Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Όχι, νομίζατε ότι θα σας αφήναμε χωρίς εμβόλιο...



Στον επόμενο εποχικό εμβολιασμό ίσως χρησιμοποιηθούν οι αδιάθετες δόσεις του H1N1.


Το επόμενο εμβόλιο της εποχικής γρίπης για το βόρειο ημισφαίριο θα περιλαμβάνει και τον πανδημικό τύπο Η1Ν1, αποφάσισε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν για τον εποχικό εμβολιασμό και τα αδιάθετα πανδημικά εμβόλια.


Ο ΠΟΥ αποφασίζει κάθε χρόνο για τη σύσταση του εποχικού εμβολίου, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς ιούς της γρίπης.


Το εμβόλιο που θα διατεθεί το φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο για την περίοδο 2010-2011 θα προσφέρει προστασία από τον πανδημικό Α(Η1Ν1), τον Α(Η3Ν2) και έναν ιό γρίπης τύπου Β, αποφασίστηκε σε τετραήμερη συνάντηση ειδικών που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη κεκλεισμένων των θυρών.


Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα χορηγήσουν τρία διαφορετικά εμβόλια, αν θα συνδυάσουν τους τρεις τύπους σε ένα τριπλό εμβόλιο, ή αν θα χορηγήσουν ένα ξεχωριστό εμβόλιο για τον Η1Ν1 και ένα ακόμα για τους δύο άλλους τύπους, δήλωσε στο Reuters o Κέιτζι Φουκούντα, επικεφαλής των ειδικών του ΠΟΥ για τη γρίπη.


Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που διαθέτουν ήδη μεγάλα αποθέματα του πανδημικού εμβολίου θα μπορούσαν να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, πρόσθεσε.


Οι παρασκευάστριες εταιρείες χρειάζονται τώρα κατευθυντήριες γραμμές για να αρχίσουν έγκαιρα την παραγωγή.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η περίοδος της γρίπης ξεκινά συνήθως το Νοέμβριο. Η προσθήκη του Η1Ν1 στο εποχικό εμβόλιο για το νότιο ημισφαίριο είχε ήδη αποφασιστεί από το Σεπτέμβριο.


Ο ΠΟΥ προειδοποιεί μάλιστα ότι ο πανδημικός ιός πιθανότατα θα επικρατήσει έναντι του Α(Η3Ν2) και των ιών τύπου Β.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.tanea.gr/ Το βρήκα στο: http://3fialtis.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: