Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΓΑΛΛΙΑ: Η κυβέρνηση απαγορεύει νεανική καθολική ομάδα γιατί «νομιμοποιούν την βία», είναι «ακροδεξιοί» και «αντισημίτες»

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαλύσει την Academia Christiana, ένα σύλλογο «ακροδεξιών», παραδοσιακών, ταυτοτικών καθολικών με την κατηγορία ότι «δικαιολογεί και υποκινεί τη βία».

Ο Darmanin, του οποίου το υπουργείο έχει ήδη απαγορεύσει πολλές άλλες ομάδες που θεωρούνται επικίνδυνες, δήλωσε σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό περιοδικό Brut την Κυριακή ότι θα επιδιώξει τη διάλυση της Academia Christiana "τις επόμενες εβδομάδες".

Η ομάδα "νομιμοποιεί επανειλημμένα τη σωματική βία και τη χρήση όπλων", δήλωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα Le Parisien.

«Χρησιμοποιεί το λεξιλόγιο πολέμου και ενθαρρύνει ρητά τους υποστηρικτές της να οπλιστούν και να ετοιμαστούν για σταυροφορία».

 

 

Η Academia Christiana, που ιδρύθηκε το 2013, παρουσιάζεται ως εκπαιδευτικό ίδρυμα στους τομείς της πνευματικότητας, της ηθικής, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Διευθύνεται από τον Victor Aubert, καθηγητή Γαλλικών και Φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Croix des Vents στο Sées, μία ιδιωτική σχολή που διευθύνεται από την παραδοσιακή καθολική κοινωνία Fraternité Sacerdotale Saint-Pierre (Ιερατική Αδελφότητα του Αγίου Πέτρου).

Η Academia Christiana ιδρύθηκε το 2013 στον απόηχο των μαζικών διαμαρτυριών ‘La Manif pour tous’ (κατά του "γάμου" και του δικαιώματος τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια - φωτο - βλ. εδώ) από τον Julien Langella, συνιδρυτή της Génération Identitaire (Γενιά της Ταυτότητας), με σκοπό να προωθήσει έναν «τρίτο δρόμο» μεταξύ «φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και μαρξιστικής αντιπαγκοσμιοποίησης». Η ομάδα χαρακτηρίστηκε από συστημικά ΜΜΕ «αντιδραστική», «εθνικό-Καθολική» και «αντισημιτική», αν και στις προεδρικές εκλογές του 2022 υποστήριξε τον (εβραϊκής καταγωγής) Éric Zemmour.

     

Ο Aubert έμαθε τα νέα στις αρχές Δεκεμβρίου. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και, μπροστά στα έντρομα παιδιά του, του παρέδωσε επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία τον ενημέρωνε για την διάλυση του συλλόγου τις επόμενες εβδομάδες.

        

Όπως επισημαίνει ο Aubert σε συνέντευξή του στο Valeurs actuelles, «οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν πανεπιστήμια, εκπαιδευτικές συνεδρίες, συνέδρια, παραδοσιακά φεστιβάλ και λαϊκούς χορούς». Για αυτά  μας εκδικείται η κυβέρνηση –επικαλούμενη αόριστα «υποκίνηση σε μίσος και διακρίσεις».

 

Ο Victor Aubert ακούγεται σε ένα βίντεο, καλεί να ζητάει να σηκωθεί ένας «στρατός οικοδόμων». Ένας μεταφορικός και πνευματικός στρατός, που στα μάτια της  πολιτική αστυνομίας σκέψης αποτελεί «πολεμική απειλή». Μια από τις φαντασιώσεις των αρχών είναι να βλέπουν παντού «φασισμό», ακόμα και στα αθλήματα που παίζουν τα μέλη του συλλόγου στα θερινά πανεπιστήμια του - σε μια ατμόσφαιρα που έχει περισσότερα κοινά με ένα παραδοσιακό φεστιβάλ χωριού παρά με την παραστρατιωτική εκπαίδευση.

             

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Sonia Mabrouk στο CNews σχετικά με τους λόγους της διάλυσης, ο Gérald Darmanin (φώτο) επέδειξε έναν ανησυχητικό βαθμό ερασιτεχνισμού και μπέρδεψε ξεκάθαρα την Academia Christiana και τη Civitas, αναφερόμενος σε "αντισημιτικά σχόλια" που έγιναν σε ένα από τα θερινά πανεπιστήμια της Civitas - το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Academia Christiana και σε αυτά στηρίχθηκε για να δικαιολογήσει τη διάλυση της Civitas πριν από μερικές εβδομάδες.

"Είναι απολογητές του αντισημιτισμού. Είναι μεγάλοι υποστηρικτές της συνεργασίας (εννοεί την φιλογερμανική κυβέρνηση του Βισύ κατά τον Β΄ΠΠ) και του Pétain. Αυτό, κατά τη γνώμη μας, δεν αντιστοιχεί στις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας", είπε ο Darmanin σε τηλεοπτικούς συνεντεύξεις τη Δευτέρα.

Σε απάντηση στην κίνηση της κυβέρνησης να την διαλύσει, η Academia Christiana κατηγόρησε τις αρχές ότι αντιμετωπίζουν τους Καθολικούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ισχυριζόμενος μια προσπάθεια "απαγόρευσης κάθε σκέψης ή προβληματισμού έξω από την κοσμική και καταναλωτική ιδεολογία".

Η οργάνωση λέει ότι θα αμφισβητήσει τη σχεδιαζόμενη διάλυσή της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Γαλλίας, το οποίο έχει κληθεί να εξετάσει αρκετές από τις άλλες εντολές του υπουργείου Εσωτερικών για διάλυση.

Στη συνέντευξή του στον Brut, ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι «τουλάχιστον τρεις άλλες ακροδεξιές ομάδες» ελέγχονταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών, αν και δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ο Darminin υποσχέθηκε να πατάξει τις «βίαιες δεξιές ομάδες» μετά τις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από την ακροδεξιά τον περασμένο μήνα και οδήγησαν σε αρκετές συλλήψεις.

Έχουν προηγηθεί διαταγές διάλυσής που στόχο είχαν ριζοσπαστικά ισλαμιστικά κινήματα, καθώς και ομάδες «αντι-ισλαμοφοβικές» και «αντι-φασιστικές» και ένα δίκτυο διαμαρτυρίας για το κλίμα.

ΚΟ / πηγή (κι εδώ & εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα ούτε νεοταξική είναι ούτε χριστιανική. Χριστιανικός ταλιμπανισμός!