Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Οι Έλληνες είναι …λουκάνικα που ρίχνονται στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street !


Το παρακάτω βίντεο είναι από ρεπορτάζ σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το Al Jazeera, όπου παρουσιάζονται δύο Έλληνες, ο Κώστας Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και ο Τζων Σφακιανάκης, οικονομολόγος και επικεφαλής της Τράπεζας Saudi Franzi Credit Agricole στο Ριάντ.


Σε άλλο ‘παράθυρο’ είναι προσκεκλημένος ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά από το Παρίσι.


Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες - σε πλήρη ταύτιση - να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περί της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) ότι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, ότι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και ότι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. (Βέβαια, στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των δύο Ελλήνων, αλλά μπορεί κάποιος να καταλάβει εύκολα ότι αυτό είναι το ‘πνεύμα’ τους).


Και μόλις τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες, ο Keiser ξεσπαθώνει και λέει πράγματα που θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε εμείς.


Ο Keiser φωνάζει για εμάς τους Έλληνες λέγοντας : «Πιάστηκαν ΟΜΗΡΟΙ διεφθαρμένων τραπεζιτών της WALL STREEΤ και κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτο-μαστιγώνονται για τη διαφθορά άλλων…»

Λέει επίσης : « Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ ήταν ΙΔΙΟ, σαν ποσοστό, το έτος 2000 ! - ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί; -Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνησή απέκρυψε ΠΑΡΑ πολλά δις. χρέους ! ΙΔΟΥ το πρόβλημα: Η ΣΥΝΕΡΓΙΑ τραπεζιτών (της Goldman Sachs και της Wall Street) με την Ελληνική κυβέρνηση, για χάλκευση δεδομένων !

Για να διορθώσει το πρόβλημα, η Ελληνική κυβέρνηση έστειλε πράκτορες και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, σαν…. επικεφαλής στην έρευνα !

-Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ ! -Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας; Είναι ΨΕΜΑ το “δεν υπάρχει άλλη λύση”! Λύση μπορεί να είναι και η… ΕΞΕΓΕΡΣH !

Γιατί δεν πετάτε έξω την κυβέρνησή σας; Αφού είναι… ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ !

(Αλ Τζαζίρα): Max Keizer, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. Μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ ; -ή θα ήταν χειρότερα, έτσι ; -ΣΙΓΑ μην πηδήξει απ’ το… τηγάνι στη φωτιά ! Αφού το ΔΝΤ… είναι η ίδια η Goldman Sachs ! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, ΟΛΟΙ είναι ίδια κλίκα !

…και η Ισλανδία, που στις 6 Μαρτίου ψήφισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος της.

Οι φτωχοί Έλληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται “μέτρα λιτότητας”. Τα μέτρα όμως, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία σχέση με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας! Οι Έλληνες είναι …λουκάνικα που ρίχνονται

στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street ! Πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ μπίζνες της Goldman Sachs, στην Ελλάδα! Εσείς οι Έλληνες πρέπει να ΔΙΩΞΕΤΕ όλες τις εταιρείες της Wall Street, από τη χώρα σας ! Αν ΔΕΝ απαλλαγείτε απ’τους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδό σας συνεχώς θα πέφτει !

Διότι… γίνατε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. Δεν τό’ χετε καταλάβει; -ΔΙΩΞΤΕ τους! Εκτός αν… σας αρέσει κιόλας! Μπορεί να… γουστάρετε να σας ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ τρομοκράτες! Μπορεί να’ ναι το… βίτσιο σας! (Μερικοί άνθρωποι ΕΙΝΑΙ σαδομαζοχιστές…) Αν όμως ΔΕΝ είστε έτσι, τότε ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το άρθρο το βρήκα στο http://bananiagr.wordpress.com/ . Το βίντεο με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι από το omadeon.wordpress.




Ο Max Keiser, 50 ετών, είναι σκηνοθέτης, τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην χρηματιστής. Ο Keiser είναι παρουσιαστής της ειδησεογραφικής εκπομπής ‘On the Edge’, (Στην καμπή), που φιλοξενείται από το αγγλόφωνο κανάλι του Ιράν ‘Press TV’. Παρουσιάζει επίσης την εκπομπή ‘Keiser Report’, που εκπέμπει στην RT (πρώην Russia Today).

Την πρωτοχρονιά ο Keiser παρουσίασε το ‘The Keiser's Business Guide to 2010’ για το BBC Radio 5 Live.


Προηγουμένως ο Keiser παρουσίαζε την εκπομπή ‘The Oracle with Max Keiser’ στο BBC World News. Επίσης ήταν παραγωγός και παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά ‘People & Power’ για το αγγλόφωνο Al-Jazeera.


Παρουσιάζει επίσης μια εβδομαδιαία εκπομπή για οικονομικά και χρηματιστηριακά θέματα για το ‘London's Resonance FM’ ενώ γράφει για το ‘The Huffington Post’.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το ποστ, περιέχει και πρόσθετα στοιχεία που είναι καλό να γνωρίζουμε για τον Max Keiser.

Και σε γενικές γραμμές συμφωνώ και με με τα συμπεράσματά σας. ΘΛΙΒΕΡΗ η κατάσταση στη χώρα μας...

SkyWatcher είπε...

Τα χαιρετίσματά μου omadeon! Και καλή δύναμη!