Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Φαρ Ουέστ στην Ν. Κίο Αργολίδας


Εγκαινιάζοντας την καινούργια ενότητα «Τοπικά Νέα», όπου ο Κόκκινος Ουρανός θα δημοσιεύει θέματα και ειδήσεις του Ν. Αργολίδας, που του προξενούν ενδιαφέρον, μεταφέρω το παρακάτω θέμα από την εφημερίδα «Τα Αργολικά», αρ. φύλλου 73, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009.


Τρομοκρατημένη η Νέα Κίος από τον “εμφύλιο” των τσιγγάνων

Εφιαλτικό βράδυ με όπλα, ρόπαλα, σιδερολοστούς


Το εφιαλτικό βράδυ που έζησε η κοινωνία της Ν. Κίου την Τρίτη, όταν ομάδες τσιγγάνων που κατεδίωκαν η μία την άλλη, μπήκαν σε κατάστημα εστίασης πλησίον του Δημαρχείου, κρατώντας ρόπαλα, καραμπίνες και πιστόλια και πετώντας πέτρες, ξύλα και σιδερολοστούς με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα, μεγάλος πανικός στους θαμώνες και τους περίοικους και να τραυματιστεί ένας εξ αυτών, έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Μάλιστα κάποιοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μετέτρεψαν τους δρόμους της κωμόπολης σε πίστα ράλλυ τρομοκρατώντας τους περαστικούς και θέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά τα οποία ευρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Το περιστατικό που θύμιζε σκηνές από ταινία Φαρ Ουέστ ξεσήκωσε τους κατοίκους της περιοχής που εδώ και χρόνια είναι αναγκασμένοι να ζουν υπό το καθεστώς του τρόμου και της ανασφάλειας. Υψώνοντας φωνή αγανάκτησης και απελπισίας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο και ξεκαθάρισαν ότι εάν οι αρμόδιοι δεν προβούν στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου θα πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μανινής, (στην φώτο αριστερά), ωσάν αγγελιοφόρος κακών μαντάτων, την προηγούμενη ημέρα του άγριου επεισοδίου είχε αποστείλει έγγραφο στους αρμόδιους υπουργούς, του τοπικούς φορείς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές στο οποίο εξέφραζε τη αγωνία της Δημοτικής αρχής και όλης της τοπικής κοινωνίας για το πρόβλημα και τους καλούσε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του.

Την Τρίτη με νέο έγγραφό του προς τους αρμόδιους παράγοντες αλλά και τον Πρωθυπουργό ο κ. Μανινής επισημαίνει μεταξύ άλλων: “…οφείλουμε να σας αναφέρουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε και να συγκρατήσουμε την ογκούμενη αγανάκτηση των πολιτών μας. Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, φοβόμαστε για τα χειρότερα.

Η Νέα Κίος είναι μια φιλήσυχη κοινωνία, δημιουργική, με ανθρώπους της εργασίας και του πολιτισμού, αλλά η υπομονή, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, έχει και κάποια όρια. Και αν τα όρια αυτά εξαντληθούν, οι παρενέργειες μπορεί να καταστούν ανεξέλεγκτες. Επί σειρά ετών βιώνουμε σε καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας. Στοιχειώδη, θεμελιώδη και αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών μας, όπως εκείνα της προστασίας της περιουσίας τους, ακόμη και της ελεύθερης διέλευσής τους από διάφορες περιοχές του Δήμου μας και κυρίως το δικαίωμα να νοιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους, έχουν πληγεί βάναυσα. Ευρισκόμαστε σε απόγνωση! Απευθυνόμαστε σε εσάς και παρακαλούμε να μας πείτε τι να κάνουμε. Γιατί εμείς, με τις μικρές δυνατότητες που έχουμε, αδυνατούμε να λύσουμε από μόνοι μας το πρόβλημα…”

Ο Δήμαρχος πρότεινε ακόμα την αύξηση της αστυνόμευσης και τη μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στην περιοχή και εξέφρασε την άποψη ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθούν οι αστυνομικές αρχές που είναι αρμόδιες για το ζήτημα ως αναρμόδιες ή μη αποτελεσματικές.


“Δεν μπορούμε να ανάψουμε ούτε τα καντήλια”

Ο Δήμαρχος περιγράφει τα προβλήματα που δημιουργούν στους κατοίκους της Νέας Κίου


Οι κάτοικοι της Ν. Κίου βιώνουν δύσκολες και βασανιστικές στιγμές στην καθημερινότητά τους εξαιτίας των έντονων παραβατικών συμπεριφορών που καταγράφονται στην περιοχή τους. Ενδεικτικές περιπτώσεις της κατάστασης που επικρατεί είναι αυτές που αναφέρει σε μια από τις επιστολές του ο Δήμαρχος κ. Μανινής στην προσπάθειά του να κάνει αντιληπτό στους αρμοδίους το μέγεθος του προβλήματος. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Αγροί με γεωργικές καλλιέργειες στους οποίους εκτρέφονται ζώα και έχουν την ατυχία να γειτνιάζουν με άλλους αγρούς, που είναι εγκατεστημένοι οι τσιγγάνοι, έχουν καταστεί πλέον «κρανίου τόποι». Οι αγρότες μας έχουν αντιληφθεί ότι είναι άδικος κόπος να συνεχίζουν την εκμετάλλευση των αγρών τους, δεδομένου ότι μόλις ωριμάσουν οι όποιες καλλιέργειες και μόλις μεγαλώσουν τα ζώα, αυτά καθίστανται βορά επιδρομών που τα αφαιρούν εν μια νυκτί. Είναι τόσο απαράδεκτη και αντικοινωνική η συμπεριφορά των επιδρομέων, που δεν κλέβουν μόνο τους καρπούς, αλλά αφαιρούν από τη ρίζα τα διάφορα φυτά. Οι όποιες περιφράξεις υπάρχουν έχουν καταστραφεί από τους ίδιους επιδρομείς για να καταστεί το έργο τους ευκολότερο. Ακόμη και ολόκληρες πόρτες περιφράξεων έχουν αφαιρεθεί, ενώ η οποιαδήποτε προσπάθεια για επανακατασκευή ή επιδιόρθωση των περιφράξεων πέφτει στο κενό αφού μόλις τοποθετηθούν οι περιφράξεις κυριολεκτικά τη άλλη μέρα «έχουν κάνει φτερά».

Το σκηνικό της τρομοκρατίας συμπληρώνεται με την καθημερινή ανταλλαγή πυροβολισμών ή και την χρήση διαφόρων τύπων όπλων προς εκφοβισμό κυρίως τις βραδινές ώρες. Προφανώς οι χρήστες των όπλων θέλουν να δείξουν με τον πλέον ηχηρό τρόπο ποιοι είναι τα αφεντικά σ΄ αυτόν τον τόπο. Πρόσφατα σε κατάμεστη από κόσμο ταβέρνα στη Νέα Κίο εμφανίστηκε αθίγγανος της περιοχής με περίστροφο όπλο, το οποίο του έπεσε, προκαλώντας τον πανικό ιδιοκτητών και θαμώνων.

Η διέλευση από τις αγροτικές περιοχές είναι επικίνδυνη. Χρειάζεται πλέον να έχει κάποιος «κότσια» για να τολμήσει να πάει στο χωράφι του. Ακόμα και οι κάτοικοί μας που θέλουν να μεταβούν στο νεκροταφείο για να ανάψουν το καντήλι προσφιλούς τους προσώπου το κάνουν «με την ψυχή στο στόμα». Βεβαίως η εν λόγω περιοχή και τα αυθαίρετα κτίσματα είναι επαρκέστατα φωτισμένα, αφού η παράνομη κλοπή ρεύματος με γάντζους από τις κολόνες της Δ.Ε.Η. και με καλώδια χιλιάδων μέτρων διασκορπισμένα σ΄ όλη την αγροτική μας περιοχή (ο καθένας αντιλαμβάνεται τους μεγάλους κινδύνους από αυτό), αποτελεί πλέον καθημερινότητα και τείνει να νομιμοποιηθεί εν τοις πράγμασι.

Κατά καιρούς ξυπνάμε το πρωί και αντικρίζουμε μέσα στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν τη Νέα Κίο με το Άργος και το Ναύπλιο να χάσκουν ολόκληρα «πηγάδια», αφού οι σχάρες των φρεατίων κλέβονται για να πωληθούν αντί ολίγων ευρώ (ως σιδερικά), αδιαφορώντας οι δράστες για τους κινδύνους που εγκυμονούνται από αυτό για τη ζωή και ασφάλεια των χρηστών των οδών.

Ο Δήμος μας θέλοντας να διευκολύνει τις παραπάνω ομάδες έχει προβεί σε συνδέσεις παροχής ύδατος. Όμως το νερό αυ-τό ποτέ δεν πληρώνεται και (ακριβώς επειδή δεν πληρώνεται ποτέ) σπαταλιέται άσκοπα, αφού οι βρύσες τρέχουν νυχθημερόν, παρότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επάρκειας ύδατος. Επαναλαμβάνουμε ότι σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία ακολουθεί απειλή βίας «πρόσεξε καλά γιατί θα σου πάρω το κεφάλι», « πρόσεξε καλά γιατί δεν τη βγάζεις καθαρή ούτε εσύ ούτε η οικογένεια σου», με αποτέλεσμα να βιώνουμε σε καθεστώς τρομοκρατίας και ανασφάλειας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: