Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ο "μαύρος Γκάντι" της Αμερικής που μάχεται την λαθρομετανάστευση!


Ο 58χρονος Theodore "Ted" Hayes, Jr. είναι ένας μαύρος αμερικάνος ακτιβιστής που έχει συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες υπέρ των αστέγων.


Τον Ιανουάριο του 1985, όταν οι αρχές έκλεισαν την Justiceville, μία κοινότητα που έβρισκαν καταφύγιο οι άστεγοι του Los Angeles, ο Hayes διαμαρτυρόμενος άρχισε να νηστεύει, για 35 ημέρες, χωρίς να φάει τίποτα,.


Το1993 ίδρυσε την Dome Village, μία αυτοδιαχειριζόμενη σύγχρονη κοινότητα για άστεγους.


Το 2000 κατά την διάρκεια εκδήλωσης υπέρ των αστέγων δέχθηκε πυροβολισμό με σφαίρα από καουτσούκ από αστυνομικό.


Ο Hayes αποκαλεί τον εαυτό του Αμερικάνο "Γκάντι", ή «Γκάντι της Δύσης».


Κόρη του Hayes είναι η Joanna Hayes, (γενν. 1976) που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.


Τα τελευταία χρόνια ο Hayes, έχει ταχθεί στον αγώνα κατά της λαθρομετανάστευσης στις ΗΠΑ την οποία θεωρεί ως την «μεγαλύτερη απειλή για τους μαύρους της Αμερικής από τα χρόνια που ήταν σκλάβοι».


Χαρακτηρίζει μάλιστα την παράνομη μετανάστευση ως "γενοκτονία", "εθνοκάθαρση" κατά των μαύρων, όπως και ως το «μεγάλο λιντσάρισμα των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων».


Ο Hayes έχει ιδρύσει διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων την οργάνωση «Crispus Attucks Brigade», μία αφροαμερικάνικη ομάδα κατά της λαθρομετανάστευσης, που πήρε το όνομά της από τον πρώτο μαύρο που σκοτώθηκε από τους Άγγλους στην σφαγή της Βοστώνης, στις 5 Μαρτίου του 1770.


Ο Hayes και η ομάδα του συμμετείχε και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των παράνομων μεταναστών μαζί με μέλη της οργάνωσης ‘Minutemen’ μίας ομάδας ενεργών πολιτών που ιδρύθηκε το 2005, ζητώντας πιο αυστηρό έλεγχο στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, που αποτελεί την δίοδο για τους μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ παράνομα. Η ομάδα οργανώνει και περιπολίες πολιτών στα σύνορα και αυτοχαρακτηρίζεται ως το παρατηρητήριο των γειτόνων στα σύνορά μας, ("a citizens' Neighborhood Watch on our border") .


Ο Hayes, λέει ότι οι περισσότεροι άστεγοι στο Λος Άντζελες είναι μαύροι και η παράνομη μετανάστευση τους δημιουργεί πρόβλημα, καθώς ενώ οι μαύροι αρνούνται να πάρουν τους "μισθούς σκλάβων», που τους δίνουν, την ίδια ώρα πολλοί παράνομοι μετανάστες τους δέχονται


Στην Αμερική βρίσκονται περισσότεροι από 12 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες.


(Μία έρευνα που έγινε από το Pew Hispanic Center, το 2005, κατέγραψε ότι το 57% των παράνομων μεταναστών είναι από το Μεξικό, το 24% από άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, 9% από την Ασία, 6% από την Ευρώπη και τον Καναδά και 4% από τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία της US Census Bureau ο πληθυσμός των μειονοτήτων στις ΗΠΑ, ειδικά των Ισπανόφωνων, μεγεθύνεται με ταχύ ρυθμό, ενώ σχεδόν το 50% των παιδιών κάτω των 5 ετών στη χώρα ανήκε σε μειονότητα το 2008. Τον Ιούλιο του 2008 104,6 εκατ. των πολιτών των ΗΠΑ (ή, ποσοστιαία, το 34% του συνόλου) ανήκαν σε κάποια εθνική μειονότητα. Ο Ισπανόφωνος πληθυσμός μεγεθυνόταν με ρυθμό ταχύτερο κάθε άλλης ομάδας: το ποσοστό του αυξήθηκε κατά 3,2%, στα 46,9 εκατ. ανθρώπων το 2008. Το τμήμα αυτό του πληθυσμού έχει αυξηθεί κατά σχεδόν το ένα τρίτο από την έναρξη της δεκαετίας, γεγονός που αποδίδεται στο κύμα μετανάστευσης από τη Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την δημογραφική υπηρεσία.).


Πρόσφατα, πολλά πρόσωπα του δημόσιου βίου, στο Los Angeles, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου Antonio Villaraigosa, ζήτησαν την αμνηστία όλων των παράνομων μεταναστών σε μία φιλο- μεταναστευτική διαδήλωση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα που έγινε για λογαριασμό της Los Angeles Times-Bloomburg, πάνω από τα δύο τρίτα (2/3) των μαύρων της Αμερικής δεν επιθυμούν να δοθεί αμνηστία στους παράνομους μετανάστες και ζητούν περισσότερη περιφρούρηση των συνόρων.

Επίσης περισσότεροι από τα 2/3 θεωρούν ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Μισοί υποστηρίζουν να δοθεί κάποιου είδους νομιμοποίηση σε όσους μετανάστες γνωρίζουν τα αγγλικά, πληρώνουν φόρους και έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Το ποσοστό μάλιστα, των λευκών Αμερικάνων που έχουν αυτήν την άποψη, είναι μικρότερο από αυτό των μαύρων (60% )!


Ο Hayes είναι αντίθετος στον Ομπάμα, τον οποίον τον θεωρεί έναν ψευτο – αφρικανό μαύρο της Αμερικής, που δεν αντιπροσωπεύει την γνώμη των μαύρων Αμερικάνων, οι οποίοι νομίζει ότι είναι βλάκες.

"Ενώ όλοι Αμερικανοί πάσχουν από αυτή την εισβολή των λαθρομεταναστών, και εμείς οι μαύροι υποφέρουμε περισσότερο», λέει ο Hayes, «νιώθουμε ότι οι ηγέτες μας να παραμένουν αδρανείς μπροστά στο πρόβλημα. Αυτή η χώρα δεν χτίστηκε στις πλάτες των μεταναστών, όπως λέει ο Villaraigosa. Χτίστηκε στις πλάτες των σκλάβων από την Δυτική Αφρική".


Ο ακτιβιστής υπέρ των μεταναστών Nativo Lopez, πιστεύει ότι τις απόψεις του Hayes δεν αποδέχονται οι άλλοι ηγέτες των μαύρων και ότι και οι δύο, μαύροι και ισπανόφωνοι, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.


«Ο (Hayes) έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του», λέει ο Lopez, «αλλά δεν συμφωνώ μαζί του και γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αφρο-αμερικάνοι ηγέτες σκέφτονται διαφορετικά και τους είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξής τους. Δεν με ενδιαφέρει να είναι οι Λατίνοι εναντίον των Αφροαμερικανών," είπε. "Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Θα κάνουμε κουπί μαζί."


"Πολλοί κατηγορούν την οργάνωση Minutemen ότι τα μέλη της, που πραγματοποιούν περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό, είναι ρατσιστές" λέει ο Hayes.


"Έχω πάει μαζί τους στα σύνορα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ρατσιστές", δηλώνει. "Δεν τους ενδιαφέρει τι χρώμα είσαι."



Ο λόγος του Hayes έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσουν, ως «ρατσιστικό». Μιλάει για την «πατρίδα» Αμερική και την ένδοξη ιστορία της, την απειλή από την εισβολή των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι φέρνουν αύξηση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών και αποτελούν τροχοπέδη στις ευκαιρίες για τους μαύρους. Πάντα εμφανίζεται με την αμερικάνικη σημαία, την οποία πολλές φορές φοράει. (Ο Hayes εμφανίζεται βέβαια, και υπέρμαχος του Ισραήλ, φοράει στο λαιμό του το άστρο του Δαβίδ, ενώ οργανώνει σεμινάρια για τον κίνδυνο της εξάπλωσης του Ισλαμισμού).


Στο παρακάτω βίντεο ο Hayes καταγγέλει τις προβοκατόρικες ενέργειες κάποιων, οι οποίοι θέλοντας να συκοφαντήσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας της ομάδας Hayes, κατά της παράνομης μετανάστευσης, διέδωσαν ότι την εκδήλωση του Hayes, υποκινεί η Κου Κλουξ Κλαν! Ο Hayes οργίστηκε με αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τον αγώνα του, που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κολλάνε και «αφίσες της ΚΚΚ» (!!!) για παραπλάνηση. Όταν ρωτήθηκε ποιοι νομίζει ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες, απαντά: «Οι αναρχικοί».


Δεν υπάρχουν σχόλια: