Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

"Ισλαμοφοβία" ή ενημέρωση;


Αν και δεν μου αρέσουν τα άρθρα – απαντήσεις, αναγκάζομαι να κάνω μία εξαίρεση και να πω δυο λόγια, ελπίζω κατανοητά.

Έλαβα προχθες ένα e-mail από κάποιον «Ali al-Yunani» ο οποίος είχε e-mail giorgostourkia@hotmail.com.
Το e-mail παρέπεμπε στην ελληνική ιστοσελίδα http://islamforgreeks.org με τον τίτλο «Ισλαμική Ενημερωτική & Απολογητική Ενημέρωση και Υπεράσπιση του Ισλάμ από την πέννα του Άχμαντ Ελντίν».
Εκεί υπήρχε πρόσφατο άρθρο το οποίο ασχολείτο αποκλειστικά με το blog μου, τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, το οποίο ο αποστολέας του e-mail ήθελε να δω.
Στο άρθρο ο «Άχμαντ Ελντίν» με χαρακτηρίζει «άλλον έναν φανατικό προπαγανδιστή κατά του Ισλάμ» και θεωρεί ότι έχει χρέος να μου απαντήσει.

Τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ τον ονομάζει «άλλο ένα Ισλαμοφοβικο blog» που «προπαγανδίζει την γνωστή πρόταση: « το Ισλάμ είναι επικίνδυνο, το Ισλάμ θέλει προσοχή, το Ισλάμ είναι έτσι, το Ισλάμ είναι αλλιώς» Στην συνέχεια, αφού με αναγνωρίζει ως «Χριστιανό» και «όχι ψευτοδιανοούμενο», με κατηγορεί ότι δεν φέρνω «ούτε μια θεολογική ισλαμική θέση», και αναφέρει τα 7 συνολικά άρθρα που βρίσκονται (μέχρι στιγμής) στην κατηγορία «Ισλάμ» στις ετικέτες του blog μου.
Βεβαίως μόνο και μόνο ότι από ένα σύνολο 171 αναρτήσεων, 7 μόνο έχουν καταχωρηθεί στην κατηγορία «Ισλάμ», αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο προσανατολισμός του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ δεν είναι «ισλαμοφοβικός».
Εκτός αν η παράθεση οποιουδήποτε νέου ή είδησης είναι ικανή να «βαφτίσει» με ευκολία ένα ενημερωτικό ιστολόγιο, ως «- φοβικό», ανάλογα με το αν η είδηση είναι «καλή» ή «κακή» για το πρόσωπο την ομάδα ή τον χώρο τον οποίο παρουσιάζει.
(Έτσι π.χ. όταν πριν μερικές ημέρες ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ παρουσίασε το σούπερ σκάνδαλο του γνωστού Αμερικάνου Ευαγγελικού πάστορα Χάγκαρντ, θα έπρεπε κάποιος αναγνώστης να σπεύσει να το χαρακτηρίσει το blog «προτεσταντικοφοβικό»!!!).


Χωρίς να παραθέσω όλα όσα γράφει ο Άχμαντ, θα αναφέρω μόνο δύο σημεία, γιατί έχει σημασία ο τρόπος αντίληψής του.

Έτσι, το άρθρο μου «Η κόρη Βρετανού ιμάμη υπό αστυνομική προστασία αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό», το χαρακτηρίζει «δήθεν γεγονός» και την αναφορά «αναξιόπιστη».., ενώ το άρθρο «Γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς έγινε χριστιανός» το χαρακτηρίζει «δημιούργημα φαντασίας» και ότι «δεν υπάρχει τεκμηρίωση ονομάτων» ότι «όλα λειτουργούν με ψευδώνυμα του τύπου ο «yousef»», ενώ λέει χαρακτηριστικά: «Ποιος είναι αυτός; Δεν έχει επίθετο. Ποιανού γιος ήταν; Πως ονομάζεται ο πατέρας του;»


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είναι (ή ευελπιστώ να είναι) μία «διαδικτυακή – εφημερίδα» που παρουσιάζει νέα και ειδήσεις που συνήθως δεν γίνονται γνωστές στο ελληνικό κοινό και οι οποίες κατά κύριο λόγο - και όχι απόλυτο - έχουν σχέση με αυτό που λέμε «τα σημεία των καιρών» ή «οι έσχατες ημέρες».

Αυτό αναφέρεται και στο Manifesto, το οποίο διευκρινίζει τι ΕΙΝΑΙ και τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.


Όπως είπα από ένα σύνολο 171 αναρτήσεων 7 μόνο έχουν καταχωρηθεί στην κατηγορία «Ισλάμ».
Είναι ξεκάθαρο ότι τα άρθρα αυτά ασχολούνται με τις αδιάψευστες βιαιότητες που γίνονται από φανατικούς ισλαμιστές σε διάφορα μέρη του κόσμου και όχι γενικά με το Ισλάμ σαν θρησκεία.

Ποτέ στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, δεν καταφέρθηκα κατά του Ισλάμ σαν θρησκεία, η οποία είναι σεβαστή, καθώς εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους, που σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ συλήβδην επικίνδυνους.
Ούτε φυσικά μίλησα ποτέ υποτιμητικά για το Κοράνι.
Η δε φράση «το Ισλάμ είναι επικίνδυνο, το Ισλάμ θέλει προσοχή, το Ισλάμ είναι έτσι, το Ισλάμ είναι αλλιώς», είναι ξεκάθαρο ότι δεν ειπώθηκε ποτέ από εμένα, αλλά είναι δημιούργημα του κατήγορού μου, του Άχμαντ.

Τα άρθρα - ειδήσεις που αναφέρω δεν είναι δικές μου επινοήσεις, αλλά ειδήσεις που «αλιεύω» εγώ και οι συνεργάτες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, από το διαδίκυτο (ιστοσελίδες και ιστολόγια) καθώς και από περιοδικά, εφημερίδες και βιβλία. Στα περισσότερα αναφέρω την πηγή.

Έτσι, το άρθρο του «Η κόρη Βρετανού ιμάμη υπό αστυνομική προστασία αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό», το οποίο χαρακτηρίζεται «δήθεν γεγονός» και την αναφορά «αναξιόπιστη», το μετέφρασα από τα αγγλικά από τους TimesOnline και την MailOnline.
Αν ο κατήγορός μου θεωρεί ότι αυτές οι ιστοσελίδες αναφέρουν «ψευδή γεγονότα» και «αναφορές αναξιόπιστες», τότε πρόβλημά του. Ας αντικρούσει αυτές τις ιστοσελίδες στέλνοντας εκεί τις διαμαρτυρίες του και ας παραθέσει τα, κατά την γνώμη του, «αληθή γεγονότα».
Στο δε άρθρο «Γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς έγινε χριστιανός» είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει και βίντεο στο τέλος του άρθρου, του πασίγνωστου αμερικάνικου καναλιού FOX, το οποίο επιβεβαιώνει την είδηση. Και η είδηση είναι ότι όχι απλά «ένας yousef» έγινε χριστιανός, αλλά ο Mosab Hassan Yousef, γιος του επιφανούς ηγετικού στελέχους της Ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς», σεΐχη Hassan Yousef,έγινε Χριστιανός!
Παρόλο που όλα αυτά αναφέρονται στο άρθρο – το οποίο και πάλι λέω είναι μετάφραση από την ιστοσελίδα της πασίγνωστης βρετανικής εφημερίδας telegraph, το άρθρο χαρακτηρίζεται από τον κατήγορό μου «δημιούργημα φαντασίας» και όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως.


Δεν θα συνεχίσω, γιατί δεν έχει νόημα.


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ θα συνεχίσει να δημοσιεύει άρθρα που κρίνει κατάλληλα προς δημοσίευση και είναι σχετικά με την θεματολογία του. Χωρίς να υιοθετεί φανατική και αντι- ισλαμική θέση ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ θα παρουσιάζει, μεταξύ των άλλων, τις βιαιότητες φανατικών ισλαμιστών κατά χριστιανών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει σε χιλιάδες θύματα του αναζωπυρωμένου ισλαμικού φανατισμού, για τον οποίον δεν διάβασα καμία απολύτως κριτική από τον κατήγορό μου.


Αν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση, τεκμηριωμένη αντίκρουση ή διαφορετική πληροφορία για κάποιο γεγονός ή είδηση που παρουσιάζεται στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, υπάρχει, ως γνωστόν και ο χώρος των σχολίων, στον οποίον είναι καλοδεχούμενος ο κάθε επισκέπτης, να πει ελεύθερα την γνώμη του, αρκεί να μην παρεκτρέπεται και να μην ξεχνάει να εκφράζεται δείχνοντας τον σεβασμό που πρέπει στον χώρο και στους αναγνώστες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

22 σχόλια:

Unknown είπε...

Ακόμα κι αν κάποιος τους πολεμήσει πως του συμπεριφέροντε πολλοί απο αυτούς;
Με αγάπη, με συμπόνια; με κατανόηση; με υπομονή; προσεύχοντε γι αυτόν;
Αυτό είναι το συμαντικό, κι όχι να ψάχνουμε πως, και άν, και που, και πότε κάποιος είπε κάτι εναντίον μας!

Αυτό δηλώνει επίσης πίστη σ΄ αυτό που δηλώνουμε!

Ένας προφήτης μα τι προφήτης είπε...

Αυτοί οι τύποι έχουν πάρει εργολαβικά όλα τα μπλογκ-σάιτς και στέλνουν τέτοια μηνύματα. Προσπαθούν να αποδείξουν (μάλλον στους δικούς τους) ότι δέχονται επίθεση από κακούς Χριστιανούς. Ο "Αλή"΄είναι κάτι σαν κολαούζος του Άχμεντ. Δες εδώ στο μπλογκ του expaganus http://expaganus.wordpress.com/2008/11/25/o-expaganus-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82/ (ο οποίος έλαβε παρόμοιο μήνυμα με το δικό σου πριν από καιρό) τι παραμύθια μας πουλάει ο κος Αλή για να εξωραΐσει το Ισλάμ, που δεν εξωραΐζεται με τίποτα το άτιμο...
Επειδή συμβαίνει να ξέρω από μέσα κάποια πράγματα από Ισλάμ, κάνω τον κόπο κι απαντάω. Αλλά σε γενικές γραμμές έχω βαρεθεί, έχουν τόσο κούφια "επιχειρήματα" που είναι σαν να ληστεύω εκκλησία...

Skinious είπε...

Παρακολουθώντας το blog σου, μόνο ένας παλαβός θα μπορούσε να σε κατηγορήσει για αντι-ισλαμιστή.

Και κάτι άλλο: έχω ταξιδέψει σε μουσουλμανικά κράτη. Οι μουσουλμάνοι μου έχουν κάνει εντύπωση: Αξιοπρεπείς, ΤΙΜΙΟΙ, φιλόξενοι, χαρούμενοι, περήφανοι (μιλω για ΑΡΑΒΙΚΑ κράτη και όχι για τους εκ Μογγολίας Τούρκους).
Ισως ο Αλη να ανήκει στους τελευταίους...

SkyWatcher είπε...

---Μάνο, η αγάπη, συμπόνοια, η υπομονή, η προσευχή για τον αντιφρονούντα... είναι για τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ όχι μόνο έννοιες οικίες, αλλά και αρετές που πρέπει να βιώνονται, χάριτι Θεού. Για τους μουσουλμάνους δεν ξέρω.

---"προφήτη" πολύ σπουδαίος ο σύνδεσμος του expaganus που μου έδωσες. Θα το μελετήσω με την ησυχία μου...

---Skinious σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός, στην ουσία, κάνει "ζημιά" στην θρησκεία του. Αλλά ίσως έδωσα και πολύ σημασία...

ultimate είπε...

Θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι. Κάνεις καταπληκτική δουλεια στο blog σου...τωρα αν αυτο δεν αρεσει στον...αχμαντ...ε ας μην το διαβαζει!

Αλή είπε...

Αγαπητοί, ειρήνη και ευλογία σε όλους σας.

Ο Άχμεντ Ελντίν είναι φίλος μου από την Αθήνα και δεν είμαι κολαούζος του. Μπορείται να δείτε τον Άχμεντ εδώ:

http://islamforgreeks.org/elrahman/

Εγώ είμαι ο Αλή από τη Θεσσαλονίκη και δεν είμαι Τούρκος. Ήμουνα Χριστιανός και έγινα μουσουλμάνος πριν 6 χρόνια. Το εμάϊλ μου γράφεται ως "giorgostourkia" επειδή με λέγανε Γιώργο πριν και επειδή δουλεύω στην Τουρκία σαν ξεναγός και είχα δώσει το εμάϊλ αυτό σε κάποια τουριστικά πρακτορία. Για τον λόγο αυτό έδωσα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση το όνομα Γιώργος και Τουρκία. Μπορείται να με δείτε εδώ:

http://nabiallah.wordpress.com/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf/

Η ιστοσελίδα μου είναι αυτή:
http://nabiallah.wordpress.com/

Ο κύριος με το όνομα "Ένας προφήτης μα τι προφήτης" λέει ψέματα. Συνομιλούσα σε ένα φόρουμ με κάποια άτομα και από τη στιγμή που αυτός ο κύριος μπήκε στο φόρουμ αυτό, άρχισε να με προσβάλει εμένα, τη θρησκεία μου, τον προφήτη μου και να το παίζει ότι τα ξέρει όλα, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως "κτήνος", "ληστής", "παιδεραστής" κ.τ.λ. Από την αρχή αυτός ο κύριος, χωρίς, άρχισε τις προσβολές. Μπήκε σε εκείνο το φόρουμ όπου μιλούσαμε όχι με σκοπό να κάνει διάλογο αλλά με σκοπό να βρίσει και να προσβάλει, χωρίς να σέβεται τα πιστεύω των άλλων, χωρίς να έχει καμία τσίπα.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαφωνεί αλλα΄δεν έχει το δικαίωμα ο κύριος αυτός να με βρίζει ούτε εμένα, ούτε τα πιστεύω μου. Αν δεν του αρέσει το Ισλάμ,είναι δικαίωμα του αλλά να μη με προσβάλει. Δεν ήθελε διάλογο αλλά μόνο να δείξει πόσο πολύ κακία έχει.

Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να μην είμαστε φανατικοί και να έχουμε αγάπη για όσους συνανθρώπους μας αδικούνται και πονάνε σ' αυτόν τον κόσμο.

Επίσης φίλε Skinious, και οι Τούρκοι είναι πολύ φιλόξενοι. Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι Τούρκοι και είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Όλοι οι λαοί είναι ίσοι και δεν πρέπει να τους κρίνουμε όλους ως ένοχους.

Ευχαριστώ.

Αλή αλ-Γιουνάνι.

Skinious είπε...

Αλή, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Μια απλή και γρήγορη ανάγνωση της παγκόσμιας ιστορίας θα κατατάξει τα τούρκικα φύλα στους καταστροφείς πολιτισμών, σε αντίθεση με τα αραβικά. Φυσικά και θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Ούτε οι Ελληνες είμαστε η καλύτερη φυλή του κόσμου, ξέρουμε όμως να παράγουμε πολιτισμό. Επίσης για τους Τούρκους, έχω μάθει πολλά από τους Πομάκους. Για ρώτα τους τη γνώμη τους!. Θα ήθελα να μάθω πολύ πως και γιατί από Χριστιανός (Ελληνας? ή "Τουρκογενής"?) έγινες Μουσουλμάνος.

Αλή είπε...

Αγαπητέ Σκίνιους, έχεις δίκειο. Σπουδάζω στην Κομοτηνή και ξέρω την κατάσταση.

Είμαι Έλληνας και μάλιστα κατά 3/4 Έλληνας Μακεδόνας και κατά το 1/4 Ηπειρώτης (κατάγωμαι από Δράμα, Χαλκιδική και Γιάννενα).

Περιγράφω περιληπτικά γιατί έγινα μουσουλμάνος εδώ:

http://nabiallah.wordpress.com/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf/

Να ξέρεις πάντως ότι συχένομαι τον Κεμαλισμό και γενικά τον εθνικισμό. Να αγαπάμε τη χώρα μας αλλά όχι εθνικιστικά αγαπητέ μου φίλε.

Αλή είπε...

Όσο για το κανάλι φοξ, έχει κατηγορηθεί ότι έδινε πλαστές ειδήσεις μετά την ενδεκάτη Σεπτεμβρίου και ανήκει σε Εβραίους. Πώς θα νδώσουμε σημασία σε ειδήσεις Εβραίων?

http://www.youtube.com/watch?v=E0re-pybess

Unknown είπε...

Αλή:
Εμένα δεν με πείθεις γενικά, αλλά ούτε και ειδικά. Πρώτα πρώτα δεν με πείθεις και πολύ ότι είσαι 100% ελληνικής καταγωγής, (απο τις φωτογραφίες σου), αν και αυτό (δηλ. η καταγωγή σου) δεν μας αφορά ούτε και είναι το πιο συμαντικό πράγμα.
Στη σύντομη ομολογία σου για το πως ασπάστηκες το ισλαμισμό είσαι ύποπτα γλαφυρός στις περιγραφές σου για το Κοράνι ενω ταυτόχρονα απότομος και με κριτικό μάτι για το ευαγγέλιο. Έδώ μια φράση σου: ''..και το ευαγγέλιο το οποίο με άφηνε παγερά αδιάφορο-εκτός απ’τους μακαρισμούς και κάποιες εντολές του χριστού..''
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποιους μουσουλμάνους φιλήσυχους, ξέρω ότι ποτέ δεν θα ανέφεραν τη φράση ''παγερά αδιάφορος'' για το ευαγγέλιο. Άλλωστε όποιος πραγματικά ασπάζεται τις αρετές του Κορανίου δεν μπορεί 'εκ νόμου' να μείνει παγερά αδιάφορος για το Ευαγγέλιο!

Ακόμα στη σύντομη ομολογία σου παραθέτεις μερικές απο τις αρετές του Κορανίου , όπως: ..''το ισλαμ αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους'' , ενάρετοι είναι οι ανώτεροι στα μάτια του Θεου''.. και εδώ σου απαντώ ότι όλες αυτές οι αρετές υπάρχουν και με το παραπάνω στο ευαγγέλιο, και ότι γίνοντε πράξη απο τους χριστιανούς!
Βέβαια ουσιατικές διαφορές είναι ότι : ''άφησες γενιάδα, προσεύχεσαι 5 φορες τη μέρα, επίσης λες ..΄΄τώρα πλέον δεν ακούω ποπ και κάποιου άλλου είδους μοντέρνας μουσικής γιατί αυτού του είδους η μουσική ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στο Ισλάμ σε αντίθεση με τη θρησκευτική μουσική..΄΄

Ωπότε η διαφορές που προκύπτουν απο το κείμενό σου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, είναι:

- Η γενιάδα
- Η αποχή απο μουσικές, σεξ..κτλ εξαιτίας της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ τους απο το ισλαμ. (απογορεύσεις ΔΕΝ υπάρχουν στο χριστιανισμό γι αυτά τα πράγματα).

Πολλά μπορώ να πω ακόμα,και μάλιστα βασισμένος στο κείμενό σου (όπως π.χ για τη διαφήμηση των link σου που κατάφερες να κάνεις εδω στα σχόλια του παρόντος blogg),..αλλά προς στγμή θα τ΄αποφύγω..

Για να κλείσω θα πω ότι για μένα δεν είσαι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟΣ, αλλά ίσως ένας και καλοπληρωμένος εργάτης για την διάδωση του ισλαμ με ένα εξευγενισμένο τρόπο, που είναι άλλωστε ο μόνος που ταιριάζει και μπορεί να πιάσει σ΄ ένα ευρωπαικό κράτος όπως η Ελλάδα του 2009(μ.Χ).

Αν πάλι δεν είσαι τίποτα απο το παραπάνω.. τότε απλά έχεις πάρει το κακό δρόμο! ..

Αυτά και καλά μυαλά να ευχηθώ!

Αλή είπε...

Αγαπητέ Μάνο,

φυσικά και υπάρχουν απαγορεύσεις στον Χριστιανισμό. Και εκεί απαγορεύεται το σεξ πριν το γάμο, απλά εκεί δεν υπάρχει σύγχηση μετάξύ θρησκείας και πολιτείας.

Όσο για το Ευαγγέλιο, λέγοντας ότι με άφηνε αδιάφορο, εννοούσα το Ευαγγέλιο με τη σημερινή του μορφή (που δέχεται η εκκλησία) και δεν εννοώ ότι με αφήνει αδιάφορο ο Χριστός που για μένα είναι ένας μεγάλος προφήτης. Μου αρέσουν τα διδάγματα του Χριστού αλλά θεωρώ ότι άφησε ένα ατελές έργο. Καλή είναι η αγάπη που πρέπει να έχουμε για όλους τους ανθρώπους αλλά μ' αυτήν δε λύνονται όλα τα προβλήματα των ανθρώπων (καλώς ή κακώς).

Γιατί είμαι καλοπληρωμένος εργάτης? Επειδή έγινα μουσουλμάνος? Δηλαδή όταν ένας μουσουλμάνος γίνεται Χριστιανός, εκείνος γιατί να μην είναι βαλτός και καλοπληρωμένος εργάτης?

Λες ότι οι φωτογραφίες μου δε σε πείθουν ότι είμαι 100% Έλληνας. Γιατί? Από τα ρούχα που φοράω ή από τα γένια? Τί σχέση έχει η καταγωγή με όλα αυτά?

Δεν έχω πάρει καθόλου κακό δρόμο αλλά τον καλύτερο. Παρόλα αυτά αγαπητέ, σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου και εύχομαι να είσαι καλά.

Unknown είπε...

Αλή .. προσπαθείς να δικαιολογηθέις πάλι!..
Τι θα πει ..''εννοούσα το Ευαγγέλιο με τη σημερινή του μορφή (που δέχεται η εκκλησία..'' ;;

ΕΝΑ είναι το Ευαγγέλιο!! , Απο εκέι και πέρα το πως το δέχεται ο καθένας είναι δικό του θέμα!
Εσύ έκφρασες άποψη για το Ευαγγέλιο και όχι για το πως το δέχεται η εκκλησία! Το πως διατυπώνουμε τις φράσεις μας έχει μεγάλη σημασία! Εκτός κι αν άλλα λέμε και άλλα ενοούμε!
Σου ξαναείπα ότι πέρα απο 3 ΄΄ουσιαστικές΄΄ διαφορές μεταξύ μουλμάνων-χριστιανών,(τη Γενιάδα-5 Φορες Τη μέρα Προσευχή-Απαγόρευση.) στο κείμενό σου δεν είδα άλλες, ικανές να στηρίξουν τη ''μεγάλη σου ικανοποίηση'' για τη ''μεταστροφή σου'' στο ισλάμ.

Εδώ κάτι πας να γράψεις..δηλ λέγοντας:..''Μου αρέσουν τα διδάγματα του Χριστού αλλά θεωρώ ότι άφησε ένα ατελές έργο. Καλή είναι η αγάπη που πρέπει να έχουμε για όλους τους ανθρώπους αλλά μ' αυτήν δε λύνονται όλα τα προβλήματα των ανθρώπων (καλώς ή κακώς)..'' Αυτό μάλιστα! Είναι διαφορά!
Αλλά σου λέω..
Αν δεν λύνοντε τα προβλήματα με την Αγάπη του Χριστού , τότε μα ποιανού την αγάπη θα λυθούν;;

Αν το έργο του Χριστού είναι ατελές τότε ποιανού το έργο είναι, (ή θα μπορεί να είναι) τέλειο;;

Αν δέχόσουν λοιπόν το Χριστό έστω σαν προφήτη του Θεού, τότε θα έπρεπε να πιστεύεις και στα λόγια του ο οποίος αποκαλύπτει τον ευατό του λέγοντας ότι είναι ένα με τον Πατέρα Θεό, και ότι το έργο του είναι Τέλειο επειδή δεν κάνει το δικό του θέλημα αλλα Αυτού που τον απέστειλε!! Διακήριξε μάλιστα ότι είναι Η ΜΟΝΗ οδός και άλλος Σωτήρας μετά απο Αυτόν δεν θα έρθει, αλλά κι αν έρθει θα ειναι ψευτικος και λύκος!

Οι προφήτες δεν ήταν τέλειοι, αλλά προφήτευαν για τον ερχομό του Τελειου! Οι προφήτες δεν κήρυτταν για μιά βασιλεία τους, ενω ο Χριστός κήρυξε για την Τέλεια Βασιλεία Του που είναι και η Βασιλεία Του Θεού!! (Σύμπτωσης..και πάλι εδώ ταυτίστηκαν Πατέρας και Υιός..)!
Αυτά και άλλα πολλά, άπειρα μπορεί να γράψει κανείς..αλλά όχι εδω.. γιατί εδω είναι τοπικ για σχόλια.
Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι ο Χριστός είναι ένας απλός προφήτης, ΠΑΛΙ δεν αξίζει να κηρύττεις αναγκή για μεταστροφή απο το χριστιανισμό στο ισλαμ.

Εμένα αυτό σε άλλα πράγματα με παραπέμπει..

Όπως είπα εδω είναι χώρος σχολίων, και τα κατεβατά δεν ταιριάζουν.. ωπότε λέω να το κόψω το κατεβατό..

Αλή είπε...

Μάνο, το ότι είναι ένα με τον Πατέρα ο Χριστός, δε σημαίνει ότι είναι Θεός, απλά σημαίνει ότι κάνει το θέλημα του Θεού και είναι απεσταλμένος του.

Ασφαλώς δεν λύνονται όλα με την αγάπη. Οι Παλαιστίνιοι δηλαδή πρέπει να αντιπετωπίσουν τους Εβραίους με αγάπη? Ελάτε και σκοτώστε μας, δεν θα αντισταθούμε, σας αγαπάμε. Χαζομάρες.

Η Αγία Γραφή αμφισβητείται και δεν είναι έγκυρο κείμενο. Μόνο τα μισά (και παραπάνων βιβλία της Βίβλου δεν ξέρουμε ποιος τα έγραψε ενώ υπάρχουν πολλές αντιφάσεις από το έναν βιβλίο της Αγ.Γραφής στο άλλο.

Δες εδώ:
http://nabiallah.wordpress.com/2009/02/12/16-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bc-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%ce%bc/

Unknown είπε...

Αλή: ο Χριστός ναι μεν γεννήθηκε σαν άνθρωπος αλλά ήταν και Θεός, υπήρχε πριν τον Αβραάμ και πριν χτιστούν οι αιώνες όπως λένε οι Γραφές.
Τα λόγια είναι περιττά όταν μου λες ότι οι Γραφές αντιφάσκουν. Πρώτα λες ότι ο Χριστός είναι απεσταλμένος του Θεού, και μετά ότι οι Γραφές για το Χριστό αντιφάσκουν! Μάλλον εσύ αντιφάσκεις τελικά!
(Επίσης με μια πιο προσεκτική ματια η Γραφές δεν αντιφάσκουν καθόλου)!

Όσο για τους Παλαιστήνιους φυσικά και πρέπει να αντιμετωπίσουν τους εβραίους με αγάπη, όπως και οι εβραίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τους παλαιστήνιους με αγάπη! Υπάρχει κάτι καλύτερο;;
Η αγάπη προς τους εχθρούς είναι κάτι ασύλληπτο για σένα νομίζω! Θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει εχθρός, πλην του εαυτού μας και του σατανά, για να μπορέσεις να εννοήσεις κάτι απο την αγάπη προς τους ''εχθρούς''...

Και κάτι ακόμα.. σαν να διαφέρεις αρκετά απο τους άλλους μουσουλμάνους που γνωρίζω εγώ ..Αυτή σου η μανία κατά της Βίβλου, του Χριστού, και ευαγγελίου του , ξαναείπα δεν μπορεί να εξηγείθεί με μια απλώς καθαρή, αγνή και μεγάλη αγάπη για το ισλαμ.

Συγχώραμε αλλά επειδή σέβομαι τον παρόντα χώρο και τον ιδιοκτήτη του, νομίζω ότι δεν πρέπει να ειπωθούν εδω άλλα σχετικά με το θέμα! Αρκετά ειπωθηκαν!

και τέλος,
Αν έγινε κάτι απο αυτά που είπα αιτία να προσβληθείς εσύ προσωπικά, να ξέρεις ότι δεν είχα κανένα τέτοιο σκοπό!

Δεν μ΄ ενδιαφέρει καθόλου να κάνω προσωπική επίθεση σε άτομα που εκφράζουν ιδέες ή απόψεις. Η τοποθέτησή μου αφορά αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις τους και ποτέ το ίδιο το άτομο που τις εκφράζει!

Χαιρετώ!.

Αλή είπε...

Αγαπητέ Μάνο,

φυσικά και δεν προσβλήθηκα. Απλά καταθέτουμε τις απόψεις μας, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Συμφωνώ με αυτό που λες για αγάπη αλλά να υπάρχει και από τις δύο μεριές. Άλλωστε και στο Κοράνι λέγεται ότι αν ο εχθρός κλείνει προς την ειρήνη, τότε και εμείς πρέπει να κλείνουμε προς αυτή.

Πουθενά στο Ευαγγέλιο δεν λέγεται ότι ο Χριστός είναι Θεός.

"Ακούσατε ότι εγώ σας είπα: Πηγαίνω και έρχομαι προς εσάς. Αν με αγαπούσατε, θα χαιρόσασταν ότι είπα: Πηγαίνω προς τον Πατέρα• επειδή, ο Πατέρας μου είναι μεγαλύτερός μου" (Ιωαννης 14:28).

Ομοίως, μπορεί κάποιος να πάει στον εαυτό Του ; η μπορεί κάποιος να είναι ανώτερος από τον εαυτό του; Φυσικά όχι ,διότι δεν είναι μια τέτοιου είδους δήλωση λογική.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς αναγνωρίζει τον Πατερά σαν ανώτερο Θεό και μοναδικό και δεν θεωρεί τον εαυτό του θεό, τουλάχιστον αυτά ισχυρίζεται το ευαγγέλιο του Ιωαννη. Πολλά τέτοια χωρία μπορούμε να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε την ιδία λογική. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ο Θεός και ο Ιησούς είναι δυο διαφορετικά πρόσωπα διότι ο συγγραφέας του ευαγγελίου αυτού ξεχωρίζει τον Ιησού από τον Θεό σε ως δυο διαφορετικές οντότητες και εξυψώνει κατά πολύ τον Θεό(Πατερα) μέσα από τα λόγια του Ιησού.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Ιησούς δεν είναι Θεός και η θεωρία περί Τριαδικού Θεού αίρεται , πάντα μέσα από τα χωρία του ευαγγελίου του Ιωάννη.

Ο Ιησούς λέει «Πριν γίνει ο Αβρααμ Εγώ Είμαι» = Θεός;

Ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι Χριστιανοί φίλοι μας για να αποδείξουν την θεϊκή φύση του Ιησού, είναι ότι ο Ιησούς είπε «Εγώ Είμαι» . Συχνά για να αιτιολογηθεί το επιχείρημα αυτό παραθέτουν το χωρίο από το ευαγγέλιο του Ιωάννη 8:58

"Ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Πριν γίνει ο Αβραάμ εγώ είμαι" (Ιωαννης 8:58).

Αφού ο Ιησούς είπε ότι υπήρχε πριν από τον Αβραάμ ,συνεπώς οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι εκείνος είναι ο Θεός. Αν ο Ιησούς προϋπήρχε του Αβραάμ , αυτό σίγουρα θα ήταν σπουδαίο γεγονός. Αποτελεί όμως απόδειξη για τη θεϊκότητα του Ιησού; Μήπως η Βίβλος αναφέρεται και σε άλλους Προφήτες που προϋπήρχαν της γέννησής τους; Για παράδειγμα η Βίβλος παρουσιάζει τον Ιερεμία ότι ήταν προφήτης πριν συλληφθεί στη μήτρα της μητέρας του:

"Πριν σε μορφώσω στην κοιλιά, σε γνώρισα• και πριν βγεις από τη μήτρα σε αγίασα• σε κατέστησα προφήτη στα έθνη (Ιερεμίας 1:5).

Κανείς όμως δεν λέει ότι αυτή η ιδιαιτερότητα του Ιερεμία τον καθιστά Θεό. Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Ιησούς στο στίχο του Ιωαννη 8:58 μιλά αλληγορικά όπως το συνηθίζει, εννοώντας ότι προϋπήρχε σαν προφήτης ακριβώς σαν τον Ιερεμία.

Γιατί όμως οι Εβραίοι προσπαθούσαν να πετροβολήσουν και να σκοτώσουν τον Ιησού που είπε «Εγώ Είμαι» μήπως επειδή εννοούσε ότι είναι Θεός; Αυτή την ερώτηση την απαντάει το χωρίο στο ευαγγέλιο του Ματθαίου :

"Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, εσύ που φονεύεις τούς προφήτες, κι εσύ που λιθοβολείς τούς απεσταλμένους σε σένα, πόσες φορές θέλησα να συγκεντρώσω τα παιδιά σου, με τον ίδιο τρόπο που η κότα συγκεντρώνει τα μικρά της κάτω από τις φτερούγες της, αλλά δεν θελήσατε"
(Ματθαίος 23:37).

Βλέπουμε από το παραπάνω χωρίο ότι οι Εβραίοι συνήθιζαν να πετροβολούν και να σκοτώνουν τους απεσταλμένους του Θεού. Ο Ιησούς ήταν ένας από τους απεσταλμένους του Θεού που είχε διεγείρει την προσοχή των Εβραιών. Δεν χρειαζόταν να πει ότι είναι Θεός για να σκανδαλιστούν οι Εβραίοι και να τον πετροβολήσουν . Για τους Εβραίους ο Ιησούς ήταν άλλος ένας που ισχυριζόταν ότι είναι απόστολος του Θεού που έπρεπε να σκοτωθεί σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους. Ο Ιησούς επανειλημμένα τόνιζε στους Εβραίους ότι είναι Απόστολος του Θεού και όχι ο Θεός ο Ίδιος.

Ο Ιησούς λέει: «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα».

Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα (Ιωαννης 10:30).

Αυτή η έκφραση παρεξηγείτε συχνά διότι δεν διαβάζουμε το συναφές κείμενο όπου ξεκινάει από τον στίχο (Ιωαννης, 10:23) και βρίσκεται όλο το νόημα. Διαβάζοντας από τον στίχο Ιωαννης 10:23 ως και 10:30 έχουμε το πλήρη νόημα και τον λόγο που λέει ο Ιησούς «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα»:

23. Και ο Ιησούς περπατούσε μέσα στο ιερό, μέσα στη στοά τού Σολομώντα.
24. Τον περικύκλωσαν, λοιπόν, οι Ιουδαίοι και του έλεγαν: Μέχρι πότε κρατάς την ψυχή μας σε αμφιβολία; Αν εσύ είσαι ο Χριστός, πες το μας ανοιχτά.
25. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτούς: Σας είπα, και δεν πιστεύετε. Τα έργα που εγώ κάνω στο όνομα του Πατέρα μου, αυτά δίνουν μαρτυρία για μένα.
26. Αλλά, εσείς δεν πιστεύετε• επειδή, δεν είστε από τα δικά μου πρόβατα.
27. Όπως σας είπα, τα δικά μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου, και εγώ τα γνωρίζω• και με ακολουθούν.
28. Και εγώ δίνω σ' αυτά αιώνια ζωή• και δεν θα χαθούν στον αιώνα, και κανένας δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου.
23. Και ο Ιησούς περπατούσε μέσα στο ιερό, μέσα στη στοά τού Σολομώντα.
24. Τον περικύκλωσαν, λοιπόν, οι Ιουδαίοι και του έλεγαν: Μέχρι πότε κρατάς την ψυχή μας σε αμφιβολία; Αν εσύ είσαι ο Χριστός, πες το μας ανοιχτά.
25. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτούς: Σας είπα, και δεν πιστεύετε. Τα έργα που εγώ κάνω στο όνομα του Πατέρα μου, αυτά δίνουν μαρτυρία για μένα.
26. Αλλά, εσείς δεν πιστεύετε• επειδή, δεν είστε από τα δικά μου πρόβατα.
27. Όπως σας είπα, τα δικά μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου, και εγώ τα γνωρίζω• και με ακολουθούν.
28. Και εγώ δίνω σ' αυτά αιώνια ζωή• και δεν θα χαθούν στον αιώνα, και κανένας δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου.
29. Ο Πατέρας μου, ο οποίος μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος από όλους• και κανένας δεν μπορεί να τα αρπάξει από το χέρι τού Πατέρα μου.
30. Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.30. . (Ιωαννης, 10:23-30).

Βλέπουμε από τα παραπάνω χωρία τον Ιησού να μιλάει με τους Εβραίους. Στον στίχο 27 ως και 30 ο Ιησούς παρομοιάζει τους οπαδούς του με πρόβατα. Διαβάζοντας προσεχτικά τους στίχους καταλαβαίνουμε ότι ο Ιησούς και ο Πατέρας είναι «ένα» από την άποψη ότι κανένας δεν μπορεί να αρπάξει το πρόβατο ( τον οπαδο του Ιησου) από κανενός το χέρι, είτε του Πατέρα είτε του Ιησού. Σε καμιά περίπτωση ο Ιησούς δεν δηλώνει ότι είναι ισοδύναμος με τον Πατερά. Αυτό που δηλώνει ο Ιησούς με έμφαση είναι ότι 29. Ο Πατέρας μου, ο οποίος μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος από όλους• και κανένας δεν μπορεί να τα αρπάξει από το χέρι τού Πατέρα μου(Ιωαννης 10:29).

Αυτή η δήλωση του Ιησού αποκλείει το ότι είναι Θεός η ίσος με τον Θεό , ειδάλλως προκύπτει μια σοβαρή αντίφαση στους στίχους μεταξύ 29. Ο Πατέρας μου, ο οποίος μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος από όλους• και κανένας δεν μπορεί να τα αρπάξει από το χέρι τού Πατέρα μου. Και
30. Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.30. . (Ιωαννης 10:23-30).

Όταν όμως διαβάζουμε τον στίχο :

20. Και δεν παρακαλώ μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για εκείνους που θα πιστέψουν σε μένα διαμέσου τού λόγου τους•
21. για να είναι όλοι ένα• όπως εσύ, Πατέρα, είσαι σε ενότητα με μένα και εγώ σε ενότητα με σένα, να είναι κι αυτοί ένα σε ενότητα με μας• για να πιστέψει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες.
22. Και εγώ, τη δόξα που μου έδωσες, έδωσα σ' αυτούς• για να είναι ένα, όπως εμείς είμαστε ένα (Ιωαννης 17:20-22).

Στον παραπάνω στίχο η λέξη «ένα» χρησιμοποιείται όχι μόνο για να δηλώσει την ενότητα του πατέρα και του υιού, αλλά και για να περιγράψει τον Ιησού, τον Πατερά, και τους 11 μαθητές. Εάν λοιπόν χρησιμοποιήσουμε την ιδία λογική του στίχου (Ιωαννης 10:30) που ο Ιησούς είπε «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα» με την οποία οι Χριστιανοί φίλοι μας καταλήγουν ότι είναι Θεός ,τότε πάντα και οι μαθητές του Ιησού είναι Θεοί και ισοδύναμοι με τον Θεό. Με αλλά λόγια έχουμε μια περίπτωση με 13 Θεούς ! Κάτι που φυσικά δεν είναι αποδεχτό από την χριστιανική πίστη.

Σε συμβουλεύω να διαβάσεις το βιβλίο "Θεός, Ένας και Μοναδικός ή Ένας και Τριαδικός" του Άχμεντ Ελντίν που μπορείς να το παραγγείλεις από το: ahmederee@yahoo.com και μπορείς να το δεις εδώ:

http://islamforgreeks.org/2008/04/14/book_refuting_trinity/

Για την Τριάδα, δες εδώ:

http://islamforgreeks.org/2008/08/28/trinityinthebible/

SkyWatcher είπε...

Αλή,
Είδες πόσο χώρο σου έδωσε "άλλος ένας φανατικός προπαγανδιστής κατά του Ισλάμ" για να εκφράσεις ελεύθερα τις απόψεις σου...
Βλέπω όμως ότι δεν έχεις πει τίποτα, ούτε έχεις και διάθεση να πεις κάτι για το συγκεκριμένο άρθρο σχετικά με τις εις βάρος μου κατηγορίες από τον άλλον μουσουλμάνο.
Συνεπώς συνεχίζεις να συμφωνείς απόλυτα με τα γραφόμενά του. Καλώς.
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ όμως δεν θα μετατραπεί σε πλατφόρμα προπαγάνδας των απόψεών σου, που ομολογώ ότι μου θυμίζουν πιο πολύ τα βιβλιαράκια των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Ας δοθεί ένα τέλος.
Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτού του είδους ο διάλογος.
Έχεις μπλογκ, μας έδωσες την διεύθυνση, την ξέρουμε.
Μπλογκ έχει και ο φίλος σου και εκείνου την ξέρουμε την διεύθυνση.
Εκεί λοιπόν, αν θέλει κάποιος, ας πάει και ας αναλωθεί μαζί σου ή με τον άλλον σε συζητήσεις, αν αυτό τον ευχαριστεί.
Επίσης υπάρχει και το blog του expaganus στο οποίο αισίως φτάσατε στα 447 σχόλια, ενώ κοντεύετε να κλείσετε 4 μήνες "διάλογο" (;;).
Παρακαλώ και τον Μάνο να μην ξανα-απαντήσει στην απάντηση της απάντησης από την απάντηση κλπ
ΤΕΛΟΣ.-

Αλή είπε...

Με συγχωρείς αγαπητέ μου. Δεν ήθελα να σε προσβάλω. Όπως έγραψα και από την αρχή, στο μπλογκ του Εξπάγκανους συνομιλούσα με κάποιους αλλά συνέχεια με βρίζανε ώσπου νευρίασα και εγώ και εγκατέλειψε εκείνο το μπλογκ. Με συγχωρείς αν σε προσέβαλα πάντως.

SkyWatcher είπε...

Εκτιμώ αυτήν σου την απάντηση.
Να σαι καλά.

Greek Murtad είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση... Ωραίο το μπλογκ, να είσαι καλά αγαπητέ.

SkyWatcher είπε...

Greek Murtad σε ευχαριστώ. Μόλις πριν λίγες ημέρες εντόπισα το δικό σου μπλογκ και φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον! Τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

http://thematorthodoxtheolog.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι έχουμε 2011 και ακόμα κάποιοι άνθρωποι είναι ακόμα μουσουλμάνοι. Δεν θα αναλύσω επιχειρήματα μόνο αυτό.Τι να πώ άλλοι λατρεύουν το βουνο Φουτζιγιάμα.