Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Σε συνέχεια του ‘όχι’ για τους μιναρέδες, οι μουσουλμάνοι στην Ελβετία ζητούν ισλαμικό νεκροταφείο σε κάθε καντόνι.


Δεν θέλουν να θαφτούν δίπλα σε ‘ακάθαρτους’ άπιστους!


Μια ομάδα «ομπρέλα» για τους μουσουλμάνους της Ελβετίας λέει ότι θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να έχουν την δυνατότητα να ταφούν «με αξιοπρέπεια» και ως εκ τούτου κάνουν έκκληση να δημιουργηθεί ισλαμικό νεκροταφείο σε κάθε ελβετικό καντόνι.


Ο Farhad Afshar, πρόεδρος του Συντονισμού των ισλαμικών οργανώσεων στην Ελβετία (Coordination of Islamic Organisations in Switzerland), δήλωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα Sonntag ότι ξεκινάει ένα δικαστικό αγώνα που αφορά την "θρησκευτική ελευθερία".


Είπε ότι μετά την πρόσφατη απόρριψη της κοινότητας του Köniz της Βέρνης, για την δημιουργία ξεχωριστού νεκροταφείου για τους μουσουλμάνους, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκδοθεί μία δικαστική απόφαση, έτσι ώστε την επόμενη φορά που κάποιος δεν θα δεχθεί την δημιουργία ισλαμικού νεκροταφείου να βρεθεί μπροστά σε παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας.


Ο ισλαμικός νόμος λέει ότι οι Μουσουλμάνοι δεν θα πρέπει να θάβονται μαζί με εκείνους που έχουν άλλη πίστη - κάτι που γίνεται σε ορισμένες πόλεις της Ελβετίας, για παράδειγμα, στη Ζυρίχη, στη Βέρνη, στη Γενεύη και στη Βασιλεία.


Η μουσουλμανική κοινότητα στην Ελβετία αντιπροσωπεύει περίπου το 4,5 τοις εκατό του πληθυσμού. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι μετανάστες προέρχονταν από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Τουρκία. Η κοινότητα περιλαμβάνει μέχρι και 100 διαφορετικές εθνικότητες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: swissinfo.ch


Δεν υπάρχουν σχόλια: