Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίζει ο ‘θεραπευτής’ Benny Hinn


Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό ‘Charisma’ η Suzanne Harthern Hinn, σύζυγος του γνωστού (πάμπλουτου) ‘τηλευαγγελιστή’ και ‘θεραπευτή’ Benny Hinn, έχει κάνει αίτηση διαζυγίου, στην οποία αναφέρει ως λόγο διαζυγίου τις ‘αδιάλλακτες διαφορές’ με τον σύζυγό της..


(Σημείωση: Δεν θα ασχοληθούμε με τις κακοδοξίες του πιο διάσημου - ίσως -‘θεραπευτή’ (που έχει επισκεφτεί και την Ελλάδα αρκετές φορές).

Αναφορά έχει κάνει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ σχετικά με το ‘ευαγγέλιο της ευημερίας’ (‘Prosperity Gospel’) που κηρύττει μετά μανίας ο Hinn. Αναλυτικά για τις εξωφρενικές του διδασκαλίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Επίσης είναι γνωστές από το YouTube οι γελοιότητες στα υστερικά σόου του. Μία 'γεύση' μπορείτε να πάρετε ΕΔΩ και ΕΔΩ. Και... προσοχή μην τρομάξετε!)


Ο Don Price, μακροχρόνιος ‘σύμβουλος’ του Benny Hinn και της ‘διακονίας’ του, (Benny Hinn Ministries), είπε ότι η αίτηση διαζυγίου ήταν ‘έκπληξη’ για τον Benny Hinn.


" Ο πάστορας (ποιμένας) Benny Hinn και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον είναι συγκλονισμένοι και λυπημένοι στο άκουσμα αυτής της είδησης που ήρθε χωρίς καμία προηγούμενη ανακοίνωση," είπε ο Price. "Το ζευγάρι είναι παντρεμένο για περισσότερα από 30 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ο πάστορας Hinn προσπάθησε να φέρει ‘πλήρη θεραπεία’ στην σχέση τους, αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν και ακολούθησε η αίτηση διαζυγίου που κατατέθηκε χωρίς ειδοποίηση." ( Η αίτηση κατατέθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2010).


Ο Hinn είναι γνωστός για τις μεγάλες ‘σταυροφορίες θεραπείας’ (‘healing crusades’) σε όλο τον κόσμο, και για το πρόγραμμα ‘This Is Your Day’ που παρουσιάζει και μεταδίδει το Trinity Broadcasting Network.


Η έδρα των οργανώσεων του Hinn, με τις ονομασίες ‘Benny Hinn Ministries’ και ‘World Healing Center Church’ βρίσκονται στο Grapevine του Τέξας, αλλά η οικογένεια Hinn ζει στη Νότια Καλιφόρνια για να είναι κοντά στο στούντιο τηλεόρασης που ανήκει στην ‘διακονία’ και στην εκκλησία Aliso Viejo.


Πρόσφατα, ο Hinn ήταν ένας από τους έξι ‘χαρισματικούς’ τηλευαγγελιστές – θεραπευτές, που μπήκαν στο στόχαστρο της έρευνας που διεξήγαγε ο γερουσιαστής από την Αϊόβα Charles Grassley, Ρεπουμπλικάνος για τη Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, για να διαπιστωθεί εάν οι ‘διάκονοι’ είχαν συμμορφωθεί με την IRS (είναι η αμερικανική αρχή δίωξης οικονομικού εγκλήματος) σχετικά με τους κανόνες που ισχύουν για τις μη κερδοσκοπικές ενώσεις.


Το ζευγάρι Hinn παντρεύτηκε στο 1979 και έχουν τρεις κόρες και ένα γιο.


Άλλοι διάσημοι ‘θεραπευτές’ ή ‘τηλευαγγελιστές’ που έχουν χωρίσει είναι:


Η ‘ευαγγελίστρια’ Juanita Bynum, που το 2008, χώρισε τον σύζυγό της Thomas W. Weeks III (!), λίγο πριν κλίσουν έξι χρόνια γάμου, δηλώνοντας ότι το διαζύγιο “δεν είναι κάτι το θλιβερό,”. “Πάντα έλεγα, ότι θα περάσει κι αυτό, και μόλις πέρασε”, δήλωσε η ‘ευαγγελίστρια’.


Ο γάμος των Bynum και Weeks μεταδόθηκε ζωντανά από το θρησκευτικό κανάλι ‘Trinity Broadcasting Network’. Τον Αύγουστο του 2007, ο Bynum κατήγγειλε ότι κτυπήθηκε από την σύζυγό του.


Η ‘ευαγγελίστρια’ και πάστορας Paula White, η οποία χώρισε με τον σύζυγό της Randy White, με τον οποίον ίδρυσε την εκκλησία ‘Without Walls International Church’ στην Tampa των ΗΠΑ.

Μετά το διαζύγιο ο Randy, που ‘ανέλαβε την ευθύνη για το χωρισμό’, συνέχισε να είναι πάστορας στην εκκλησία (με 23.000 πιστούς).


Ο ‘ευαγγελιστής’ Richard Roberts γιος του διάσημου ‘τηλευαγγελιστή’ Oral Roberts (που ίδρυσε και ‘πανεπιστήμιο’, το ‘Oral Roberts University στην Tulsa της Oklahoma), χώρισε την γυναίκα του Patti και παντρεύτηκε την Lindsay.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα που εμφανίζεται έχει τίτλο «Το Μέρος για Θαύματα. Η Ώρα σου για να θεραπευτείς» (The Place for Miracles: Your Hour of Healing).


Ο Καναδός Todd Bentley, ο πιο απίστευτος και εξωφρενικός ‘θεραπευτής’ και ‘ευαγγελιστής’, με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, με ένα σώμα καλυμμένο από τατουάζ και πρόσωπο πολλαπλά τρυπημένο, ήταν ο ηγέτης της λεγόμενης ‘αναζωπύρωσης’ της Lakeland της Florida των ΗΠΑ ('Lakeland Outpouring').


Ο Bentley, (ο οποίος φώναζε δυνατά ‘μπαμ!’ όταν ‘άγγιζε κάποιον για να τον ελευθερώσει από τα ‘κακά πνεύματα’ – οι άλλοι, συνήθως, ουρλιάζουν λέγοντας ‘fire!!’), χώρισε την γυναίκα του, Shonnah, το 2008. Αμέσως μετά παντρεύτηκε δεύτερη φορά.


Ο Creflo Dollar, πάστορας και φανατικός δάσκαλος του ‘ευαγγελίου της ευημερίας’ (τι το έχει τέτοιο όνομα; τζάμπα;) χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου, την γυναίκα του Emma Dollar, παντρεύτηκε την Taffi και συνεχίζει την ‘αποστολή’ του. (Και για αυτόν βλέπε ΕΔΩ).


Η ζωή του Jim Bakker, ενός από τους πιο διάσημους ‘τηλευαγγελιστές’ που με την γυναίκα του, Tammy Faye Bakker, είχαν το διάσημο τηλεοπτικό χριστιανικό σόου ‘The PTL Club’, διαλύθηκε όταν ξέσπασε ένα σεξουαλικό και ένα οικονομικό σκάνδαλο. Το τελευταίο τον οδήγησε και στην φυλακή.

Μέσα από την φυλακή, το 1992 και ενώ φυσικά το σόου διακόπηκε, η γυναίκα του Tammy, του ζήτησε διαζύγιο. Εκείνη στην συνέχεια παντρεύτηκε τον Roe Messner, και ο Jim την Lori Graham.


Να μην ξεχάσω τον ‘βετεράνο’ Hal Lindsey, γνωστό συγγραφέα ‘προφητικών’ βιβλίων και ‘ευαγγελιστή’, (όχι όμως ‘θεραπευτή’) ο οποίος χώρισε την τρίτη του γυναίκα και παντρεύτηκε την τέταρτη.


2 σχόλια:

Manos είπε...

Πολλά τυπογραφικά λάθη βλέπω στο προηγούμενο σχόλιο μου... ωπότε το ξαναγράφω! ;) (μπορείς να σβήσεις το πρώτο κοκ.ουρανέ).

Πολύ ωραίο το άρθρο και τα βιντεάκια! Το oode όμως να πω ότι το χρησμοποιώ κι εγώ καμια φορά για να αντλήσω κάποιες πληροφορίες, πλην είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί σχεδόν πάντα γράφουν με βάση το δογματικό και θρησκευτικό φανατισμό τους και όχι την αναζήτηση της απόλυτης αλήθειας.
Ευχαριστούμε για το άρθρο!
Καλή συνέχεια στον αγώνα!

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Ξέχασες το καλύτερο του Hinn, την κατάρα του!

http://www.youtube.com/watch?v=7wAQ5ftiEqE

Άλλο ένα πολύ καλό άρθρο, μπράβο και καλή συνέχεια.