Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Επίθεση στον Σουηδό σκιτσογράφο που απεικόνισε τον Μωάμεθ σαν σκύλο


Ο Lars Vilks, ο Σουηδός σκιτσογράφος του οποίου το σκίτσο με τον προφήτη Μωάμεθ εξόργισε πολλούς μουσουλμάνους, κτυπήθηκε στο κεφάλι ενώ έδινε μια διάλεξη για την ελευθερία του λόγου στην Ουψάλα της Σουηδίας.


Ο Vilks, ο οποίος απεικόνισε, το 2007, τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, είπε ότι δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα που, καθισμένος στην πρώτη σειρά καθώς μιλούσε στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη.


"Με κτύπησε κεφάλι μου και έπεσα πάνω στον τοίχο και έχασα τα γυαλιά μου», είπε ο Vilks στο πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. Πρόσθεσε όμως ότι ήταν σώος.


Ο Vilks έχει απειληθεί πολλές φορές, αλλά η επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα ήταν η πρώτη φορά που δέχεται φυσική βία.


Ο σκιτσογράφος είπε μια ομάδα περίπου 15 ατόμων φώναζαν και προσπαθούσαν να διακόψουν την ομιλία, την οποία παρακολούθησαν περίπου 250 άτομα.


"Κάποιος έτρεξε και έπεσε επάνω μου. Κτύπησα το κεφάλι μου και έσπασαν τα γυαλιά μου," είπε ο Vilks.


Ένα βίντεο κλιπ από την επίθεση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μιας σουηδικής εφημερίδας.



Δείχνει τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού και γκλοπ για να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο πλήθος που φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά, την ώρα που ο Vilks απομακρυνόταν. Δύο άτομα συνελήφθησαν.


Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Uppsala δήλωσε ότι περίπου 20 άτομα επιχείρησαν να επιτεθούν στον Vilks αφού διέκοψαν την διάλεξή του, προσθέτοντας ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει για να τους σταματήσει.


Ο Vilks δεν έκανε σχόλια. Ο ίδιος λέει ότι έχει λάβει απειλές κατά της ζωής από τότε που έκανε το σκίτσο του Προφήτη.


Στις αρχές του χρόνου οι Αρχές στη Σουηδία ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας του Βιλκς στο οποίο συμμετείχε και 46χρονη Αμερικανίδα.


Η μεσόκοπη λευκή γυναίκα από τη Φιλαδέλφεια, που αποκαλούσε τον εαυτό της Jihad Jane’ κατηγορήθηκε ότι συνωμοτούσε για την δολοφονία του Σουηδού χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να στρατολογήσει συνεργάτες.


Το πραγματικό όνομα της «Τζιχάντ Τζέιν» είναι Κολίν Λα Ροζ και μέσω των μηνυμάτων της διαβεβαίωνε τους εξτρεμιστές ότι είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στους μουσουλμάνους και ότι, αν χρειαστεί, θα γίνει ευχαρίστως και μάρτυρας για την υπόθεση του Ισλάμ.



Τον Ιανουάριο, ένας Σομαλός κατηγορήθηκε για τρομοκρατία και απόπειρα δολοφονίας όταν μπήκε στην κατοικία του Δανού γελοιογράφου Kurt Westergaard απειλώντας τον με ένα τσεκούρι.


Το σκίτσο του Westergaard το 2005, που απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ με τουρμπάνι σε σχήμα βόμβας προκάλεσε οργή σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο και τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ταραχές στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.


Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι θεωρούν κάθε απεικόνιση του ιδρυτή του Ισλάμ ως προσβλητική.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Εμείς τί κάνουμε όταν οι αντίχριστοι υβρίζουν τον Χριστό μας;;;
Κοιμόμαστε;;;

Μόνο για οικονομικά αιτήματα ξέρουμε να αγωνιζόμαστε;;;