Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Στόχος βανδαλισμού χριστιανικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ


Στόχος βανδαλισμού έγιναν την περασμένη εβδομάδα, οι εγκαταστάσεις ενός κέντρου νεολαίας το οποίο χρηματοδοτείται από χριστιανούς, στην Άκρα (Acre), μια πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

Οι κάτοικοι της πόλης, εδώ και καιρό, είχαν εκφράσει «την ανησυχία τους» ότι τα προγράμματα του κέντρου αποβλέπανε στην πραγματικότητα στον «ευαγγελισμό» (προσηλυτισμό στον χριστιανισμό) του Ιουδαϊκού πληθυσμού, όπως ανέφερε η εφημερίδα Jerusalem Post.


Σε επιστολή του προς το «International Fellowship of Christians and Jews» (IFCJ), «Διεθνής Αδελφότητα Χριστιανών και Εβραίων (IFCJ), η οποία χρηματοδοτεί αυτά τα κέντρα, o Δήμαρχος της Άκρα, Shimon Lankri, είπε ότι κάποιοι κάτοικοι ήταν "καχύποπτοι" με τις προθέσεις του ομίλου" και ήταν δύσπιστοι με την οργάνωση", ανέφερε η εφημερίδα.

"Τους τελευταίους μήνες, ακόμη και όταν είμαστε στη διαδικασία να ανοιχτεί ένα νέο κέντρο νεολαίας, όσοι εργάζονται για το έργο βρίσκονται μπροστά σε βίαιες απειλές, σε ένα περιστατικό μάλιστα με απειλή μαχαιριού, ενώ σε άλλη περίπτωση έναν κόντεψε, επίτηδες, να τον πατήσει ένα αυτοκίνητο, ενώ πολλές είναι, επίσης, οι επιθέσεις με σπασμένα γυαλιά και σπασμένες πλάκες, " ανέφερε o δήμαρχος.

"Έχουμε αναπτύξει μια οργανωτική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα για τους επόμενους τρεις μήνες και να βρούμε έναν τρόπο για να ξεπεραστεί ή ένταση στην κοινότητά μας. Μέχρι τότε το IFCJ δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις ταμπέλες του στα διάφορα κτίρια".


O δήμαρχος είπε ότι για την κατάσταση αυτή έχει γίνει αναφορά στην αστυνομία, αλλά δεν είπε αν οι υπαίτιοι των βανδαλισμών προέρχονται από τους ντόπιους υπερ- ορθόδοξους Haredi Ιουδαίους, όπως αρχικά εξέφραζε την ανησυχία της η IFCJ σχετικά με την παρουσία τους στην πόλη.


Η πρόεδρος της IFCJ, Dvora Ganani-Elad, είπε ότι τέτοιο περιστατικό συμβαίνει πρώτη φορά, καθώς λειτουργούν ήδη κέντρα της IFCJ σε άλλες 60 πόλεις, χωρίς πρόβλημα.

Η IFCJ ιδρύθηκε από τον ραββίνο Yechiel Eckstein, (φωτο), έχοντας στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών, για το καλό του Ισραήλ.


Ωστόσο, ορισμένοι «μεσσιανικοί» ηγέτες (μεσσιανικοί = Εβραίοι που έχουν πιστέψει στον Χριστό) ισχυρίζονται ότι η οργάνωση έχει σταθεί εμπόδιο στον χριστιανικό και «μεσσιανικό» ευαγγελισμό στο Ισραήλ, καθιστώντας τον πρόσφατο βανδαλισμό ακόμη πιο περίεργο. (Σημειώνεται ότι ο Eckstein έχει προταθεί από τη κυβέρνηση του Ισραήλ ως "πρέσβης καλής θελησης" προς τις χριστιανικές κοινότητες, ενώ θόρυβος έχει δημιουργηθεί από τον πολύ υψηλό μισθό που λαμβάνει. Άλλοι θεωρούν τον Eckstein έναν ευαγγελικό χριστιανό που παρουσιάζεται ως Ιουδαίος ραββίνος, άλλοι ότι είναι ένας γνήσιος Ιουδαίος ραββίνος που απλά "συμπαθεί" τους Ευαγγελικούς χριστιανούς και άλλοι ότι ρίχνει "γέφυρες" προς την πολυπληθή ευαγγελική κοινότητα των ΗΠΑ μόνο και μόνο για το "ζεστό" χρήμα που ρίχνουν στην οργάνωσή του, οι ευαγγελικοί, λόγω της γνωστής τους αγάπης προς οτιδήποτε το εβραικό...Πάντως ερωτώμενος ο ίδιος ο ραββίνος, με ποιά πλευρά βρίσκεται, την χριστιανική ή την ιουδαική, εκείνος απάντησε "με την ιουδαική").


Οι επιθέσεις κατά των Μεσσιανικών Εβραίων και των Χριστιανών στο Ισραήλ έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την αποστολή μίας βόμβας καμουφλαρισμένης σε πακέτο «ως δώρο» που παραλίγο να σκοτώσει τον 15χρονο Amiel Ortiz, στη βόρεια πόλη της Ariel πέρυσι. Για την υπόθεση αυτή δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ακόμη, καθώς συνεχίζεται η «έρευνα». (Ο Amiel ήταν γιός του χριστιανού πάστορα, David Ortiz, για τον οποίο προοριζόταν η βόμβα).


"Η βία εξαπλώνεται, μην ξεχνάτε ότι στην πόλη Ariel υπήρχε απόπειρα δολοφονίας", δήλωσε ο Howard Bass, (στην φωτο με την οικογένειά του), πάστορας της συνάθροισης με το όνομα Nachalat Yeshua ("Η κληρονομιά του Ιησού"), μια μεσσιανική σύναξη στην αρχαία πόλη Beersheba του Ισραήλ.

Το 2005, εκατοντάδες Εβραίοι Ορθόδοξοι υποκίνησαν μία εξέγερση κατά της σύναξης, με επιθέσεις στους πιστούς και προκαλώντας ζημιές σε ιδιοκτησίες, ενώ πέταξαν και τον Bass στο βαπτιστήρι, ανέφεραν μάρτυρες.

Ο Bass και οι ηγέτες της «Nachalat Yeshua» στρέφονται κατά του αρχιραββίνου της Beersheba και αρχηγού της οργάνωσης «Yad L'Achim», μίας αντι-χριστιανικής αντι-ιεραποστολικής ομάδας που φέρεται υπεύθυνη για τις ταραχές.


Ο Bass, είπε: "Μέσα από την έκβαση της δικής μας υπόθεσης θα πρέπει να προσεχθεί η κατάσταση στις πόλεις Ariel και Arad," όπου οι Ορθόδοξοι Εβραίοι διαδηλώνουν συνεχώς, εναντίον των Μεσσιανικών Εβραίων και κατά των Χριστιανών, σε τακτική βάση από το 2004, πολλές φορές με βίαιο τρόπο.


Εκπρόσωπος της Acre είπε ότι η πόλη θα βρει εκείνους που αντιτάχθηκαν στα χρηματοδοτούμενα από χριστιανούς κέντρα νεολαίας. Στην επιστολή του, ο Lankri είπε τις οι τρεις εγκαταστάσεις της οργάνωσης που ήδη υπάρχουν, βοήθησαν πολύ στην μείωση της εγκληματικότητας και της «επαναστατικής» συμπεριφοράς, κατά τα τελευταία δύο χρόνια.


"Είναι σημαντικό για μας να μάθουμε που βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος και να το αντιμετωπίσουμε, δημιουργώντας αμοιβαία εμπιστοσύνη στην κοινότητα," έγραψε ο Lankri "Τα κέντρα IFCJ και η συνεργασία μας μαζί τους έχει μεγάλη σημασία για εμάς''.


Πηγή άρθρου:http://www.charismamag.com/


--ια τα επεισόδια κατά χριστιανών στην πόλη Arad και για την εντυπωσιακή εξάπλωση του χριστιανισμού στο Ισραήλ, καθώς και για τους "Μεσσιανικούς" Εβραίους βλέπε άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: