Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Προστατεύει την έκτρωση ως ‘ατομικό δικαίωμα’, απαγορεύει τον Σταυρό στα δημόσια κτίρια, θέλει φιλο-ομοφυλοφιλική 'κατήχηση', ο Λούλα της Βραζιλίας


Μπραζίλια – Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Λούλα ντα Σίλβα δημιούργησε ένα τεράστιο νομοθετικό πακέτο μεταρρυθμίσεων κατά το τελευταίο έτος της θητείας του, με το οποίο, μεταξύ άλλων μέτρων, θα προστατεύεται η άμβλωση ως "ανθρώπινο δικαίωμα", θα επιβάλλεται η ‘σοσιαλιστική’ και ‘ομοφυλοφιλική’ ιδεολογία στα σχολεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και θα απαγορεύεται ο Εσταυρωμένος στις Δημόσιες υπηρεσίες.


Το νομοθετικό πρόγραμμα, που έχει ονομαστεί ‘Τρίτο Εθνικό Πρόγραμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα’ (PNDH-3), θα καθορίσει ένα επίπεδο ελέγχου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ιδιωτική περιουσία το οποίο καλείται ένα ‘μη βίαιο’ "πραξικόπημα" και μία ‘δικτατορία’ του σοσιαλιστικού κόμματος . Έχει προκαλέσει εκτεταμένες διαμαρτυρίες από διάφορα ιδρύματα, που κυμαίνονται από την Καθολική Εκκλησία μέχρι στρατιωτικούς ηγέτες, από τον γεωργικό τομέα, και ακόμη και μέσα από το γραφείο του Προέδρου.


Η ηγεσία της Εθνικής Διάσκεψης των Επισκόπων της Βραζιλίας (CNBB) εξέδωσε μία ανακοίνωση "στην οποία επιβεβαιώνεται η γνωστή θέση της, που είναι η υπεράσπιση της ζωής και της οικογένειας και η αντίθεσή της στην αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και στο δικαίωμα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. "


Η ηγεσία της CNBB «απορρίπτει επίσης τη δημιουργία ‘μηχανισμών’ που θέλουν να εμποδίσουν την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια ιδρύματα της χώρας», «διότι πρόκειται ένα μέτρο που δείχνει τρομερή έλλειψη ανοχής όσο και άγνοια των ιστορικών μας ριζών».


Αν το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Βραζιλίας καταφέρει να επιβάλλει το νομοθετικό πακέτο που περιέχεται στο PNDH-3, θα επιφέρει ευρείες εξουσίες για το κλείσιμο Μέσων Ενημέρωσης που διαφωνούν με την ιδεολογία του, θα επιβάλει μία πολιτική ατζέντα υπέρ των αμβλώσεων και υπέρ των ομοφυλοφιλικών θέσεων σε ολόκληρη τη χώρα και θα υπονομεύσει τα δικαιώματα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Οι εκτεταμένες εξουσίες που προτείνονται από την κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τουλάχιστον έναν γνωστό Βραζιλιάνο σχολιαστή να μιλήσει για μία κομματική ‘δικτατορία’.


Για παράδειγμα, το Πρόγραμμα αντιμετωπίζει τη θανάτωση των αγέννητων παιδιών (άμβλωση) ως "ανθρώπινο δικαίωμα" που πρέπει να προστατεύεται από το κράτος. Η Οδηγία 9 περιλαμβάνει "την υποστήριξη της έγκρισης της νομοθεσίας που αποποινικοποιεί την άμβλωση, λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία των γυναικών να λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν ‘το σώμα’ τους." (Σ.Σ. Οπότε, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που βρίσκεται μέσα τους αποτελεί απλά κομμάτι του σώματός τους, ,που μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν, όπως ας πούμε, ένα ‘κακό σπυρί’ που πρέπει να βγει…)


Διατάσσει επίσης τη δημιουργία ειδικών "εκστρατειών και εκπαιδευτικών δράσεων για την αποδόμηση των στερεότυπων που σχετίζονται με επαγγελματίες του σεξ."


Η Παιδεία και ο Πολιτισμός στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, "ο πέμπτος άξονας" στο Πρόγραμμα, δίνει την οδηγία ότι τα παιδιά από την «βρεφική ηλικία» (πρώιμη παιδική ηλικία) πρέπει να διδάσκονται την κυβερνητική ιδέα περί των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", η οποία περιλαμβάνει «τη μελέτη των θεμάτων του φύλου και του γενετήσιου προσανατολισμού" για την "καταπολέμηση της προκατάληψης, η οποία έχει τις ρίζες μερικές φορές στην ίδια οικογένεια. "


Η Οδηγία 10 δίνει ένα αποφασιστικό πλήγμα κατά των παραδόσεων της Βραζιλίας αποκαθηλώνοντας τον Εσταυρωμένο που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργώντας "μηχανισμούς που θα εμποδίσουν την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια ιδρύματα της χώρας."

Προτείνει επίσης την «διενέργεια εκστρατειών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την αποδόμηση των στερεότυπων που σχετίζονται με την ταυτότητα του φύλλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό."


Το Πρόγραμμα της Οδηγίας 19 απαιτεί τη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών "για όλα τα επίπεδα και τις μορφές διδασκαλίας της βασικής εκπαίδευσης," για την "προώθηση της αναγνώρισης και του σεβασμού των διαφορών όσον αφορά το φύλο, τον ‘σεξουαλικό προσανατολισμό’, την ταυτότητα του φύλου ..."


Οι Εκπαιδευτικές αυτές Οδηγίες του Προγράμματος θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα μια συνταγματική τροπολογία που υποχρεώνει όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών.


Η Οδηγία 22 του PNDH-3 θα προβλέπει τον έλεγχο του κράτους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, απαιτώντας από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς να δείχνουν "σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις εκπομπές τους (ραδιόφωνο και τηλεόραση) που μεταδίδονται με άδεια ή εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ή την ανανέωση [των αδειών τους], με προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, όπως προειδοποιήσεις, πρόστιμα, αναστολή και ακύρωση της εκπομπής προγράμματος, σύμφωνα με τη σοβαρότητα της διαπραχθείσας παραβίασης. "


Κινείται επίσης προς τη δημιουργία ‘κινήτρων’ για ‘τακτικές έρευνες που μπορεί να προσδιορίζουν τις μορφές, τις συνθήκες, και τα χαρακτηριστικά των παραβιάσεων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης’.


Η Οδηγία 8 προτείνει επίσης τη χρήση των Μέσων Ενημέρωσης ως ένα κυβερνητικό φερέφωνο των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με «προγράμματα κατήχησης για τους νέους», κατευθύνοντας την "ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων σχετικά με τα δικαιώματά τους, μέσω των κοινών προσπαθειών στα σχολεία, στα έντυπα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, και στο διαδίκτυο. "


Όσον αφορά την ιδιωτική ιδιοκτησία, το PNDH-3 προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού «νομικού πλαισίου» για την «μεσολάβηση των αστικών διαφορών σχετικά με θέματα ιδιοκτησίας», το οποίο θα «εξασφαλίζει την απαιτούμενη νομική διαδικασία και την κοινωνική λειτουργία της ιδιοκτησίας».


Χρησιμοποιεί παρόμοια γλώσσα για τις διαφορές σχετικά με την αγροτική ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τη συντηρητική ισπανική εφημερίδα ‘El Pais’, η γλώσσα αυτή είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος μιλά για την έννοια της "κοινωνικής ιδιοκτησίας."


Το Πρόγραμμα έχει φέρει κατάπληξη και έχει προκαλέσει απειλές παραίτησης από ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες εξ αιτίας της πρότασης για δημιουργία μιας "Επιτροπής Αλήθειας" που θα εξετάσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το στρατιωτικό καθεστώς την δεκαετία του 1960 και του '70. Οι Στρατιωτικοί ηγέτες εξαιρούνται από την ποινική δίωξη από αυτά τα εγκλήματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Βραζιλίας. Ο Λούλα προσπαθεί να διαλύσει τις ανησυχίες των στρατιωτικών ηγετών, συμφωνώντας να εξεταστούν από την Επιτροπή όλες οι παραβιάσεις των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", στις οποίες περιλαμβάνονται κατά πάσα πιθανότητα και τρομοκρατικές ενέργειες της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.


Παρά τις προσπάθειες του Λούλα όμως, το πρόγραμμα συνεχίζει να προκαλεί την οργή και την έντονη αντίθεση των στρατιωτικών στην Βραζιλία.


Ο Reinaldo Azevedo, (φώτο), γράφοντας στο blog του ευρέως διαδεδομένου ειδησεογραφικού περιοδικού Veja’, λέει ότι οι προτάσεις θα οδηγήσουν σε μια «δικτατορία» που θα διευθύνεται από συνεργάτες του προέδρου Λούλα, ενώ ονομάζει το Πρόγραμμα ‘αναίμακτο πραξικόπημα’ και συγκρίνει το καθεστώς που θέλει να δημιουργήσει με αυτό του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος προχωράει σε σταδιακή κατάργηση των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.


Ο Azevedo γράφει επίσης ότι οι προτάσεις θα «σβήσουν την ιδιωτική ιδιοκτησία στην ύπαιθρο και στις πόλεις» και ισχυρίζεται ότι «το στρατιωτικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε το 1964 ήταν πιο σαφές και πιο σεμνό» ως προς τις προθέσεις του.


Ο Dimas Lara Resende, (φώτο), Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Διάσκεψης των Επισκόπων της Βραζιλίας, σχολίασε ότι "το επόμενο βήμα είναι να κατεδαφίσουμε το (τεράστιο) άγαλμα του Χριστού του Σωτήρος (σήμα κατατεθέν της Βραζιλίας).


Μέσα μαζικής ενημέρωσης και γεωργικές ενώσεις έχουν επίσης υψώσει τις φωνές τους κατά των προτάσεων.


Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας της Γεωργίας, ο γερουσιαστής Katia Abreu, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η δημιουργία των προγραμμάτων διαμεσολάβησης σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι θα εισβάλουν στην ιδιωτική ιδιοκτησία θα ενθαρρύνει την βία στην ύπαιθρο και θα θίξει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Ο Andre Meloni Nassar, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Εμπορίου και Διεθνών Επιχειρήσεων γράφει ότι το πρόγραμμα είναι μια "κηδεία για τη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων."


Ακόμη και ο υπουργός Γεωργίας του Λούλα, Reinhold Stephanes, απέρριψε την ιδέα, εκφράζοντας τους φόβους ότι τα μέτρα θα «αυξήσουν την ανασφάλεια στη χώρα» και θα "ενισχύσουν τις φανατικές οργανώσεις."


Αν και ο ίδιος ο Lula έχει εκφράσει την ανησυχία του για ένα μέρος του περιεχομένου του Προγράμματος, φαίνεται αποφασισμένος να το υπερασπιστεί, παρόλο που απειλεί να υπονομεύσει την ισχυρή δημοτικότητά του στο τελευταίο έτος της θητείας του.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.lifesitenews.com/


1 σχόλιο:

Manos είπε...

Τι ειρωνεία! Λέτε να έβαλε αυτός τον Κακά να βγάλει το μπλουζάκι του; :D

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Kaka_and_Lula.JPG