Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο Norman Finkelstein στο Russia Today "Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο στον Τσόμσκι γιατί νιώθει ότι απειλείται"




Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην Δυτική Όχθη, στον Αμερικανό διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι, έναν από αυτούς που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη στάση του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων.


Ο Τσόμσκι δήλωσε ότι προσπάθησε να περάσει από την Ιορδανία στα Παλαιστινιακά Εδάφη, αλλά του απαγόρευσαν την είσοδο οι Ισραηλινοί.


"Προφανώς δεν τους άρεσε το ότι επρόκειτο να δώσω μια διάλεξη σε παλαιστινιακό πανεπιστήμιο και όχι στο Ισραήλ", δήλωσε ο Τσόμσκι, ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής.


Ο Τσόμσκι επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλίες στο Πανεπιστήμιο Μπιρζέιτ και στο Ινστιτούτο Παλαιστινιακών Σπουδών στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.


"Η απόφαση αυτή είναι μία φασιστική ενέργεια, που συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης", σχολίασε ο Μουστάφα αλ-Μπαργκούτι, Παλαιστίνιος βουλευτής που είχε προσκαλέσει τον Τσόμσκι στη Ραμάλα.


Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εσωτερικών, χαρακτήρισε ατυχές το περιστατικό, λέγοντας ότι «οφείλεται προφανώς σε κάποιου είδους παρεξήγηση, καθώς το όνομα του κ. Chomsky δεν περιλαμβάνεται σε καμία "μαύρη λίστα"».



Ο ίδιος ο ακαδημαϊκός Νόρμαν Φινκελστάιν έχει απελαθεί από το Ισραήλ και του έχει απαγορευτεί η είσοδος για 10 χρόνια.


Τον Μάιο του 2008, όταν έφτασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τον προσήγαγαν και τον ανέκριναν για 24 ώρες για τις σχέσεις του με τη Χεζμπολάχ, ενώ τον κατηγόρησαν επίσης και για επαφές με την Αλ Κάιντα.


Ο δικηγόρος του Μάικλ Σφαρντ είχε δηλώσει πως η απέλαση του πελάτη του "θυμίζει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν στο σοβιετικό μπλοκ".


«Η απόφαση να εμποδίσεις κάποιον να εκφράσει τις απόψεις του συλλαμβάνοντας και απελαύνοντάς τον είναι συμπεριφορά ολοκληρωτικού καθεστώτος» ήταν η δήλωση του δικηγόρου της Ένωσης για τα Πολιτικά Δικαιώματα του Ισραήλ.


Ο Νόρμαν Φινκελστάιν, γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1953, είναι γιος εβραίων της Πολωνίας που επέζησαν των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Την τελευταία δεκαετία δίδασκε πολιτική θεωρία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, από το οποίο «απομακρύνθηκε» το Μάιο του 2001, εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε σε κάποια πρακτορεία οργάνωσης της σιωπής το τέταρτο βιβλίο του «Η Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος -Σκέψεις Σχετικά με την Εκμετάλλευση της Εβραϊκής Οδύνης», που είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα και πρόσφατα εκδόθηκε μεταφρασμένο και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.


Ο Ν. Φινκελστάιν αναφέρει στο βιβλίο του ότι το Ισραήλ αναδείχθηκε σε στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ μόνον μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, όταν και άρχισε να στήνεται και η τεράστια βιομηχανία του «Ολοκαυτώματος», που αποτελεί ιδεολογική αναπαράσταση του ναζιστικού ολοκαυτώματος, «τα κεντρικά αξιώματα του οποίου υποστηρίζουν σημαντικά πολιτικά και ταξικά συμφέροντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: