Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πινακίδα για το Ισλάμ σε Αμερικάνικο αυτοκινητόδρομο δημιουργεί συζητήσεις

Μια διαφορετική διαφημιστική πινακίδα, στον Εθνική Οδό κοντά στην πόλη Columbia της πολιτείας της South Carolina στις ΗΠΑ, τράβηξε τα βλέμματα πολλών με αποτέλεσμα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός να δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από τηλεθεατές που άλλοι την θεωρούσαν ότι είναι προσβλητική και άλλοι ζητούσαν να μάθουν απλά τι σημαίνει.


Σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Orangeburg προς την Columbia, βλέπει κανείς διαφημίσεις σε τεράστιες πινακίδες διάσπαρτες κατά μήκος της πλευράς του δρόμου. Αλλά αυτή η πινακίδα ξεχωρίζει, «Το Ισλάμ ανεβαίνει. Προσέχετε» (‘Islam Rising Be Warned’) αναφέρει.


«Νομίζω ότι δημιουργεί μίσος και φόβο», είπε η Jennifer Bynum.

«Ξέρω, ότι υπάρχουν τρομοκράτες εκεί έξω, αλλά δεν είναι όλοι εκεί έξω τρομοκράτες".


Το Ισλαμικό Κέντρο της Κολούμπια βρίσκεται στην οδό Gervais για περίπου 30 χρόνια. Ο Habeeb Abdullah που είναι μέλος του από την αρχή, λέει ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε από την πινακίδα.


«Δεν πρόκειται να κρίνω αυτό που θέλουν να πουν, θα το πάρω έτσι όπως το λένε», είπε ο Αμπντουλάχ. «Λένε ότι το Ισλάμ βρίσκεται σε άνοδο - πράγματι αυτό είναι αλήθεια, ότι είναι σε άνοδο - αλλά δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι από το Ισλάμ».


Αν προσέξεις την πινακίδα, θα δεις την διεύθυνση μιας ιστοσελίδας που υποστηρίζεται από το Christian Action Network. Το κανάλι ζήτησε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ομάδα ένα σχόλιο, και τους απάντησαν να δουν το βίντεο πρώτα.


Το βίντεο δείχνει διαμαρτυρίες μουσουλμάνων που κρατάνε πινακίδες που γράφουν "Προετοιμαστείτε για το πραγματικό ολοκαύτωμα» και δείχνει τις θανάσιμες επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους. Δείχνει επίσης έναν άνθρωπο να λέει «Έχω εντολή από τον Αλλάχ να πολεμήσω τους λαούς μέχρι να ομολογήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ."


O Abdullah ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ της θρησκείας του και αυτού του βίντεο ή της πινακίδας.


"Αν το Ισλάμ βρίσκεται σε άνοδο, νομίζω ότι οι αμερικανικοί άνθρωποι ενημερώνονται αρκετά για να γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι είναι λάθος», δήλωσε ο Αμπντουλάχ. "Έτσι, εάν αποδέχονται το Ισλάμ, πρέπει να υπάρχει ένας λόγος."


Το κανάλι επικοινώνησε, μέσω e-mail, με το χριστιανικό δίκτυο πάλι, μετά την παρακολούθηση του βίντεο, όπως τους είχαν πει. Η απάντησή τους ήταν: «Αν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις μετά από το trailer, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε όλο το ντοκιμαντέρ"


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


http://www.islamrising.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: