαιώματα και οι συνταγματικές προστασίες ακυρώθηκαν για τους πολίτες του Νότου που, σύμφωνα με τη λογική των Γιάνκηδων, εξακολουθούσαν να είναι πολίτες της Ένωσης. Πώς αντιμετώπιζε όμως ο Λίνκολν τους πολιτικούς του αντιπάλους στο Βορρά; Ο Λίνκολν έκλεισε περισσότερες από 300 εφημερίδες, ανέστειλε παράνομα της εντολής του habeas corpus, (θεσμός που αποσκοπούσε στην προστασία της ατομικής ελευθερίας από τις αυθαιρε3σίες τη κυβέρνησης) ...λογόκρινε τις τηλεγραφικές επικοινωνίες, δημιούργησε παράνομα την πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, άνοιξε και διάβασε ιδιωτικά γράμματα και φυλάκισε πολιτικούς αντιπάλους. Ο Πούτιν είναι light σε σύγκριση με τον Λίνκολν.

Ένας εκδότης μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας που ο Λίνκολν φυλάκισε ήταν ο Francis Key Howard, εγγονός του Francis Scott Key, που συνέθεσε το The Star Spangled Banner (εθνικό ύμνο των ΗΠΑ). Η απόλυτη θλιβερή ειρωνεία αυτού του περιστατικού είναι ότι ο Χάουαρντ, ο εγγονός, φυλακίστηκε στο Φορτ Μακ Χένρι, το οχυρό που βομβάρδιζαν οι Βρετανοί όταν ο παππούς του έγραψε αυτό που έγινε ο Εθνικός Ύμνος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λίνκολν όχι μόνο φυλάκισε τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά στην περίπτωση του βουλευτή του Οχάιο Clement L. Vallandigham, ο Λίνκολν ζήτησε από τη στρατιωτική αστυνομία να συλλάβει τον βουλευτή και να τον δικάσει ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου. Όπως σημείωσε ο Vallandigham στην υπεράσπισή του, ήταν πολίτης, όχι μέλος του στρατού ή της πολιτοφυλακής και ως εκ τούτου, το δικαστήριο δεν είχε καμία απολύτως συνταγματική εξουσία να εκδικάσει την υπόθεσή του ή να επιβάλει τιμωρία. Το δικαστήριο μαϊμού των Γιάνκηδων δεν εντυπωσιάστηκε με την έκκληση του Χάουαρντ στους περιορισμούς του Συντάγματος και προχώρησε στην απέλασή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πούτιν θα μπορούσε να πάρει μαθήματα από τον Λίνκολν! Παρ' όλα αυτά, το πολιτικό κατεστημένο και τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να καταγγέλλουν τον Πούτιν ενώ αποθεώνουν τον υπ' αριθμόν ένα τύραννο της Αμερικής, τον Λίνκολν.

                       

Όπως δηλώθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, η αξιολόγηση της ενοχής ή της αθωότητας για τους εμπλεκόμενους στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν είναι ο στόχος αυτού του άρθρου. Σημειώνουμε το γεγονός ότι η αλήθεια είναι πάντα θύμα στον πόλεμο. Για τους Αμερικανούς γενικά και τους Νότιους ειδικότερα, αξίζει να μελετηθεί και να γίνει κατανοητή η υποκρισία της αυτοκρατορίας των Γιάνκηδων, όχι μόνο στον πόλεμό της εναντίον του Νότου, αλλά καθώς σχετίζεται με αυτό που ο στρατηγός Λι ανέφερε ως «επιθετική εξωτερική πολιτική».

ΚΟ / πηγή

15 σχόλια:

Π.Π. είπε...

Το αναντιρρητο γεγονος οτι ο Λινκολν και οι Γιανκηδες φερθηκαν εγκληματικα στους Νοτιους, δεν καθιστα αθωο τον Πουτιν που εγκληματει κατα των Ουκρανων, νομιζω.
Κανω λαθος, φιλε Κ.Ο.;;
Μπορει "η γλώσσα αυτών των τριών εθνών (Ρωσων, Ουκρανων, Λευκορωσων είναι πολύ παρόμοια", αλλά και η γλωσσα Κροατων και Σλοβενων ειναι πολυ παρομοια με των Σερβων, το μισος, ομως, που χωριζει τους δυο πρωτους λαους απο τον τριτο, κατεστησε αδυνατη την συνυπαρξη τους στο ιδιο κρατος.
Πιστευω να συμφωνεις , αγαπητε Κ.Ο.
Ομοιως το μισος των Ουκρανων κατα των Ρωσων, που ειχε αφορμη τις προσπαθειες γενοκτονιας τους απο τους κομμουνιστες (βλεπε Γολοντομορ), οδηγησε στην αποσχιση τους απο την Ρωσια. Οσο για την "κοινή προσκόλληση στη" Ορθοδοξη (και οχι στην Ρωσική) Εκκλησία", επι σειραν ετων τα παπαγαλακια, εκμεταλευομενα την αμαθεια των πολλων, μας ειχαν πριξει, οτι ο πληθυσμος της Ουκρανιας ειναι μισός καθολικος και μισός Ορθοδοξος (ενω βασει στοιχειων, η Ελληνόρρυθμη Καθολική Εκκλησία (Ουνίτες) που ανήκει στις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, αποτελεί μόνον το 9-10% περίπου του πληθυσμού και ακολουθεί το ανατολικό τυπικό αλλά υπάγεται στην Αγία Έδρα, καθώς και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία με περίπου ένα εκατομμύριο πιστούς.). Τωρα αλλαξε το τροπαρι και οι Ουκρανοι ειναι Ορθοδοξοι;;;
Αν σφαλλω, θα μου δειξεις πού, φιλτατε Κ.Ο.;;;
Οι πολιτείες της Ένωσης, μέχρι την εκλογή του Λίνκολν, χαρακτηρίζονταν ως «ελεύθερες, ανεξάρτητες και κυρίαρχες πολιτείες», οποτε και η Συνομοσπονδια ειχε το δικαιωμα της αποσχισης από μια Ενωση , που δεν την επιθυμουσε, εστω και αυτή η Ενωση δεν ειχε διαπραξει γενοκτονιες τυπου Γολοντομορ εις βαρος τους, Η Ουκρανια από το 1990, ηταν ελευθερο, ανεξαρτητο και κυριαρχο κρατος, αναγνωρισμενο, μαλιστα από τον ΟΗΕ και δεν ειχε καμμια επιθυμια να επανενωθει με την Ρωσια, η οποια, υπο κομμουνιστικο καθεστως επαναλαμβανω για να μην παρεξηγηθω, ειχε διαπραξει γενοκτονιες εις βαρος του λαου της.΄
Εχω λαθος, Κ.Ο.;;;
….. ΄΄ το δικαίωμα του λαού της ανατολικής ουκρανικής περιοχής του Ντονμπάς να αποσχιστεί από την Ουκρανία.΄΄
Ηθικα αναφαιρετο αυτό το δικαιωμα, αλλά κάποιοι χρησιμοποιησαν αναλογα επιχειρηματα στο Κοσσυφοπεδιο, στην Κυπρο και στο μελλον θα το χρησιμοποιησουν στην Θρακη. Επισης εφ΄ οσον αναγνωριζουμε αυτό το δικαιωμα στους Ρωσους κατοικους του Ντονμπας, γιατι καταδικασαμε τους κατοικους της Σουδητιας, της Αυστριας, του Νταντσιχ που διεκδικουσαν το ιδιο δικαιωμα. Γιατι εχει καταδικαστει ο Χιτλερ που προκαλεσε πολεμο, χαριν ακριβως αυτου του δικαιωματος και δεν καταδικαζεται ο Πουτιν, που , κακά τα ψεμματα, εχει εισβαλλει στο Ντονεσκ, στο Ντονμπας, στην Οσετια, στην Αμπχαζια και τωρα σε ολοκληρη την Ουκρανια;;;
Γιατι αγαπητε Κ.Ο.;;;

Με εκτιμηση
Π.Π.

Α.Κ. είπε...

Τί εννοείς με τη φράση...."Ελληνόρρυθμη Καθολική Εκκλησία (Ουνίτες) που ανήκει στις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες..." ;

Unknown είπε...

Οι κομμουνιστές που κατηγορούνται για γενοκτονία στο Γολομορ είναι ο πολιτικός φορέας που δημιούργησε την Ουκρανία. Πριν, ήταν επαρχία της τσαρικής Ρωσίας που την απελευθέρωσε με ρωσικό αίμα.3 ηγετικές μορφές της Σοβιετικής Ένωσης είχαν καταγωγή από την Ουκρανία ( Χρουστσόφ Μπρέζνιεφ Τσερνιενκο). Με την διάλυση της σοβιετικής Ένωσης, έπρεπε να αποδοθούν εδάφη στη Ρωσία ως απόγονος της τσαρικής αυτοκρατορίας. Το ίδιο συνέβη και στην Γιουγκοσλαβία με εδάφη που απελευθέρωσαν οι Σέρβοι ( Σκόπια, τμήμα της Βοσνίας) και έγιναν ανεξάρτητα με την διάλυση της ομοσπονδίας.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο άρθρο! Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τέτοιον παραλληλισμό! Τέτοια ανακάλυψη άρθρου μόνον από τον Κ.Ο.!
Τ

DIMOKLITOS είπε...

1ο Μέρος

Ὁ σχολιαστὴς Π.Π δὲν ἔχει γνώση ἱστορίας, λειτουργεῖ a la carte, λειτουργεῖ ὡς πράκτορας καὶ τέτοιου εἴδους ἄνθρωποι εἶναι ὑπεύθυνοι ποὺ φτάσανε τὴν χώρα μας στὸ ἐπἰπεδο ποὺ δὲν ἔχει θεραπεία ἀλλὰ δυστυχῶς ἡ κατάληξη θὰ εἶναι αἱματηρή. Ἄνθρωποι τέτοιου εἴδους βρίσκουν θέση εἴτε σὲ κυβερνητικὰ πόστα, εἴτε ὡς διαμορφωτὲς κοινῆς γνώμης, ἀγγλιστὶ opinion makers ἢ think tanks, εἴτε βρίσκονται σὲ θέσεις κλειδιὰ παγκοσμίων ὀργανισμῶν ποὺ παίρνουν ἀποφάσεις ἐρήμην τῶν λαῶν. Δὲν λέω ὅτι ὁ σχολιαστὴς Π.Π ἀπαραιτήτως δουλεύει σὲ τέτοιου εἴδους ὀργανισμοὺς ἢ ἔχει τέτοιου εἴδους θέσεις, ἀλλὰ τὸ σχόλιό του δείχνει ἕναν ἄνθρωπο μὲ περιορισμένο πεδίο ἱστορικῆς γνώσης καὶ δυστυχῶς ἡ μόρφωσή του εἶναι δεῖγμα τῆς κομμουνιστικῆς παιδείας ποὺ ἔχει ἐπκρατήσει στὸν κόσμο ἀλλὰ εἰδικὰ στὴν πατρίδα μας μετὰ τὸ 1975. Ἂς τὰ πάρουμε ἀπὸ τὴν ἀρχή. Τὸν 962 μ.Χ ὅταν οἱ Ρῶς ἀσπάσθηκαν τὸν Χριστιανισμὸ μὲ βασιλιὰ τὸν Βλαδίμηρο δὲν ὑπῆρχε Οὐκρανία. Ἡ Οὐκρανία δὲν ὑπῆρχε μέχρι τὶς ἁπαρχὲς τοῦ 20ου αἱώνα. Εἶναι ἕνα δημιούργημα τοῦ 20ου αἱώνα ὅπως ἡ Ἀλβανία καὶ τὰ Σκόπια. Δὲν ὑπῆρξε ποτὲ Οὐκρανικὸ ἔθνος, τελεία καὶ παύλα. Αὐτὸ εἶναι ἱστορικὴ ἀλήθεια, εἶναι ἕνα ἀξίωμα μὲ ὅρους μαθηματικούς.
Τὴν ἐπανάσταση στην Ρωσία δὲν τὴν κάνανε Ρῶσοι ἀλλὰ μπολσεβίκοι. Τὸ ἄλλο ἕτερο ἡμισυ ἦταν οἰ μενσεβίκοι. Δυστυχῶς γιὰ τοὺς μὴ ἔχοντες γνώση ἱστορίας αὐτοὶ δὲ ἦταν Ρῶσοι, γιὰ αὐτὸ ἐξάλλου λένε ἡ ἐπανάσταση τῶν μπολσεβίκων καἰ ὄχι τῶν Ρώσων. Οἱ μπολσεβίκοι ἦταν Ρῶσοι στὴν ὑποκοότητα μὲ ἱουδαϊκὴ θρησκεία καὶ οἱ ὁποῖοι βρεθῆκαν στὴ Ρωσία ἀπὸ τὴν Χαζαρία. Δὲν εἶχαν καὶ οὔτε ἔχουν οἱ αὐτοαποκαλούμενοι Ἑβραῖοι στὴν Ρωσία ἢ στὶς ἀνατολικὲς χῶρες ὅπως Πολωνία ἢ Λιθουανία ἢ Οὐκρανία καμία σχἐση μὲ τὸν χῶρο τοῦ ἰουδαϊσμοῦ/ἑβραϊσμοῦ στὴν Μέση Ἀνατολή. Ἄρα τὰ ὅσα ἀναφέρονται γιὰ τὴν κακοπέραση τῶν Οὐκρανῶν τὴν περίοδο τῆς κομμουνιστικῆς περιόδου μὲ τοὺς λμοὺς, τὸ 1920-21, 1931-32 ἦταν ἀποτέλεσμα τῶν Ἰουδαίων τὴς Ρωσίας καὶ δὲν εἶχαν καμία σχέση οἱ Ρῶσοι.

DIMOKLITOS είπε...

2ο Μέρος

Ἐπειδὴ ὁ γράφων ἔχει βρεθῇ στὴν Οὐκρανία 6 φορὲς ἐνῷ μαντεύω ὅτι ὁ σχολιαστὴς Π.Π δὲν ἔχει πατήσει το πόδι του ἐκεῖ, πρέπει νὰ ξέρῃ ὅτι ἡ Οὐκρανία εἶναι μία βαθιὰ διαρεμένη χώρα μὲ ὅτι συνεπάγεται αὐτό. Τὸ δυτικὸ κομμάτι τῆς Οὐκρανίας, μιλάω ὄχι μόνον γιὰ δυτικὰ τοῦ Δνείπερου, ἀλλα δυτικὰ τοῦ Κιέβου καὶ πρὸς τὰ σύνορα μὲ τὴν Πολωνία οἱ κάτοικοι εἶναι καθαρὰ ἀπόγονοι Πολωνῶν, εἴτε Γερμανῶν, εἴτε τῶν Αὐστροούγγρων. Δὲν ἔχουν καμία σχέση εἴτε μὲ τὴν Ρωσία εἶτε μὲ τὴν Ἀνατολικὴ Ὀρθόδοξη ἐκκλησία καὶ θεωροῦν τοὺς ἐαυτούς τους ἀπόγονους τῶν ἐθνῶν ποὺ προανάφερα. Τὸ κομμάτι αὐτὸ τῆς δυτικῆς Οὐκρανίας προσερτήθη στο μόρφωμα ποὺ λέγεται σήμερα Οὐκρανία μετὰ τὴν ἥττα τῶν Πολωνῶν ἀπὸ τοὺς Ρώσους.
Φυσικὰ καὶ οἱ Οὐννίτες εἶναι ἕνα μικρὸ κομμάτι ἀλλὰ ἐφόσον σοῦ τὰ ἔχουν πρήξει ἀγαπητὲ Π.Π θὰ πρέπῃ νὰ ξέρῃς ὅτι αὐτοὶ οἰ λίγοι βρίσκονται σὲ κυβερνητικὲς θέσεις καὶ παίρνουν ἀποφάσεις γιὰ ὅλη τὴ Οὐκρανία, ὁπότες ἐδῶ ἰσχύει ὅτι ἡ ἐξουσία κάνει τὸ κουμάντο καὶ ὄχι ὁ λαός, τὸ λέω αὐτὸ γιὰ νὰ ἀπαντήσῳ στὸ ἑπόμενο σχόλιό σου.
Ἐπειδὴ φαίνεται ὅτι ἔχεις πάει σὲ σχολεῖα μετὰ τὴν δεκαετία του 1980 τότες ποὺ ἄρχισε νὰ ἐμφανίζεται ὁ συρμὸς περὶ ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων καὶ δυστυχῶς τὰ παιδιὰ αὐτὰ μεγαλώσανε μὲ τὴν κομμουνιστικὴ ἰδεολογία ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι εἶναι ἴσοι καὶ ὅτι ὅλοι οἰ λαοὶ ἕχουν δικαίωμα στὸν ἤλιο, ἐγὼ εἶμαι τῆς σκέψης τοῦ δικαίου ποὺ ἔχει ὁ ἰσχυρὸς ὅπως λέγει ὁ Θουκιδίδης ἐδῶ καὶ 2000 χρόνια καὶ ἀπὸ ὅτι φαίνεται αὐτὴ ἡ θεωρία εἶναι ποὺ ἀντέχει στὸν χρόνο. Ἡ ἄλλη ἰδεολογία σκαρφίστηκε ἀπὸ τὴν παγκόσμια ἐλὶτ γιὰ νὰ κάνῃ τοὺς λαοὺς μαλθακοὺς και νὰ σκύβουν στὰ τέσσερα ὅταν εἶναι νὰ παραχωροῦν ἐδαφικὴ κυριαρχία. Ὁ Πούτιν θεώρησε ὅτι αὐτὸ ἦταν τὸ σωστὸ καὶ ἀποφάσισε νὰ εἰσβάλλῃ στὴν Οὐκρανία. Θέλησε νὰ πάρῃ αὐτὸ ποὺ ἀνῆκε στὴν Ρωσία. Τώρα θὰ σοῦ ἀπαντήσῳ στὸ ἐρώτημά σου σχετικὰ μὲ τὸ τί θὰ γίνῃ ἂν σὲ κάθε κρᾶτος μία μειονότητα ξεσηκωθεῖ καὶ ζητήσει ἀνεξαρτητοποίηση καὶ τότες ἕνα ἀλλο κρᾶτος εἰσβάλλει γιὰ νὰ διευκολήνῃ αὐτὸ τὸ δικαίωμα. Λοιπόν, θὰ πρέπῃ τὸ κρᾶτος ποὺ φιλοξενεῖ μία μειονότητα ἢ τέλος πάντων ἕνα ποσοστὸ πληθυσμοῦ ποὺ ἐθνοτικὰ αἰσθάνεται ὅτι ἀνήκει σὲ ἕνα ἄλλο γειτονικο κρᾶτος νὰ λάβῃ ὅλα τὰ ἀπαραίτητα μέτρα καὶ πίστεψέ με ὅτι ὑπάρχουν πολλὰ ὥστε νὰ δώσῃ σὲ αὐτὴν τὴν μερίδα τοῦ πλυθυσμοῦ τὴν δυνατότητα ἀλλὰ καὶ τὴν πεποίθηση ὅτι στὸ κρᾶτος ποὺ διαμένουν ἔχουν τὶς καλλύτερες εὐκαιρίες γιὰ ἕνα καλὸ ἐπίπεδο διαβίωσης καὶ εἶναι ἴσοι μεταξὺ ὅλων τῶν πολιτῶν. Κάτι τέτοιο δὲν σύμβαινε στὴν Οὐκρανία τοὐλάχιστον τὰ τελευταῖα 8 χρόνια καἰ τὸ Κίεβο φαίνεται ὅτι τὸ ἔκανε ἐπίτηδες. Μὴν ξεχνᾶμε ὅμως ὅτι ἡ Ρωσία δὲν εἶναι Ἑλλάδα ποὺ σκύβουμε στὰ τέσσερα, ἡ Ρωσία εἶναι ὑπερδύναμη με πυρηνικὰ καὶ ὅταν δὲν εἰσακούγεται μὲ τὰ λόγια τότες πίπτει ρᾶβδος. Ἐφόσον λοιπὸν φοβᾶσαι Π.Π μὴν συμβῆ αὐτὸ καὶ σὲ ἄλλα κράτη, καὶ ἀπὸ ὅτι φαίνεται ἔχεις στὸ μυαλό σου τὴν Ἑλλαδα, ἐγὼ θὰ σὲ ρωτήσῳ τί κάνουν οἱ προδότες ἕλληνες πολιτικοὶ μετὰ τὸ 1975 μὴν ἀναφέρω μετὰ τὸν Καποδίστρια ὥστε νὰ μὴν συμβῇ αὐτὸ ποὺ φοβᾶσαι, ἀλλὰ ἐγὼ τὸ θεωρῶ ὡς ἕνα καλὸ φάρμακο γιὰ τὸ τελείωμα τοῦ ψευτορωμέικου καὶ τὴν ἐξαφάνιση τῆς μεταπολίτευσης. Γιατί οἱ ἕλληνες πολιτικοὶ ἐπιτρέπουν τὸ Τουρκικὸ προξενεῖο στὴν Κομοτηνή; Ὑπάρχουν Τοῦρκοι ὑπήκοοι καὶ δὲν τὸ ξέρουμε; Γιατὶ ἄλλα λέει ἡ συνθήκη τῆς Λωζάννης. Γιατί ἐπέτρεψε τὸ ἑλληνικὸ κρᾶτος στὴν τουρκικὴ τράπεζα Ziraat Bankasi νὰ δίνῃ λεφτὰ στὸυς μουσουλμάνους κατοίκους τῆς Θράκης γιὰ νὰ ἀγοράζουν ἐκτἀσεις ἀπὸ Ἕλληνες;

DIMOKLITOS είπε...

3ο Μέρος

Γιατί τὸ ἑλληνικὸ κρᾶτος δὲν βοηθάει τοὺς Πομάκους ἀλλὰ τοὺς ἔχει ἀφήσει στὴν ἀγκαλιὰ τῆς Τουρκίας; Ἄσε λοπιὸν Π.Π τὴν Ρωσία καὶ τὸν Πούτιν καὶ ἀσχολήσου μὲ τοὺς προδότες ἕλληνες πολιτικοὺς, ἐκτὸς καὶ ἂν καὶ ἐσὺ τρῶς ἀπὸ αὐτούς. Ἀγαπητὲ Π.Π πρέπει νὰ διαβάσῃς ἱστορία καὶ νὰ σβήσῃς τὴν τηλεόραση γιατί ἴσως σὲ διαβάζουνε ἄνθρωποι ποὺ δὲν ἔχουν γνὠση ἱστορίας καὶ σὲ ἀντιγράφουν μὲ ἀποτέλεσμα νὰ βάζῃς νερὸ στὸν μῦλο τοῦ ἐχθροῦ.
Καὶ κάτι τελευταῖο, ὁ Χίτλερ καταδικάστηκε γιατί ἔχασε τὸν πόλεμο. Ἂν κέρδιζε τὸν πόλεμο ἡ ἱστορία ποὺ θὰ μάθαινες θὰ ἦταν γραμμένη διαφορετικά. Ἐπίσης πρέπει νὰ ξέρῃς, καὶ κακῶς δὲν ξέρεις ἐν ἔτῃ 2022, ὅτι οἱ χρηματοδότες τοῦ Χίτλερ ἦταν οἱ ἴδιοι οἱ χρηματοδότες τῶν μπολσεβίκων, δηλαδὴ οἱ τραπεζίτες τῆς Νέας Ὑόρκης. Οἱ ἀπόγονοι τοῦ Χίτλερ φτιάξανε τὴν Ε.Ε ἐνῷ ἐσὺ ὀνειρεύεσαι τὴν δημοκρατία ἐντὸς τῆς Ε.Ε, ὁπότες ὁ Χίτλερ δὲν ἔχασε ἀλλὰ εἶναι πάντα ἐδῶ.

Π.Π. είπε...

Αγαπητε Κοκκινε Ουρανε,
το σχολιο του ανιστορητου και αγραμματου (τα επαναλαμβανομενα "οπότες" του, βγαζουν ματια), που με αποκαλει "πρακτορα", που βγαζει το συμπερασμα οτι εχω "κυβερνητικο ποστο" ή ειμαι "διαμορφωτης κοινης γνωμης", που θεωρει οτι εχω "περιορισμένο πεδίο ἱστορικῆς γνώσης καὶ μόρφωσή που εἶναι δεῖγμα τῆς κομμουνιστικῆς παιδείας", "που τρωω απο τους προδοτες της πατριδος μας", "που βαζω νερο στο μυλο του εχθρου",
δεν εμπιπτει στην κατηγορια των υβριστικων σχολιων, βλακωδων, σεντονοειδων, τρολοειδων, μπαρουφολογικων, ωστε να μην δημοσιευεται;;;

Με εκτιμηση
Π.Π.

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ Π.Π έχεις δίκιο που διαμαρτύρεσαι. Η φράση "λειτουργεί ως πράκτορας" μου χτύπησε άσχημα και εμένα, αλλά έκρινα τελικά, να μην κόψω όλο το κείμενο με τις θέσεις του Δημόκλητου, τον οποίον παρακαλώ όπως και τους υπόλοιπους, να αποφεύγουν ad hominem επιθέσεις.

Π.Π. είπε...

Σ΄ευχαριστω για την γνωμη σου, φιλτατε Κοκκινε Ουρανε.
Επι τη ευκαιρια, ειμαι συνταξιουχος των Σωματων Ασφαλειας, Εφεδρος Αξιωματικος Πεζικου με τριετη θητεια, Εθνικιστης απο 15 ετων (δεκαετια του ΄60), λατρης της Ιστοριας απο το Δημοτικο Σχολειο. Η Βιβλιοθηκη μου πρεπει να περιλαμβανει πανω απο 500 τομους Ιστορικων βιβλιων πασης περιοδου και χωρας. Στα Ελληνικα, γιατι αγνοω ξενες γλωσσες.
Σου γραφω τα ανωτερω γιατι αμφισβητηθηκε ο Πατριωτισμος μου, οι Ιστορικες μου γνωσεις και η πηγη τους εισοδηματος μου.

ΥΓ. Το βιβλιο "Οι Νοτιοι" ειναι εξαιρετικο. Το προμηθευτηκα απο τον "Πελασγο".
Αναμενεται "Ο Κομμουνισμος".

Με ακομη μεγαλυτερη εκτιμηση
Π.Π.

DIMOKLITOS είπε...

Ἀγαπητὲ Κ.Ο τὸ σχόλιό μου στὸ 1ο μέρος, γραμμὲς 7-10 ἐξηγεῖ μὲ ἁπλὰ καὶ σωστὰ ἑλληνικὰ τὴν γνώμη μου γιὰ τὸν σχολιαστὴ Π.Π. Ἀγαπητὲ Π.Π, ἔχεις κάτι διαφορετικὸ νὰ ἀντιτάξῃς πάνω σὲ αὐτὰ ποὺ ἔγραψα μὲ γνώμονα μόνον τὴν ἱστορικὴ πραγματικότητα; Ἔγραψα κάτι λᾶθος σὲ σχέση μὲ τὴν ἱστορία; Ἂν ὄχι, τότες τί σημαίνουν ἀκριβῶς οἱ παρατηρήσεις σου γιὰ μπαφουρολογίες, τρολλοειδὴ σχόλια, παρεπιμπτόντως μπορεῖς νὰ μοῦ δώσῃς ἑλληνικὸ ὅρο τῆς λέξεως τρολλοειδή. Δὲν καταλαβαίνω τὴν σύγχρονη ἑλληνικὴ ποὺ χρησιμοποιεῖται. Ἡ λέξη ὁπότες, εἶναι 100% ἑλληνική. Γιὰ ποιό λόγο κάποιος νὰ μπλοκάρῃ σχόλιο κάποιου σχολιαστῆ; Δὲν ἔβρισα, ἁπλῶς διαπιστώνω κάτι μὲ αἱχμηρὴ κριτική. Τὰ ὅσα ἔγραψα εἶναι περισσότερα ἀπὸ εὐανάγνωστα. Οἱ μέθοδοι ποὺ προτείνεις γιὰ νὰ μὴν δημοσιεύονται σχόλια μοῦ θυμίζουν ἄλλα καθεστῶτα. Ἐπιθυμεῖς τέτοια καθεστῶτα; Γλῶσσα λανθάνουσα τὰ ἀληθὴ λέγει.

Unknown είπε...

Επειδή πολλά έχουν λεχθεί για το Γκολγκομόρ. Εκείνη την εποχή ή Πολωνία είχε εισβάλλει και είχε καταλάβει την Δυτική Ουκρανία. Όταν λέμε για αυτόν τον Λιμό σε ποιά περιοχή αναφερόμαστε?

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ήξερα,αν μεθαύριο μπουκαρουν οι Τουρκαλαδες στη Θράκη για να υπερασπιστούν την μειονότητα* θα ψελνετε το ίδιο τροπάριο? ΠΠ συμφωνώ , συγχαρητήρια για το ήθος σας που δεν ενδίδεται σε ad hominem τραμπουκισμους του κάθε λογής σανοφαγου ρωσότυφλου.
(*τουρκόφωνη,τουρκικη, πομακική δεν ξέρω τι είναι, οι ίδιοι τους θεωρούν αδέλφια τους πάντως)

Ανώνυμος είπε...

Τον ξεσκισες οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως, εύγε

Ανώνυμος είπε...

Επίσης θα ηθελα αναφερθω πάλι στους κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας. Η Πολωνία όταν μετά τον Α παγκόσμιο πολεμο είχε εισβαλει στην Ουκρανία δεν συμπεριφέρθηκε ως κατακτητής? Ο Εθνικός ήρωας της Ουκρανίας Στεπαν Μπαντερα που κατηγορούμε ως φασίστα ήταν στις φυλακές της Κρακοβίας στην Πολωνία όχι επειδή ήταν φασίστας αλλά επειδή αγωνιζόταν εναντίον του Πολωνού κατακτητή.