Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Άντε πάλι ο "πόλεμος" για τα Χριστούγεννα...


Τα Χριστούγεννα, μία "υποτίθεται", θρησκευτική γιορτή, έχει γίνει αφορμή πολέμου ("War on Christmas") τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες του λεγόμενου "δυτικού" κόσμου (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδάς κλπ) που, ως γνωστόν, θεωρούνται "χριστιανικές'.

Το ότι τα Χριστούγεννα «υποτίθεται» ότι είναι μία θρησκευτική γιορτή, έχει να κάνει με το πνεύμα του υπερ- καταναλωτισμού, αλλά και της κραιπάλης, που έχει επικρατήσει χρόνια τώρα αυτές τις «άγιες» ημέρες και έχει αντικαταστήσει το πραγματικό «πνεύμα» των Χριστουγέννων, της Γέννησης δηλ. του Σωτήρα Ιησού Χριστού.

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι βέβαια, οι χριστιανοί, - "συνειδητοποιημένοι" και μη -, αφού οι ίδιοι αφήσανε να υποβιβασθεί η ουσία και το μήνυμα των Χριστουγέννων, παραμένοντας "βουβοί" ή και συμπράττοντας στην άγρια εμπορευματοποίηση και άκρα εκκοσμίκευση της γιορτής, η οποία, ήδη, πλέον, "πνέει τα λοίσθια"..

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, που διεξήγαγε η εφημερίδα The Age της Μελβούρνης, όλο και λιγότεροι άνθρωποι (ακόμα και Χριστιανοί) στις μέρες μας πιστεύουν στην θρησκευτική σημασία των Χριστουγέννων.

Όσο περνούν τα χρόνια η γιορτή χάνει την πνευματική της λάμψη και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων έχουν συνδέσει τα Χριστούγεννα και με άλλα πράγματα που έχουν μπει ως υποπροϊόντα.
Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ 1.000 (κυρίως χριστιανών) αναγνωστών της, το 41% απάντησε ότι η μέρα των Χριστουγέννων χάνει τη θρησκευτική της αξία και σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 47%) απάντησαν ότι την αντιμετωπίζουν σαν μια κοινή γιορτή.
Μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 6% πιστεύει ότι η θρησκευτική σημασία των Χριστουγέννων ενισχύεται.


Το τελειωτικό χτύπημα το δέχονται τα Χριστούγεννα, από τους "φοβερούς" εκείνους θιασώτες των "πολυπολιτισμικών κοινωνιών" και της θεωρίας του "πολιτικώς ορθού" (political correct) σε συνδιασμό με το κύμα του σύγχρονου επιθετικού αθεισμού, που αποτελεί πλέον, τη νέα "μόδα" στις δυτικές κοινωνίες.

Αυτή η ιδιότυπη "συμμαχία" κάθε τέτοια εποχή, δίνει σκληρές μάχες, ώστε να απαλειφθεί η οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις "Χριστός" και "Χριστούγεννα"...

Φυσικά, οι αποφασισμένοι "εχθροί" των Χριστουγέννων, αφήνουν ανέπαφο το εορταστικό ντεκόρ. Τον καταναλωτισμό ουδείς εμίσησε άλλωστε.

Τα "φρου φρου" και οι γιρλάντες δεν ενοχλούν. Οι μικρές ή μεγάλες εμποροπανήγυρεις μπορούν να ησυχάσουν. Δεν είναι στόχος.

Ο Χριστός ενοχλεί. Έστω και σαν λέξη. Έτσι η ευχή "Καλά Χριστούγεννα" πρέπει να αντικατασταθεί με το γενικό και αφηρημένο "Καλές Γιορτές".

Σε κάποιες χώρες τα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έγιναν... "community trees"(κοινοτικά δέντρα)!

Ακόμα και η δική μας "ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ", συγχρονισμένη πλήρως με το "νέο πνεύμα", από το 2004, σε όλες τις φωτεινές επιγραφές γράφει "Καλές Γιορτές" στα ελληνικά και "Happy Holidays" στα αγγλικα.


«Το πάρτι τελείωσε» έγραφαν πέρσι, οι αγγλικοί Times.

Όποιος θέλει πλέον, να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ας το κάνει μόνος του, στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του.


Τα απίστευτα περιστατικά που βλέπουν το φως της επικαιρότητας, (απαγορεύονται τα κάλαντα, η χριστουγεννιάτικη μουσική, οι χριστουγεννιάτικες κάρτες, οι θεατρικές αναπαραστάσεις της Γέννησης, ο δημόσιοι στολισμοί κλπ για χάριν των... "άλλλων" που "θίγονται"!) δεν έχουν τέλος, κυρίως, σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία...


Μόνο που τελευταία, μετά το αρχικό "μούδιασμα", άρχισαν και οι χριστιανοί να οργανώνουν "αντίσταση" και να βγαίνουν στην αντεπίθεση.

Αλλά, μάλλον, το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο. Απλά ο διαιτητής φαίνεται να δίνει στους "ηττημένους" μία ψευδαίσθηση ελπίδας, με κάποια ολιγόλεπτη παράταση.


Πέρσι, τέτοια εποχή, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είχε παρουσιάσει τέτοια περιστατικά γελοίου "αντι-χριστουγεννιάτικου" μένους. Το σχετικό άρθρο είναι ΕΔΩ:


Ας δούμε τώρα, ορισμένα φρέσκα νέα από το "μέτωπο":


Τα... άτακτα "καταστήματα"


O "Σύνδεσμος Αμερικάνικης Οικογένειας" («The American Family Association» - AFA) δημοσίευσε φέτος, μία λίστα με τα «άτακτα» πολυκαταστήματα και εταιρίες που αποφεύγουν την χρήση της λέξης «Χριστούγεννα».

Στην λίστα των «άτακτων» περιλαμβάνεται και τα καταστήματα της μεγάλης εταιρίας «Costco Wholesale», με περισσότερα από 500 υποκαταστήματα.

Η “Costco,” συνειδητά προσπαθεί να αποφύγει την λέξη «Χριστούγεννα», δήλωσε στο CNSNews.com ο Randy Sharp, διευθυντής της «AFA».

Στην πόλη Alexandria της Virginia, Sharp η λέξη «Χριστούγεννα» χρησιμοποιήθηκε μόνο σε κουτί με κράκερ και σε συσκευασία κέικ.

Για τα υπόλοιπα είδη αντικαταστάθηκε η λέξη «χριστουγεννιάτικο» από την λέξη «εορταστικό».

Στις φωτογραφίες, από διαφημίσεις της εταιρίας «Costco», ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφημίζεται ως "Εορταστικό δέντρο" ("Holiday tree"), ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι ως «Εορταστικό στεφάνι» ("Holiday wreath") και Χριστουγεννιάτικες κάρτες ως εορταστικές κάρτες ("Holiday cards").

Στην ιστοσελίδα του Costco, η φράση «εσωτερική διακόσμηση» εμφανίζεται κάτω από μία φωτογραφία που δείχνει μία φάτνη και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα τα οποία περιγράφονται με γενικούς όρους όπως “24 ιντσών διακοσμημένο χιονισμένο πεύκο σε γλάστρακλπ.


Η Costco ξεκινά να προσφέρει προγράμματα αγορών με κουπόνια από το Νοέμβριο. Η διαφήμιση λοιπόν μπορεί να αφορά διάφορες γιορτές όπως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), τα Χριστούγεννα, την Χανουκά ("Hanukkah"), την Κουάνζα ("Kwanzaa") και την πρωτοχρονιά ήταν η επίσημη απάντηση από την εταιρία.

(περί «Χανουκά» και «Κουάνζα» θα γίνει αναφορά σε επόμενο άρθρο).

Άλλες εταιρίες και καταστήματα που βρίσκονται στην αντι – χριστουγεννιάτικη λίστα είναι τα παρακάτω: «Barnes & Noble», «CVS Pharmacy», «Gap Stores», «Office Depot», «Radio Shack and Staples».

Ο Sharp είπε ότι καταστήματα όπως τα γνωστά «Wal-Mart» και «Sears», που, απεναντίας, έχουν δώσει έμφαση στους παραδοσιακούς Χριστουγεννιάτικους όρους, έχουν ωφεληθεί από αυτήν την πολιτική, καθώς "οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν αγαθά σε καταστήματα που εκφράζουν την περίοδο των Χριστουγέννων.


Απαγορεύεται στο χριστουγεννιάτικο ποίημα η λέξη "Χριστός"!

Σε Δημοτικό Σχολείο του Mississippi (ΗΠΑ), έγινε παρατήρηση από δάσκαλο, στον 11χρονο μαθητή της 6ης τάξης, Andrew White, (φωτο), από το Hattiesburg, να πάρει πίσω και να ξαναδιορθώσει το χριστουγεννιάτικο ποίημα του, διότι τόλμησε να γράψει (στο χριστουγεννιάτικο ποίημα) την λέξη Χριστός!

«Η λέξη αυτή δεν επιτρέπεται στο σχολείο μας», του εξήγησε ο δάσκαλος.

Το ποίημα που κλήθηκαν να γράψουν όλοι οι μαθητές της τάξης είχε τίτλο «Τι σημαίνουν για μένα τα Χριστούγεννα».

Το ποίημα του Andrew έλεγε: "Τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι όταν ο καθένας είναι παρών. Όταν όλοι γελάνε εδώ κι εκεί (τις ημέρες αυτές). Αυτά είναι τα Χριστούγεννα που θέλω να ζήσω με τους άλλους. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή για την Γέννηση του Χριστού. Και για την Ειρήνη στην Γη. Όταν βρίσκεται (ο Χριστός) στην φάτνη και οι τρεις μάγοι τον επισκέπτονται Αυτό σημαίνει για μένα Χριστούγεννα."

Ο δάσκαλος όταν πήρε την κόλα του Andrew, έβαλε σε κόκκινο κυκλάκι την λέξη «Χριστός» και του μείωσε την βαθμολογία! Του εξήγησε ότι έπρεπε να αφαιρέσει την «προσβλητική» λέξη!!!...

Ο Mathew D. Staver, ιδρυτής της νομικής εταιρίας «Σύμβουλος Ελευθερίας» (Liberty Counsel), στην οποία κατέφυγαν οι γονείς του παιδιού, εξήγησε ότι «Κακώς ορισμένοι δάσκαλοι θεωρούν ότι η ιστορία των Χριστουγέννων δεν επιτρέπεται να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία. Τα Χριστούγεννα παραμένουν Εθνική Γιορτή στις ΗΠΑ».

Τελικά, μετά την παρέμβαση του Staver, η διεύθυνση του Σχολείου, δέχθηκε ότι έγινε «λάθος», δεν υποστήριξε την άποψη του δασκάλου και βαθμολόγησε με «άριστα» τον μικρό μαθητή.


Χριστουγεννιάτικες Κάρτες χωρίς Χριστό!


Όταν προτάθηκε στους μαθητές του Νηπιαγωγείου του Gresham-Barlow του Oregon (ΗΠΑ), να φέρουν μαζί τους χριστουγεννιάτικες κάρτες, για το χριστουγεννιάτικο πάρτι, ο μικρούλης Justin Cortez, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η κάρτα με την λέξη «Χριστός» ήταν απαγορευμένη!

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα με την λέξη «Χριστός» θεωρήθηκε μη επιτρεπτή καθώς προβάλει την μία θρησκεία κατά της άλλης!

Η μητέρα του εξάχρονου Justin, κατέφυγε στην νομική εταιρία, με έδρα την Virginia, «Αμερικάνικο Κέντρο για το Νόμο και την Δικαιοσύνη» (American Center for Law and Justice) για να στραφεί δικαστικά κατά της Διεύθυνσης του Νηπιαγωγείου.

Ο Stuart J. Roth, από την πλευρά του ACLJ, δήλωσε ότι με την πράξη αυτή, το Σχολείο παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα του μαθητή, αλλά και την πολιτική που έχει να προστατεύει τα θρησκευτικά πιστεύω όλων των παιδιών.


Πινακίδα κατά της θρησκείας δίπλα σε φάτνη στο Καπιτώλιο


Στην πόλη Olympia, της Washington ένα αθεϊστικό γκρουπ τοποθέτησε μία πινακίδα που στρέφεται κατά της θρησκείας, δίπλα ακριβώς από μία φάτνη και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μέσα στο εσωτερικό προαύλιο του Καπιτωλίου.


Tο γκρουπ ονομάζεται «Ίδρυμα για την Ελευθερία από την Θρησκεία» (‘Freedom From Religion Foundation’), με έδρα την πόλη Madison του Wisconsin. Στην πινακίδα γίνεται μνεία για το «χειμερινό ηλιοστάσιο» - την μικρότερη ημέρα του χρόνου στα τέλη Δεκεμβρίου.


Αναλυτικά η πινακίδα λέει :"Σε αυτή την εποχή του χειμερινού ηλιοστασίου, ας επικρατήσει η λογική. Δεν υπάρχουν θεοί, ούτε διάβολοι, ούτε άγγελοι, ούτε παράδεισος και κόλαση. Το μόνο που υπάρχει είναι ο φυσικός μας κόσμος. Η Θρησκεία δεν είναι παρά ένας μύθος και μία δεισιδαιμονία που σκληραίνει την καρδιά και υποδουλώνει το νου".

Ο ένας από τους προέδρους του «Ιδρύματος», ο Dan Barker, (ο άλλος πρόεδρος είναι η σύζυγός του, Annie Laurie Gaylor - φώτο,) δήλωσε ότι ήταν σημαντικό για τους αθεϊστές να παρουσιάσουν την δική τους «άποψη» για τον θρησκευτικό χριστουγεννιάτικο στολισμό του εσωτερικού του Καπιτωλίου.

Το θεωρούμε θέμα «ισότητας» είπε. Αργότερα βέβαια ομολόγησε ότι η πινακίδα επιτίθεται στην θρησκεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006, ένα γκρουπ Ιουδαίων είχε τοποθετήσει μία εβραϊκή Μενορά (Μenorah), - μία λυχνία- κηροπήγιο με οκτώ κεριά σύμβολο της Ιουδαϊκής εορτής Χανουκά (Hanukkah) -, η οποία παραμένει ακόμα και για την οποία βέβια, κανείς δεν ενοχλήθηκε, ούτε "προσβλήθηκε".


Πίσω από την αθεϊστική πινακίδα υπάρχει το σύνθημα «Κρατήστε το Κράτος χωρισμένο από την Εκκλησία».


Λίγες ημέρες αργότερα συγκεντρώθηκε έξω από το Καπιτώλιο, ένα πλήθος από περισσότερους από 500 χριστιανούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την πινακίδα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ υπέρ του μηνύματος των Χριστουγέννων, όπως "Jesus is the reason for the season" («Ο Ιησούς είναι η αιτία για την εορτή»), έψαλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ πάστορες έφερναν προσευχές.

Κάποιο πλακάτ στρεφόταν κατά της Κυβερνήτη Christine Gregoire, την οποία παρουσίαζαν σαν το ξωτικό των Χριστουγέννων! (κάτι σαν το δικό μας καλικαντζαράκι...)

Η Κυβερνήτης (φωτο) η οποία δήλωσε ότι είναι χριστιανή, αρνήθηκε να πάρει κάποια θέση στην διαμάχη.

O γνωστός δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Bill O'Reilly, (θερμός υποστηρικτής των Χριστουγέννων στον εν λόγω "πόλεμο") την αποκάλεσε "δειλή" και την παρομοίασε με τον "Πόντιο Πιλάτιο".

Ο Steve Wilson, που διοργάνωσε την διαδήλωση είπε ότι το μήνυμα της αθεϊστικής πινακίδας ήταν προσβλητικό για τους όλους τους θρησκευόμενους ανθρώπους. «Όταν χρησιμοποιούν μία δημόσια περιουσία για να μου υποτιμήσουν την πίστη θεωρώ ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια» είπε.

Η μητέρα του, Susan, τόνισε πάντως ότι δεν συμφωνεί με κάποιους που κουβαλούσαν πινακίδες που έγραφαν «Αθεϊστές να πάτε στην κόλαση!» Εμείς αγαπάμε τον καθένα και πρέπει να είμαστε ευγενικοί και καλοί ο ένας με τον άλλον..Εμείς σαν οικογένεια έτσι αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για χάρη του Ιησού».


Ο αιδ.Kenneth Hutcherson, πάστορας της «Antioch Bible Church», κρατούσε πλακάτ με το μήνυμα αντεστραμμένο κατά την χριστιανική πλευρά πάρχει μόνο Ένας Θεός. Υπάρχει ένας διάβολος. Υπάρχουν άγγελοι, παράδεισος και κόλαση. Υπάρχει κάτι παραπάνω από τον φυσικό μας κόσμο. Ο αθεϊσμός δεν είναι παρά ένας μύθος και μία δεισιδαιμονία που σκληραίνει την καρδιά και υποδουλώνει το νου".

Και οι δύο πινακίδες βρίσκονται τώρα κοντά στην φάτνη!


Πριν την διαμαρτυρία πάντως η πινακίδα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και παραδόθηκε λίγες ώρες αργότερα, σε μία υπάλληλο ενός ραδιοφωνικού σταθμού του Seattle, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες είχε το θέμα σε συζήτηση. Το πλακάτ επέστρεψε στην θέση του με μία μικρό χαρτάκι που λέει : «Ου κλέψεις!» (Έξοδος 20:15).

(το ερώτημα εδώ είναι αφού δεν υπάρχει Θεός και συνεπώς δεν υπάρχει καλό και κακό - τουλάχιστον κατά την χριστιανική θεώρηση - τότε γιατί να ενοχλεί η κλοπή; )


Ο Επίσκοπος Nedd, διαφωνεί με την τοποθέτηση της πινακίδας στο Καπιτώλιο λέγοντας δεν θα με ξάφνιαζε εάν οι αθεϊστές ήθελαν να τοποθετήσουν πινακίδα στο National Mall στην Washington D.C. (φώτο - μνημείο για τους πεσόντες αμερικάνους στρατιώτες στον Β΄ Π.Π. κάτι ανάλογο με το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη).

Και συνεχίζει "Γιατί αυτοί οι ζηλωτές έχουν το δικαίωμα να τοποθετούν πινακίδες σε δημόσιους χώρους και να επιτίθενται στους συμπατριώτες τους»;

α μπορούσε άραγε κανένας επικαλούμενος την «ισότητα» να τοποθετήσει πινακίδα με μήνυμα μίσους της Κου Κλουξ Κλαν την ημέρα του εορτασμού της γέννησης του Martin Luther King; (Η "Martin Luther King Day" είναι πλέον εθνική εορτή στις ΗΠΑ – γιορτάζεται στις 15 Ιανουαρίου).


Δείτε το Βίντεο με το θέμα της πινακίδας, όπως το παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του CNN, Mike Galanos (δικό μας παιδί !). Στα "παράθυρα" η Annie Laurie Gaylor του αθειστικού γκρουπ και ο Mathew D. Staver, για τον «Σύμβουλο Ελευθερίας».
Ο δημοσιογράφος Galanos είναι σαφώς αντίθετος με την ενέργεια αυτή, (καθώς θεωρεί ότι ξεπεράσε τα όρια το γκρουπ) και επιτίθεται στην
Gaylor, η οποία ισχυρίζεται ότι μόνο η παρουσία της φάτνης την προσβάλλει (!) γιατί της υπενθυμίζει ότι ήρθε στην Γη ένας Σωτήρας για να σώσει τους αμαρτωλούς (άρα κι αυτήν) και αν δεν Τον δεχθεί θα πάει στην κόλαση... Ο Staver προβάλλει το ερώτημα τι θαγίνει εάν π.χ. κάποιο γκρουπ θελήσει να τοποθετήσει στο μνημείο της 4ης Ιουλίου (Ημέρα Ανεξαρτησίας των Αμερικανών) κάποιο πλακάτ υπέρ του κουμουνισμού και πάει λέγοντας.


3 σχόλια:

Ακρίτας είπε...

Φίλε μου Skywatcher με λύπη διάβασα το τελευταίο σου άρθρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή. Οι κοινωνίες μας πορεύονται προς μια "μεταχριστιανική" (αντίχριστη) κατεύθυνση. Η ενημέρωση που μας κάνεις νομίζω ότι συμβάλλει στο να αντιληφθούμε σε τι εποχές ζούμε και να συνδεθούμε στενότερα δια της προσευχής και των χριστιανικών αρετών με τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.
Καλά Χριστούγεννα

SkyWatcher είπε...

Το ότι ζούμε σε μία τέτοια "μεταχριστιανική" εποχή είναι γεγονός.
Τον όρο "μεταχριστιανική κοινωνία", από όσο ξέρω, τον διετύπωσε πρώτος, ο σύγχρονος χριστιανός στοχαστής Φράνσις Σέφερ (Francis Schaeffer), στο βιβλίο του «Θάνατος στην πόλη».
Είναι δηλ. μια εποχή που πέρασε. Μια ιδεολογία που ανήκει πλέον στην ιστορία των ιδεολογιών.
Ένα μοντέλο ζωής που κάποτε ήταν παραδεκτό, όμως σήμερα κάτω από την σκιά άλλων θεωρήσεων, είναι ξεπερασμένο και πρέπει να περάσει στο παρελθόν.

Ένας άλλος στοχαστής, αλλά από το... αντίπαλο στρατόπεδο, ο Μισέλ Ονφρέ, στο βιβλίο του "Πραγματεία περί Αθεολογίας", ΚΑΛΕΙ την ανθρωπότητα σε μία μετα-χριστιανική εποχή, στην οποία "όχι απλώς θα υπάρχει αποποίηση της πίστης, αλλά επιπλέον οι άνθρωποι θα έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την καθημερινή ζωή τους από το έθος των χριστιανών".

Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και νιώθω το άγρυπνο μάτι σου για όσα εξελίσσονται στις ημέρες μας.

Καλά Χριστούγεννα και σε σένα.

mnk είπε...

Εκανα ζουμ στη φωτογραφία της Laurie Gaylor. Η θέα των μεγεθυμένων ματιών της μου δημιούργησε ισχυρή δυσφορία κι έντονες ανατριχίλες στη ραχοκοκαλιά.
Αναρωτιέμαι γιατί.

Καλά Χριστούγεννα