Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η ασφάλεια του αεροδρομίου ζήτησε από γριούλα 85 χρονών να ξεκουμπώσει το παντελόνι της για να την ελέγξουν!


Όταν, στις 28 Δεκεμβρίου, η Cynthia Sutcliffe πήγε την 85χρονη θεία της στο αεροδρόμιο της Οττάβας για να πάρει την πτήση προς Τορόντο, περίμενε η κοντούλα ηλικιωμένη γυναίκα να έχει ένα ομαλό και ήσυχο ταξίδι για το σπίτι της.

Αντ 'αυτού, το προσωπικό ασφαλείας τράβηξε την ηλικιωμένη γυναίκα από την ουρά που κατευθυνόταν για την πτήση της Air Canada και της είπε να βγάλει τις μπότες της και να ξεκουμπώσει το παντελόνι της, προκειμένου μία γυναίκα επιθεωρητής να χώσει το χέρι της στην κοιλιά της για να την ψάξει...

Η 55χρονη Sutcliffe, είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως ξεχωρίστηκε από μέσα από το πλήθος και θεωρήθηκε 'απειλή' για την ασφάλεια του αεροδρομίου μία ασπρομάλλα 90χρονη γιαγιά!

Είπε ότι η γυναίκα ήταν πολύ φοβισμένη από την εμπειρία αυτή και φοβάται να αναφερθεί το όνομά της δημοσίως ή να διαμαρτυρηθεί γιατί φοβάται μήπως την βάλουν σε λίστα απαγόρευσης πτήσης (no-fly list).

"Είναι λευκή, Καυκάσια, εργάστηκε ως γραμματέας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Τορόντο και ποτέ δεν είχε ούτε ένα εισιτήριο πάρκινγκ επειδή δεν οδηγεί αυτοκίνητο», είπε η Sutcliffe. "Τώρα φοβάται ότι θα την ψάξουν και πάλι.

"Είναι αρκετά γριά για να παίρνει μια λιμουζίνα για το αεροδρόμιο στο Τορόντο και να πετάει για την Οτάβα. Αυτού του είδους η έρευνα παρά είναι υπερβολική."

Η Sutcliffe είπε ότι οδήγησε τη θεία της στο αεροδρόμιο της Οτάβα για την πτήση της 5 μ.μ. για Τορόντο.

Είπε ότι οι αξιωματικοί ασφάλειας είπαν στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι η έρευνα ήταν τυχαία και ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί για αυτό.

«Είναι εντελώς ακραίο να παίρνουν κάποιο άτομο σαν αυτό", είπε η Sutcliffe. "Έχει οστεοπόρωση και το στομάχι της εξέχει λίγο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για μία τέτοια έρευνα."

"Είναι εθελόντρια στο γηροκομείο, όπου ο σύζυγός της πέθανε και εργάζεται για τον σύλλογο για τους πάσχοντες από Alzheimer (Alzheimer Society).
Δεν υπάρχει τίποτα στο παρελθόν της ή κάτι στην εμφάνισή της που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία τέτοια ενέργεια. Η μόνη φορά που γίνεται επικίνδυνη είναι αν την αφήσουμε να πιει και τρίτο μαρτίνι και τότε αρχίζει τις σοκολάτες... "

Ο Mathieu Larocque, από την πλευρά της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Αεροδρομίων (Canadian Air Transport Security Authority - CATSA), είπε ο οργανισμός ου είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αεροδρομίων δεν έλαβε κάποια καταγγελία σχετικά με την αντιμετώπιση της θείας της Sutcliffe.

Ο Larocque είπε ότι ο CATSA παίρνει στα σοβαρά τέτοιες καταγγελίες, αλλά δεν εξηγεί γιατί ζητήθηκε από την γυναίκα να κλήθηκε να κατεβάσει το παντελόνι της.
"Μπορούμε να ζητήσουμε να ‘σαρώσουμε’ τα παπούτσια ή να ρίξουμε μια ματιά στα παπούτσια," είπε ο Larocque. "Μπορούμε να ζητήσουμε να ξεκουμπώσουν τις ζώνες, όταν κάνουμε έρευνα. Συνήθως δεν ζητάμε από τους ανθρώπους να ξεκουμπώσουν το παντελόνι τους."

Η Sutcliffe είπε ότι θα ήταν πιο λογικό να ασχολούνται με εκείνους τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι πραγματικοί τρομοκράτες και όχι με μικροσκοπικές ηλικιωμένες γυναίκες.

Πρόσθεσε ότι οι σαρωτές σώματος των αεροδρομίων φαίνονται παράλογοι, διότι ορισμένοι ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να σαρωθεί όταν φορούν σλιπ ακράτειας.
"Θα ψάξουν ηλικιωμένα άτομα στο αεροδρόμιο μόνο και μόνο επειδή φορούν πάνες; Είμαστε η μόνη στενή οικογένεια που έχει και έρχεται και μας επισκεφτείτε περίπου πέντε φορές το χρόνο. Ελπίζω ότι αυτή η εμπειρία δεν θα την σταματήσει από το να πετάει. "

© ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή άρθρου: The Ottawa Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια: