Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Εν αναμονή του "Μεσσία"...


«Αν μόνο είχαμε γιορτάσει τη νίκη μας του 1967 κατά της Αιγύπτου, Ιορδανίας και Συρίας...

Αν μόνο είχαμε κατοικήσει την ελευθερωμένη Άγια Χώρα μας με ενθουσιασμό...

Αν μόνο είχαμε κτίσει τον 3ο Ναό στο Har HaBayit (το όρος του Ναού) αμέσως μετά τη νίκη μας αντί να δώσουμε το αγιότερό μας σημείο στον εχθρό μας...

Δεν έχω καμία αμφιβολία, καμία απολύτως, ότι ο Μεσσίας ήταν εδώ μαζί μας, έτοιμος να μας οδηγήσει στην αληθινή ειρήνη. Αλλά αμαρτήσαμε…»

Αυτά γράφει ο Medad, Batya στην ιστοσελίδα Israele News. http://www.israelenews.com/view.asp?ID=2018


Η λέξη Μεσσίας, (Mašíah, מָשִׁיחַ, στα εβραϊκά), σημαίνει τον χρισμένο από τον Θεό. Στα ελληνικά μεταφράζεται ο Χριστός.

Κέντρο της Ιουδαϊκής θρησκείας είναι η προσδοκία της εμφάνισης του Μεσσία.

Ακόμα και στους θαλάμους των αερίων των ναζί, οι Εβραίοι τραγουδούσαν το Ani Maamin"Πιστεύω στον ερχομό του Μεσσία"!

ΑΡΝΗΣΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Οι Ιουδαίοι στο σύνολό τους αρνούνται ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο υποσχόμενος Μεσσίας του Ισραήλ.

Όσοι Εβραίοι πιστεύουν στον Χριστό και τον δέχονται ως Μεσσία, ονομάζονται «Μεσσιανιστές» (Messianic Jews).

Τον τελευταίο καιρό οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιουδαϊσμού, σε Ισραήλ και ΗΠΑ, εντείνουν τις προσπάθειές τους να συγκρατήσουν τους συμπατριώτες τους στην Ιουδαϊκή Θρησκεία και να μην γίνουν χριστιανοί ακούγοντας τους "Μισσιονάριους", όπως υποτιμητικά ονομάζουν τους Εβραίους που μεταστράφηκαν στον Χριστιανισμό και τώρα ευαγγελίζουν / προσηλυτίζουν τους άλλους Ιουδαίους...

Απρόσμενη υπστήριξη και συμμαχία - στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο Ιησούς από την Ναζαρέτ ΔΕΝ ήταν ο Μεσσίας -, οι ηγέτες του Ιουδαϊσμού, βρίσκουν από τους λεγόμενους Σιωνιστές Χριστιανούς, με πρωτοπόρο τον Αμερικανό πάστορα John Hagee, που πρόσφατα, με το νέο του βιβλίο "Υπερασπίζοντας το Ισραήλ ("In Defense of Israel"), ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Μεσσίας!!

[Τα όσα απάντησε στην Σαμαρείτισσα ο ίδιος ο Χριστός, προφανώς, δεν έχουν σημασία! "Η γυναίκα λέει σ' αυτόν: Ξέρω ότι έρχεται ο Μεσσίας, αυτός που λέγεται Χριστός· όταν έρθει εκείνος, θα μας τα αναγγείλει όλα. Ο Ιησούς λέει σ' αυτήν: Εγώ είμαι, αυτός που σου μιλάει". (Ιωάννης 4:25)]

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!:

Ο Μεσσίας, για τους Ιουδαίους θα είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, που θα οδηγήσει τον Ιουδαϊκό λαό, αλλά και όλη την ανθρωπότητα στην «μεσσιανική περίοδο».

Όσον αφορά τον Χριστό το ιερό βιβλίο των Ιουδαίων, το Ταλμούδ, τον ονομάζει μάγο, αμαρτωλό, ότι εξαπάτησε τον λαό κλπ.

Συγκεκριμένα: «Ο Ιησούς βλασφημείται ως ανόητος (Σσαμπάθ 104β), ως μάγος (Τολντόθ Γεσσού), ως ειδολωλάτρης (Σανχεντρίν 103α) και τέλος ως διαφθορέας (Σανχεντρίν 107β)».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ:

Το Ταλμούδ είναι μια ογκώδης, εξω-βιβλική συλλογή εβραϊκών κειμένων, προϊόν του μεσαιωνικού Ιουδαϊσμού, που περιλαμβάνει όχι μόνο κείμενα που αφορούν την ερμηνεία του μωσαϊκού Νόμου αλλά και ποικίλο άλλο υλικό, νομικό, θεολογικό, ηθικό, επιστημονικό, ιστορικό, λαογραφικό κ.λπ. έχοντας έτσι και εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα.

Κατά την Ιουδαϊκή Θρησκεία, περιέχουν, τον Προφορικό Νόμο, ο οποίος μαζί με τον Γραπτό (τη Πεντάτευχο) αποτελούν τον Εβραϊκό Νόμο, τη σοφία του και την ηθική του.

Το Ταλμούδ, αποτελείται από δύο βασικά τμήματα:

· Τη Μισνά, (Mishnah), που σημαίνει μελέτη, μάθηση, από το ρήμα σανά που σημαίνει διδάσκω δι' επαναλήψεως και
· Την Γκεμαρά, (Gemara), που σημαίνει τελείωση ή ολοκλήρωση.

(Στην φωτογραφία ο Τζωρτζ Μπους με το Ταλμούδ)


ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ "ΜΕΣΣΙΕΣ"...

Μετά την απόρριψη του Ιησού Χριστού, ως Μεσσία, από την πλειοψηφία του Ιουδαϊκού λαού, έχουν εμφανισθεί, κατά καιρούς, διάφορα πρόσωπα που έχουν ισχυριστεί ότι είναι ο Μεσσίας.

Πιο γνωστοί είναι :

Ο Ιούδας ο Γαλιλαίος και ο Θευδάς, που αναφέρονται στο βιβλίο Πράξεις των Αποστόλων, στην Καινή Διαθήκη,

ο Menahem ben Judah, γιος του Ιούδα του Γαλιλαίου,

ο Simon bar Kokhba, (Σίμων Μπαρ Κοχεμπά) (φωτο) (135 μ.Χ.) ηγέτης της επανάστασης των Ιουδαίων, που οδήγησε στον 2ο Ιουδαικό Ρωμαικό πόλεμο (132 -135 μ.Χ).

Το πραγματικό το όνομα ήταν Shimon ben και το άλλαξε σε Kosba Simon Bar Kohba που σημαίνει "Γιος - Αστέρι" και συνδέεται με την προφητεία που βρίσκεται στο βιβλίο των Αριθμών (24:17) "αστέρι θα ανατείλει από τον Ιακώβ, και θα αναστηθεί σκήπτρο από τον Ισραήλ, και θα πατάξει τους αρχηγούς τού Μωάβ, και θα εξολοθρεύσει όλους τούς γιους τού Σηθ".
Στην προβολή του σαν "Μεσσία" συντέλεσε ο ραββίνος Akiba ben Joseph.Τελικά οι Ρωμαίοι τον συνέλαβαν και τον σκότωσαν.

Ο Moses (Μωυσής) από την Κρήτη, ο οποίος γύρω στο 440-470 μ.Χ., έπεισε τους Ιουδαίους της Κρήτης να περπατήσουν μέσα από την θάλασσα (!) για να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Εξαφανίστηκε αμέσως μετά τον καταποντισμό τους...

Ο Serene, (720) και ο David Alroy (1160) επαναστάτησαν κατά των μουσουλμάνων.

Ο Sabbatai Zevi (1626-1676), (φωτο), ένας Έλληνας Ιουδαίος από την Σμύρνη, που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας, αλλά μόλις απειλήθηκε η ζωή του έγινε… μουσουλμάνος...

Ο Jacob Querido (1690), ο Miguel Cardoso (1630-1706) και ο Mordecai Mokia (1650-1729), που όλοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν η μετενσάρκωση του Sabbatai...

Ο Jacob Joseph Frank (1726-1791), που έλεγε ότι ήταν η μετενσάρκωση του βασιλιά Δαυίδ...

και τελευταία ο Menachem Mendel Schneerson (1902-1994), (φωτο), ένας ραββίνος ο οποίος υπήρξε ο 7ος πνευματικός ηγέτης του Ιουδαϊκού Ορθόδοξου θρησκευτικού κινήματος «Chabad-Lubavitch» για τον οποίον οι οπαδοί του πίστευαν ότι ήταν ο Μεσσίας.

Πρόσφατα, ο Αρχιραββίνος της Ρωσίας, Berel Lazar, (στην φωτογραφία μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Dimitri Medvedev), δήλωσε ότι ο καιρός που θα εμφανιστεί ο Μεσσίας έχει φτάσει!

Όπως είπε, "Ο Μεσσίας ίσως έχει ήδη γεννηθεί, αλλά δεν θα αποκαλύψει τον εαυτό του, μέχρι να τον διατάξει ο Θεός και με την δική Του βοήθεια να κάνει τον κόσμο καλύτερο"...

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό, ότι, σύμφωνα με μελετητές, το Ταλμούδ αναφέρει ότι η εμφάνιση του Μεσσία θα γίνει πριν το εβραϊκό έτος 6000, που αντιστοιχεί στο 2002-3...

Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι Μουσουλμάνοι περιμένουν τον δικό τους Μεσσία.

Τον Ιμάμη Mahdi, (مهدي) ο οποίος, σύμφωνα με την μουσουλμανική εσχατολογία, και προφορικές παραδόσεις (hadith), μαζί με τον Ιησού (που το κοράνι τον αναφέρει ως προφήτη Isa) θα νικήσουν τον αντίχριστο (!) (που για τους μουσουλμάνους είναι ο Masih ad-Dajjal, δηλαδή «ψεύτικος Μεσσίας», ένας πλάνος που θα ονομάσει τον εαυτό του «Θεό»...) και θα εδραιώσουν την θρησκεία του Ισλάμ και την παγκόσμια ειρήνη.

Μάλιστα, όταν επιστρέψει ο Ιμάμης Mahdi, θα κυβερνήσει 7 χρόνια (άλλοι λένε 9) πριν οδηγήσει τον κόσμο στην τελική κρίση και στην συντέλεια…

Τελευταία, ο Ιρανός Πρόεδρος, Mahmoud Ahmadinejad, σε μήνυμά του που απεύθυνε προς τους χριστιανούς, με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους, ευχήθηκε ότι "..σύντομα ο Ιησούς και ο Ιμάμης Mahdi θα επιστρέψουν για να εξαφανίσουν την καταπίεση και τον πόνο από την γη".

Κάλεσε τους Ιρανούς να είναι έτοιμοι για τον ένδοξο ερχομό του και προσευχήθηκε «Είθε ο Αλλάχ να επιταχύνει την έλευσή του»….

Αρκετοί και από την πλευρά του Ισλάμ, έχουν ισχυριστεί ότι είναι ο Mahdi.

Οι πιο γνωστοί είναι ο Mirza Ghulām Ahmad of Qadian (φωτο) και ο Muhammad Ahmad,

Επίσης, οι Βουδιστές περιμένουν την εμφάνιση του 5ου ΒούδαMaitreya) και οι Ινδουιστές τον Κρίσνα...

ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...

Τελευταία πολλοί άρχισαν να ονομάζουν τον Μπάρακ Ομπάμα «Μεσσία»!

Δεν είναι αστείο! Οι οπαδοί του έχουν ήδη βγάλει και ανάλογα μπλουζάκια.

Μάλιστα, υπάρχει και ειδική ιστοσελίδα! http://obamamessiah.blogspot.com/


ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ

Ο Μεσσίας, για τους Ιουδαίους, όπως είπαμε, θα είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, που θα οδηγήσει τον Ιουδαϊκό λαό, αλλά και όλη την ανθρωπότητα στην «μεσσιανική περίοδο».

Πιστεύουν ότι ο Μεσσίας θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Θα είναι άνθρωπος (σε αντίθεση με την χριστιανική θέση για τον Μεσσία Ιησού Χριστό, που ήταν Υιός Θεού και Υιός Ανθρώπου - ισχυρισμός που θεωρήθηκε ύψιστη "βλασφημία" από τους Θρησκευτικούς Ηγέτες του Ισραήλ, στα χρόνια του Χριστού)

2. Θα χτίσει τον Τρίτο Ναό στην Ιερουσαλήμ.

3. Θα συνάξει όλους τους Εβραίους πίσω στην Γη του Ισραήλ.

4. Θα εγκαινιάσει μια εποχή Παγκόσμιας Ειρήνης, θα τερματίσει όλες τις μάχες, την καταπίεση, τα βάσανα και τις ασθένειες.

5. Θα διαδώσει μία παγκόσμια Γνώση για τον Θεό του Ισραήλ, ο οποίος θα ενώσει την ολόκληρη την ανθρωπότητα και ο κόσμος θα γίνει Ένας.


Σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές της Βίβλου, η Αγία Γραφή σκιαγραφεί ένα τέτοιο πρόσωπο που συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μόνο που θα είναι ο χαρισματικός παγκόσμιος Ηγέτης, με οικουμενική αποδοχή και εκθαμβωτική πνευματική ακτινοβολία.

Το όνομά του : Ο Αντίχριστος!

Ο Χριστός είχε πει στους Ιουδαίους: «Εγώ ήρθα στο όνομα του Πατέρα μου, και δεν με δέχεστε· αν έρθει άλλος στο δικό του όνομα, εκείνον θα τον δεχθείτε». (Ιωάννης 5:43)

4 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση. Υπηρχε και στη Ελλαδα καποιος Δραγωτας, προτεσταντης, που ασχολιοταν με τους Μεσσιανικούς Εβραίους. Είχε μάλιστα εκδοσει και ένα βιβλίο στα Ελληνικά.

Οσο για το Ισραηλ, υπάρχει πιό θεοκρατικό και ρατστικό κράτος; Και μετα κατηγορουν τις άλλες χωρες για διακρισεις και διωγμους.

NIKOS είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΗΘΕΛΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΙΓΟΠΟΝΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΙ ΦΩΝΑΖΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΕΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

SkyWatcher είπε...

# ntoymntoym σε χαιρετώ και σε καλωσορίζω.Θα χαρώ να σε βλέπω εδώ γύρω...
# Theoprovlite είσαι ενημερωμένος! Είχα ακούσει και εγώ για τον Δραγώτα.

Unknown είπε...

Οι τελευταίες γραμμές αυτού του post τα λένε όλα...