Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Η αγάπη στα σκουπίδια...


"Και επειδή η ανομία θα πληθύνει, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί".
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (Ματθαίος 24:12)

**********
Το παρακάτω γράφτηκε όχι στην κεντρική σελίδα της εφημερίδας, αλλά κάπου μέσα. Ανάμεσα στα σκάνδαλα, στις δηλώσεις, και στα γκολ...

ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ βρέθηκε πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων. Το κλάμα του ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή.

Αντίκρισε τη ζωή στα σκουπίδια...

Ενα βρέφος, μόλις 30 ωρών, πεταμένο στα σκουπίδια, τυλιγμένο μέσα σε φτηνιάρικες σακούλες σούπερ μάρκετ, «γαντζώθηκε στη ζωή και σώθηκε από το κλάμα του».

Το γοερό κλάμα του βρέφους, που ακουγόταν, μέσα από τον κάδο απορριμμάτων, στην οδό Τσιμισκή 45, στα Εξάρχεια, ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή.

Μια αλλοδαπή γυναίκα, που έτυχε να περνά από εκεί, άκουσε το κλάμα του. Πλησίασε στα σκουπίδια και έκπληκτη διαπίστωσε ότι μέσα στο σωρό βρισκόταν ένα βρέφος, μελανιασμένο από το κρύο.

Η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Συγκλονισμένοι οι αστυνομικοί του Τμήματος της περιοχής έβγαλαν το μωρό με προσεκτικές κινήσεις από τα σκουπίδια και το τύλιξαν με μια κουβέρτα που τους έδωσε η γυναίκα που το βρήκε.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» συνοδεία του περιπολικού.

Αρχικά οι γιατροί δεν έβρισκαν το σφυγμό του και είπαν στους αστυν
ομικούς ότι χρειαζόταν οξυγόνο. Το μωρό νοσηλεύτηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί πληροφορούνταν με χαρά πως το κοριτσάκι είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Αν δεν το είχε ακούσει η διερχόμενη γυναίκα και έμενε λίγη ώρα ακόμη στα σκουπίδια, το μωρό θα είχε πεθάνει από το κρύο. Αυτό πιστεύουν οι γιατροί, που εκτιμούν ότι το βρέφος γεννήθηκε σε δημόσιο μαιευτήριο, καθώς ο ομφάλιος λώρος του ήταν κομμένος πολύ προσεκτικά.

Οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το βρέφος στα σκουπίδια. Εκτιμούν ότι η μητέρα το πήρε αμέσως μετά τη γέννα από το νοσοκομείο και ότι είναι κάτοικος της περιοχής. Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν είναι να προέρχεται το μόλις 30 ωρών κοριτσάκι από οικογένεια αλλοδαπών.

Άλλες Πρόσφατες Περιπτώσεις Εγκατάλειψης Βρεφών:

13/4/1997. Μια 19χρονη «πέταξε» το νεογέννητο βρέφος της στο φωταγωγό της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στην Κυψέλη. Οι γείτονες άκουσαν το κλάμα του και ειδοποίησαντην Αστυνομία.

5/10/1997. Βρέφος, 40 ημερών, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Παντείου Πανεπιστήμιου.

26/12/2000. Εικοσιπεντάχρονη εγκατέλειψε το μωρό της σε κάδο απορριμμάτων, στο κέντρο του Βόλου.

16/12/2002. Μια 29χρονη εγκατέλειψε το τεσσάρων μηνών βρέφος της σε είσοδο οικοδομής, στη Θεσσαλονίκη.

12/3/2003. Ενα υγιέστατο κοριτσάκι, μόλις 10 ημερών, βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο δάσος απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ Αμαλιάδας. Μια μέρα μετά εντοπίστηκε η 34χρονη ανύπαντρη, και μητέρα ακόμη δύο ανήλικων παιδιών, και συνελήφθη.

28/9/2003. Διερχόμενοι βρήκαν ένα βρέφος παρατημένο στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, στα Κάτω Πατήσια.


21/6/2004. Μια 20χρονη σπουδάστρια παράτησε το βρέφος, που γέννησε στο διάμερισμά της, έξω από άλλο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην Κυψέλη, φοβούμενη την κοινωνική κατακραυγή.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11/2/2008

Το γνωστό γυναικείο περιοδικό Marie Claire, τον Ιούνιο του 2001 είχε κάνει ρεπορτάζ, δημοσιεύοντας σοκαρ ιστικές φωτογραφίες απίστευτης σκληρότητας, (που δυσκολεύομαι να παρουσιάσω) από νεογέννητο κοριτσάκι στην ΚΙΝΑ, όπου για ώρες ήταν κυριολεκτικά πεταμένο (και φυσικά νεκρό) στον δρόμο, σαν σκουπίδι...

Οι διαβάτες περπάταγαν συνεχώς δίπλα του χωρίς το παραμικρό ίχνος ενδιαφέροντος....

Τα αυτοκίνητα και τα ποδήλ
ατα του πέταγαν λάσπες....

Μετά από αρκετή ώρα κάποιος π
εραστικός αποφάσισε να του ρίξει μια ματιά.....

Το ρεπορτάζ του περιοδικού έγραψε ότι μωρό αυτό ήταν ένα ακόμα θύμα της αυστηρής νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα (οικογενειακού προγραμμ
ατισμού την λένε...) η οποία απαγορεύει μία οικογένεια να κάνει δεύτερο παιδί..

Μόνο στις αγροτικές περιοχές δίνεται η δυνατότητα εφόσον το πρώτο παιδί είναι κορίτσι, να κάνουν και δεύτερο μήπως βγει αγόρι....

Όπως και να είναι όμως, ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μάλιστα μία ΜΑΝΑ που πετάει στα σκουπίδια ή στον δρόμο σαν κάποιο περιττό σκουπίδι, σαν ένα παλιόχαρτο, ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟ και μάλιστα ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ είναι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ στο ΣΤΟΜΑΧΙ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...

Της κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Μίας κοινωνίας όμως που από ότι φαίνεται το ΣΤΟΜΑΧΙ της γίνεται χρόνο με τον χρόνο πιο ΣΚΛΗΡΟ....

Μιας κοινωνίας που προσπαθεί να ευαισθητοποιηθεί για το ζώο και το δέντρο (και καλά κάνει) αλλά κάπου στην πορεία "ΞΕΧΑΣΕ" τον
ΑΝΘΡΩΠΟ και μάλιστα τον πιο ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.Το βρέφος.

Γιατί δεν είναι μόνο αυτά που τα πετάνε στα σκουπίδια...

Είναι τα χιλιάδες βρέφη που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ κάθε χρόνο στα κρεματόρια -χειρουργεία πριν καν βγουν στην ζωή.


-Αλλά τι στο καλό κάθομαι και γράφω τώρα .....

-Σε λίγο έρχεται η ΓΙΟΡΤΗ του "ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ".

-Μαγαζιά, επιχειρήσεις, εκπομπές, τηλεπαρουσιάστριες, μέχρι και....
εκκλησίες, ετοιμάζονται για την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ...

-Δεν είναι ώρα για τέτοια στενόχωρα θέματα...

-Σε λίγο όλος ο κόσμος θα γιορτάσει την καθιερωμένη γιορτή των "ερωτευμένων" ....

-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ερωτευμένοι....

-Να χαίρεστε τον "έρωτά σας'' σε ένα κόσμο που η ΑΓΑΠΗ έχει προ πολλού ΠΕΘΑΝΕΙ....












Δεν υπάρχουν σχόλια: