Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ο Γερμανός καθηγητής του Ισλάμ που αμφισβήτησε την ύπαρξη του Μωάμεθ δεν είναι πλέον μουσουλμάνος


Ο Γερμανός καθηγητής ισλαμικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Münster και ικανός δικηγόρος, “Muhammad” Kalisch (φωτογραφία), ο οποίος έχασε τη θέση του ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου πριν από δύο χρόνια εξαιτίας μιας διατριβής του στην οποία ανέφερε ότι ο Μωάμεθ δεν υπήρξε ποτέ και ότι το Κοράνιο δεν είναι ο “λόγος που ήρθε κατευθείαν από τον Θεό”, δεν είναι πλέον μουσουλμάνος. "Ο κ. Kalisch έχει κάνει γνωστό στο Πανεπιστήμιο το θέμα αυτό, "είπε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου.


Ο Kalisch - γεννήθηκε ως Sven Kalisch το 1966 στο Αμβούργο - είχε ασπασθεί το Ισλάμ σε ηλικία 15 ετών.


Αναφέρει η ‘Die Westfälischen Nachrichten’:


Το Υπουργείο Επιστημών έχει επίσης ενημερωθεί για αυτήν την μεταστροφή του. Τους λόγους όμως που ο Kalisch - ο οποίος είχε εγκαταλείψει τον Προτεσταντισμό για να ασπασθεί το Ισλάμ σε νεαρή ηλικία – σταμάτησε να είναι μουσουλμάνος δεν τους έκανε γνωστούς.


Στο Münster, οι καθηγητές της μουσουλμανικής θρησκείας που προορίζονται για τα δημόσια σχολεία, εκπαιδεύονται στο Πανεπιστήμιο. Αυτό αποτελεί μία από τις λίγες τωρινές προσεγγίσεις που ζήτησε το Επιστημονικό Συμβούλιο για μια ισχυρότερη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του Ισλάμ στη Γερμανία.


Ο Kalisch για μία ακόμη φορά έγινε πρωτοσέλιδο. Στην διατριβή του, είχε εκφράσει αμφιβολίες ως προς την ύπαρξη του προφήτη Μωάμεθ και του Κορανίου ως του αυθεντικού λόγου του Θεού. Μουσουλμανικές ενώσεις όμως είχαν αντιταχθεί στον Kalisch και είχαν συστήσει κανένας να μην διδάσκεται από αυτόν.


«Η άποψη του Πανεπιστημίου είναι ότι αυτό θα έχει συνέπειες", ανάφερε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, σχετικά με την απόφαση του Kalisch. Δεν απαιτείται ένας καθηγητής Πανεπιστημίου - ακόμη και ένας επιστήμονας του Ισλάμ – να είναι μουσουλμάνος.


Ο Kalisch έχει ήδη δεχτεί τις πρώτες απειλές για την ζωή του, μετά από την γενναία διατριβή του για το Ισλάμ, το Σεπτέμβριο του 2008. Μετά την ανακοίνωση που έκανε για την ‘αποστασία’ του, αυτές θα αυξηθούν.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: