Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Το "φονικό τσίπ" ("Killer chip")

Το «Φονικό Τσιπ» εντοπίζει ανθρώπους και τους διοχετεύει δηλητήριο.

Μπορείτε να τρέξετε, αλλά δεν μπορείτε να κρυφτείτε… και εάν το προσπαθήσετε, το πάτημα ενός κουμπιού θα σημάνει αμέσως την έναρξη της ροής ενός θανατηφόρου δηλητηρίου στο σώμα σας.

Αυτό είναι το Οργουελιανό μέλλον που ένας Σαουδάραβας εφευρέτης επιδίωκε να φέρει στη Γερμανία, μέχρι που η αρμόδια Υπηρεσία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ανήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι απέρριψε το αίτημά του για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αυτού που αποκαλέστηκε "Φονικό Τσιπ."

Σύμφωνα με τον εφευρέτη, η μικροσκοπική συσκευή ημιαγωγού (τσιπ) προορίζεται να εμφυτευθεί χειρουργικά ή να εγχυθεί στο σώμα, σύμφωνα με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, με σκοπό την παρακολούθηση ξένων επισκεπτών από άλλες χώρες μέσω δορυφόρων GPS και την παρεμπόδιση της παραμονής τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που επιτρέπει η visa τους.

Μια γερμανίδα εκπρόσωπος του Γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων, είπε στην Deutsche Presse Agentur ότι η αίτηση του εφευρέτη που είχε τίτλο «Εμφύτευση ηλεκτρονικών τσιπς στο ανθρώπινο σώμα με σκοπό τον προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης του» υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 και δημοσιεύτηκε 18 μήνες αργότερα, όπως απαιτείται από το νόμο, σε μια βάση δεδομένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Νόμο περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, οι εφευρέσεις που είναι ανήθικες ή επικίνδυνες για το κοινό δεν αναγνωρίζονται.

«Τον τελευταίο καιρό ο αριθμός ανθρώπων που αναζητούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας έχει αυξηθεί», έγραψε στην αίτησή του ο εφευρέτης που έχει την έδρα του στην Jeddah.

Η συσκευή θα εξέπεμπε κρυπτογραφημένα ραδιοκύματα που θα λαμβάνονταν από τους δορυφόρους και θα χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό φυγόδικων, τρομοκρατών, λαθρομεταναστών, εγκληματιών, πολιτικών αντιπάλων, αποστατών, και Σαουδαράβων που δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους από τα προσκυνήματα," ανέφερε η Sweden's The Local.

Η αίτηση περιελάμβανε ένα αίτημα να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα μοντέλο Β της συσκευής που θα μπορούσε να απελευθερώσει δηλητήριο για να «εξολοθρεύσει» ένα άτομο εάν υπήρχε κίνδυνος διαρροής μυστικών."

«Υποβάλλω αίτηση για αυτούς τους λόγους και για λόγους Κρατικής Ασφάλειας και ασφάλειας των πολιτών,» γράφει η δήλωση.

Ο γερμανικός νόμος επιτρέπει στους αλλοδαπούς να υποβάλουν αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη χώρα μέσω ενός τοπικού αντιπροσώπου. Στην περίπτωση του «Φονικού τσιπ» χρησιμοποιήθηκε μια δικηγορική εταιρία του Μονάχου.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε διάφορες χώρες, και αυτός ο εφευρέτης πιθανώς έκανε το ίδιο,» είπε η Stephanie Krüger του Γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο Σαουδάραβας εφευρέτης να επιτύχει το σκοπό του σε μια άλλη χώρα.


Πηγή: http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=98386



--- Νέο μικρότερο RFID μικροτσίπ από την VeriChip...

Στο μεταξύ η εταιρία VeriChip Corporation και οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης που συνδέεται με τις λύσεις που δίνει το τσιπάκι RFID, έχουν ανακοινώσει την δημιουργία ενός νέου εμφυτεύσιμου σε άνθρωπο μικροτσίπ RFID.
Οι διαστάσεις αυτού του νέου τσιπ RFID, είναι περίπου 8 χιλιοστά, δηλαδή μικρότερο κατά 3 χιλιοστά από ότι ήταν μέχρι σήμερα, 11.

Η νέα αυτή συσκευή αποτελεί προϊόν συμφωνίας με την εταιρία Medical Components Inc.


Πηγή: http://www.rfidnews.org/2009/05/12/verichip-unveils-smaller-rfid-implant


2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Πριν μερικά χρόνια, τα βλέπαμε σε ταινίες επ. φαντασίας και δεν τα πιστεύαμε ότι πρόκειται να γίνουν, και όμως...
και ποιος ξέρει πόσα δεν ξέρουμε...

Ανώνυμος είπε...

τώρα βάζουν τσιπάκια στα ζώα.και μας λένε ότι γίνεται για καλό..τώρα και στους ανθρώπους για καλό...ώμος...το θέμα είναι να μην μπορούμε να κάνουμε 'κακο' η να μην θέλουμε...εγώ έχω να πω όλο για το καλό λένε ότι παλεύουν αλλά...εγώ ακούω κάθε μέρα άλλο ένα παιδί να βιάζεται από έναν από αυτούς παλεύουν για το καλό......αφού δεν ξέρουν να φτιάξουν τα μούτρα τους θα φτιάξουν εμάς? η μήπως θα μας χαλάσουν και άλλο οπός κάνουν πάντα???????????.