Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Ομοφυλοφιλία και Εκκλησία


Ο Τζον Κλέγκ υπήρξε ιερέας για 20 χρόνια, στην Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ.

Δίσταζε να κάνει φανερή την ομοφυλοφιλία του.

Όταν μίλησε ανοιχτά, απομακρύνθηκε από την Καθολική Εκκλησία.

Ο Κλέγκ δεν έμεινε έτσι.

Αφού παντρεύτηκε με άντρα, εντάχθηκε στην κοινότητα dignity(αξιοπρέπεια), μία κοινότητα ομοφυλόφιλων ρωμαιοκαθολικών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει την δική τους «εκκλησία» στην Βοστώνη και διατηρούν ομάδες σε όλες τις ΗΠΑ (βλέπε φωτο από την ώρα της "θείας ευχαριστίας").

Η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει βέβαια, την κοινότητα και δεν επιτρέπει να πραγματοποιούνται λειτουργίες τους σε καθολικούς ναούς.

«Η επίσημη Καθολική Εκκλησία δεν μας αναγνωρίζει γιατί δεν ξέρει τι θα πει ανεκτικότητα, αγάπη και συγχώρεση»,ισχυρίζεται ο Κλεγκ.

Είναι όμως έτσι;

Οι θέσεις των διαφόρων χριστιανικών δογμάτων και ομολογιών επάνω στο θέμα της ομοφυλοφιλίας μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, ποικίλουν.

Υπάρχουν εκκλησίες που έχουν ήδη δεχθεί (όχι χωρίς αντιδράσεις), όχι μόνο ομοφυλόφιλους πιστούς , αλλά και λειτουργούς και μάλιστα αξιωματούχους.

Και άλλες πάλι, όχι.

Πολλές φορές όμως τα διάφορα περιστατικά που βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια, δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει αρκετή υποκρισία όσο και αγωνιώδης προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς κάτω από τον μανδύα της άρνησης και της καταδίκης της ομοφυλοφιλίας, αυτή όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και αυξάνει συνεχώς.

Είναι όμως η άρνηση αυτή ένδειξη έλλειψης «ανεκτικότητας, αγάπης και συγχώρεσης», όπως ισχυρίζεται ο Κλεγκ και πολλοί «χριστιανοί» ομοφυλόφιλοι;

Το θέμα αυτό έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις και δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί, ότι δεν υπάρχει δόγμα ή ομολογία που να μην έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα «ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία».

Και αν όχι, σίγουρα θα το αντιμετωπίσει στο εγγύς μέλλον.


Ας το δούμε λίγο:


Εν αρχή....

Ο ΘΕΟΣ ΕΠΟΙΗΣΕΝ και (ύστερα) ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ

"Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην.ένεσις 1:1)

" Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού· κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν· άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς· (Γένεσις 1:27)

Το ίδιο στην δημοτική: Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε·

και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη...

Ο άνθρωπος όμως είχε άλλη γνώμη. Δικαίωμά του.

Εάν όμως ισχυρίζεται ότι η γνώμη του είναι και γνώμη του Θεού τότε υπάρχει πρόβλημα.

Και αν επαγγέλλεται ότι είναι και λειτουργός Του και γνωρίζει το θέλημά Του και κηρύττει τον Λόγο Του, καταπατώντας, στην ουσία, τον Λόγο Του και αποστατώντας από το θέλημά Του, τότε ο Θεός διαμαρτύρεται Και στον ασεβή ο Θεός είπε: Τι συμβαίνει με σένα, ώστε να διηγείσαι τα διατάγματά μου, και να παίρνεις τη διαθήκη μου στο στόμα σου; Επειδή, εσύ μισείς την παιδεία, και πετάς πίσω σου τα λόγια μου.» (Ψαλμός 50:16,17)

Δεν είναι τυχαία αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Η σήψη, η διαφθορά και η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ προχωράει με γοργούς ρυθμούς στις διάφορες εκκλησίες.

Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ, Η ΠΟΡΝΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ετοιμάζεται. Το αποκρουστικό της πρόσωπο είναι πλέον φανερό.

"Και η γυναίκα ήταν ντυμένη με πορφύρα και κόκκινο, και στολισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, η οποία είχε στο χέρι της ένα χρυσό ποτήρι, που ήταν γεμάτο από βδελύγματα και ακαθαρσίες τής πορνείας της" (Αποκάλυψις 17:4)


Ορισμένα παραδείγματα:


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ(...!)

Ανάμεσα σε εκείνους που εκπαιδεύονται για να γίνουν ιερείς, αναλογικά πλέον, περιλαμβάνονται, περισσότεροι ομοφυλόφιλοι, από όσους υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό, λέει ο διευθυντής μίας από τις επτά αγγλικές σχολές της εκκλησίας, ο πατέρας Kevin Haggerty του ST John στο Wonersh, Surrey.

Ο πατέρας James Overton, ο διευθυντής του Allen Hall στην επισκοπή του Γουέστμινστερ, είπε ότι «ένας αρκετά μεγάλος αριθμός» σπουδαστών του είναι τώρα ομοφυλόφιλοι - μια τάση που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις σχολές".

Ένα ντοκιμαντέρ του Βρετανικού Καναλιού 4, με τον τίτλο «Αλλόκοτο και Καθολικό», αναφέρει ότι, το ομοφυλοφιλικό σεξ - που η Καθολική Εκκλησία επιμένει ότι είναι μία «σοβαρή διαφθορά» - έχει πάρει πλέον, την θέση του μέσα στο Αγγλικό Κολέγιο στη Ρώμη, όπου στέλνονται οι ελίτ υποψήφιοι για την ιεροσύνη.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει επίσης, ότι οι σπουδαστές ιερείς του κολεγίου αναφέρονται συχνά ο ένας στον άλλο με ονόματα κοριτσιών...

Ο πατέρας Donald Cozzens, (φωτο) διευθυντής μίας από τις κύριες αμερικανικές σχολές, το ST Mary στο Κλήβελαντ, Οχάιο, υποστήριξε ότι μεταξύ των ιερέων κάτω από την ηλικία των 40 ετών, το ποσοστό των ομοφυλόφιλων θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλό το ποσοστό, όπως 60 τοις εκατό!

Αναφέρθηκε πέρυσι, ότι ο αριθμός των ιερέων που πέθαναν από Aids ήταν αναλογικά τέσσερις φορές πάνω από αυτόν του γενικού πληθυσμού!!

Οι αμερικανικοί σχολές απαιτούν τώρα ένα τέστ για Aids πριν από τη χειροτονία...

Ο Cozzens έγραψε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Το Μεταβαλλόμενο Πρόσωπο της Ιεροσύνης: «Η ιεροσύνη του 21ου αιώνα θα θεωρηθεί πιθανώς ως κυρίως ομοφυλοφιλικό επάγγελμα.»

ΑΓΓΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΙΕΡΕΑ (...!)

Ένας ανώτερος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας υποστηρίζει την χειροτονία ενός τραβεστί (transsexual), και υπερασπίζεται την απόφασή του παρά τις κριτικές από συντηρητικούς κύκλους.

Ο αιδεσιμότατος Anthony Priddis, (δεξιά στην φωτο) επίσκοπος του Hereford, είπε ότι ήταν απόλυτα αποδεκτό να οριστεί ο(η) υπεφημέριος Sarah Jones, 43 ετών (αριστερά στην φωτο).

Ο αιδ. Priddis έκανε έκκληση για κατανόηση των διαφορών και ζήτησε περισσότερο σεβασμό για τις μειονοτικές ομάδες. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είναι ένα πρόσωπο που πλάσθηκε από τον Θεό, που αγαπήθηκε από τον Θεό και του δόθηκαν χαρίσματα από το Θεό, που θεωρεί ότι έχει κληθεί να είναι ιερέας, και αυτό το κάλεσμα ελέγχεται από την εκκλησία αυστηρά,» είπε στο BBC.

ΝΕΑ ΗΓΕΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ(...)

Η πρόσφατα εκλεγμένη ηγέτης της Επισκοπικής Εκκλησίας των ΗΠΑ, επίσκοπος Katharine Jefferts Schori, (φωτο) δήλωσε ότι θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και ότι οι ομοφυλόφιλοι δημιουργήθηκαν από το Θεό για να αγαπήσουν ανθρώπους του ίδιου γένους(!!!)

Η Jefferts Schori, επίσκοπος της Επισκοπής της Νεβάδας, εκλέχτηκε ως η πρώτη γυναίκα ηγέτης της επισκοπικής εκκλησίας που αριθμεί 2.3 εκατομμύρια μέλη, που είναι ο αμερικάνικος κλάδος της παγκόσμιας αγγλικανικής κοινότητας.

Σε συνέντευξή της στο CNN, η Jefferts Schori, ρωτήθηκε εάν είναι αμαρτία το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος. «Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι ο Θεός μας δημιουργεί με διαφορετικά χαρίσματα. Καθένας μας έρχεται σε αυτόν τον κόσμο με μια διαφορετική συλλογή πραγμάτων τα οποία μας προκαλούν και πραγμάτων που μας δίνουν χαρά και μας επιτρέπουν να ευλογήσουμε τον κόσμο που είναι γύρω μας,» είπε. «Μερικοί άνθρωποι έρχονται σε αυτόν τον κόσμο με αγάπη που κατευθύνεται προς ανθρώπους του ίδιου γένους και μερικοί άνθρωποι έρχονται σε αυτόν τον κόσμο με αγάπη που κατευθύνονται προς ανθρώπους του άλλου γένους

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΙΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Ένας από τους ανώτερους επισκόπους στην Εκκλησία της Αγγλίας είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ίσοι με τους ετεροφυλόφιλους στα μάτια του Θεού και δεν πρέπει να καταδικαστούν για το ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο επίσκοπος της Οξφόρδης, αιδ. Richard Harries, (φωτο) αναφερόμενος στην δήλωση του Αγίου Παύλου ότι «δεν υπάρχει ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας, δεν υπάρχει ούτε σκλάβος ούτε ελεύθερος»(Σ.Σ. Γαλάτες 3:28), υποστήριξε ότι σε αυτό πρέπει να προστεθεί (!) η φράση: «Δεν υπάρχει ούτε ετεροφυλόφιλος ούτε ομοφυλόφιλος»....

«Υπάρχουν άνθρωποι που ελκύονται κυρίως από άτομα του φύλου τους σε κάθε ηλικία και σε κάθε πολιτισμό», πρόσθεσε.

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΝΕΙ gayΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ (...)

Η Ενωμένη Εκκλησία του Χριστού (United Church) θέσπισε μία υποτροφία με κεφάλαιο $500.000 για ομοφυλόφιλους και λεσβίες σπουδαστές θεολογικών σεμιναρίων και προωθεί την ευρύτερη αποδοχή των ομοφυλοφίλων από άλλες χριστιανικές ομολογίες. Το κεφάλαιο αυτό προορίζεται να υπογραμμίσει την αποδοχή της εκκλησίας στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, και ως μέλη και ως λειτουργούς.

Η υποτροφία που ονομάστηκε υποτροφία Johnson, πήρε το όνομά της από τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο της εκκλησίας UCC, τον αναθ. William R. Johnson, που υπήρξε σημαίνον μέλος προσωπικού στα εθνικά γραφεία της εκκλησίας.

Ο Johnson είπε ότι αισιοδοξεί ότι το πρόγραμμα υποτροφιών θα ενθαρρύνει και άλλες χριστιανικές ομολογίες, ειδικά τις Λουθηρανικές, Μεθοδιστικές και Πρεσβυτεριανές Εκκλησίες, ώστε να αναθεωρήσουν την πολιτική ενάντια στους ενεργούς ομοφυλοφίλους κληρικούς.

ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΓΑΜΟΥΣ " ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ (...)

Δύο εβδομάδες αφότου το Νομοθετικό Σώμα του Βερμόντ έκανε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση των ενώσεων (γάμων) των ατόμων του ιδίου φύλου, οι μεταρρυθμισμένοι εβραίοι ραβίνοι του έθνους έγιναν το μεγαλύτερο θρησκευτικό δόγμα στη χώρα που εγκρίνει επίσημα τέτοιες ενώσεις ενώπιον του Θεού.

Το ψήφισμα που πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία στην ετήσια σύναξη της κεντρικής διάσκεψης των αμερικανικών ραβίνων, που αντιπροσωπεύει 1.5 εκατομμύριο Εβραίους, κήρυξε τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια «αντάξια επικύρωσης μέσω του κατάλληλου εβραϊκού γαμήλιου τελετουργικού».

Το 1990 αποφάσισαν να επιτρέψουν την χειροτονία ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, ενώ πολλοί από τους 1.800 ραβίνους είχαν ήδη αρχίσει τις τελετές γάμου για άτομα του ιδίου φύλου. Παρόλα αυτά το να αγκαλιάζονται ομοφυλόφιλοι και λεσβίες δεν απεικονίζεται στο Torah, το οποίο καλεί την ομοφυλοφιλία βδελυκτή.

Οι μεταρρυθμισμένοι Εβραίοι δεν ερμηνεύουν το γραπτό ως κυριολεκτικό λόγο του Θεού, και θεωρούν αντίθετα ότι γράφτηκε από άτομα που αντιπροσώπευαν συγκεκριμένο χρόνο, τόπο, και κατάσταση. «Σήμερα ξέρουμε περισσότερα» λέει ο ραβίνος Paul Menitoff.

Ο «σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κάτι που αποφασίζουμε. Είμαστε αυτοί που είμαστε», πρόσθεσε.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

3 σχόλια:

suncitizen είπε...

Τι σας κάνει εντύπωση με την ομοφυλοφυλία στην εκκλησία;
Από τη στιγμή που η καθολική αλλά και η ο΄ρθόδοξη εκκλησία επέβαλαν την αγαμία στους κληρικούς, ουσιαστικά απέκοψε ένα τεράστιο κομάτι υγειών ετεροφυλόφιλων ανθρώπων από την ιερωσύνη και τα ανώτατα αξιώματά της.
Είναι απόλυτα φυσιολογική πράξη το σεξ. Η δαιμονοποίησή του όμως, γεννά όλα αυτά τα τραγελαφικά που κι εσείς οι ίδιοι κατκρίνετε.
Εκεί εστιάζεται, λοιπόν, το πρόβλημα. Η Εκκλησίες φοβούνται τεο σεξ γενικώς! Το θεωρούν μια ήττα του ανθρώπου και περνούν το μήνυμα με τον τρόπο τους ότι όποιος κάνει σεξ, ουσιαστικά είναι κατώτερος, αδύναμος, ηττημένος...
Όποιος όμως δεν κάνει σεξ είναι πολύ πιθανό να κρύβει πολλές και διάφορες διαταραχές και ψυχικές παθήσεις όπως νευρώσεις, ψυχώσεις κατάθλιψη και άλλα δεινα. Αυτοί για την εκκλησία περνάνε ανενώχλητοι και ανεξελεγχτα ανέρχονται στα ανώτατα αξιώματά της, επηρεάζοντας τη ζωή χιλιάδων πιστών.
Ένας, λοιπόν, φυσιολογικότατος ετεροφυλόφιλος άντρας, απαγορεύεται (!) να γίνει Επίσκοπος. Ε, ποιος έμεινε να γίνει; Ο gay. Γιατί μας κάνει εντύπωση και γράφουμε και άρθρα;
Η λύση είναι απλή. Επαναφορά των παντρεμένων σε όλες τις τάξεις της εκκλησίας μας... Γιατί μας τρομάζει το προφανές αναρωτιέμαι...

konion είπε...

Αὐτὰ βλέπουν οἱ μουσουλμᾶνοι...

Ομοφυλοφιλία.gr είπε...

Η σύγχυση που επικρατεί στην Αμερική γύρω από το θέμα είναι, εν πολλοίς, αποτέλεσμα και της αποκοπής των αμερικανικών χριστιανικών εκκλησιών από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετές προσπάθειες που απευθύνονται προς τους ομοφυλόφιλους με σκοπό να τους βοηθήσουν να ζήσουν σύμφωνα με την Αγία Γραφή.