Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Γ. Παπαντωνίου: "Η κρίση του ευρώ είναι η ευκαιρία για ευρωπαϊκή ενοποίηση"


Η απουσία κοινής δημοσιονομικής πολιτικής και κοινής εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος διαφοροποίησε τους πιστωτικούς κινδύνους με αποτέλεσμα οι αδύναμες χώρες, και ιδιαίτερα οι υπερχρεωμένες όπως η Ελλάδα, να δανείζονται με εξαιρετικά υψηλό κόστος αντιμετωπίζοντας ακόμα και τον κίνδυνο χρεοκοπίας.


Κεντρικοί ομιλητές στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Σικάγου τη Δευτέρα 12 Απριλίου ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Μαρία Αθνάρ και ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Στην ομιλία του, με θέμα «Κρίση του Ευρώ, Πρόκληση για Περισσότερη Ενοποίηση», ο κ. Παπαντωνίου τόνισε:


«Η παγκόσμια κρίση ανέδειξε αδυναμίες και ρήγματα στο σύστημα διακυβέρνησης της Ευρωζώνης. Η απουσία κοινής δημοσιονομικής πολιτικής και κοινής εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος διαφοροποίησε τους πιστωτικούς κινδύνους με αποτέλεσμα οι αδύναμες χώρες, και ιδιαίτερα οι υπερχρεωμένες όπως η Ελλάδα, να δανείζονται με εξαιρετικά υψηλό κόστος αντιμετωπίζοντας ακόμα και τον κίνδυνο χρεοκοπίας, που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης.


Η προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με τη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε πραγματική οικονομική ένωση, αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του ευρώ. Ο ισχυρότερος συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών με στόχο τη συνδιαμόρφωση των προϋπολογισμών των χωρών-μελών, η έκδοση ευρωομολόγων και η δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση χωρών-μελών που αντιμετωπίζουν πιστωτικές κρίσεις αποτελούν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

(κλικ στην εικόνα για την εκδήλωση)

Η κρίση του ευρώ παρουσιάζει μια ευκαιρία για ένα άλμα στη διαδικασία ενοποίησης ώστε να διατηρηθεί η δυναμική που επιτεύχθηκε με τη δημιουργία του κοινού νομίσματος. Σε αντίθετη περίπτωση, η υπεροχή των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ανάδειξη νέων οικονομικών υπερδυνάμεων, όπως η Κίνα και η Ινδία, και την επάνοδο της Ρωσίας στο προσκήνιο, θα θέσουν την Ευρώπη στο περιθώριο της νέας παγκόσμιας τάξης, με αρνητικές συνέπειες για τις προοπτικές ευρωπαϊκής ευημερίας καθώς και για την αποτελεσματικότητα και ποιότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με τη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε πραγματική οικονομική ένωση, αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του ευρώ."
Κανένα ενδιαφέρον για τη δική μας επιβίωση;

"Η κρίση του ευρώ παρουσιάζει μια ευκαιρία για ένα άλμα στη διαδικασία ενοποίησης ώστε να διατηρηθεί η δυναμική που επιτεύχθηκε με τη δημιουργία του κοινού νομίσματος."
Είχαμε ποτέ δυναμική ευημερίας με το Ευρώ;
Και άλλη ενοποίηση;

"θα θέσουν την Ευρώπη στο περιθώριο της νέας παγκόσμιας τάξης, με αρνητικές συνέπειες για τις προοπτικές ευρωπαϊκής ευημερίας καθώς και για την αποτελεσματικότητα και ποιότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης»."
Και άσχημα είναι να μείνει η Ευρώπη εκτός της Νέας Παγκόσμιας Τάξης; Αλλά στο τέλος ομολογεί ότι θα είναι κακό για "την αποτελεσματικότητα και τη ποιότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης", δηλαδή η τυραννία δεν θα είναι απολύτως πλήρης! Όπως και να το κάνουμε να έχει κάθε άνθρωπος εμφυτευμένο τσιπ που παρέχει 24ωρη παρακολούθηση του τι κάνει, που βρίσκεται οπουδήποτε στο κόσμο και τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό του είναι μία "ανώτερη ποιότητα"(απόλυτη σκλαβιά)...

http://www.youtube.com/watch?v=dtKUOVgwiNY

όπου ο Nigel Farage

ξεμπροστιάζει τα σχέδια των Σιωνιστών και προειδοποιεί ότι οδεύουμε προς τη χειρότερη δικτατορία όλων των εποχών!

SkyWatcher είπε...

Φοβερό βίντεο με τον Farage! Θα το ανεβάσω αργότερα. Στείλε και άλλα αν έχεις.