Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα;


Creflo Dollar, είναι το όνομα ενός από τους πιο γνωστούς «τηλευαγγελιστές» και κήρυκες του «Ευαγγελίου της Ευημερίας» στις ΗΠΑ.

Απ’ ότι φαίνεται η διδασκαλία του πάει γάντι με το επίθετο του!

Το μότο του είναι «ο Ιησούς δεν ήταν φτωχός (!) και θέλει οι χριστιανοί να είναι επίσης εύποροι». Το πιστεύει τόσο πολύ καθώς ήδη στα 45 του έχει ήδη το προσωπικό του αεροπλάνο και η αξία της κατοικίας του στη Νέα Υόρκη ξεπερνάει τα 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Δικαιολογεί την απόκτηση του αεροπλάνου λέγοντας ότι «σαν ξυλοκόπος πρέπει να έχεις ένα τσεκούρι για να κάνεις τη δουλειά σωστά. Έτσι και εγώ έχω ένα αεροπλάνο να πηγαίνω από το ένα σημείο στο άλλο και να κάνω τον πάστορα στις εκκλησίες μου».

Ο Dollar βρίσκεται και αυτός όπως και άλλοι 6 γνωστοί «τηλευαγγελιστές» (μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Benny Ηinn) βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η οποία εξετάζει τον απότομο πλουτισμό του.


Τι είναι το «Ευαγγέλιο της ευημερίας»

Το «ευαγγέλιο της ευημερίας» ("Prosperity Gospel") είναι μια ευρέως διαδεδομένη διδασκαλία σε κάποιους κύκλους του σύγχρονου δυτικού Χριστιανισμού (στον χώρο του Προτεσταντισμού και κυρίως μεταξύ ευαγγελικών και πεντηκοστιανών), σύμφωνα με την οποία, ο γνήσιος πιστός ευδοκιμεί οικονομικά, ενώ παράλληλα δεν αρρωσταίνει, ούτε δυστυχεί.


Ένας άλλος γνωστός κήρυκας του «ευαγγελίου της ευημερίας», ο Ντέηβιντ Έπλει υπόσχεται: «Θα απομακρύνουμε μακριά κακή τύχη, αρρώστιες, φτώχεια, αναποδιές και κάθε κακό» και διακηρύττει: «Υπηρέτησε τον Θεό και γίνε πλούσιος. Πίστεψε και απόκτησε τέλεια υγεία. Ο Θεός θέλει την ευημερία σου. Υπάρχει στη Γραφή! Ο Θεός το υπόσχεται! Διεκδίκησέ το, και είναι δικό σου!»


Οι κήρυκες του «ευαγγελίου της ευημερίας» κηρύττουν ευημερία και όχι σταυρό. Κηρύττουν υλική ευτυχία και όχι Χριστό. Ο πιστός καλείται να χρησιμοποιήσει τον Θεό ο οποίος παρουσιάζεται ως «σκαμνάκι» ως η απαιτούμενη ώθηση προκειμένου να βγούμε από τις δυσκολίες στις οποίες έχουμε περιέλθει. Αυτού του είδους η «σωτηρία» είναι ιδιαίτερα ελκυστική στον σημερινό άνθρωπο που είναι κατανικημένος από πάθη και σφοδρές επιθυμίες κοινωνία.


Βιβλία που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη διδασκαλία συνήθως έχουν «πιασάρικους» τίτλους όπως «Η ευσέβεια είναι προσοδοφόρα», «Οι νόμοι της ευημερίας», «Απελευθερώνοντας την δύναμη του Θεού μέσω προσευχής», «Η φόρμουλα του Θεού για επιτυχία και ευημερία», «Τα Θεϊκό κλειδί της ευημερίας» και «Ζώντας σε Θεϊκή ευημερία».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 61% των Χριστιανών πιστεύουν ότι είναι θέλημα Θεού να βιώσουν οικονομική άνθηση.

Παράλληλα τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες διαμαρτυρόμενες εκκλησίες διδάσκουν το ευαγγέλιο της ευημερίας από τον άμβωνα τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο. Στο τέλος μην τρομάξετε....



Ο πιο γνωστός εκφραστής της συγκεκριμένης διδασκαλίας είναι ο ελληνικής καταγωγής, μεγαλωμένος σε Ορθόδοξη εκκλησία, «τηλευαγγελιστής» Μπένυ Χινν (Benny Hinn), ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς «θεραπευτές», (και ο οποίος επισκέφτηκε - για 3η ή 4η φορά - την Ελλάδα πολύ πρόσφατα) . Η εκπομπή του «Αυτή είναι η μέρα σου», αναμεταδίδεται από περίπου είκοσι χριστιανικά κανάλια. Σύμφωνα με τον Hinn, ο Θεός υπόσχεται να θεραπεύσει κάθε πόνο και ασθένεια μας. O Hinn διδάσκει πως «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να περπατήσουμε στις οδούς του χρυσού στον ουρανό... Η φτώχεια είναι ένας δαίμονας που πρέπει να καταπολεμηθεί». Σε τηλεοπτική εκπομπή του Χινν, υποστήριζε πως εάν οι τηλεθεατές επιθυμούν ο Θεός να τους ευλογήσει θα πρέπει να δώσουν τουλάχιστον $1000 στην διακονία του.


«Λεφτά, θέλω λεφτά…»

«Ο Θεός ξέρει που είναι τα λεφτά και ξέρει πως να τα φέρει σε εσάς» λέει άλλη μία βασική μορφή του «Ευαγγελίου της Ευημερίας», ο Kenneth Copeland.

Ο Kenneth Copeland και η γυναίκα του Gloria, υποστηρίζουν πως εάν έχεις αρκετή πίστη στο Θεό και τη Βίβλο και κάνεις γενναίες δωρεές, ο Θεός θα σου το ανταποδώσει.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, την οποία οι Copeland δεν αναγνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ώστε να περιοριστούν οι προσφορές. «Ο φόβος θα σας κάνει τσιγκούνηδες» δηλώνουν από το βήμα του Συνεδρίου το οποίο παρακολούθησαν συνολικά 9.000 άτομα από 48 πολιτείες και 27 χώρες, ενώ προβλήθηκε σε 134 χώρες.

Το ετήσιο εισόδημα των Κόουπλαντ αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια και η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιήσει τις δωρεές ως πηγή προσωπικού πλουτισμού και ως μέσο φοροαπαλλαγών.

Οι πιστοί του κινήματος των Κόουπλαντ, δεν εμπιστεύονται τις Τράπεζες, τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση αλλά ακολουθούν πιστά τους δύο «πνευματικούς ηγέτες», οι οποίοι φαίνεται να είναι η προσωποποίηση της ευημερίας, καθώς είναι υγιείς και με πολλά παιδιά και εγγόνια.

«Αν ο Θεός βοήθησε αυτούς, θα βοηθήσει και εμάς» είπε η Έντγουιτζ Ντούντι που παρακολούθησε το συνέδριο μαζί με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους. Η ιστορία του Στίβεν Μπίλιερ, προκαλεί εντύπωση. Ο Μπίλιερ είναι ο οδηγός φορτηγού από το Μισούρι και χρωστάει 102.000 δολάρια. «Ήρθα στο συνέδριο ώστε τη φετινή χρονιά να λυθούν τα προβλήματα μας. Πριν από 23 χρόνια οι Κόουπλαντ μας είχαν σώσει και πάλι, όταν το φορτηγό μου, το οποίο είχα αγοράσει με τόκο 22%, χάλασε δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Τότε ήταν που είδα για πρώτη φορά τους Κόουπλαντ και άρχισα να τους στέλνω 50 σεντ την εβδομάδα. Θα είχαμε χρεοκοπήσει αν οι Κόουπλαντ δεν προσεύχονταν για εμάς.» δήλωσε ο Μπίλιερ.

Ο Μπίλιερ δεν είναι η μόνη περίπτωση. Συνολικά 386.000 σε όλο το κόσμο στέλνουν τις εισφορές τους προκειμένου να ανταμειφθούν με «ειδικές προσευχές» από τους Κόουπλαντ.

Μία από τις κόρες των δύο ηγετών του κινήματος, η Σουίσερ, υποστήριξε ότι τουλάχιστον το 10% των εισπράξεων τους δίνονται σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, στο πλαίσιο του φορολογικού ελέγχου που διενεργεί, ζήτησε από την οργάνωση να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οικονομική κατάσταση της οργάνωσης. Οι Κόουπλαντ αρνούνται με την δικαιολογία ότι δεν θέλουν να αποκαλυφθούν τα ονόματα των συντρόφων τους.


Να μην έχει ο δούλος του Θεού ένα αεροπλάνο;

Ο Copeland, όπως σχεδόν όλοι οι κήρυκες της «ευημερίας» διαθέτει προσωπικό αεροπλάνο αξίας 20.000.000 δολαρίων.

Ο Kenneth Copeland, που στη δεκαετία του 60 ήταν πιλότος του «θεραπευτή» Oral Roberts, στου οποίου το «Πανεπιστήμιο» φοίτησε χωρίς να τελειώσει σπουδές, αγόρασε ένα αεροπλάνο με χρήματα που συγκέντρωσε από υποστηρικτές της οργάνωσής του.

Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ο Copeland θεωρείται «ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των ιπτάμενων καουμπόηδων», με ένα Cessna Citation 550 Bravo (αξίας 3,4 εκατ. δολ.), ένα Grumman Gulfstream II (αξίας 4,5 εκατ. δολ.), ένα Cessna Golden Eagle, ένα Beech E-55 και μια σειρά μικρότερα αεροσκάφη και δικό του αεροδρόμιο, για τα οποία χρειάστηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια από προσφορές άλλων ανθρώπων.

Πριν λίγο καιρό, όμως, άρχισε να λέει ότι ο Θεός θέλει γι’ αυτόν και τη σύζυγο του Gloria να έχουν το δικό του Cessna Citation Ten super-jet αξίας 20.000.000 δολαρίων ο καθένας!


Όλα για τις ψυχές...


Ο ισχυρισμός των πιστών του Copeland είναι ότι «όλα γίνονται για τις ψυχές. Για περισσότερο από 30 χρόνια, ο Kenneth μας έχει διδάξει το Λόγο. Μας έχει δείξει πώς να περπατήσουμε στα πράγματα του Θεού. Μας δίδαξε για την εξουσία μας εν Χριστώ ως πιστών. Μας δείχνει πώς να ευημερούμε και να ζούμε με υγεία. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία είναι γνωστός παγκοσμίως. Αλλά, πάνω απ’ όλα, ο αδελφός Copeland αγαπά να βλέπει ψυχές να σώζονται και ζωές να αλλάζουν. Γι’ αυτό θέλει αυτά τα Citation X — όλα γίνονται για τις ψυχές. Όταν ο Θεός λέει στον Kenneth να ταξιδέψει στη Ν. Αφρική και να κάνει μια 3ήμερη “Εκστρατεία Νίκης”, δε θα είναι απαραίτητο να περιμένει να αγοράσει εισιτήριο. Μπορεί απλά να ανεβεί στο δικό του αεροσκάφος Citation X και να πάει! (...)»


Άλλοι ιεροκήρυκες που έχουν ή είχαν στο παρελθόν αεροπλάνο δικής τους χρήσης είναι:


* Herbert W. Armstrong, ιδρυτής και γενικός πάστορας της «Παγκόσμιας Εκκλησίας του Θεού» (WCG).

* Ken Hagin. Όταν ζούσε είχε ένα Challenger 601, αξίας 9,6 εκατ. δολ.

* Paul Crouch, του δικτύου τηλεόρασης Trinity Broadcasting Network (ΤΒΝ) έχει ένα Bombardier Challenger 604, αξίας 16,5 εκατ. δολ.

* Morris Cerullo, λειτουργός της εκκλησίας Assemblies of God και θεραπευτής ευαγγελιστής. Η ιπτάμενη λιμουζίνα του, ένα Gulstream G4, αξίας 50 εκατ. δολ., έχει 2 πιλότους και 1 αεροσυνοδό. Κατά διαστήματα άλλαξε τρία παρόμοια αεροπλάνα.

* Oral Roberts, ιδρυτής της Oral Roberts Evangelistic Association, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρώην βοηθός του, Wayne Robinson, ο Roberts χάρισε το αεροπλάνο σε κάποιον Αιδ. James Eugene Ewing που τον βοήθησε να τετραπλασιάσει τα έσοδα της οργάνωσής του.

* Joyce Meyer, διατηρεί ένα Canadair CL-600 Challenger αεριωθούμενο, το οποίο η Joyce Meyer λέει ότι αξίζει 10 εκατ. δολ. Η οργάνωσή της απασχολεί δύο πιλότους πλήρους απασχόλησης.

* Randy και Paula White, (οι οποίο έχουν ήδη χωρίσει) κήρυκες της Without Walls International Church διαθέτουν ένα Hawker-Siddeley “Jet Dragon”. Πρόκειται μάλλον για αγορά ματαιοδοξίας, αφού δεν πετάει και ίσως το αγόρασαν για να λένε ότι έχουν δικό τους αεριωθούμενο.

* Jesse Duplantis, Jerry Savelle και Mark Bishop, έχουν ιδιωτικά Cessna Citation 500, αξίας 1,25 εκατ. δολ. το καθένα.

* Fred Price και Benny Hinn, έχουν από ένα Grumman Gulfstream II. Με πλήρωμα δύο ατόμων και χωρητικότητα 19 επιβατών, αυτά τα αεροπλανάκια κοστίζουν περίπου 4,5 εκατ. δολ. το καθένα.

* Creflo Dollar, κήρυκας της World Changers Church International στην Ατλάντα, ταξιδεύει για να κάνει τις ομιλίες του σε διάφορα κράτη με ένα ιδιωτικό αεριωθούμενο αεροπλάνο αξίας 5 εκατ. δολ.


Εξαγωγαί - MADE IN USA…

Το «Ευαγγέλιο της Ευημερίας» αποτελεί αναμφίβολα ένα αμερικάνικο θρησκευτικό υποπροϊόν το οποίο όμως έχει ξεπεράσει τα σύνορα των ΗΠΑ και έχει βρει απήχηση κυρίως μεταξύ πιστών που βρίσκονται σε φτωχά κράτη κυρίως της Ν. Αμερικής και της Αφρικής!


Σε μία οκταήμερη διεθνή συνάντηση Πεντηκοστιανών στο εκθεσιακό Κέντρο Excel του Λονδίνου, όπου συμμετείχαν, ως επί το πλείστον, πιστοί από την Καραϊβική και την Δυτική Αφρική, το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν “το χρήμα και πως να το αποκτήσετε”.

Ο “σταρ” της συνάντησης, ο 56χρονος Νιγηριανός ιεροκήρυκας Μάτιου Ασιμολόβο, εξήγησε ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, “ο Θεός σας θέλει πλούσιους”.

«Κανείς δεν πρέπει να μένει φτωχός» δηλώνει ο (κατά δική του δήλωση) λάτρης του γκόλφ Ασιμολόβο, διότι, ακόμη και στη Βίβλο, οι 38 από τις 59 παραβολές αναφέρονται σε οικονομικά θέματα!

Πολλά success stories (σ.σ. ιστορίες επιτυχίας) ακούσθηκαν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, προκειμένου να διανθήσουν αυτά τα εκκεντρικά ‘gospel της ευμάρειας’. Δεν είναι τυχαίο ότι το πιo δυνατό ‘Αμήν” ήχησε στην κατάμεστη αίθουσα όταν ο ιεροκήρυκας εξήγησε, σχεδόν σε κατάσταση ‘ένθεης μανίας’, ότι ένας νεαρός άνδρας με ελάχιστα τυπικά προσόντα ξεκίνησε να εργάζεται για 17.000 ψωροευρώ το χρόνο και σήμερα δουλεύει για Ελβετική Tράπεζα για 170.000 ευρώ.”

(Από το ΒΗΜagazino, 7 Σεπτεμβρίου 2008 που αναδημοσίευσε το περιοδικό «Η Αποστολική Πίστη», τεύχος 96)


Σε άλλο δημοσίευμα του περιοδικού Ταχυδρόμος, γίνεται αναφορά σε μία ανάλογης διδασκαλίας πεντηκοστιανή συνάθροιση Νιγηριανών στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης με πάστορα τον Daniel Ajayi-Adeniran. Το περιοδικό τους δίνει τον τίτλο «Εξαγνισμένοι», ενώ στην πραγματικότητα η πλήρης ονομασία της συνάθροισης είναι «Το Παρεκκλήσι της Αποκατάστασης» (‘Chapel of Restoration’).

Πρόκειται για παρακλάδι μίας εκκλησίας Νιγηριανών με την ονομασία “Redeemed Christian Church of God” δηλ. «Η Λυτρωμένη Χριστιανική Εκκλησία του Θεού», με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας .

Οι περισσότεροι πιστοί έρχονται στα λειτουργία με μπλοκ επιταγών και ρίχνουν τις προσφορές τους σε δύο χρυσά δοχεία, ενώ οι πάστορες συχνά προσεύχονται στα κηρύγματά τους να γίνουν οι πιστοί τους εκατομμυριούχοι. Κάποιοι μάλιστα ζητούσαν από τους πιστούς να προσφέρουν χρήματα για να αγοράσει ο αρχηγός της εκκλησίας, πάστορας Ενοκ Αντεμπόε, ένα ιδιωτικό τζετ που θα τον μεταφέρει για προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ και άλλα μέρη. Το τζετ αγοράστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

«Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό», λέει ο Αντενιράν. «Τόσοι πάστορες έχουν ιδιωτικά τζετ. Ο Αντεμπόε πρέπει να γυρίζει σε πολλά μέρα. Αν αυτό το αεροπλάνο τον βοηθήσει στην αποστολή του, τότε καλώς αγοράστηκε».

Αλλά και ο Αντενιράν απολαμβάνει τα προνόμια της θέσης του. ‘Όταν ήρθε στην Αμερική από τη Νιγηρία το 1996, κοιμόταν στους δρόμους. Ήταν άφραγκος και άστεγος. Σήμερα, στα 44 του χρόνια, διαχειρίζεται μαζί με το γυναίκα του Ναόμι το «Ναό τας Αποκατάστασης» στο Μπρονξ. Στο γραφείο του έχει τρία λάπτοπ και έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, ενώ πετάει κάθε δύο μήνες στην Αφρική και συμμετέχει σε συνέδρια στην Αγγλία και την Ισπανία.

«Δυστυχώς πολλοί πάστορες συμπεριφέρονται σαν επιχειρηματίες», λέει σε άπταιστα ελληνικά ο ‘Εντι Μουκενγκενσάι, ένας μαύρος πάστορας εκκλησίας στο Μπρούκλιν. Έζησε στην Ελλάδα 16 χρόνια, όπου σπούδασε Ιατρική και τραγουδούσε στα φοιτητικά του χρόνια πλάι στην Τζένη Βάνου και τον Σταμάτη Κόκκοτα. «Τι τα θέλουν τα αεροπλάνα και τα πλούτο;» λέει. «Ζητούν χρήματα από τους πιστούς και συχνά δεν λένε πού πηγαίνουν. Τα χρήματα όμως πρέπει να αξιοποιούνται για καλό σκοπό. Όχι για τις τσέπες τους».


Αντίδραση

Πάντως τα τελευταία χρόνια, παρά την συνεχόμενη διάδοσή του, και την εξαγωγή του στο εξωτερικό, το «Ευαγγέλιο της Ευημερίας» βρίσκει ολοένα και περισσότερη αντίδραση στις κοινότητες των Ευαγγελικών και των Πεντηκοστιανών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ακούγεται ο Βαπτιστής ποιμένας Τζον Πάιπερ (John Piper) να καταγγέλλει το “ευαγγέλιο της ευημερίας”.

«Δεν ξέρω τι νοιώθετε για το ευαγγέλιο της ευημερίας -το ευαγγέλιο της υγείας, του πλούτου και της ευημερίας, αλλά θα σας πω τι νοιώθω εγώ γι’ αυτό: έχθρα! Δεν είναι το Ευαγγέλιο! Έχει εξαχθεί από αυτήν την χώρα στην Αφρική και στην Ασία, πουλώντας έναν κατάλογο αγαθών στους φτωχότερους των φτωχών. “Πίστεψε σε αυτό το μήνυμα και τα γουρούνια σου δεν θα πεθάνουν, και η γυναίκα σου δεν θα κάνει αποβολές, και θα έχεις δαχτυλίδια στα δάχτυλά σου, και παλτά στην πλάτη σου.” Αυτό αναπτύχθηκε στην Αμερική! Οι άνθρωποι πρέπει να δίνουμε τα λεφτά μας, και τον χρόνο μας και την ζωή μας, αντ’ αυτού όμως αγοράζουμε ένα μεγάλο τίποτα που αποκαλείται “ευαγγέλιο”. Και εδώ είναι ο λόγος που όλο αυτό είναι τόσο απαίσιο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος Αμερικάνος, Αφρικανός, Ασιάτης, είπε ποτέ ότι “ο Ιησούς είναι απολύτως ευχαριστημένος επειδή οδηγάς μια BMW”; Ποτέ! Λένε, “ο Ιησούς στο έδωσε αυτό; Ωραία, θα δεχτώ τον Ιησού!”. Αυτό είναι ειδωλολατρία, δεν είναι το Ευαγγέλιο! Αυτό ανυψώνει τα δώρα, πάνω από τον Δωρητή! Θα σας πω πότε φαίνεται όμορφος ο Ιησούς. Είναι όταν τρακάρεις και καταστρέψεις το αυτοκίνητο σου, και το μικρό σου κοριτσάκι πεταχτεί από το μπροστά τζάμι, και πέσει νεκρό στον δρόμο, και συ λες: “Μέσα από τον πιο βαθύ πιθανό πόνο, ο Θεός μου αρκεί, ο Θεός μου αρκεί, είναι καλός. Θα αναλάβει την φροντίδα μας, θα μας κάνει ευχαριστημένους, θα μας βγάλει από αυτό. Αυτός είναι ο θησαυρός μας. Ποιον άλλον έχω στον ουρανό εκτός από σένα; Και στην γη δεν υπάρχει τίποτα να απολαύσω εκτός από σένα. Η σάρκα μου, η καρδιά μου, το μικρό μου κοριτσάκι μπορεί να αποτύχουν, αλλά εσύ είσαι η δύναμη της καρδιά μου, και η μερίδα μου για πάντα”. Αυτό κάνει τον Θεό να φαίνεται ένδοξος! Ο Θεός δεν είναι ένας δωρητής αυτοκινήτων, ασφάλειας ή υγείας. Ω, πόσο προσεύχομαι η Αμερική να ήταν εξαγνισμένη από το ευαγγέλιο της υγείας, του πλούτου και της ευημερίας, και η χριστιανική εκκλησία να χαρακτηριζόταν από παθήματα για τον Χριστό. Ο Θεός είναι περισσότερο δοξασμένος με σένα, όταν είσαι περισσότερο ευχαριστημένος μαζί Του μέσα στη απώλεια… όχι στην ευημερία!"



«…άνθρωποι με διεφθαρμένο τον νου….που νομίζουν την ευσέβεια ότι είναι πλουτισμός. Απομακρύνου από των τοιούτων» (Τιμόθεος Α' 6:5).


«Ο δαίμονας της φιλαργυρίας αφού σιγά σιγά εξαπατήσει την ψυχή, την περιβάλλει με σκέψεις φιλαργυρίας και ύστερα την παραδίνει στον δαίμονα της αλαζονείας...», Ευάγριος ο Μοναχός, Περί διακρίσεως παθών και λογισμών, Φιλοκαλία, τ. πρώτος, σ. 56.


Πηγές:

http://www.sporeas.com/thaumata%20no,2.htm

http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/1004914

http://www.tyxikos.gr/03-1-17.html

Το Ευαγγέλιο της Ευημερίας

Περιοδικό «Ο Αστήρ της Ανατολής», Φεβρουάριος 2008.

Περιοδικό «Η Αποστολική Πίστη»

Μια πιο αναλυτική προσέγγιση του “ευαγγελίου της ευημερίας” μπορείτε να δείτε στο περιοδικό “Ο Ερευνητής της Αλήθειας”. ΕΔΩ είναι το 1ο μέρος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε χαιρετώ σε.
Μπράβο γι αυτή την παρουσίαση.
Θέλω να επισημάνω το εξής: αυτό «το ευαγγέλιο της ευημερίας»,άλλοτε περιορισμένο σε μιά χριστιανική οπτική κι άλλοτε συνδυασμένο με ινδουϊστικές (Ντίπακ Τσόπρα και νόμοι της επιτυχίας), ταοϊστικές (φενγκ σούι) ή παγανιστικές απόψεις,
είναι στο κέντρο όλων των σεμιναρίων εμψυχωσης που κάνουν οι μεγάλες εταιρείες, πολλές από τις οποίες δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί οι γκουρού της επιχειρηματικότητας είναι κατ΄ουσίαν κήρυκες αυτού του ευαγγελίου και της θεολογίας που μεταφέρει.

Την καλησπέρα μου, καλή συνέχεια και δύναμη!

SkyWatcher είπε...

Misha σε καλωσορίζω στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ.
Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά.
Καλή δύναμη και σε σένα.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο Benny Hinn ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


http://en.wikipedia.org/wiki/Benny_Hinn

SkyWatcher είπε...

Σύμφωνα λοιπόν με την wikipedia ο Hinn γεννήθηκε στην Γιάφα, (η γνωστή αρχαία Ιόππη) του Ισραήλ με το όνομα Toufik Benedictus "Benny" Hinn. Ο πατέρας του ήταν ελληνικής καταγωγής και η μητέρα του αρμένικης. Τώρα θα μου πεις τι σόι ελληνικό όνομα είναι αυτό....