Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

"Τι κάνει ο Θεός;;;"

Στην Ζιμπάμπουε, όπου "πρόεδρος" από το 1987, είναι ο δικτάτωρ Ρόμπερτ Μουγκάμπε (Robert Gabriel Mugabe), (φωτο κάτω), ο οποίος ηγείται ενός καθεστώτος που έχει επανειλημμένα καταγγελθεί διεθνώς για μη σωστό τρόπο άσκησης της εξουσίας και ενώ ο πληθωρισμός έχει φτάσει το 100.000%(!!!) και ο κόσμος υποφέρει, ο "Μπομπ", όπως τον λένε, γιόρτασε τα 84α γενέθλιά του με ένα μεγάλο πάρτι, που κόστισε περίπου 300.000 δολάρια!!!

"Πάρτι γενεθλίων την στιγμή που ο κόσμος γύρω του πεινάει και πεθαίνει. Δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχουν σχολεία, δεν υπάρχουν νοσοκομεία.... μιλάμε για ένα κράτος διαλυμένο και αυτός κάνει πάρτι!" δήλωσε από τη Νότιο Αφρική, ο εκ των εξόριστων ηγετών του "Κινήματος για την Δημοκρατική Αλλαγή", Ρόι Μπένετ.

Μία ακόμα, χαρακτηριστική περίπτωση της τρομερής ΑΔΙΚΙΑΣ και ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ στον κόσμο που έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Εύκολα ο άνθρωπος τα βάζει με τον Θεό...

Φράσεις όπως "που είναι ο Θεός;" δεν βλέπει τα παιδάκια που πεινάνε;", "ποιος Θεός καημένε. Αν υπήρχε ο Θεός δεν θα υπήρχε τέτοια αδικία" κλπ ξεστομίζονται καθημερινά, "ελαφρά τη καρδία" από αρκετούς που "βολεμένοι" στην δικά τους καλοπέραση και τον υπερ-καταναλωτισμό, "πονάνε" (...) για τα φτωχά παιδάκια του κόσμου, και αποποιούμενοι της ευθύνης τους εθελοτυφλούν και καταδικάζουν με μεγάλη ευκολία, τον Θεό, στον οποίο παρόλα αυτά, όπως λένε, δεν πιστεύουνε...


Κάθε μέρα 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με την πείνα ενώ συνολικά πάνω από 850 εκατομμύρια πεινασμένοι υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.

Πολλές πλούσιες χώρες όμως τοποθετούν τη πείνα χαμηλά στις προτεραιότητες τους

Οι ειδικοί λένε ότι οι κυβερνήσεις δεν προσφέρουν αρκετά ώστε να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η πείνα και ο υποσιτισμός που πλήττουν κυρίως γυναίκες και παιδιά στις φτωχές χώρες.

«Το ποσό που δίνουν οι δωρητές για τη καταπολέμηση του υποσιτισμού είναι αξιοθρήνητο» λέει ο Σαουλ Μόρις, ένας από τους συντάκτες μιας σειράς εκθέσεων για την επιβίωση των παιδιών που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet».

Για τις πείνες και την φτώχεια στον πλανήτη είχε μιλήσει ο Χριστός: "...και θα γίνουν πείνες και μεταδοτικές αρρώστιες, και σεισμοί κατά τόπους" (Ματθαίος 24:7 )

Η αλήθεια είναι ότι ο Ο κόσμος που ζούμε είναι ένας κόσμος με φοβερές ανισότητες.

Είναι ένας κόσμος, που αποδεικνύεται συνώνυμος της φτώχειας, της ανεργίας και της πείνας.

Η έκθεση του ΟΗΕ για τη φτώχεια που μαστίζει τον πλανήτη, είναι ο πιο εύγλωττος καθρέφτης της ανισότητας για την οποία, βέβαια, δεν ευθύνεται ο Θεός..

Ένα στοιχείο, από τα πολλά που περιέχει η έκθεση αυτή, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, τα λέει όλα:

Μόλις 225 Κροίσοι του σύγχρονου κόσμου, εκπρόσωποι των πολυεθνικών και του χρηματιστικού κεφαλαίου, κατέχουν περιουσία που έχει σχεδόν η μισή ανθρωπότητα!!!
Μια χούφτα 225 προυχόντων, δυο εκατοντάδες πολυεθνικές, κατέχουν όσα κατέχει το 50% των κατοίκω
ν του πλανήτη!!!

Την ίδια ώρα και όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερες οικογένειες - σε παγκόσμιο επίπεδο - ζουν κάτω απ΄ τα όρια της φτώχειας.

Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι άνθρωποι "στήνονται" στις βρώμικες γωνιές των μεγαλουπόλεων απλώνοντας με ντροπή το χέρι τους.

Κάθε ώρα που περνάει όλο και περισσότεροι χάνουν τη δουλειά τους χωρίς καμιά καινούργια προοπτική

Όσο και αν ακούγεται παράξενο...

...Η φτώχεια μεταξύ χωρών στον κόσμο είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο!

Πριν 250 χρόνια όλες οι χώρες στον κόσμο είχαν περίπου το ίδιο εισόδημα.



Ουσιαστικά όλοι οι άνθρωποι γεννιόντουσαν στον μόχθο της αγροτικής ζωής, ζούσαν έναν σύντομο και επίπονο βίο και πέθαιναν πριν τα 50 τους.

Όμως χάρη στην βιομηχανική επανάσταση, κάποιες χώρες με πρώτη την Αγγλία, πολλαπλασίασαν τρομακτικά το εισόδημα τους.

Όσο η επανάσταση εξαπλωνόταν στον κόσμο, άλλες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές ή υπό αγγλική κυριαρχία ανέβηκαν και αυτές στην σκάλα της ανάπτυξης.

Σήμερα περίπου 1,2 δις άνθρωποι έχουν ανέβει πολύ ψηλά. Οι υπόλοιποι όμως έχουν μείνει για διάφορους λόγους. αρκετά πιο πίσω.

Και περίπου 1 δις άνθρωποι είναι σε βαθιά φτώχεια χωρίς ελπίδες βελτίωσης.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της αδικίας και της ανισότητας, είναι το παρακάτω περιστατικό:
Την χρονιά της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΙΝΑΣ που θέριζε την Αιθιοπία το 1984, είχε σημειωθεί στην Ευρώπη ρεκόρ παραγωγής τροφίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια πλεονάσματα.

Ωστόσο, ούτε ένα μικρό μέρος των πλεονασμάτων δεν στάλθηκε στους πεινασμένους Αιθίοπες!!!

Αμέτρητοι τόνοι κατέληξαν σε χωματερές, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές
των αγροτικών προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης....


-Να φταίει ο Θεός και για αυτό;;;


"Μέχρι πότε θα πενθεί η γη, και θα ξεραίνεται το χορτάρι κάθε χωραφιού, εξαιτίας τής κακίας αυτών που κατοικούν σ' αυτή;" (Ιερεμίας 12:4)


"Τότε, εγώ στράφηκα, και είδα όλες τις αδικίες που γίνονται κάτω από τον ήλιο· και πρόσεξε, δάκρυα εκείνων που αδικούνται, και σ' αυτούς δεν υπήρχε εκείνος που παρηγορεί· και η δύναμη ήταν στο χέρι εκείνων που τους αδικούσαν· και σ' αυτούς δεν υπήρχε εκείνος που παρηγορεί".(Εκκλησιαστής 4:1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: