Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Το 52% των Αμερικανών λέει ότι ο Obama δεν αξίζει να επανεκλεγεί το 2012, σύμφωνα με γκάλοπ του CNN


Το 52% των Αμερικανών δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Barack Obama δεν αξίζει να επανεκλεγεί το 2012, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.


Το 44% του συνόλου των Αμερικανών δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της επανεκλογής του Ομπάμα σε δυόμισι χρόνια, λιγότερο από την μικρή πλειοψηφία, που είπε ότι θα προτιμούσε να εκλέξει κάποιον άλλο.

Ο Ομπάμα αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα 44-52% τόσο μεταξύ όλων των Αμερικανών όσο και των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Ένα ποσοστό 4% δεν είχε καμία γνώμη.

Τα νούμερα σχετικά με την επανεκλογή είναι ελαφρώς πιο ‘ξινά’ από την έγκριση των ικανοτήτων που έχει ο Ομπάμα, που είναι οριακά. Το 49% των ανθρώπων είπε στο CNN ότι εγκρίνουν τον τρόπο που ο Ομπάμα χειρίζεται τη δουλειά του, ενώ το 50% τον αποδοκιμάζουν.

Αλλά οι εκλογές του 2012 έχουν ακόμη πολύ δρόμο, με ενδιάμεσες τις εκλογές το φθινόπωρο (οι εκλογές αυτές είναι για την Γερουσία και θα γίνουν στις 2 Νοεμβρίου 2010).


Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να σημειώσουν πρόοδο στις εκλογές για το Κογκρέσο, ενώ οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να κρατήσουν τα ποσοστά που κέρδισαν το 2006 και το 2008.

Οι ερωτηθέντες στο CNN χωρίστηκαν σε ένα ποσοστό 46% ως προς το αν θα προτιμούσε, γενικά, έναν Ρεπουμπλικάνο ή ένα Δημοκρατικό υποψήφιο στις εκλογές του φθινοπώρου.


Τουλάχιστον ένας συνταξιούχος του νομοθετικού σώματος, είναι βέβαιος ότι Ομπάμα θα καταφέρει να επανεκλεγεί, ο γερουσιαστής Chris Dodd (D-Conn.) που προέβλεψε ότι ο πρόεδρος θα κερδίσει "συντριπτικά" το 2012.


Η δημοσκόπηση του CNN, διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 12-15 Φεβρουαρίου και έχει τρία τοις εκατό περιθώριο σφάλματος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://thehill.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: