Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Διαφημίσεις για την προώθηση της 'θετικής εικόνας' του Ισλάμ στο Λονδίνο


Διαφημιστική εκστρατεία που στοχεύει στην αντιμετώπιση των ‘αρνητικών απόψεων’ για τους μουσουλμάνους, ξεκίνησε στο Λονδίνο τη Δευτέρα, καθώς μια έρευνα έδειξε ότι η πλειονότητα των Βρετανών συνδέουν το Ισλάμ με την τρομοκρατία.


Η διαφημίσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται στα ταξί του Λονδίνου, στον υπόγειο σιδηρόδρομο και στις στάσεις των λεωφορείων, θα δείχνουν εικόνες μουσουλμάνων επαγγελματιών.


Η καμπάνια ‘Εμπνευσμένο από το Μωάμεθ’ (‘Inspired by Muhammad’) οργανώθηκε από το Ίδρυμα ‘Εξερευνώντας το Ισλάμ’, μια ομάδα που διοικείται από επαγγελματίες Βρετανούς μουσουλμάνους και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία πρόκληση για τα "επιβλαβή στερεότυπα για το Ισλάμ με τη μεσολάβηση δημιουργικών πόρων."


Μια δημοσκόπηση που έγινε τον περασμένο μήνα, για το YouGov, στην οποία συμμετείχαν 2.152 ενήλικοι, διαπίστωσε ότι το 58% συνδέει το Ισλάμ με τον εξτρεμισμό και το 50% συνδέει την μουσουλμανική θρησκεία με την τρομοκρατία.


Περίπου το 13% θεωρούν ότι το Ισλάμ βασίζεται στην ειρήνη και το 6% το σχετίζουν με τη δικαιοσύνη.

Στην ερώτηση εάν οι μουσουλμάνοι έχουν θετικό αντίκτυπο στην βρετανική κοινωνία, οι τέσσερις στους 10 διαφώνησαν.


Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 69% θεωρούν ότι το Ισλάμ ενθαρρύνει την καταπίεση των γυναικών.


«Ανησυχούμε πολύ για τον τρόπο που η πίστη μας γίνεται αντιληπτή από το κοινό", δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του ιδρύματος Remona Aly.


«Θέλουμε να προωθήσει μια καλύτερη κατανόηση για το τι είναι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι και ποια η συμβολή μας στη βρετανική κοινωνία. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Βρετανοί και είμαστε μουσουλμάνοι."


Ξεκίνησαν την εκστρατεία τη Δευτέρα με φόντο μία εικονική γέφυρα Tower του Λονδίνου, με το σύνθημα «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ιερά» και μια διεύθυνση στο Internet γραμμένη στην πλευρά του ταξί.


Άλλα συνθήματα αναφέρουν «Πιστεύω στην κοινωνική δικαιοσύνη. Το ίδιο και ο Μωάμεθ."


Εκπρόσωπος του ‘Quilliam’, ενός αντι-εξτρεμιστικού think tank, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την εκστρατεία αυτή, ως ένα πολύτιμο και έγκαιρο βήμα που θα βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων και την προώθηση της βαθύτερης κατανόησης μεταξύ των βρετανών πολιτών."


Κατά την τελευταία απογραφή, που διενεργήθηκε το 2001, υπήρχαν 1,6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι που ζουν στη Βρετανία, - το 2,8 τοις εκατό του πληθυσμού – και καθιστά το Ισλάμ τη δεύτερη πιο κοινή θρησκεία μετά τον Χριστιανισμό.


Το Λονδίνο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Μουσουλμάνων στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς φτάνει στο 8,5 τοις εκατό (βλέπε χάρτη επάνω).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: