Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κατέβασαν τον σταυρό από την αίθουσα που συνεδρίαζε η G7

Στις 3 και 4 Νοεμβρίου συνήλθαν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 στο Μίνστερ (Münster) της Γερμανίας. Στην πόλη αυτή το 1648 υπεγράφη η Ειρήνη της Βεστφαλίας. 

Ένας σταυρός ήταν κρεμασμένος στο Hall of Peace (Αίθουσα της Ειρήνης) στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης του Munster, στον βόρειο τοίχο με το επιβλητικό ξύλινο έπιπλο. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τον κατέβασε.

Η αφαίρεση του σταυρού δικαιολογήθηκε ως μέρος της «ανακαίνισης» του ιστορικού δημαρχείου για την συνάντηση της G7.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών την προηγούμενη Παρασκευή στο Βερολίνο. Δεν υπήρξε καμία απόφαση για αυτό σε πολιτικό επίπεδο. Η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock (Πράσινοι) δεν έδωσε σημασία στο θέμα.

«Δεν ήταν μια συνειδητή απόφαση, σίγουρα όχι μια πολιτική απόφαση, αλλά προφανώς μια οργανωτική απόφαση», είπε η Πράσινη πολιτικός την Παρασκευή μετά τη συνάντηση με τους συναδέλφους της από τις οικονομικά ισχυρές δημοκρατίες.

Η Baerbock και οι ομόλογοί της από τις οικονομικά ισχυρές δημοκρατίες συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Peace Hall του ιστορικού δημαρχείου. Πρόκειται για ένα συμβολικό μέρος, καθώς εκεί υπογράφτηκε η Ειρήνη της Βεστφαλίας πριν από περισσότερα από 370 χρόνια, τερματίζοντας τον Τριακονταετή Πόλεμο.

 

Ο μεγάλος σταυρός που ήταν τοποθετημένος σε τοίχο με ξύλινη επένδυση, είναι ο «Σταυρός του Συμβουλίου» του 16ου αιώνα. Στις φωτογραφίες της ομάδας G7 από το δωμάτιο, ωστόσο, μπορείτε να δείτε στο βάθος ότι η βάση είναι άδεια και ο σταυρός λείπει.

Εκτός από τη Γερμανία, η ομάδα περιλαμβάνει τη Γαλλία και την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο Η Γερμανία θα προεδρεύει μέχρι το τέλος του έτους και είναι επί του παρόντος υπεύθυνη για τη διοργάνωση συνεδρίων.

Ο δήμαρχος του Μύνστερ Markus Lewe (CDU) είπε ότι ο σταυρός αφαιρέθηκε κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών για την ώρα της συνάντησης. «Δεν νομίζω ότι έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση και το μετανιώνω. Η εντύπωσή μου είναι ότι και η Υπουργός Εξωτερικών εξεπλάγη», είπε. Για αιώνες, ο σταυρός ανήκει στην Αίθουσα της Ειρήνης και συνεπώς στην ιστορία και τον πολιτισμό του συνεδριακού χώρου.

Ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Thorsten Frei (CDU), επέκρινε στο τηλεοπτικό κανάλι «Welt» ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «ξεχάσει την παράδοση και την ιστορία». Όποιος αφαιρεί σύμβολα της χριστιανικής πίστης από μια αίθουσα συνεδριάσεων δεν είναι κοσμοπολίτης, αλλά πεισματάρης.

Η επισκοπή του Münster χαρακτήρισε το μέτρο σε ανακοίνωσή της ως «ακατανόητο». Οι παραδόσεις και τα σύμβολα που συνδέονται με αυτά, που αποτελούν έκφραση αξιών, στάσεων και θρησκευτικών πεποιθήσεων, δεν μπορούν απλώς να «ξεκρεμαστούν».

 

Αυτό που προξενεί εντύπωση όμως είναι ότι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν θεωρήθηκε αναγκαίο για λόγους «ανακαίνισης» να αφαιρεθoύν κάποια κηροπήγια με επτά κεριά…

ΚΟ / πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΛΥΧΝΊΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Η ΜΕΝΟΡΑ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ G7 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!

Fender είπε...

Ενοχλεί ο Σταυρός αυτούς που έχουν κυριεύσει τους άρχοντες του αιώνος τούτου.

ikonsgr είπε...

Είναι γνωστό ότι οι "περιούσιοι" οπαδοί του ΜΑΤΣ, βλέπουν Σταυρό και αφρίζουν....

Ανώνυμος είπε...

Πλέον δεν εκπλήσσομαι.Στον τρίτο πειρασμό Του Κυριου μας Ιησού Χριστού ο εξ από δω δείχνοντας τον γήινο ορίζοντα λέει"αυτά όλα τα βασίλεια του κόσμου θα γίνουν δικά σου αρκεί να με προσκυνήσεις".
Όπερ σημαίνει ότι από τότε τα βασίλεια είχαν προσκυνήσει τον μαμωνα!
Προσωπικά έχω κάνει τη επιλογή μου σε αντίθεση με αυτούς που ρισκαρουν τη αιωνιότητα για να απολαύσουν τις στιγμιαίες απολαύσεις που προσφέρει το χρυσιον.Ως λαικος αγωνιω και αγωνίζομαι να ελεηθω από τον Κύριο μας Ιησού Χριστο.
Τέλος,είμαι ευτυχής που συμπνεω με εσένα,έναν συναγωνιστή αδελφό εν Χριστώ.
Σε ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

θα έρθει η ώρα που τρέχοντας.... θα τον ξαναβάλουν στη θέση του ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 12.12.2022
Οι κυβερνώντες χριστιανοί, στην προκειμένη περίπτωση οι Γερμανοί, εάν ήταν πραγματικοί χριστιανοί, δεν θα κατέβαζαν το σταυρό. Αλλά επειδή είναι αντίχριστοι και χριστιανοφοβικοί, τον κατέβασαν. Πως να τολμούσαν όμως να κρύψουν την επτάφωτο λυχνία των Εβραίων Σιωνιστών ! Αφού αυτοί διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου και είναι προσκυνημένοι σ' αυτούς! Είναι δυνατόν να πάν εναντίον τους ;