Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Κόκκινος Ουρανός VS Κόκκινος Πλανήτης!

«Αυτό που βεβαιώνω σ' αυτό το βιβλίο είναι μία πολύ βραχυ-πρόθεσμη προφητεία, γιατί είμαι βέβαιος για το τέλος του πλανήτη, το γνωρίζω». (V.M. Rabolú).

Πυκνά - συχνά τα τελευταία χρόνια, βλέπω στην πόλη μου μία χαρακτηριστική κόκκινη αφίσα που διαφημίζει ένα βιβλίο.

Τις τελευταίες ημέρες όμως η αφίσα έχει, κυριολεκτικά, κατακλύσει τα κεντρικά σημεία της πόλης.

- Μπράβο ενδιαφέρον για ένα βιβλίο...

Το βιβλίο λέγεται «ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ ή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ» και συγγραφέας κάποιος V.M. Rabolú .

Τι το ιδιαίτερο όμως έχει αυτό το βιβλίο; Γιατί τόση προβολή;

Είναι έργο επιστημονικό; Ή μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας;

Είπα λίγο να το ψάξω...

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές / διακινητές του βιβλίου:
" Το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, σε αυτούς τους καιρούς που ο υλισμός και η έλλειψη αληθινών αξιών είναι τα διακριτικά γνωρίσματα μιας φυσικά και πνευματικά παρεκλίνουσας κοινωνίας".

Ο συγγραφέας V.M. Rabolú περιγράφει με απλό και άμεσο τρόπο τις επικείμενες μεταβολές της γήινης επιφάνειας: σεισμοί, ενεργοποίηση ηφαιστείων, κλιματικές αλλαγές, μετακίνηση των αξόνων της γης, πρωτόγνωρες καταστροφές και επιδημίες.

«Ο Ερκόλουμπους ή Κόκκινος Πλανήτης είναι 5 ή 6 φορές μεγαλύτερος απ' το Δία, είναι ένας μεγάλος γίγαντας, που τίποτε δεν μπορεί να τον παρεμποδίσει ή να τον εκτρέψει.» λέει ο V.M. Rabolú.

Ο ίδιος λέει επίσης: «Δε θέλω να σας τρομάξω, αλλά να σας προειδοποιήσω, γιατί αγωνιώ γι' αυτήν την φτωχή Ανθρωπότητα, μιας και τα γεγονότα δεν περιμένουν και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε απατηλά πράγματα».

Σύμφωνα με τις εκδόσεις "ΑΕΤΟΣ" που εκδίδει το συγκεκριμένο βιβλίο:

"Ο V.M. Rabolú (φωτο) γεννήθηκε στην Τολίμα της Κολομβίας. Κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων και επίμονων προσπαθειών, ανέπτυξε βαθμιαία εξαιρετικές ικανότητες που του επέτρεψαν να ερευνήσει σε βάθος τις ανώτερες διαστάσεις της Φύσης και του Σύμπαντος.

Έχοντας επίγνωση του μέλλοντος που βρίσκεται μπροστά μας, αφιέρωσε τη ζωή του προσφέροντας αφιλοκερδώς στην Ανθρωπότητα τα πρακτικά «κλειδιά» για την Πνευματική Αναγέννηση του ανθρώπου μέσω βιβλίων, διεθνών συνεδρίων, σεμιναρίων, κ.λπ.

Λίγο πριν το θάνατό του, προσέφερε για έκδοση το βιβλίο «ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ» με σκοπό να προειδοποιήσει για τους επερχόμενους κινδύνους...

Το περιοδικό "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" (τεύχος 31, σελ. 35) αναφέρει:

"Το βιβλίο αποτελεί το δόλωμα μίας από τις πιο επικίνδυνες σέκτες που λυμαίνεται την χώρα μας από το 1979, όταν ο Ρομπέρτο Ερρέρα διεθνής απεσταλμένος της οργάνωσης των "Γνωστικών" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ" και ειδικά της "Γραμμής Ραβολού" επέλεξε την Ελλάδα για την εξάπλωση της οργάνωσης.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΟΡ


Ο "Σαμαέλ Αούν Βεόρ" (Samael Aun Weor) γεννήθηκε ως Βίκτορ Μανουέλ Γκόμεζ Ροντρίγκιεζ (Víctor Manuel Gómez Rodríguez) στην Μπογκοτά, της Κολομβίας το 1917.

Στο αυτοβιογραφικό του έργο Τα Τρία Βουνά, ο Σαμαέλ διηγείται τους τρόπους με τους οποίους είχε ήδη αφομοιώσει στην κατανόηση του έναν αχανή όγκο εσωτερικής και απόκρυφης γνώσης πριν φτάσει στην ενηλικίωση. Δηλώνει πως επειδή είχε γεννηθεί με μια αφυπνισμένη συνείδηση, ανακεφαλαίωσε την πρακτική του διαλογισμού του και ανέλυε τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του προτού μάθει πως να περπατάει.

Στο βιβλίο "Η Επανάσταση του Βεελζεβούλ" (1950), ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ ανακοινώνει τον εαυτό του ως τον Λευκό Καβαλάρη του βιβλίου της Αποκάλυψης της Καινής Διαθήκης, του οποίου το όνομα σημαίνει "Λόγος του Θεού".

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που ασχολείται με τον αποκρυφισμό: "
"Το όνομα του σοφού επαναστάτη που έκανε γνωστή την "ΓΝΩΣΗ" στο κοινό, είναι: Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Samael Aun Weor.
Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, βίωνε γεγονότα εκτός πραγματικότητας, επειδή του συνέβαιναν κάθε είδους παραφυσικά φαινόμενα.
Γεννήθηκε με τρομερές πνευματικές ανησυχίες, και από πολύ μικρός συνήθιζε να κάθεται σε ανατολίτικες στάσεις και να διαλογίζεται.
Στα 17 του χρόνια έδινε διαλέξεις στην Θεοσοφική Εταιρεία, έχοντας λάβει δίπλωμα θεοσοφιστή από τα χέρια του ίδιου του Jinarajadasa, του λαμπρού προέδρου της προαναφερθείσας εταιρείας. Αφοσιώθηκε στη μελέτη του «Μυστικού Δόγματος», ενός εξαιρετικού έργου της Αξιοσέβαστης Μεγάλης Δασκάλας και υψίστης μάρτυρος του 19ου. αιώνα, Helena Petrovna Blavatsky.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Θεοσοφία είναι ένα σύστημα αποκρυφιστικών δοξασιών με έντονα συγκριτικό αλλά και συνεκτικό χαρακτήρα, το οποίο στηρίζεται στην πεποίθηση ότι ψήγματα της 'θεϊκής' ή 'αιώνιας' αλήθειας μπορούν να αναζητηθούν σε όλες τις θρησκείες της ανθρωπότητας. Η Μπλαβάτσκυ, γερμανοεβραϊκής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Ρωσία, άντλησε την ύλη του συστήματός της από τον Βουδισμό, τον αρχαίο και νεώτερο μυστικισμό, την μαγεία, την Ινδική φιλοσοφία και πολλές άλλες πηγές.
Κατ' αυτήν, μόνο με το δικό της σύστημα, τ
ο οποίο απεκάλεσε υψίστη «Θεία σοφία», είναι δυνατόν οι άνθρωποι ν' αποκτήσουν την "αληθινή γνώση του Υψίστου Όντος", δηλαδή της "θεότητας" και να επιτύχουν την μετ' Αυτού ένωση.
Η Μπλαβάτσκυ ήταν ένα μέντιουμ που το 1873 είχε γνωριστεί με τον παγκόσμιο αρχηγό των 23 Μασονικών Στοών Στρατηγό Άλμπερτ Πάϊκ και με τη προτροπή της δημιουργήθηκαν και γυναικείες Μασονικές Στοές, που μέλη είναι οι σύζυγοι, οι θυγατέρες και οι αδελφές των μασόνων και εφαρμόζεται ο πνευματισμός σε όλες τις μασονικές στοές.
Το 1878 ο Στρατηγός Πάϊκ απένειμε στην Μπλαβάτσκυ τον 33ο και ανώτερο βαθμό της Μασονίας.
Κατά την θεοσοφική διδασκαλία, ο Ιησούς ήταν ένας μόνο εκ των μεγάλων Μαχάτμας και ότι τώρα επρόκειτο να εμφανισθεί ένας άλλος.
Ο Χίτλερ, όπως λέγεται, μαθήτευσε σε ένα παρακλάδι της Θεοσοφικής Εταιρείας, στο Τάγμα της Θούλης, και χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για την ανατροφή και εκπαίδευση των SS.
- Στην φωτογραφία ο αγκυλωτός σταυρός στο έμβλημα της Θεοσοφίας... Το σύνθημα λέει: "Δεν υπάρχει καμία θρησκεία πιο πάνω από την "αλήθεια"...)


Και συνεχίζει η ιστοσελίδα:
"Ο Α.Δ. Samael απέκτησε πολλούς άμεσους μαθητές μερικοί εκ των οποίων επανέκτησαν την Ικανότητα του Εσωτερικού τους όντος, όπως η σύζυγός του, η Α.Δ. Litelantes, ο Α.Δ. Gargha Kuichines, ο Α.Δ.
Rabolú, ο Α.Δ. Lakshmi..."

Σύμφωνα πάλι με το περιοδικό "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" :

α) Ο αρχηγός τής Κίνησης, Σαμαέλ Αούν Βεόρ λατρεύεται από τούς οπαδούς του σαν ο Αβατάρ τής εποχής τού Ύδροχόου (Θεός τής δικής μας περιόδου), κηρύττει ότι είναι ένας από τούς 7 Έλοχίμ (θεούς Κοσμοκράτορες), πού «δημιούργησαν αυτό το σύμπαν», και φέρει το βαθμό τού «Αντιβασιλέα τού Πλανήτη “Άρη».

6) Ο Βεόρ κηρύττει ότι μετά το θάνατό του (1978) συνεχίζει να ζει ενσαρκωμένος σε μια αιγυπτιακή μούμια.

γ) Ο Βεόρ γράφει σε βιβλία του ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε καλές προθέσεις αρχικά, αλλά παρασύρθηκε από «μαύρους μάγους».

δ) Το τέλος τού κόσμου θα συμβεί, κατά τον Βεόρ, λίγο μετά το 2.000 μ.Χ. έπειτα από την καταστροφή τής Γης από «τον Έρκόλουμπους, έναν πλανήτη τού ηλιακού συστήματος τού Τηλάρ».

ε) Οι Γνωστικοί (οπαδοί τού Βεόρ) έχουν ναούς, κάνουν μαγικές τελετουργίες, θεωρούν την οργάνωση τους: «Σχολή και Θρησκεία» (από το βιβλίο τού Βεόρ, «Ο Τέλειος Γάμος»), έχουν μάγους Ιερείς και Ιέρειες.

Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, δεν έχουμε κάποιο ή κάποια βιβλία που συνοδεύουν τα πιστεύω μίας παραθρησκευτικής ομάδας, έστω «καταστροφικής λατρείας» και τα οποία καλείται να μελετήσει ό ελεύθερα αποδεχόμενος τα δόγματα τής σέκτας, ή οποία κατέστησε από την αρχή γνωστό το πραγματικό τής πρόσωπο, αλλά, μέσω ενός βιβλίου δήθεν επιστημονικού ή μυθιστορήματος, ο αποδέκτης τού μηνύματος της διαφημιστικής αφίσας παγιδεύεται σε αδιέξοδο λαβύρινθο, για να μυηθεί σταδιακά μέσω τεχνικών πλύσεως εγκεφάλου, χωρίς την δυνατότητα πλέον τής επιστροφής.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Όντως αυτή η αφίσα έχει γίνει ταπετσαρία σε αρκετούς τοίχους. Να σου πω την αλήθεια δεν είχα ιδέα για το περιεχόμενο του βιβλίου. Πριν όμως απο μερικά χρόνια είχα δει σε δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού ένα ρεποστάζ στο οποίο έκαναν λόγο για κάποιον πλανήτη,μετεωρίτη ή κάτι τέτοιο τελος πάντων και έλεγαν οτι η NASA παρακολουθεί την πορεία του διότι η κατεύθυνση του είναι προς τη γη. Μάλιστα είχαν πει και τη χρονιά που θα γίνει η πρόσκρουση αλλά δεν τη θυμάμαι.

expaganus είπε...

Μα τι μεγαλομανία δέρνει αυτούς τους αιρεσιάρχες-αποκρυφιστές! Ο Κρόουλυ ήταν "ο αντίχριστος 666", ο Βεόρ είναι "ο λευκός καβαλλάρης της Αποκάλυψης" κ.ο.κ.

Κυανός Δράκος είπε...

Χαιρετώ και σας συγχαίρω για την υπέροχη σελίδα σας.
Να πω κάποια λίγα για την Γνώση ως Γνωστικός εκπαιδευτής.

Καμία άμεση σχέση δεν έχει η Γνώσις με την Θεοσοφία ή την Μασονία. Κοινά μπορούν μόνο να βρεθούν στο δόγμα ή δοξασίες.

Η διδασκαλία της είναι ανοιχτή στο κοινό, και προς συζήτηση!
Δεν είναι σέχτα, ούτε θρησκεία από αυτές που ορίζουν τι είναι ορθό και τι όχι! :)

Δεν λατρεύουν τον Δάσκαλο Σαμαέλ για τις ιδιότητες του, ούτε λατρεύουν καμία ανώτερη δύναμη από τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Μπράχμα, Βίσνου, Σίβα. Ίσις, Όσιρις, Ρα. κλπ. κλπ.

Δεν κάνουν πλύση εγκεφάλου, δεν δογματίζονται, δεν εναντιώνονται σε καμιά θρησκεία γιατί δεν είναι θρησκεία.

Έχουν άπλετα βιβλία, μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα www.gnosisellas.gr , του Δάσκαλου Σαμαέλ και του Δάσκαλου Λάκσμι.
Οπότε δεν κάνουμε πλύση εγκεφάλου, δεν παγιδεύουμε κανένα.

Επίσης καμία σχέση δεν έχουμε με τις Γνωστικές Εκκλησίες που έρχονται πχ από O.T.O., Croouly, κλπ. που όπως μας λέει και ο Σαμαέλ είναι "μαύροι".

Κατανοούμε τον φόβο που επικρατεί, λόγω των επικίνδυνων τάσεων διαστρέβλωσης της αλήθειας και διαστροφών που έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν πρέπει να δαιμονοποιεί τα πάντα. Κάθε θρησκεία έχει ένα εξωτερικό περίβλημα και κάποιες εσωτερικές, μυστικές διδασκαλίες.

Ακόμα και ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός έχει την Μυστικιστική του πλευρά που λίγοι γνωρίζουν. Το ίδιο και ο Μουσουλμανισμός με τους Σούφι, ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός κλπ. Η Γνώση ενδιαφέρεται για αυτό το κομμάτι και όχι για τυφλές λατρείες αλλά για άμεσες πρακτικής βίωσης της Θεότητας. Βεβαια τώρα είναι στον κάθε ερευνητή , με φιλοσοφική διάθεση και υπομονή να εξερευνήσει το δόγμα αντικειμενικά.

Επίσης να πω, ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν προέλθει από τον δάσκαλο Σαμαέλ. Εγώ μιλώ από την γραμμή του Δάσκαλου Λάκσμι που ήταν ο αναστηλωτής κατ' εντολήν του ιδίου της Γνωστικής Σχολής. Κάθε ομάδα χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους για να διαδώσει την Γνώση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται προσηλυτισμός.

Όπου υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, δεν υπάρχει Γνώση, δεν υπάρχει αληθινή κατανόηση και βίωμα.

Να είστε καλά.
Ειρήνη Αγάπη και Φως

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με το άρθρο του Κυανού Δράκου ,
Σαν παλιό ενεργό μέλος της Γνωστικής κ. Ελλάδος , έχω άμεση μαρτυρία .
Η απελευθέρωση του ανθρώπου είναι ο μοναδικός σκοπός .
Που αποκτάται με κόπο και μέσα από δικές του και μόνο προσπάθειες.
Μπορεί ο Γνωστικός να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί, απολύτως ελεύθερα .

alexandra1987 είπε...

Ο Κυανός Δράκος και ο Ανώνυμος μεταφέρουν τις θέσεις της οργάνωσης...
Κάθε ομάδα που προέρχεται απ' τον Βεόρ λέει ότι ο δικός της "δάσκαλος" (Ραβολού, Λιτελάντε, Μπαρόν, Μπελ, Χούλιο Μεδίνα κ.λπ.) είναι ο "αναστηλωτής της Γνωστικής Σχολἠς" κατ' εντολήν του Βεόρ.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι απλοί οπαδοί -κάποτε και φανατικοί- που τους έχουν πείσει ότι είναι "ελεύθεροι αναζητητές της αλήθειας".
Τα όσα δημοσιεύσατε απ' το περιοδικό "Διάλογος" σκιαγραφούν την πραγματικότητα.

Κυανός Δράκος είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα! Προφανώς δεν γνωρίζεται την ιστορία με καθαρό τρόπο, αλλά ούτε και τα διάφορα ιδρύματα που έχουν υπάρξει από την εποχή ήδη του Σαμαέλ.

Παρ' όλα αυτά που νομίζω είναι δευτερεύοντα, που δεν συμφωνείτε με την διδασκαλία του Γνωστικισμού;

Και αν θεωρήσουμε ότι ο Ραμπολού, ο Λάκσμι, ο Μεδίνα κλπ. που αναφέρετε ήταν απλοί άνθρωποι με ελαττώματα και είχαν κάποιες διαφωνίες, που εκφράζεται αυτό στα βιβλία τους; Που δεν συμφωνείτε με την διδασκαλία τους;

Όλα τα βιβλία είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, όχι γιατί είμαστε οπαδοί και μια σέκτα, αλλά επειδή θέλουμε ο καθένας να διαβάσει και να επωφεληθεί. Από εκεί και πέρα ο έχων κριτική σκέψη ζυγίζει τα πράγματα και βλέπει εάν αυτό ταιριάζει στην αλήθεια του ή όχι!

Υπάρχουν πολλές σχολές που διδάσκουν την διδασκαλία του Σαμαέλ, και αναγκαστικά πλαισιώνεται απο ανθρώπους και είναι λογικό να υπάρχουν και φαινόμενα φανατισμού ή οπαδισμού ή φαινόμενα Μπέλ (να μην τα βάζουμε όλα μέσα στο ίδιο σακί), όπως υπάρχουν σε όλες τις σχολές, θρησκείες, αιρέσεις κλπ.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε αυθόρμητα συμπεράσματα ή θα πετάξουμε την απροσδιόριστη αυτή κατηγορία της σέκτας που δημιουργεί εντυπώσεις αρνητικού τύπου και φόβο!

Η Γνώση έχει σχολή και είναι ανοικτή στον εποικοδομητικό διάλογο και όχι σε αντιδραστικές δηλώσεις απόλυτου τύπου και επιπόλαιους χαρακτηρισμούς.

Μελετήστε παρακαλώ την Γνώση και εάν θέλετε μπορούμε να κάνουμε διάλογο σε Ψυχολογικό, Θεολογικό ή Επιστημονικό πλαίσιο.

Εμείς επαναλαμβάνω δεν είμαστε σέκτα διότι δεν κάνουμε προσηλυτισμό, δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα, δεν υποδεικνύουμε σε κανέναν να ακολουθεί κανένα. Έχουμε κάποιες δογματικές θέσεις που στηρίζονται πάνω στην διδασκαλία αλλά στο πλαίσιο της πρακτικής βίωσής της, ώστε ο καθένας να οδηγείται μόνος του σε πνευματικές συνειδητοποιήσεις.

Δεν απαντώ στους χαρακτηρισμούς αυτούς σε προσωπικό επίπεδο καθότι ανήκουν καθαρά στην σφαίρα του φανταστικού! Για όλα τα άλλα είμαι ανοικτός για συζήτηση όπως και στο blog μου!

Να είστε πάρα πολύ καλά!
Ειρήνη Αγάπη και ΦΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω και γω κάτι; Εγώ τρώω χοιρινό και δεν δέχομαι το arcano azf που με τόση επιμέλεια κρύβετε από την αρχή. Μπορώ να έρθω σε σας και να προχωρήσω; Εννοώ στην δεύτερη κάμαρα. Επίσης δουλεύω σε νοσοκομείο και δεν βάζω θειάφι στα παπούτσια μου!
Όλα αυτά που λέω είναι εντολές του Samael που δεν τολμάτε να τον προφέρετε αν δε βάλετε μπροστά το "δάσκαλος"!

Ραμ είπε...

Γιατι να θες να προχωρησεις στην 2η καμαρα αν δεν δεχεσαι και δεν ακολουθεις τις διδασκαλιες? Αυτο δεν ειναι λογικο. Αλλα κανενας δεν θα σου βγαλει τα παπουτσια να δει αν εχεις θειαφι μεσα η να ερθει σπιτι σου να δει τι τρως καθε μερα.