Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ο Πάπας σε Λουθηρανική Εκκλησία για την "ενότητα"


Στις 14 Μαρτίου 2010, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ 'επισκέφθηκε την Λουθηρανική Εκκλησία στη Ρώμη, ένα κτήριο του 1922, όπου και τον υποδέχτηκε ο πάστορας Jens-Martin Kruse.


Την συγκεκριμένη εκκλησία που η ονομασία της είναι Christuskirche, (Εκκλησία του Χριστού) και βρίσκεται στην Via Sicilia στην Ρώμη, είχε επισκεφτεί και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, τον Δεκέμβριο του 1983, λόγω της συμπλήρωσης 500 χρόνων από τη γέννηση του Μαρτίνου Λούθηρου.


Σκοπός της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ήταν η ‘προώθηση της ενότητας’, και για αυτό έδωσε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους Ρωμαιοκαθολικοί και άλλοι χριστιανοί θα δώσουν κοινή μαρτυρία για τον Χριστό.


Ο Πάπας ανάμεσα στα άλλα τόνισε «Ακούμε πολλά παράπονα για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις στον Οικουμενισμό, αλλά πρέπει να πούμε και μπορούμε να το πούμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη, ότι υπάρχουν ήδη στοιχεία της ενότητας " .


"Δεν πρέπει να αρκεστούμε με τις επιτυχίες του Οικουμενισμού τα τελευταία χρόνια, διότι δεν μπορούμε ακόμη να πίνουμε από το ίδιο δισκοπότηρο ή να συγκεντρωνόμαστε γύρω από τον ίδιο βωμό", είπε.


"Αυτό", συνέχισε, "δεν μπορεί παρά να μας λυπεί, επειδή είναι μια κατάσταση αμαρτίας. Και ακόμη η ενότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί από ανθρώπους. Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Κύριο, διότι Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να μας δώσει την ενότητα . Ας ελπίσουμε ότι Αυτός θα μας οδηγήσει σε αυτόν τον στόχο ".


Ο Λουθηρανός πάστορας της Ρώμης Jens-Martin Kruse, υπενθύμισε στο χαιρετισμό του που έγινε στα ιταλικά και γερμανικά, “ότι το 1983 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ επισκέφθηκε την εκκλησία, με την ευκαιρία της 5ης συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννηση του Λούθηρου, άρχισε μάλιστα την ομιλία του, λέγοντας ότι σήμερα «για μας είναι πραγματικά μια ημέρα χαράς." και κατέληξε "Είθε να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, Παναγιώτατε" .


Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ μίλησε πάνω στο κατά Ιωάννη . 12,24 ( μν μν λέγω μν, ἐὰν μ κόκκος το σίτου πεσν ες τν γν ποθάν, ατς μόνος μένει· ἐὰν δ ποθάν, πολν καρπν φέρει), ενώ ο Λουθηρανός πάστορας μίλησε πάνω στην Β΄ Προς Κορινθίους κεφ.1 του Αποστόλου Παύλου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: http://aktines.blogspot.com/ & http://www.catholicnews.sg/




Δεν υπάρχουν σχόλια: