Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

"Επικίνδυνος" ο σταυρός στα σχολεία!


Γνωρίζατε ότι το να φοράει κάποιος σταυρό είναι επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια;


"Σε μία Βρετανή μαθήτρια της απαγορεύτηκε να φοράει ένα σταυρουδάκι στο λαιμό της μέσα στην τάξη", αναφέρει η Daily Mail.


Στην Samantha Devine, (φωτο) 13 χρονών, χριστιανή Ρωμαιοκαθολική, οι καθηγητές της στο σχολείο της στο Gillingham, στην νοτιοανατολική Αγγλία, είπαν ότι παρέβη τους κανόνες σχετικά με "την υγεία και την ασφάλεια"!!!


Η οικογένεια σύμφωνα με πληροφορίες, λέει ότι θα δώσει μάχη κατά της απόφασης, ενώ κατηγορεί το σχολείο ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των Χριστιανών, καθώς από την άλλη οι Μουσουλμάνοι και οι Σιχ μαθητές (με το χαρακτηριστικό μπλε τουρμπάνι) μπορούν να φορούν τα θρησκευτικά τους σύμβολα ....


Ο πατέρας του κοριτσιού, πιστός καθολικός Ιρλανδός και βετεράνος του Στρατού που υπηρέτησε για 11 χρόνια στο Κόσοβο και την Σιέρρα Λεόνε, δήλωσε «οι οπαδοί του πολιτικά ορθού ("Political Corectness") έχουν μουρλαθεί τελείως»!

Το κορίτσι που μόλις άκουσε την απαγόρευση ξέσπασε σε κλάματα, υποσχέθηκε να συνεχίζει να φοράει το σταυρουδάκι της στο σχολείο.

"Είμαι περήφανη για την θρησκεία μου και έχω δικαίωμα να φορέσω ένα σταυρό γύρω από το λαιμό μου."

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το σχολείο θεωρεί ότι ένα μικροσκοπικό σταυρουδάκι σε μια λεπτή ασημένια αλυσιδίτσα αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια, "είπε στην Mail .

Την ίδια στιγμή μαθητές με σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια και μακριούς κολιέδες και κάθε είδους χρυσαφικό και μπιζού είναι αποδεκτοί στο σχολείο.

Στο blog A Western heart αναφέρεται ότι εκατοντάδες εκατομμύρια Καθολικοί φοράνε τον σταυρό για αιώνες, αλλά τώρα «κάποιοι» ξαφνικά, ανακάλυψαν ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την «ασφάλεια» – δείχνοντας έτσι ότι είναι έτοιμοι ν εφεύρουν οποιαδήποτε δικαιολογία προκειμένου να περάσουν το μίσος τους για τον χριστιανισμό.

Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί οι δήθεν «ευαίσθητοι» συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και για τον αγώνα που κάνουν οι Μουσουλμάνοι για να προστατεύσουν την πίστη τους και την ιδιαιτερότητά τους στην «άπιστη» Δύση (έχει επικρατήσει ο όρος dhimmitude), με τον τρόπο που δείχνουν το μίσος τους κατά των χριστιανικών.

Υπάρχει όμως συνέχεια στην ιστορία αυτή. Είναι σαφές ότι μαθητές άλλων θρησκειών στο σχολείο, οι οποίοι δεν είναι χριστιανοί, επιτρέπεται να φορούν τις θρησκευτικά τους ενδύματα και τα σύμβολά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς!

Η αντι-χριστιανική μεροληψία έχει καταστεί πλέον ανεξέλεγκτη στην Βρετανία και είναι πλέον γνωστό ότι οι αραβικές χριστιανικές οικογένειες που έχουν καταφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έμαθαν και αυτό. Ότι στα παιδιά τους λένε στο σχολείο ότι «είναι μουσουλμάνοι στην πραγματικότητα" και έτσι τα εντάσσουν για διάφορες δραστηριότητες σε ομάδες που αποτελούνται από παιδιά μουσουλμάνων!!!


Την ίδια τακτική κρατάνε όμως τα μοντέρνα «πολυπολιτισμικά» σχολεία στην Βρετανία και στις περιπτώσεις των λεγομένων «δακτυλιδιών αγνότητας», (chastity rings) που τελευταία έχουν γίνει της μόδας, από τους έφηβους που δεν θέλουν (κυρίως λόγω πίστης) να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μέχρι τον γάμο.

Έτσι η διεύθυνση του σχολείου στο St Mary του Devon, απαγόρεψε στην μαθήτρια Kioni Lansbury, (φωτο), ηλικίας 12 ετών, να φοράει ένα τέτοιο δακτυλίδι.

Η Kioni, που το δακτυλίδι της το δώρισε η μητέρα της, δήλωσε ότι επηρεάστηκε από το νεανικό ποπ συγκρότημα «Jonas Brothers», όπου και τα τρία μέλη του συγκροτήματος φοράνε τέτοια δακτυλίδια.

«Πολλά κορίτσια στο σχολείο πηγαίνουν με τον ένα και με τον άλλον. Εγώ θέλω να φυλάξω τον εαυτό μου αγνό» είπε. «Η ιδέα του να μείνω αγνή είναι κάτι που πιστεύω απόλυτα. Πιστεύω στον Χριστό και στην διδασκαλία Του» πρόσθεσε.


Τον Απρίλιο του 2008, η Lydia Playfoot, 16 ετών, (φωτο) έχασε την δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο, για το αν πρέπει να φοράει το δακτυλίδι της «αγνότητας» στο σχολείο της το Millais School στο Horsham, του Δυτικού Sussex, η διεύθυνση του οποίου θεώρησε "μη νόμιμη διαφοροποίηση" το να φοράει ένα τέτοιο δακτυλίδι μία μαθήτρια.

Η ίδια διαμαρτυρήθηκε ότι, με τον τρόπο αυτό, παραβιάζονται οι θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Η Playfoot, κόρη χριστιανού πάστορα, είναι ένα από τα δεκάδες κορίτσια που φορούσαν τέτοια δακτυλίδια με χαραγμένα εδάφια της Βίβλου που υποδεικνύουν την πρόθεσή τους να απέχουν από το σεξ μέχρι να παντρευτούν.

Στο δακτυλίδι έχει χαρακτεί "1΄Θεσ 4:3" και εννοεί το χωρίο που είναι από την Α΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του απ. Παύλου (4:3) που λέει «...να ξέρει κάθε ένας από σας να κρατάει το δικό του σκεύος σε αγιασμό και τιμή».

-------------------------------


Την ίδια ώρα δικαστηρίου στο Βαγιαδολίδ στην Ισπανία γνωμοδότησε ότι ο σταυρός έχει, μεταξύ άλλων, και θρησκευτική χροιά, (πςς...φοβερό!) που συνδέεται με μια συγκεκριμένη θρησκεία.

Κατά συνέπεια, η παρουσία ενός τέτοιου συμβόλου σ΄ ένα δημόσιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου διδάσκονται ανήλικοι, των οποίων το μυαλό και η βούληση βρίσκονται σε φάση πλήρους ανάπτυξης, (αφήστε την φάση τους λοιπόν σε ΕΜΑΣ - και την αφασία τους..) μπορεί να προκαλέσει την εντύπωση ότι το Κράτος βρίσκεται πιο κοντά στο δόγμα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θρησκευτικό σύμβολο απ΄ ό,τι στα υπόλοιπα.

Με άλλα λόγια, ο σταυρός δεν είναι θρησκευτικά «ουδέτερος». Κατά συνέπεια, όλοι οι σταυροί και τα άλλα θρησκευτικά σύμβολα πρέπει να αφαιρεθούν από τις αίθουσες του σχολείου Μαθίας Πικαβέα.

Η «υπόθεση του σταυρού» ξεκίνησε από τις διαμαρτυρίες μιας ομάδας γονέων που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο σχολείο και δεν ήθελαν τον σταυρό.

Η «Πολιτιστική Ένωση του Βαγιαδολίδ για ένα Κοσμικό Σχολείο» προσέφυγε στην δικαιοσύνη και τελικά, πριν από μερικές ημέρες δικαιώθηκε.

Ο αρχιεπίσκοπος του Τολέδο μίλησε για «Χριστοφοβία».

Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού χαρακτήρισε την απόφαση «ανησυχητικό σύμπτωμα αμνησίας ή πολιτιστικής νέκρωσης» και τους υποστηρικτές της «σκορπιούς που αυτοκτονούν με το ίδιο τους το δηλητήριο».

Ήδη η σοσιαλιστική ομάδα του κοινοβουλίου της Καστίλλης και Λεόν, παίρνοντας θάρρος από την απόφαση, απαιτεί να αφαιρεθούν τώρα τα θρησκευτικά σύμβολα από όλα τα δημόσια σχολεία της επαρχίας.

Η υπουργός Παιδείας Μερθέδες Καμπρέρα, (φωτο) μιμούμενοι τον Πόντιο Πιλάτο, δήλωσε ότι την απόφαση για αφαίρεση ή διατήρηση των θρησκευτικών συμβόλων θα πρέπει να τη λάβουν τα σχολεία, «αφού εκείνα γνωρίζουν καλύτερα τι μαθητές έχουν και τι πιστεύουν οι γονείς τους».


--- Παρόμοια ιστορία έλαβε χώρα στην Ιταλία το 2003 (βλ. ΕΔΩ)


----Βλέπε και παλαιότερο άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ "Τους φταίει ο σταυρός".


Πηγές:

http://www.hyscience.com/archives/2007/01/british_girl_ba_1.php

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4488928

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5526785.ece

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1091901/Teenager-banned-wearing-Christian-chastity-ring-school.html
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1557583/Chastity-ring-teenager-loses-High-Court-fight.html

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Σε λίγο θα μας απαγορεύσουν να πηγαίνουμε και στις Εκκλησίες.
Πάντως έρχεται ο καιρός της μεγάλης θλίψης

Ρίξε μια ματιά εδώ

http://orthodoxoslogos.net/01.htm

Unknown είπε...

Χαιρετώ!
Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν όλος
αυτός ο πόλεμος κατά του Σταυρού και άλλων χριστιανικών συμβόλων είναι ένας πόλεμος του πραγματικού πνεύματος του Χριστού ή απλά είναι πόλεμος κατά των των σύγχρονων ιερατίων των επίσημων θρησκείων
τα οποία αυτοεπικαλούντε ως
''μόνη πραγματική εκκλησία του Χριστού επι της γης''!

Το ότι δεν χρειάζοντε σύμβολα σε τοίχους σχολείων και το μάθημα των θρησκευτικών το θεωρώ αυτονόητο!

Το μάθημα των θρησκευτικών για να έχει καθαρά πνευματικό χαρακτήρα δεν πρέπει να διδάσκεται σε αίθουσες σχολείων αλλά σε χώρους λατρείας και εκκλήσίες,και μάλιστα απο τους κατάλληλους δασκάλους.
κι όχι απο τον καθένα που έτυχε να πάρει πτυχίο θεολογίας απο το κράτοςεπειδή κάποτε δεν κατάφερε να μπει στη φιλοσοφική σχολή!

Αν πάλι τα θρησκευτικά έχουν ιστορικο-πολιτιστικο-διδακτικό χαρακτήρα τότε θα πρέπει να θεωρούντε ως μια παραλαγή του μαθήματος της ιστορίας και όχι ως δογματική-πνευματική διδασκαλία!

Ο Σταυρός είναι θρησκευτικό σύμβολο, και δεν είναιαπαραίτητονα υπάρχει σε κανένα δημόσιο χώρο επειδή και μόνο η επίσημη θρησκεία του κράτους είναι ο χριστιανισμός.

Άλλωστε σύμβολο της πίστεως ονομάστηκε κάτι άλλο, κι όχι ένας σταυρός! Ονομάστηκε ένα κείμενο το οποίο στόχο έχει να μπει στη καρδιά και όχι να κρεμαστεί σε κανένα τοίχο!

Με αυτή τη λογική δεν μπορώ να πω ότι η υπουργός Παιδείας Μερθέδες Καμπρέρα μιμήθηκε τον Πόντιο Πιλάτο!.

Ακόμα να πω ότι η μόδα αυτή με τα -chastity rings- απο τη μία με κάνει να χαίρομαι που υπάρχουν νεότατοι που σκέφτοντε σοβαρά το Θεό και την αγνότητά τους, αλλά απο την άλλη το σύμβολο αυτό απο μόνο του θα χάσει την αξία το επειδή κάποιες κοπέλες θα βρεθούν σίγουρα που θα καταπατήσουν τον όρκο και αυτό που συμβολίζει!!

Ωπότε το σύμβολο θα παραμένει σύμβολο, και το παράδειγμα η πάντα θα είναι η στάση της ζωής μας που θα πηγάζει απο την καρδιά
μας αναπόφευκτα!

SkyWatcher είπε...

- παιδί της πλατείας
Σίγουρα τα πράγματα όσο πάνε θα γίνονται χειρότερα. Εκκλησίες, κατά την γνώμη μου, σε αυτήν την "φάση του σχεδίου", δεν πρόκειται να κλείσουν. Σκοπός όμως δεν είναι απλά να υπάρχουν, αλλά να είναι καταφύγια ψυχών και φάροι πνευματικοί. Δυστυχώς πολλές εκκλησίες - και μιλάω γενικότερα σε παγκόσμιο επίπεδο - ή έχουν διαβρωθεί, ή έχουν νεκρωθεί ή αποτελούν κάτι σαν "φολκλορικό στοιχείο" με αποτέλεσμα να μην ενοχλούν το σύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ας μένουμε άγρυπνοι!

- Μάνο εγώ δεν τα βλέπω έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Εντάξει οι χριστιανοί φαίνονται στα δύσκολα. Και πάντα τέτοιες καταστάσεις βοηθάνε στο να γίνει ένα "ξεκαθάρισμα".
Αλλά από την άλλη, είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης των πάντων στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολισμικότητας, της προστασίας των "μειονοτήτων", του να μην ενοχλείς τον "άλλον" κλπ.
Αυτό είναι όμως το περιτύλιγμα. Από μέσα κρύβεται το μίσος των σκοτεινών ανθρώπων της Νέας Παγκόσμιας Τάξης κατά του χριστιανισμού.
Και ξέρουμε ότι ο "άνθρωπός τους", όταν εμφανισθεί, θα αντιταχθεί "εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα".
Ο κύριος στόχος του βέβαια θα είναι οι χριστιανοί.

Σου μεταφέρω μήνυμα φίλου του μπλογκ που σχολίασε μέσω e-mail:
"Ανατριχιάζω στη σκέψη πως η απόρριψη των συμβόλων είναι απλώς προδρομική της απόρριψης των ίδιων των ανθρώπων που δεν θα αποκηρύττουν τη πίστη τους . . .
Σήμερα τους ζητούν να βγάλουν τα σύμβολα, αύριο την ίδια τη πίστη . . . Ο Θεός να μας φυλάξει . . ."

Τέλος αν και ο σταυρός δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το σύμβολο των χριστιανών,για μένα δεν είναι απλά ένα "σύμβολο".

Unknown είπε...

SkyWatcher:

Ευχαριστώ για την απάντηση! Νομίζω ότι συμφωνούμε σε όλα!

Φυσικά ο σταυρός δεν είναι απλά ένα σύμβολο αλλά κάτι πολύ περισσότερο, όμως εγώ μιλούσα για το σταυρό που είναι στα σχολεία και που θέλουν να βγάλουν!
Αυτός φυσικά δεν είναι κάτι πολύ περισσότερο απο ένα σύμβολο και για πολλούς κάτι το αδιάφορο ή ενοχλητικό!

Φυσικά η Νέα Παγκόσμια Τάξη, απο κάπου πρέπει να αρχίσει και ίσως τα σύμβολά αποτελούν απλά μια αρχή (ή ενα σύμβολο πράξης αν θες :) ) για το τι μέλλει να ακολουθήσει!
Καθαρά είναι τα πράγματα!

Ένα άλλο παραδειγμα:

Τα (π.Χ) και (μ.Χ) (προ και μετά Χριστού) που γράφουμε μετά απο χρονολογίες κάποιοι θέλουν να τα αφαιρέσουν κι αυτά.

Έχω δεί διάφορα υποκατάστατα του π.Χ όπως π.0 δηλ. προ έτους μηδέν..κ.α

Αυτό το θεωρώ λίγο πιο ύπουλο απο άλλα, αλλά παρόμοιο..

Φυσικά δεν μετράει η αφαίρεση των συμβόλων απο δημόσιους χώρους όπως ο σταυρός ή το μάθημα των θρησκευτικών απο τα σχολεία, (γι αυτό εκφρασα γνώμη και είμαι σύμφωνος) αλλά ο λόγος και ο σκοπός αυτών που προβαίνουν κάποιοι σε τέτοιες πράξεις!

Ευχαριστώ! Τα λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Skywatcher, δυστυχώς υπάρχουν και Έλληνες που πολύ θα ήθελαν να μεταφερθούν καταστάσεις όπως αυτές στο Βαγιαδολιδ και τα σχολεία της Βρετανίας και αγωνίζονται φανατικά γιαυτό. Εχεις υπόψιν σου ένα blog που λέγεται roides.wordpress.com ? Δες το και θα φρίξεις...

SkyWatcher είπε...

Themi μπορεί να σου φανεί εντελώς "κουφό", αλλά την στιγμή που διάβαζα το σχόλιό σου ήμουν στο συγκεκριμένο μπλογκ...
Παρεπιπτόντως καλώς ήρθες στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ..

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να σχολιάζεις εκεί. Αμέσως οι διάφοροι άθεοι και αντίχριστοι σχολιαστές θα σου επιτεθούν με ειρωνίες, χλεύη και μυκτηρισμούς αν αρθρώσεις κάποιο λόγο υπεράσπισης της Ορθοδοξίας.Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κάποιος μαζί τους. Είναι στον κόσμο τους..