Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Είναι ο Ομπάμα ο νέος Τουταγχαμών;


Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε στις 2 Ιουνίου, την Σαουδική Αραβία, του προσφέρθηκε ένα γιγάντιο μενταγιόν με χρυσή αλυσίδα, γνωστό ως το Τάγμα της Αξίας του Βασιλιά Abdul Aziz (King Abdul Aziz Order of Merit).


Αυτό αποτελεί την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να δοθεί στην Σαουδική Αραβία και δίνεται μόνο στους στενότερους φίλους του βασιλιά.


Το μενταγιόν αποτελείται από αστέρια που βρίσκονται μέσα σε άλλα αστέρια, και στην μέση ένας ήλιος, ενώ από πάνω είναι ένας φοίνικας.


Κάποιος που κυκλοφορούσε εκεί, έδειχνε την εικόνα ενός Φαραώ της Αιγύπτου και τις ακόλουθες λέξεις: "Obama – ο Νέος Τουταγχαμών του κόσμου."


Ανακηρύχθηκε λοιπόν ο Obama νέος βασιλιάς «Tut» («King Tut», όπως εν συντομία τον λένε) και Φαραώ του κόσμου;

Έχετε ακούσει ποτέ να συμβεί τέτοιο πράγμα σε επικεφαλή ενός κράτους;

Εκτός των άλλων απίστευτων "τίτλων" λοιπόν που «έχει μαζέψει» ο Πρόεδρός των ΗΠΑ, (" ο Μεσσίας", "ο Ένας", "ο Γιος της Ελπίδας", "ο Εργάτης του Φωτός" "ο Άνθρωπος της Ειρήνης" – ολόκληρο βραβείο νόμπελ Ειρήνης πήρε κλπ), φαίνεται ότι είναι τώρα και ο Φαραώ, ο γιος του θεού - Ήλιου Ρα...



Δύο ημέρες αργότερα όταν ο Ομπάμα επισκέφτηκε την Αίγυπτο οι κάτοικοι στο Κάιρο τον αποκαλούσαν «Ομπάμα: Ο νέος Τουταγχαμών του κόσμου»!


Η ανταποκρίτρια του ABC News, Lara Setrakian, βρήκε να πωλείται στα καταστήματα της Αιγύπτου, αυτό το t-shirt που παρομοιάζει τον Obama με τον βασιλιά Τουταγχαμών, που βασίλευσε στην αρχαία Αίγυπτο μεταξύ 1333-1324 π.Χ.

Σε κάποιο άλλο μαγαζάκι με σουβενίρ, ο Αιγύπτιος μαγαζάτορας είχε αναρτήσει χρυσή πλακέτα προς τιμή του «Ομπάμα του Φαραώ του κόσμου»! Ο βασιλιάς Τουταγχαμών έγινε βασιλιάς της Αιγύπτου σε νεαρή ηλικία. Και ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ένας νέος πρόεδρος» εξηγεί ο μαγαζάτορας, που δηλώνει ότι είναι πολύ αισιόδοξος με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αίγυπτο.

Δείτε το σχετικό βίντεο του REUTERS κάνοντας κλικ στην εικόνα αριστερά.





Πιθανόν η ιδέα του Ομπάμα – Τουταγχαμών να προήλθε από κάποιους Αφρικανοαμερικάνους ακτιβιστές που θεωρούν ότι ο Τουταγχαμών ήταν μαύρος, αν και ο ειδικός στην αρχαία Αίγυπτο, Zahi Hawass, λέει ότι "Ο Τουταγχαμών δεν ήταν μαύρος, και η εικόνα ενός πολιτισμού των αρχαίων Αιγυπτίων, ως μαύρων, δεν έχει καμία ιστορική βάση."

Μάλιστα ο Hawass δίνει την ίδια απάντηση σε ορισμένους που διαμαρτύρονται στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ότι στην Έκθεση «Ο Τουταγχαμών και η Χρυσή Εποχή των Φαραώ» (Tutankhamen and the Golden Age of the Pharaohs), που άνοιξε στην Ινδιανάπολη, το πρόσωπο του «Βασιλιά Τουτ» τους φάνηκε λίγο πιο… λευκό, από ό,τι τον νόμιζαν!


Το πλέον καταπληκτικό είναι ότι στην Αίγυπτο, όταν επισκέφτηκε τις πυραμίδες, ο Ομπάμα είδε κάποια στιγμή μια τοιχογραφία χιλιάδων ετών που του …θύμισε τον εαυτό του! (είχε μεγάλα αυτιά...)



Ως γνωστόν, ο Ομπάμα έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μουσουλμάνους.



Το μήνυμα περί «συμφιλίωσης» είχε θετικό αντίκτυπο στον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ ακόμη και εκπρόσωποι της Χαμάς μίλησαν για μια νέα αρχή.

Επικαλούμενος διαρκώς το Κοράνι, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε, την πολυαναμενόμενη «ομιλία συμφιλίωσης» προς το μουσουλμανικό κόσμο.

«Ο Ισλαμισμός είναι κομμάτι της Αμερικανικής Ιστορίας» υποστήριξε ο Ομπάμα, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι εν μέρει μουσουλμάνος. «Οι προκαταλήψεις για τους μουσουλμάνος στις ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο γνωστός Σαουδάραβας κήρυκας Αέντ αλ Καρνί είπε: "Δεν περίμενα να ακούσω τέτοια ομιλία, να ακούσω τόσο μεγάλο σεβασμό για το Ισλάμ. Το γεγονός ότι αναφέρθηκε στο Κοράνι δείχνει ότι σέβεται τα συναισθήματα των μουσουλμάνων".


Δείτε παρακάτω το - πραγματικά απολαυστικό - βίντεο του CNN, για το ταξίδι του Ομπάμα στην Αίγυπτο και την ομοιότητά του με τον Φαραώ Τουταγχαμών. Ο ξεναγός του λέει: "Κύριε πρόεδρε μοιάζετε με τον βασιλιά Τουτ" και εκείνος απλά απανταέι "Μου το έχουν πει!". Επίσης παρουσιάζονται αποσπάσματα της ομιλίας του με τις συχνές αναφορές στο Κοράνι, (με υψωμένο δάκτυλο και ύφος δασκάλου λέγοντας "το ιερό κοράνι μας λέει..." ενώ μιλάει και κάποιες αραβικές φράσεις).




Κατά δε την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία μεγάλη εντύπωση έκανε που έσκυψε (τι έσκυψε δηλαδή, σχεδόν προσκύνησε!) μπροστά στον βασιλιά Αμπντουλάχ.


Για να γυρίσουμε στον Τουταγχαμών.


Πριν ακόμα εκλεγεί ο Ομπάμα πρόεδρος των ΗΠΑ, ο γνωστός συγγραφέας – γνώστης του αποκρυφισμού και «συνομωσιολόγος», Texe Marrs έγραφε στην ιστοσελίδα του άρθρο με τον τίτλο: " Θα γίνει ο Μπαράκ Ομπάμα ο πρώτος Φαραώ της Αμερικής;"( «Will Barack Obama become America's first "Pharaoh?»)


Εκεί ο Marrs βρίσκει ομοιότητες μεταξύ του Όσιρι, του αρχαίου θεού των Αιγυπτίων, και του Ομπάμα!

Κοιτάξτε ομοιότητες: Ο Όσιρις λέγεται ότι ήταν μαύρος, αν και πολλές φορές παρουσιάζεται "πράσινος" (οικολόγος;!) ως θεός της φύσης και της γεωργίας, ήταν αρκετά ικανός στα λόγια, ήταν «ζωντανός θεός» καθώς «κατοικούσε» στο πνεύμα και την ψυχή του κάθε Φαραώ και έτσι ο Φαραώ γινόταν "άνθρωπος-θεός", ένωσε όλες τις φυλές και τις εθνότητες, ένωσε τις θρησκείες, ήταν ταυτόγχρονα και θεός του πολέμου και της ειρήνης κλπ κλπ.

Ο Marrs πάντως είναι σίγουρος. Άλλωστε έβγαλε και CD όπου αναλύει τα επιχειρήματά του για τον "Μαύρο Φαραώ".


Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι ο Ομπάμα είναι ο Φαραώ Ακενατόν που επέστρεψε! Πιθανώς είναι κλώνος του! Για δείτε παρακαλώ το παρακάτω βίντεο



3 σχόλια:

manos είπε...

Πολύ καλό το άρθρο! Σ΄ευχαριστούμε
κόκκινε ουρανέ!

manos είπε...

Επίσης, έχει πλάκα το βιντεάκι
με την κλωνοποίηση του Ομπάμα! Όποιος/οι και να το έφτιαξαν πάντως
μια καρπαζίτσα τη χρειάζοντε, γιατί είναι συγχρόνως και γελίο! :)

mnk είπε...

Να κλάψω ή να γελάσω; Ιδού η απορία!
Τα Μακεδονοειδή μου θύμισε το όλο "κόνσεπτ".