Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τα προβλήματα στην Ολλανδία με την 'πολυπολιτισμικότητα' (που πολλές φορές είναι μονόφθαλμη)

-->
Αν και από τις δολοφονίες του Pim Fortuyn και του Theo van Gogh έχει περάσει περισσότερο από μισή δεκαετία, τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ολλανδία εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της.
Μέσα από τα θέματα αυτά φαίνεται επίσης η διαδικασία της στάσης των πολιτών της Ολλανδίας απέναντι στον Geert Wilders. Τον πολιτικό που έχει ωφεληθεί από τη βαθιά κρίση στη χώρα του.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το Haagse Hogeschool (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Χάγη) ήθελε να κάνει κάτι 'καλό' για τους σπουδαστές του. Η διεύθυνση λοιπόν του Πανεπιστημίου στην ολλανδική πόλη της Χάγης, αποφάσισε να ενεργήσει ‘διαφορετικά’ από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια και να μην έχει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι 19.000 σπουδαστές που είχαν ‘μη-Δυτική’ προέλευση, θα μπορούσαν να ‘ενοχληθούν’ – αυτό ήταν το σκεπτικό - από την επίδραση που θα είχε επάνω τους (!) ένα χριστιανικό (;) σύμβολο, ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάτι που με τη σειρά του, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά μελλοντικές εγγραφές στο Πανεπιστήμιο.
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας Annelies van Rosmalen έθεσε το ζήτημα ‘κοφτά’ και με λίγα λόγια: «Το δέντρο δεν ταιριάζει με το διεθνή χαρακτήρα του πανεπιστημίου."

Πολλοί αναρωτιούνται μετά από τον "Πόλεμο κατά των Χριστουγέννων στη Χάγη", αν οι Ολλανδοί είναι τόσο ‘καλοί’ στους μετανάστες, επειδή το θέλουν ή επειδή νιώθουν φόβο ή μια λανθασμένη αίσθηση της ‘ανεκτικότητας’ και εθελοντικά πετάνε τον πολιτισμό τους στον δρόμο.

Η υπόθεση με το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση.
Γεννημένος στην Αίγυπτο ο Ezzat Aziz είχε τη δική του εμπειρία περί ολλανδικής, πολυπολιτισμικής ‘ανεκτικότητας’.

Από το 1998 εργαζόταν ως ελεγκτής εισιτηρίων στη δημόσια επιχείρηση μεταφοράς του Άμστερνταμ. Ο 56χρονος Ezzat πάντα φορούσε ένα σταυρό στο στήθος του στην εργασία του, γιατί είναι Χριστιανός, μέλος της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου, των Κοπτών χριστιανών. Αλλά κάποια στιγμή όμως, η εταιρεία απαγόρευε στους εργαζομένους της να φορούν χριστιανικά σύμβολα. "Για λόγους επαγγελματισμού" δεν θα έπρεπε να φορούν κοσμήματα πάνω από τα ρούχα, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Petra Faber.



-->
-->
Ο Aziz μετανάστευσε το 1984 στην Ολλανδία, αλλά τώρα πια δεν μπορεί να καταλάβει τον κόσμο. "Ζω σε μια δημοκρατική χώρα όπου έχει κανείς το δικαίωμα να διακηρύσσει την πίστη του", λέει ο ίδιος. Όμως αυτό δεν βοήθησε τον Aziz που τελικά, τον ‘έπαυσαν’ από την δουλειά του και έμεινε άνεργος.
Κατέφυγε στην ολλανδική δικαιοσύνη, αλλά ο δικαστής δέχθηκε τελικά, τις απόψεις του εργοδότη του.
Η Jacqueline Koops, δικηγόρος του Aziz, θεωρεί ότι έχουν παραβιαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματά του. «Το Άμστερνταμ είναι μια πολυπολιτισμική πόλη», λέει η Koops. «Ο πελάτης μου είναι θύμα δυσμενούς διακρίσεως. Οι υπάλληλοι που δουλεύουν στο τραμ της πόλης και οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων έχουν το δικαίωμα να φορούν την ισλαμική μαντίλα (το αγγλικό κείμενο λέει ‘headscarf.’ Ίσως όμως εννοεί το ισλαμικό σκουφάκι (‘kufi’), γιατί μου φαίνεται δύσκολο μία γυναίκα μουσουλμάνα να εργάζεται ως οδηγός αστικού λεωφορείου..Αν και ψάχνοντας στη συνέχεια στο διαδίκτυο, βρήκα ότι, όπως λέει ο Aziz, υπάρχουν εργαζόμενες στην εταιρία που τις επιτρέπουν να φοράνε την μαντίλα.).

«Στον Aziz, οι ανώτεροί του σύστησαν να υποβληθεί σε ψυχολογική παροχή συμβουλών - και του απαγόρευσαν την ομιλία».
Οι περίεργες συζητήσεις των ανθρώπων για τον Αϊ-Βασίλη δεν σταματούν. Τα παιδιά λατρεύουν τους εκατοντάδες χιλιάδες Santerklaas της Ολλανδίας (το αντίστοιχο του Αϊ Βασίλη σε εμάς ή St. Nicholas) και τον ‘Zwarte Piet’ (που σημαίνει ‘Μαύρος Πητ’ και είναι ένας σύντροφος του Σάντα που ταξιδεύει επάνω από την Ισπανία με το καράβι), τους βοηθούς που είναι βαμμένοι μαύροι με τις πολύχρωμες φορεσιές τους. Μεταξύ όμως των ενήλικων μεταναστών, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν τον Santerklaas "ρατσιστικό σύμβολο της κουλτούρας της λευκής πλειοψηφίας." Και το ερώτημα γιατί ο Knecht Ruprecht (όπως επίσης ονομάζεται ο Zwarte Piet) πρέπει οπωσδήποτε να είναι μαύρος σαν κάρβουνο.
Αυτές οι περιπτώσεις ταιριάζουν στην εικόνα της σημερινής πολιτικής κουλτούρας στην Ολλανδία Η μικρή αυτή - με δεκαέξι εκατομμύρια κατοίκους - , αλλά πυκνοκατοικημένη χώρα, έχει υποστεί ήδη δύο διαδοχικές πολιτικές δολοφονίες: η μία του πολιτικού Pim Fortuyn, το 2002 και η δεύτερη του κινηματογραφιστή Theo van Gogh, το 2004. Μετά από αυτές τις δολοφονίες που συγκλόνισαν το κοινό, οι Ολλανδοί μοιάζουν να έχουν υποστεί μία βαθιά καθίζηση και το έθνος να έχει χάσει την εσωτερική του πυξίδα.
Αυτά τα οδυνηρά θέματα συζητήθηκαν για πρώτη φορά μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο στο πολύ φημισμένο δοκίμιο με τον τίτλο "Το πολυπολιτισμικό δράμα", που δημοσιεύθηκε το 2000.
Ο συγγραφέας Paul Scheffer, σοσιαλδημοκράτης, έγραψε για την αποτυχία της ενσωμάτωσης των μεταναστών στις Κάτω Χώρες.
Πόσο δίκιο είχε με αυτή την πολύ ‘προκλητική’ διατριβή του που την ξαναθυμηθήκαν όλοι όταν δολοφονήθηκε ο Fortuyn. Ο οποίος είχε εκδηλώσει την οργή του για τους νεαρούς ισλαμιστές, τους οποίους είχε κατηγορήσει για την πλειονότητα των εγκλημάτων στους δρόμους της Ολλανδίας. "Το Ισλάμ είναι μια καθυστερημένη κουλτούρα», είπε, στην εφημερίδα "Volkskrant» λίγο πριν πεθάνει. Το πολιτικό κατεστημένο των οργισμένων δηλώσεων του Fortuyn δεν βρήκε απαντήσεις.
Η δολοφονία του Fortuyn, που διαπράχθηκε από έναν υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ζώων, τον Volkert van der Graaf, (ο οποίος ήταν μέλος της οργάνωσης "Επιθετική Οικολογία"), έσπρωξε την Ολλανδία σε μια σοβαρή κρίση από την οποία δεν έχει επιστρέψει - ιδίως όταν δύο χρόνια αργότερα, ο Βαν Γκογκ δολοφονήθηκε σε δρόμο του Άμστερνταμ, γεγονός που πυροδότησε ένα νέο σοκ .
(Ο Pim Fortuyn δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες στο κεφάλι, στο στήθος και στο λαιμό, εννέα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο κόμμα του, την "Λίστα Pim Fortuyn", το 15% των ψήφων,
πράγμα που αν επαληθευόταν, πιθανόν να καθιστούσε το κόμμα του τρίτη δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Ο Fortuyn, δηλωμένος ομοφυλόφιλος, ήταν γνωστός για τον σκληρό ‘ρατσιστικό’ λόγο του . Είχε πει, μεταξύ άλλων για τους μετανάστες: "Η Ολλανδία είναι πλήρης", για τους πολιτικούς πρόσφυγες: "Μια σκηνή και λίγη τροφή" (είναι αρκετά) και για Ισλάμ: είναι "οπισθοδρομικός πολιτισμός").
Ο δολοφόνος του Βαν Γκογκ, Mohammed Bouyeri, ήταν ένας κοινωνικός λειτουργός και επίσης μέλος μίας ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας. Γιος μαροκινών μεταναστών ο Bouyeri, ήθελε να εκδικηθεί τον Βαν Γκογκ για την ταινία του, «Υποβολή», που αποτελούσε μία πολεμική εναντίον του Ισλάμ. Ο σεναριογράφος, του έργου, Ayaan Hirsi Ali, έχει δεχθεί κι αυτός πολλές απειλές για την ζωή του και εξακολουθεί να κρύβεται.
Η συζήτηση για την ενσωμάτωση των μεταναστών δεν έχει κοπάσει, αν και πολλοί Ολλανδοί μουσουλμάνοι έχουν από καιρό φτάσει στην πολιτική ελίτ της χώρας: ο Ahmed Aboutaleb είναι ο δήμαρχος του Ρότερνταμ (φωτο), ο Nebahat Albayrak είναι υφυπουργός στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Balkenende και ο Ahmed Markouch δήμαρχος σε συνοικία του Άμστερνταμ, (αξίζει να προστεθεί ότι ο μαροκινός Ahmed Markouch - το ‘πολυπολιτισμικό’ παιδί θαύμα - ζήτησε να δοθεί στους μουσουλμάνους μία πόλη της Ολλανδίας για να έχουν το δικό τους ξεχωριστή πολιτεία).
-->
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Geert Wilders, του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη στο Άμστερνταμ, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί θρησκευτικές και πολιτικές διαμάχες για τους σκοπούς του, συγκρίνοντας το Κοράνι με το βιβλίο του Χίτλερ, «Ο Αγών μου», και λέγοντας ότι το Ισλάμ είναι μια «φασιστική ιδεολογία» και ότι «τα εκατομμύρια των ευρωπαίων μουσουλμάνων, θα πρέπει να απελαθούν», βλέπει τα ποσοστά του συνεχώς να ανεβαίνουν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να δημιουργήσει την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ολλανδία.
-->
O συντάκτης του islamizationwatch.blogspot λέει εδώ ότι ο Wilders δεν είπε να απελαθούν όλοι οι μουσουλμάνοι, αλλά όσοι επιζητούν το νόμο της Σαρία, ή παίρνουν μέρος στην τζιχάντ και σε τρομοκρατικές επιθέσεις στους δρόμους. Παρόλα αυτά η φήμη ότι επιθυμεί να απελαθούν όλοι οι μουσουλμάνοι εξακολουθεί να κυκλοφορεί ευρέως. Έχει επανειλημμένα δηλώσει όποιος θα ήθελε να ζήσει νόμιμα στην Ολλανδία και να ενταχθεί στην κοινωνία της, αυτός σαν ηγέτης, θα τον βοηθούσε.
Παρακάτω δείτε και ένα βίντεο, από συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι της Δανίας (είναι στα αγγλικά).
-->
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Άρθρο από το islamizationwatch.blogspot.com/, μεταφρασμένο στα αγγλικά από την γερμανική εφημερίδα ‘Welt’.

Για τον Wilders και την δίκη του βλέπε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: