Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να δει το Ισραήλ ο Μπερλουσκόνι


Εκφράζοντας την επιθυμία να οδηγήσει το Ισραήλ στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τριήμερη επίσκεψη στη χώρα, η οποία χαιρετίστηκε ως «ιστορική» από τον Μπεντζαμιν Νετανιάχου. Τιμές στον Καβαλιέρε και πρώτη κοινή υπουργική σύνοδος Ιταλίας-Ισραήλ.


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός από την ισραηλινή τιμητική φρουρά στο γραφείο του ομολόγου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου πριν από το επίσημο δείπνο. «Έχω την τιμή να υποδέχομαι έναν από τους μεγαλύτερους φίλους του Ισραήλ» δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ιστορική» την τριήμερη επίσκεψη του Μπερλουσκόνι.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε από την πλευρά του τη μεγάλη φιλία και την αγάπη του για το Ισραήλ και τον λαό του. «Η μεγαλύτερη επιθυμία μου, όσο θα είμαι πρωταγωνιστής της πολιτικής, είναι να γίνει το Ισραήλ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε.


Το Ισραήλ έχει στενούς εμπορικούς δεσμούς με την ΕΕ, αλλά δεν πιέζει να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό μπλοκ.


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνοδεύεται από οκτώ υπουργούς και θα μετάσχει την Τρίτη σε κοινή σύνοδο των κυβερνήσεων Ιταλίας και Ισραήλ, την πρώτη αυτού του είδους μεταξύ των δύο κρατών. Την Τετάρτη θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον της Κνεσέτ.


Η Ιταλία -όπου ο Νετανιάχου έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Φεβρουάριο του 2009- κατέστη ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους του Ισραήλ στην Ευρώπη επί διακυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Την ίδια στιγμή, η Ιταλία παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν στην Ευρώπη, αναφέρει όμως ότι θα δράσει υπεύθυνα εάν επιβληθούν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη παρά τα συμφέροντα των ιταλικών επιχειρήσεων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.tanea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: