Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

"Θάρρος να αγαπήσεις" ή θάρρος να καταπατήσεις;

"Θάρρος να αγαπήσεις" (Courage to love). Έτσι λέγεται το βιβλίο που έγραψαν το 1997, οι δύο ομοφυλόφιλοι ιερείς, Will Leckie και Barry Stopfel, που περιγράφουν τους "αγώνες" που έδωσαν, σαν "ζευγάρι", μέσα στην Εκκλησία τους, την Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (St. George's Episcopal Church) στο Maplewood του New Jersey (ΗΠΑ).

Κάποιος "συντηρητικός" επίσκοπος ζήτησε να αποχωρήσουν από την ιεροσύνη, αλλά μετά από κάποιο εκκλησιαστικό δικαστήριο που συνήλθε, η ομοφυλοφιλία θεωρήθηκε ότι δεν αποτελεί κανένα απολύτως κώλυμα για το λειτούργημα της ιεροσύνης, το θέμα έκλεισε υπέρ των δύο ομοφυλόφιλων ιερέων, οι οποίοι κρίθηκαν ελεύθεροι να συνεχίσουν να εξασκούν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα.

Πριν 2.000 περίπου χρόνια, όταν ξεκινούσε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ο Απόστολος Παύλος, ο "Απόστολος των εθνών", από τους κορυφαίους των Αποστόλων και συγγραφέας των 14 βιβλίων από τα 27 της Καινής Διαθήκης, είχε, από ότι φαίνεται αντίθετη άποψη...

Ίσως ήταν από τα "παλιά μυαλά"..

Ίσως δεν είχε αρκετή "αγάπη" ..
.

Ιδού τα λόγια του στην προς Ρωμαίους Επιστολή

"Επειδή, οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό επάνω σε κάθε ασέβεια και αδικία ανθρώπων, που κατακρατούν την αλήθεια με μέσα αδικίας….

Γι' αυτό και ο Θεός τούς παρέδωσε σε ακαθαρσία, διαμέσου των επιθυμιών των καρδιών τους, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους αναμεταξύ τους….

…Γι' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη· παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους". (Ρωμαίους 1:18 - 27)


Χρόνο με το χρόνο η ομ
οφυλοφιλία, μέσα στους κόλπους των διαφόρων εκκλησιών, συνεχώς γιγαντώνεται και εδραιώνεται.

Λίγες χριστιανικές ομολογίες αντιστέκονται ακόμα σε αυτήν την χιονοστιβάδα των εσχάτων ημερών.

Για πόσο άραγε;


Παρόλο που η Αγία Γραφή ξεκάθαρα καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, εντούτοις, πολλοί που επαγγέλονται ότι είναι "δούλοι του Θεού", είναι αποφασισμένοι να πείσουν "πιστούς" και "άπιστους", ότι αυτές, όχι μόνο δεν αποτελούν πρόβλημα για τους απλούς "πιστούς", αλλά ούτε και για αυτούς τους αξιωματούχους και θρησκευτικούς λειτουργούς.

Πιο γνωστή ιστορία ήταν του αιδ. V. Gene Robinson, ο οποίος εκλέχτηκε επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας του Νιού Χάμσαιρ ( New Hampshire) των ΗΠΑ, από την Σύνοδο της Μινεάπολης.


Ο αιδεσιμότατος Robinson, πατέρας δύο παιδιών, ζει έχοντας ομοφυλοφιλική σχέση τα τελευταία 13 χρόνια, αφότου εγκατέλειψε τη πιστή του η σύζυγο, όταν, όπως λέει ο ίδιος "τον κάλεσε ο Θεός για να κάνει γνωστό σε όλους ότι είναι ομοφυλόφιλος".


"Ο Θεός είναι υπομονετικός και καλός. Εάν αναγνωρίζουμε την ανάγκη μας για τον Θεού, η αμαρτία μας συγχωρείται, και ενδυναμωνόμαστε για να αγαπήσουμε τον κόσμο στο όνομά Του--σαν άτομα, σαν αδελφοί και αδελφές στο σώμα Χριστού…», δηλώνει στην βιογραφία του ο Robinson.


" Στο τέλος, φυσικά", προσθέτει, "ο Ιησούς Χριστός μας προκαλεί να τον δεχθούμε στον Λόγο Του (!), για να δεχτούμε το μεγάλο πλεονέκτημα της αγάπης που μας δίνει, για να είμαστε τα παιδιά του Θεού που για αυτό δημιουργηθήκαμε για να είμαστε, και για υπηρετήσουμε καλύτερα όσο και αν κοστίσει αυτό. Απάντησα στην κλήση του Θεού για να κάνω γνωστό ότι είμαι ομοφυλόφιλος".


"Η σύζυγος και εγώ", συνεχίζει ο Robinson "προκειμένου ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ο γαμήλιος όρκος του να "τιμά ο ένας τον άλλον στο όνομα του Θεού", λάβαμε την απόφαση να αφήσουμε ελεύθερο ο ένας τον άλλο.


Επιστρέψαμε στην εκκλησία, όπου είχε γίνει ο γάμος μας και στα πλαίσια της Θείας Ευχαριστίας, απελευθερώσαμε ο ένας τον άλλον από τους γαμήλιους όρκους μας, ζητήσαμε ο ένας από τον άλλο συγχώρεση, κλάψαμε πολύ, δεσμευθήκαμε στην κοινή ανατροφή των παιδιών μας, και μοιραστήκαμε το σώμα και το αίμα Χριστού»....

Μία άλλη κληρικός από την Αγγλικανική Εκκλησία των ΗΠΑ, η αιδ. Bonnie Perry, είναι πιθανόν να γίνει η πρώτη λεσβία επίσκοπος, προκαλώντας σάλο μεταξύ των λεγόμενων "συντηρητικών" κύκλων της εκκλησίας.

Η Δεσποινίς Perry, 43, (φωτο), είναι ιερέας στην Επισκοπική Εκκλησία των Αγίων Πάντων, (All Saints' Episcopal Church), στο Σικάγο των ΗΠΑ, από το 1992. Η επί 18 ετών φίλη της, Susan Harlow, είναι καθηγήτρια της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο θεολογικό σχολείο Meadville, στο κοντινό Lombard και έχει ορισμένη διακονία στην ενωμένη εκκλησία Χριστού (United Church of Christ)..

Ο Richard Kirker, γενικός γραμματέας του λεσβιακού και ομοφυλοφιλικού χριστιανικού Κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία, χαιρέτισε την είδηση του διορισμού της Perry,λέγοντας : «Ενισχύεται η αξιοπιστία της αμερικανικής εκκλησίας το ότι δεν βάζει κανέναν φραγμό στους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ιερείς, εξαιτίας της σεξουαλικότητά τους»..


Πριν από μερικά χρόνια, στην Νορβηγία, μία γυναίκα επίσκοπος, η Ρόζμαρι Κόεν (Rosamarie Koehn), αψήφησε την εκκλησιαστική απαγόρευση και έχρισε ιερέα μία λεσβία (την 40χρονη Σίρι Σούντε) μολονότι αυτή η τελευταία παρέβη υπόσχεση που της είχε δώσει και «νυμφεύθηκε» την ερωμένη της.

Η επίσκοπος έδωσε μάλιστα συνέντευξη Τύπου, στην οποία κάλεσε τη Λουθηρανική Εκκλησία, την κρατική εκκλησία της Νορβηγίας (ο πρωθυπουργός ανήκει στο ιερατικό σώμα της), να υιοθετήσει μια πιο ανεκτική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους, επιτρέποντάς τους συγκεκριμένα να αναλαμβάνουν ιερατικά καθήκοντα.

Προφανώς, εφόσον η ομοφυλοφιλία δεν ενοχλεί τον Θεό, είναι φυσικό ότι ούτε η εγχείριση "αλλαγής φύλου" τον ενοχλεί.


Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2000, περίπου 100 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην λειτουργία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Φιλίππου, (ST Philip) στο Άνω Stratton, στο Swindon του Wiltshire της Μ. Βρετανίας για να υποδεχθούν την αιδ. Carol Stone, που ήταν προηγουμένως γνωστή στην κοινότητά της ως ο αιδ. Peter...

Την ώρα που οι δεκάδες ενορίτες την επευφημούσαν, ένας αστυνομικός συνόδευσε έξω από την εκκλησία μία ηλικιωμένη γυναίκα που εξέφρασε την αντίθεσή της..

Η κα Stone, που ως κος Stone, έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει μια κόρη, ήταν ντυμένη με το πορφυρό της ράσο και φορούσε ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια.

Σύγκρινε την επιστροφή της με μια σκηνή από τις κλασικές παιδικές ιστορίες του Γουίνι το αρκουδάκι.

Μετά από την λειτουργία, οι ενορίτες μίλησαν για τα συναισθήματά τους προς τον εφημέριο. Ο Michael Ennis, 71 ετών, είπε: «Έχει δείξει πολύ θάρρος... Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι εδώ θα την αφήσουν ποτέ να φύγει. Ένα άτομο δεν αλλάζει - οι δυνατότητές του δεν αλλάζουν. Πιστεύω ότι η λειτουργία πήγε πολύ καλά

Η Greta Davies, 56 ετών, πρόσθεσε: «Ήταν καλή λειτουργία. Ο Peter ήταν εξαιρετικός ιερέας και η Carol θα είναι επίσης.»

Η κα Stone ξόδεψε το χρόνο κουβεντιάζοντας με την κοινότητά της μετά από την λειτουργία. Είπε: «Τρόμαξα. Ήταν (καθώς κήρυττα) μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή.» «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ήμουν σε θέση να επιστρέψω. Ήξερα ότι θα υπάρχουν σήμερα άνθρωποι εδώ που θα με στήριζαν με τις προσευχές τους και με την καρδιά τους. Η κυρία που μίλησε έξω δεν ήταν μέρος της αδελφότητας. Ένας ιερέας ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους όλων των απόψεων και των θέσεων. Πιστεύω ότι ο Θεός έχει για μένα ακόμα έργο να εργασθώ. Μέσα μου υπάρχει βαθιά ειρήνη και μια πληρότητα που δεν είχα ποτέ πριν"...


Αντίθετη πορεία διάλεξε μία πάστορας της Μεθοδιστικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη (ST John) στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η Ann Gordon, η οποία, μετά από εγχείρηση αλλαγής φύλου, μετατράπηκε σε Phoenix ( = Φοίνικας) Gordon. (αρσενικό).

Δεκαετίες πριν, η κοινότητα του (της) Gordon, είχε γίνει η πρώτη που υπερασπίστηκε την πλήρη συμμετοχή των ανθρώπων μέσα στην εκκλησία, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ο Phoenix, (στην φωτο δίνει κοινωνία) επέλεξε για το νέο όνομά του, το μυθικό κτήνος (Φοίνιξ), ως σύμβολο της αναγέννησής του. …Ο Phoenix έπρεπε να αναγνωρίσει τελικά και να δεχτεί ότι γεννήθηκε ως γυναίκα αλλά όμως δεν ταίριαξε με την αρσενική του ταυτότητα, την οποία, όπως λέει, θεωρεί ότι ο Θεός του είχε δώσει…

Ο Phoenix αισθάνθηκε την κλήση στη χειροτονία και μπήκε στο θεολογικό σχολή Wesley της Ουάσιγκτον το 1986. Διορίστηκε σε διάφορες κοινότητες στη Μέρυλαντ προτού να τοποθετηθεί υπεύθυνος στο ST John το 2002. «Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Πρέπει να ήταν θεία επέμβαση», λέει.

Όταν αποφάσισε να ακολουθήσει τη χειρουργική επέμβαση και την επεξεργασία ορμονών πέρυσι, το είπε στα μέλη χωριστά και έπειτα στις μεγαλύτερες ομάδες. «Υπέθεσα ότι δεν θα ήταν πρόβλημα στο ST John, και πράγματι δεν ήταν,» δήλωσε. Τον περασμένο μήνα, τα μέλη της εκκλησίας βάδισαν στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων της πόλης με κεντρικό τους σύνθημα «αυτή δεν είναι η εκκλησία του μπαμπά σας»….

ΟΧΙ, αυτή είναι η δικιά σας "εκκλησία"...

"ΣΑΛΠΙΣΕ με το στόμα σου:
Αυτοί έκαναν βασιλιάδες, όμως όχι από Μένα· έκαναν άρχοντες, όμως χωρίς να έχω είδηση
"· (Ωσηέ 8:4)

1 σχόλιο:

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Ο Θεός να σε ευλογεί αγαπητέ, συνέχιζε να σαλπίζεις την σάλπιγγα του Λόγου του Θεού!

Πραγματικά βλέπουμε να παίρνει μορφή η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή!