Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

"Έχασα την καριέρα μου"...


Ένα από τα πιο αγαπημένα κανάλια της Αμερικάνικης τηλεόρασης με πολλές μίνι σειρές στο ενεργητικό του, αλλά και εξίσου πολλές σειρές πολλών κύκλων που έκαναν μεγάλη επιτυχία, είναι το καλωδιακό HBO (Home Box Office) με 38 εκατομμύρια αμερικάνους συνδρομητές.


Στις 29 Ιανουαρίου το HBO παρουσίασε το διαρκείας 42 λεπτών ντοκιμαντέρ «Οι αγώνες του Τεντ Χάγκαρντ» ("The Trials of Ted Haggard").

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Αλεξάνδρα Πελόσι, (Alexandra Pelosi), κόρη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι (φωτο). Το ντοκιμαντέρ πήρε καλές κριτικές, ενώ ο "πολύς" Larry King χαρακτήρισε την Pelosi "καταπληκτική τηλεοπτική παραγωγό".


Ο Ted Haggard, 53 χρονών, πατέρας 5 παιδιών, υπήρξε ιδρυτής και πάστορας (ποιμένας) της Ευαγγελικής Εκκλησίας «Νέα Ζωή», (New Life Church - φωτο), μια εκκλησία που αριθμεί 10.000 μέλη, (στις ΗΠΑ τέτοιες εκκλησίες τις λένε "mega church") στην πόλη Colorado Springs του Colorado (ΗΠΑ). Υπήρξε επίσης ιδρυτής του Συνδέσμου Ευαγγελικών Εκκλησιών «Life-Giving» (με 300 συναθροίσεις) και ηγέτης του Εθνικού Συνδέσμου των Ευαγγελικών στις ΗΠΑ («National Association of Evangelicals» - NAE), στον οποίον έχουν προσχωρήσει πάνω από 51 διαμαρτυρόμενες ομολογίες/εκκλησίες των ΗΠΑ με πάνω από 30 εκατομμύρια μέλη.


Η NAE, εκφράζοντας την προσήλωση στηνΑγία Γραφή, έχει καταδικάσει την ομοφυλοφιλία, δηλώνοντας ότι "ομοφυλοφιλία όπως και η μοιχεία ξεκάθαρα καταδικάζονται από την Αγία Γραφή."

Ο ίδιος ο Haggard καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία, καθώς και τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αν και δεχόταν μία αστικού τύπου ένωση. Διοργάνωνε επίσης, ως ηγέτης της εκκλησίας "Νέα Ζωή", διάφορες δραστηριότητες για να πλησιάσει τους ομοφυλόφιλους της πόλης του, ενώ αρκετές φορές είχε επισκεφτεί gay bars με σκοπό να προσκαλέσει τους άνδρες να έρθουν στην εκκλησία.


ΟHaggard επίσης, είχε πολύ στενές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, ο οποίος ως γνωστόν, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των αμερικάνων ευαγγελικών - την λεγόμενη χριστιανική δεξιά"- οι οποίοι αποτελούσαν μία σταθερή δεξαμενή ψήφων.

Ο συγγραφέας Jeff Sharlet (φωτο) μάλιστα, δήλωσε το 2005 ότι ο Μπους συνομιλούσε κάθε Δευτέρα τηλεφωνικά, με τον Haggard τον οποίον συμβουλευόταν για διάφορα θέματα.

Το 2005 το περιοδικό ΤΙΜΕ τον συμπεριέλαβε μεταξύ των 25 πιο δημοφιλών ευαγγελικών στις ΗΠΑ.


Όλα αυτά μέχρι το Νοέμβριο του 2006.


Τότε ξέσπασε ένα τρομερό σκάνδαλο που συγκλόνισε και σόκαρε την ευαγγελική κοινότητα.

Ο Haggard υπό την πίεση τρομερών αποκαλύψεων, αναγκάσθηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι είχε πληρώσει για να έχει σεξουαλικές σχέσεις με έναν εκδιδόμενο ομοφυλόφιλο μασέρ, κάνοντας χρήση και ναρκωτικών ουσιών (μεταμφεταμίνες).

Στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι ποτέ του δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με άνδρα και δήλωσε ότι είναι πιστός στην γυναίκα του.

Όμως σύντομα, κάτω από το βάρος των στοιχείων, στις 5 Νοεμβρίου, αναγκάστηκε να δηλώσει, μέσω γραπτού μηνύματος που διαβάστηκε στην Εκκλησία του, «Είμαι ένοχος για σεξουαλική ανηθικότητα. Είπα ψέμματα και εξαπάτησα. Υπάρχει ένα κομμάτι της ζωής μου, τόσο αποκρουστικό και σκοτεινό, κατά του οποίου αγωνίζομαι ως ενήλικος».

Τα πάντα σωριάστηκαν κάτω σε μια στιγμή. Ο σεισμός ήταν μεγάλος και τα μέλη τη εκκλησίας του αδυνατούσαν αν πιστέψουν στα αυτιά τους. Αρκετοί ήταν αυτοί που σκανδαλίστηκαν και εγκατέλειψαν την εκκλησία.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκδιδόμενος ομοφυλόφιλος Μάικ Τζόουνς (Mike Jones) (φωτο) δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ντένβερ, ότι πληρωνόταν για να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον Haggard, κάθε μήνα επί τρία χρόνια.

Ο 49χρονος Τζόουνς είπε ότι οι σκληρές θέσεις του Haggard για τους γάμους των ατόμων του ιδίου φύλου τον εξόργισαν: «Πραγματικά θύμωσα που κάποιος μιλά κατά των γάμων αυτών και την ίδια ώρα κάνει πράγματα αντίθετα από τις αξίες που διδάσκει» τόνισε.

Μετά την παραίτηση Haggard από όλες τις εκκλησιαστικές θέσεις η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα για "μία νέα αρχή". O Haggard ασχολείται τώρα με τις ασφάλειες.


Στο ντοκιμαντέρ της Πελόσι ο Haggard υποστηρίζει ότι άρχισε να νιώθει ομοφυλοφιλικά αισθήματα στο σχολείο, όταν πήγαινε στην 1η Γυμνασίου, (7th grade), απολογείται για την συμπεριφορά του και ονομάζει τον εαυτό του "έναν πρώτης τάξεως looser".

Η σύζυγός του, Gayle, εξηγεί γιατί συνέχισε να μένει μαζί με τον σύζυγό της μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης ("Δεν πιστεύω στην διαγραφή ενός ανθρώπου" λέει) και ισχυρίζεται ότι η ίδια και ο Ted έχουν έρθει πιο κοντά σήμερα και νιώθουν πιο "οικεία" , επειδή ο σύζυγός της ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάρρευσή του.

Ο Haggard καθιστά σαφές ότι δεν έχει αλλάξει τις απόψεις του σχετικά με την ηθική της Βίβλου και λέει στην Pelosi ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο μόνος γάμος που ήταν στο σχέδιο του Θεού ήταν αυτός μεταξύ άνδρα και γυναίκας.


Στις 28 Ιανουαρίου ο Ted Haggard και η σύζυγός του, Gayle, ήταν προσκεκλημένοι στο πασίγνωστο σώου της λεγόμενης "βασίλισσας του talk show", Όπρα Γουίνφρεϊ, «The Oprah Winfrey Show».

Η γνωστή μαύρη παρουσιάστρια έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει τον Haggard να παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Εκείνος απέκρουσε τις πιέσεις λέγοντας ότι η σεξουαλικότητά του είναι "μπερδεμένη".

Στην συνέχεια είπε ότι από την 1η Γυμνασίου που άρχισε να έχει σεξουαλικές εμπειρίες που τον «μπέρδεψαν», πολέμησε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να ενδώσει, μέχρι που έφτασε στην ηλικία των 50 και υποχώρησε.

Η Oprah προσπαθούσε να πείσει τον Haggard, να αποδεχτεί την «ταυτότητά», παρά να κρύβεται από αυτήν, κάτι όμως που εξόργισε την σύζυγό του η οποία διαφώνησε λέγοντας ότι το αν ένας άνθρωπος φαίνεται ότι έχει κάποιες «κλίσεις» αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με αυτές.


Στο «The Trials of Ted Haggard» γίνεται προσπάθεια από την Pelosi (φωτο) να κατηγορηθεί η πρώην Εκκλησία του Haggard, η «New Life Church».

Δείχνει "σοκαρισμένη" που η Εκκλησία τον έδιωξε μόνο και μόνο για λόγους «σεξουαλικής ανηθικότητας» και στη συνέχεια χαρακτηρίζει τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν από τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας ως "εξορία".

Η Pelosi σε όλο το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να παρουσιάσει τον Haggard σαν «θύμα» και τους ανθρώπους της πρώην εκκλησίας ως τα «κακά παιδιά».

Ο Haggard παραπονιέται ότι τον παράτησαν όλοι και μάλιστα του είπαν «άντε στο διάβολο» (!) κάτι που βέβαια ποτέ δεν ειπώθηκε, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι της πρώην εκκλησίας του Haggard φάνηκαν αρκετά γενναιόδωροι μαζί του, αφού του έδωσαν ένα καλό χρηματικό ποσό που περιλάμβανε τους μισθούς ενός χρόνου, και έξτρα ποσά για την ειδική φροντίδα που χρειάζεται ένα από τα παιδιά του και τους μήνες της «συμβουλευτικής θεραπείας» του.


Δείτε το βίντεο με το διαφημιστικό trailer του ντοκιμαντέρ της Pelosi. Σε κάποια στιγμή ο - απ΄ ό, τι δείχνει όχι και τόσο συντετριμμένος - Haggard δηλώνει «έχασα την καριέρα μου. Έχασα την κοινωνική μου θέση. Είμαι ένας χαμένος (looser)»....



! Στις 23 Ιανουαρίου 2009, μια νέα καταγγελία κατά του Haggard ήρθε στο φως από έναν νέο άντρα μέλος της εκκλησίας "Νέα Ζωή", τον Grant Hass, (φωτο) ο οποίος δήλωσε ότι όταν ήταν στην ηλικία των 20 ετών είχε συχνές σεξουαλικές επαφές με τον Haggard κάτι το οποίο, όπως είπε, δεν γινόταν "συναινετικά"...

Η πρώην εκκλησία του Haggard «Νέα Ζωή» του κατέβαλε το ποσό των $ 179.000 για την κάλυψη της δαπάνης για πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης του Hass, προκειμένου να ανακάμψει από αυτήν την κατάσταση, και για την πληρωμή των διδάκτρων του στο κολέγιο. Ο Haggard παραδέχτηκε και την δεύτερη σχέση με τον Hass στο κανάλι CNN-TV και σε άλλα μέσα, και όταν ρωτήθηκε εάν είχε συνάψει επιπλέον και άλλες ομοφυλοφιλικές σχέσεις, απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα.


Κατά σύμπτωση, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, αποκαλύφθηκε στην πατρίδα μας, κύκλωμα σκληρής παιδικής πορνογραφίας από ομάδα πολιτών «υπεράνω πάσης υποψίας», εγκέφαλος της οποίας αποκαλύφθηκε ότι ήταν Αρχιμανδρίτης της περιφέρειας της Μητροπόλεως Σπάρτης, ο οποίος και διέθετε το «σκληρότερο» υλικό…


"Και όσοι είναι του Χριστού, σταύρωσαν την σάρκα μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες" έγραφε ο απόστολος Παύλος στην Επιστολή προς Γαλάτες (5:24).

Λόγια; Τι ψάχνεις να βρεις.. Όταν ο Χριστός και ο Σταυρός, γίνουν "καριέρα" και "μισθός", τα λόγια αυτά ακούγονται σαν το "μια φορά κι ένα καιρό" κάποιου ρομαντικού παραμυθά" ή σαν το παραλήρημα κάποιου παλιομοδίτη φανατικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: