Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς έγινε χριστιανός


Ο Mosab Hassan Yousef, γιος επιφανούς ηγετικού στελέχους της Ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς», έγινε Χριστιανός!

Ο 30-χρονος Yousef, (φωτο) εγκατέλειψε τη Μουσουλμανική πίστη του και αποκήρυξε την οργάνωση του πατέρα του, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να υφίσταται διωγμό στην πόλη της κατοικίας τους, Ραμάλα (Ramallah).

Η ανακοίνωση της πίστης του έχει προκαλέσει μεγάλη αμηχανία στην οικογένειά του και θύελλα αντιδράσεων από το περιβάλλον του.

Ο πατέρας του Yousef, σεΐχης Hassan Yousef, (φωτο) γεννήθηκε στην δυτική όχθη, στην πόλη al-Ghaniya, είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Χαμάς, και Ηγέτης της οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

Ο Yousef είπε ότι ο πατέρας του, ο οποίος έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία στις Ισραηλινές φυλακές (γύρω στις 15 φορές έχει φυλακισθεί!) εξαιτίας της ανάμιξής του στη Χαμάς, ήταν στη φυλακή όταν έμαθε «τα χειρότερα νέα που έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του», ότι ο γιος του έγινε Χριστιανός και έφυγε από τη Ραμάλα «αλλά την ίδια στιγμή μου έστειλε μήνυμα αγάπης», όπως ο ίδιος λέει.

«Όλοι του ζητούν να με αποποιηθεί και αν το κάνει τότε οι τρομοκράτες θα έχουν την ευκαιρία να με σκοτώσουν. Με αγαπάει ως γιο του και πιστεύει ότι έκανα κάτι στο οποίο πίστευα, χωρίς όμως να καταλαβαίνει κάτι περισσότερο...», είπε ο Yousef.

Ο ίδιος λέει «δεν φοβάμαι ό, τι και αν συμβεί από τη στιγμή που ξέρω ότι κάνω το σωστό... ακόμα και αν θέλουν να με σκοτώσουν, δεν θα εμποδίσω κανέναν... απεναντίας αυτό θα σημάνει και την ελευθερία της ψυχής μου από τo σάρκινο σώμα...».

Η απόφαση να εγκαταλείψει την πατρίδα που τόσο αγαπάει και την οικογένειά του, μεταξύ των οποίων πέντε αδελφούς και δύο αδελφές, έχει κάνει τη ζωή δύσκολη για αυτούς είπε ο Yousef.

"Είναι σίγουρο ότι υποφέρουν εξαιτίας του τι έχω κάνει», είπε. "Δεν είναι μια οποιαδήποτε οικογένεια, είναι μια πολύ διάσημη οικογένεια, και οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο τιμούν και σέβονται την οικογένειά μου και σέβονται ιδιαίτερα τον πατέρα μου.

"Γνώριζα από την αρχή ότι η οικογένειά μου θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν ήταν επιλογή τους, αλλά αναγκάστηκαν να το υποστούν εξαιτίας μου. Είναι δύσκολο για τη μάνα μου, που κλαίει όλη μέρα. Κάθε φορά που μιλώ με αυτήν στο τηλέφωνο, κλαίει. "

Ο Yousef είπε ότι ήταν συγκλονισμένος από τη βιαιότητα των επιχειρήσεων της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων και των βομβιστών αυτοκτονίας που αναζητούν τη δόξα μέσω της "τζιχάντ".

"Οι ηγέτες της Χαμάς, χρησιμοποιούν τις ζωές των αμάχων, χρησιμοποιούν παιδιά, χρησιμοποιούν τον πόνο των ανθρώπων κάθε ημέρα για να επιτύχουν τους στόχους τους. Και αυτό ακριβώς το απεχθάνομαι", είπε.

Ο Yousef ευελπιστεί ότι οι μουσουλμάνοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την θρησκεία τους και θα προσπαθήσουν να την "επιδιορθώσουν", απορρίπτοντας τα μέρη εκείνα που απευθύνουν πρόσκληση στους πιστούς για "θανάτωση των άλλων, κόψιμο χεριών και ποδιών , βασανισμό των ανθρώπων και καταστροφή ολόκληρων πολιτισμών".

Ο Yousef ο οποίος έχει πάει εδώ από 18 μήνες στο San Diego, της California, μόλις πρόσφατα πήρε «τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής του» όπως ίδιος την ονομάζει, να δημοσιοποιήσει την αλλαγή της πίστης του.

Άκουσε πρώτη φορά για το Ευαγγέλιο από κάποιον Άγγλο ιεραπόστολο και η φράση που τον κέρδισε στον χριστιανισμό ήταν το «αγαπάτε τους εχθρούς σας».

Το να αλλάξεις θρησκεία θεωρείται μεγάλη προσβολή για το Ισλάμ.

Πολλοί, όπως ο Abdel-Jaber Fuqaha, ισλαμιστής βουλευτής και φίλος της οικογένειας, τον κατηγόρησαν ότι η μεταστροφή του έγινε ως ανταλλαγή κάποιας χρηματικής βοήθειας ή της άδειας να μείνει στις ΗΠΑ.

Εκείνος το αρνείται. "Δεν ήρθα στον χριστιανισμό για τα λεφτά. Ήρθα γιατί πιστεύω ότι ο χριστιανισμός είναι ο δρόμος να ζήσουμε καλύτερα».

«Αγαπάω τον λαό μου» λέει ο Yousef. «Έχουν το δικαίωμα να ζήσουν όπως κάθε λαός επάνω στην γη. Αλλά από την άλλη πλευρά θα ήθελα να τους βοηθήσω να το πετύχουν με τον σωστό τρόπο».

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: