Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Τα "λεωφορεία της ...αθεΐας"


Λονδίνο (CNSNews.com) Αυτό το οποίο οι «ουμανιστές» αποκαλούν «νίκη κατά της θρησκείας», θα φέρουν, σύντομα, τα λεωφορεία στην βρετανική πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας διαφημίσεις για τον αθεϊσμό.

Τα "διαφημιστικά" μηνύματα επάνω στα λεωφορεία θα λένε: «Δεν υπάρχει πιθανώς κανένας Θεός». «Τώρα σταματήστε να ανησυχείτε και απολαύστε τη ζωή σας»

Η «Βρετανική Ένωση Ουμανιστών» (British Humanist Association), είπε αυτήν την εβδομάδα ότι μια εκστρατεία διαδικτυακού εράνου είχε συγκεντρώσει τόσα χρήματα που είναι υπεραρκετά για να τοποθετηθούν τα δυσφημιστικά μηνύματα και στις δύο πλευρές 30 λεωφορείων του Λονδίνου, κατά τον Ιανουάριο.

--- Η "Βρετανική Ένωση Ουμανιστών" προωθεί τον "ουμανισμό" και την "απο-θρησκευτικοποίση" της βρετανική κοινωνίας και μάχεται γενικώς, κάθε είδους θρησκευτικής παρουσίας, ενώ τελεί μη θρησκευτικές τελετές, όπως γάμους κηδείες ονοματοδοσίες κλπ ---

Η Ariane Sherine (φωτο) από την «Αθεϊστική Εκστρατεία Λεωφορείων»,Atheist Bus Campaign»), είπε ότι είχε την όλη καμπάνια την είχε εμπνευστεί στις αρχές του καλοκαιριού, από ανάλογες διαφημίσεις με αναφορές από τη Βίβλο, που τέθηκαν επάνω στα λεωφορεία από μια Χριστιανική ομάδα.
Ενοχλημένη από τα μηνύματα, έγραψε ένα άρθρο στη
ν εφημερίδα «Guardian» στο οποίο πρότεινε οι άνθρωποι να δώσουν περίπου 8 $ για κάθε μήνυμα για να υποστηριχθούν οι διαφημίσεις υπέρ του αθεϊσμού, στα λεωφορεία.

Η «Αθεϊστική Εκστρατεία Λεωφορείων», ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, με την οικονομική ενίσχυση που πρόσφερε ο γνωστός εξελικτικός βιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μαχητικός άθεος Richard Dawkins, (φωτο), ενώ η κίνηση συγκέντρωσε περισσότερο από $88.500 σε μία μόνο ημέρα.

Η Sherine, μια ανεξάρτητη (και άθεη) δημοσιογράφος, η οποία, όπως είπε, ανατράφηκε μέσα στην Εκκλησία της Αγγλίας, είπε ότι μέχρι τώρα, ο αθεϊσμός δεν είχε φωνή στη βρετανική κοινωνία.

Αντίθετα, είπε ότι η επιρροή της θρησκείας ήταν υπερβολικά πρεβεβλημένη από μια χούφτα ισχυρών ανθρώπων στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης.
«Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που κάνουν όλο το θόρυβο,» είπε.

Η Hanne Stinson, επικεφαλής της «Βρετανικής Ένωσης Ουμανιστών», δήλωσε: «Εάν τα χρήματα συνεχίσουν να εισρέουν, εμείς μπορούμε να επεκτείνουμε την καμπάνια, όχι μόνο στις αγγελίες μέσα και έξω στα λεωφορεία, αλλά επίσης στα αστικά τρένα και το μετρό καθώς και σε άλλα μεταφορικά μέσα και τοποθεσίες έξω από το Λονδίνο,» είπε.

Μία έρευνα που έκανε το 2007 η χριστιανική οργάνωση «Tearfund», διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία, με ένα ποσοστό μόνο 15% να παρακολουθεί εκκλησιαστικές λειτουργίες σε μηνιαία βάση.
Εντούτοις, λόγω και της εισροής των μεταναστών στη Μεγάλη Βρετανία, το Λονδίνο καταλήγει να είναι ένα από τα πιό θρησκευόμενα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας, με 22
% των κατοίκων του να πηγαίνουν τακτικά στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Ο Tim Bleakley του CBS Outdoor, της επιχείρησης που πούλησε το χώρο διαφήμισης των λεωφορείων, είπε σε δήλωσή του ότι ήταν «σπουδαίο να βλέπει αυτήν την εκστρατεία να προκαλεί τόσο πολλή συζήτηση.»
Ο Bleakley είπε ότι δεν
είναι η δουλειά της επιχείρησης «να κρίνει την καταλληλότητα της φύσης της διαφήμισης βασισμένη στις πεποιθήσεις των ανθρώπων».

Η διαφήμιση στα λεωφορεία έχει τη δύναμη να γοητεύσει εκατομμύρια ανθρώπων καθημερινά, και η εκστρατεία αθεϊσμού ήταν μόνο μια περίπτωση από πολλές «περίεργες» αγγελίες που μεταφέρονται επάνω στα λεωφορεία του Λονδίνου. Πρόσφατα, μια γυναίκα από το Λονδίνου είχε διαφημιστεί ως δότρια ωαρίων!!!
(Στην φωτογραφία παρόμοια αγγελία σε πίνακα αγγελιών).

Η εκστρατεία έχει λάβει σχετικά ήπιες απαντήσεις από μερικές θρησκευτικές ομάδες στη Μεγάλη Βρετανία.

Μία εκπρόσωπος της Βρετανικής Μεθοδιστής Εκκλησίας είπε ότι η εκστρατεία περισσότερο «θα ενθάρρυνε» τους ανθρώπους να σκεφτούν για το Θεό….
«Μηνύματα εντυπωσιασμού σαν και αυτά καταδεικνύουν πώς οι στρατευμένοι άθεοι είναι συχνά σπουδαία μέσα αναφοράς του Χριστιανισμού,» είπε στη Daily Telegraph ο Paul Wooley, διευθυντής του «Theos», μια θρησκευτικής ομάδας σκέψης (think tank).

Η Sherine από την πλευρά της, είπε ότι ήταν ευχαριστημένη από τις απαντήσεις που έλαβε από τις θρησκευτικές ομάδες.
«
Είμαι ευτυχής που υποστηρίζουν τη ελευθερία λόγου,» είπε. «Νομίζω ότι σέβομαι οποιαδήποτε οργάνωση πιστεύει ότι οποιεσδήποτε απόψεις πρέπει να εκφραστούν εκεί έξω.»

4 σχόλια:

Ακρίτας είπε...

Όπως όλα τα άρθρα του "Κόκκινου Ουρανού", έτσι και το παρόν διακρίνεται για την αρτιότητα και την ικανότητα του να προβάλει πτυχές της ζωής στον κόσμο, που προβληματίζουν και συνάμα ενημερώνουν "εναλλακτικά". Με τον όρο αυτό εννοώ ότι εστιάζουν εκεί που τα επίσημα μέσα παραβλέπουν ή και σιωπούν.
Η συγκέντρωση τόσων χρημάτων σε μια μέρα για την εκστρατεία της αθεΐας εντυπωσιάζει αλλά δείχνει κατά τη γνώμη μου και το συσσωρευμένο θυμό πολλών από αυτούς τους ανθρώπους, που έζησαν γνωρίζοντας ένα Χριστιανισμό εκκοσμικευμένο και παραχαραγμένο. Το σημερινό κατάντημα της Επισκοπελιανής "εκκλησίας", που είναι ο Αγγλικανισμός στο αμερικανικό έδαφος φανερώνει του λόγου το αληθές. Το όνομα του Χριστού πολλές φορές εξαιτίας ημών των Χριστιανών βλασφημείται εν τοις έθνεσι. Δεν αποκλείεται όταν έρθει η ώρα της χάριτος,πολλοί από τους τωρινούς αθέους να βαστάσουν το όνομα του Χριστού και να γίνουν σκεύη εκλογής.

SkyWatcher είπε...

Πολύ εύστοχο (πάλι) το σχόλιό σου φίλε Ακρίτα. Και το τελευταίο που γράφεις πολύ ελπιδοφόρο...
Απλά, δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Πραγματικά, χαίρομαι που είσαι φίλος του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

Unknown είπε...

διότι το μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται(Θεσσαλονικείς Β' 2:7)

ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα(Θεσσαλονικείς Β' 2:4)

Είναι γεγονός οτι ο πόλεμος ενάντια στον Θεό έχει ανταθεί. Μέχρι και για μήνυση που έκανε κάποιος στον Θεό διάβασα.(Ψάξτω λίγο skywatcher)

SkyWatcher είπε...

Ναι φίλε μου Δημήτρη.
Την μήνυση κατά του Θεού την υπέβαλε ο γερουσιαστής της Νεμπράσκα (ΗΠΑ), Έντι Τσέιμπερς, επειδή ο Θεός "προκάλεσε" καταστροφικές πλημμύρες, σεισμούς, τυφώνες, ξηρασίες κ.λπ.
Η μήνυση απορρίφθηκε λόγω του ότι ο "μηνυόμενος"... δεν έχει συγκεκριμένη διεύθυνση και δεν μπορεί να Του κοινοποιηθεί η μήνυση!!!
Τι να πω. Ίσως γράψω άλλη φορά κάτι...
Όμως δεν μας είπε ο κ. "υπερ-ευαίσθητος" γερουσιαστής, αν και για τους πολέμους και για τις "έξυπνες βόμβες" που πέφτουν σε νοσοκομεία και σχολεία φταίει πάλι ο Θεός.
Μήπως και για την φτώχεια, για την άδικη κατανομή του πλούτου, την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, το σύγχρονο δουλεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών, την υπερθέρμανση του πλανήτη, τα μεταλλαγμένα και τόσα άλλα, φταίει ο Θεός;
Μήπως και για το πρόσφατο οικονομικό κραχ φταίει ο Θεός;

Ωραίοι που είμαστε εμείς οι άνθρωποι...
Το "αδαμικό σύνδρομο" το έχουμε στο DNA μας. "Δεν φταίω εγώ. Η Εύα φταίει που ΕΣΥ μου έδωσες..."