Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

'Ενας Ολλανδός ευρωβουλευτής 'τα ψέλνει' στην Τουρκία

-->
Κατά τη διάρκεια της 64ης συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΕΕ-Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, (25-26 Μάιου 2010), ο Egemen Bagis, επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ της τουρκικής κυβέρνησης, είχε μια έντονη συζήτηση με τον Ολλανδό Ευρωβουλευτή Barry Madlener, (φωτο), του Κόμματος της Ελευθερίας του Γκέερτ Βίλντερς (που αναδείχθηκε τρίτο σε δύναµη στις πρόσφατες εκλογές, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον αριθµό των εδρών του στη Βουλή) που είναι αντίθετο στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Μετάφραση:
Ευχαριστώ τον Υπουργό Μπαγκίς για την παρουσία του εδώ. Ωραία λόγια,... ωραία λόγια σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου και την δημοκρατία,... αλλά δυστυχώς για εσάς βέβαια δεν σημαίνουν τίποτα. Γιατί πώς μπορείτε να καλείτε το Ιράν, ένα τόσο αντιδημοκρατικό καθεστώς, να το καλείτε φίλο σας. Πώς μπορείτε εσείς, ένα μέλος του OIC, η Τουρκία είναι μέλος του OIC, του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, πώς είναι δυνατόν να έχετε υπογράψει κάτι που λέει ότι η ελευθερία της έκφρασης, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα πρέπει να περιορίζονται μπροστά στην Σαρία, σε ό, τι λέει η Σαρία. Πώς μπορείτε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη χώρα σας, να στείλετε μακριά τους εκπροσώπους του Τύπου γιατί επέκρινα τον ρόλο της Τουρκίας στην Κύπρο. Το κάνατε αυτό, ο πρόεδρος σας το έκανε αυτό, μαζί με την επικεφαλής μου την κα Flautre, το οποίο βεβαίως ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια, κατά την οποία η επικεφαλής μου, κ. Flautre [Πράσινοι, Γαλλία], δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμφωνήσει, να σταλεί η αποστολή του Τύπου μακριά, διότι εγώ σας επικρίνω, και κάνω χρήση της ελευθερίας του λόγου μου. Πώς μπορείτε εσείς, η Τουρκία, να αρνείσθε τον ηγέτη του κόμματος μου Geert Wilders, που κάνει χρήση της ελευθερίας του λόγου, και επικρίνει την ιδεολογία του Ισλάμ, πώς μπορείτε εσείς, πώς μπορεί η χώρα σας, να του αρνείται την είσοδο. Είναι μέλος της αντιπροσωπείας από την Ολλανδία και αρνούνται να μιλήσουν μαζί του. Πως λοιπόν τολμάτε να μιλάτε εδώ για την ελευθερία του λόγου. Στη συνέχεια, η κατοχή της Κύπρου: η κατοχή είναι παράνομη. Πρέπει να αποσύρετε τα στρατεύματά σας από την Κύπρο το 2010. Έχετε κάνει κατοχή σε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι παράνομη, και είναι αυτό που όλοι μας βλέπουμε. Μετά η δήλωσή μας σχετικά με το ελβετικό δημοψήφισμα (για τους μιναρέδες) Έχω διαβάσει ότι μιλάτε για την ντροπή του αποτελέσματος του Ελβετικού δημοψηφίσματος, ότι οι μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να οικοδομήσουν μιναρέδες. Νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι είναι πολύ καλύτερα στην Ελβετία, από τους χριστιανούς στην Τουρκία, κ. Μπαγκίς. Και αυτό πρέπει επίσης να λεχθεί. Έπειτα έχω έντεκα λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήθελα να συζητήσω αυτά μαζί σας. Δεν θα το κάνουμε αυτό τώρα επειδή δεν έχω χρόνο γι’ αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιμείνετε να γίνετε εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας ευχαριστώ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απολαυση.
Οσο λοιπον ο καθενας στην οικουμενη θα μαθαινει την αληθεια μεσα στην Ιστορια, αυτη θα θριαμβευσει.
Προκαλω τους φιλειρηνες "στραβα ματια'-ζω στο κοσμο μου.